Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Print this post

ΟΤΑΝ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αλήθεια, ο Δήμος Βερύκιος (δημοσιογράφος - ηθοποιός) που ανήκει στο δυναμικό του ALPHA τι ζόρι τραβάει;Θα με ρωτήσετε τι μ' έπιασε και ασχολούμαι με τον συγκεκριμένο "κύριο" και γιατί τον χαρακτηρίζω ηθοποιό.
Είναι πολύ απλό. Χθες το βράδυ έκανα ζάπινγκ στα κανάλια για να δω αν υπάρχει τίποτα νεότερο με την κατάσταση στη Γάζα. Προτιμώ να ενημερώνομαι από το internet αλλά μερικές φορές ο Ο.Τ.Ε. δε συμφωνεί μ' αυτή την άποψη μου και έτσι δεν είχα για λίγη ώρα πρόσβαση στο διαδύκτιο. Την ώρα του ζάπινγκ λοιπόν πέφτω στο δελτίο του ALPHA και σε παράθυρα τον εν λόγω δημοσιογράφο και από την άλλη τον πάτερ φαμίλια Καρατζαφέρη.
Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει παιδεία και σεβασμός στο συνομιλητή σε μια συζήτηση. Πάει να απαντήσει σε μια ερώτηση ο Καρατζαφέρης και ο Βερύκιος τον κόβει φωνάζοντας με γουρλωμένα μάτια και με τρεμάμενο πηγούνι. Ο ρόλος του ήταν συναισθηματικός, γι' αυτό λέω ότι είναι ΚΑΙ ηθοποιός. Ομολογώ ότι έπεσα στο μεγάλο αμάρτημα να παρακολουθήσω πέντε ολόκληρα λεπτά. Το αποτέλεσμα; Έχασα πέντε λεπτά από τη ζωή μου για το τίποτα. Δεν καταλάβαινα γρι. Όλοι μιλούσαν και όλοι φώναζαν. Ο τηλεθεατής; Στ' αρχίδια τους. Αν μπούνε στο πετσί του ρόλου ποιος τους πιάνει! Μιλάει ο Καρατζαφέρης, ο οποίος έχω παρατηρήσει ότι είναι καλός συζητητής, σπάνια διακόπτει αυτόν που μιλάει και περιμένει τη σειρά του. Ο Βερύκιος όμως εκπέμπει ανδρίλα μεγατόνων και αυτό προσπαθεί να το αποδείξει με τις αγριοφωνάρες του. Διακόπτει και επιμένει στις ερωτήσεις του ακόμα και όταν έχει πάρει απάντηση. Δε θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω (να πιω καφέ) από το να ασχολούμαι με δημοσιογράφους. Αυτό που κάνει ο Βερύκιος το κάνουν όλοι όσοι βγαίνουν στα παράθυρα (σχολιαστές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί). Δεν ξέρουν να συζητάνε και ο τηλεθεατής μένει αποχαυνωμένος σαν μαλάκας. Τόσο δύσκολο είναι ο ηχολήπτης να κλείσει τα μικρόφωνα των υπολοίπων όταν μιλάει κάποιος;

buzz it!

19 σχόλια:

  1. Me ayto to Kataplhktiko sou Post
    ,ANAPSAN OLA TA LAMPAKIA'mou,se Allh Xora opos 'UK'GERMANIA ITALIA KAI Alles,Dhmokraties,aytos
    o'kyrios Dhmosiografos tha eixe Paei ''FYLAKH GIA PARABIASH Ton
    'Nomon peri ETHNIKHS ASFALIAS
    to Complex pou sernoun 'Politikoi
    & komata,den Afhnoun thn Dikaiosynh
    na Kanei thn Doulia ths,Eksaitias
    ayths ths DIKTATORIAS'MME'DON,EXOUME THRHNHSH POLLOUS ANTHROPOUS,pOTE EPITELOUS THA EPEMBH H KOINH LOGIKH
    SE AYTON TON 'TOPO.!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @nispell καλή χρονιά να έχουμε Νισπελάνθρωπε. Καλά το λες: δικτακτορία των Μ.Μ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'File HackAday'
    Syggnomh Gia to Yfos kai to xroma ton Sxolion'mou,
    den Hthela na Parabiaso tous Agrafous Nomous ths Filoksenias'SOU'Edo'Mesa,eeeKai Palh sou Zhto Syggnomh.!
    Nispell.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @nispell Δεν παραβιάζεις τίποτα και δε χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Εκφράσου ελεύθερα. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι η συκοφαντία τρίτων που αν γίνει εν αγνοία τους δε θα μπορέσουν να απαντήσουν και δεν είναι ότι πιο θεμιτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτη φορά πετυχαίνεις τον Βερύκιο. Κάθε μέρα το πρωί στον Αφτιά. Μόλις ξυπνάω βλέπω κανά δεκάλεπτο τουλάχιστον και γελάω, μου φτιάχνει το κέφι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Mikros Alitis Μα μιλάμε για μεγάλο καραγκιοζιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκεψου ομως ποσοι καθονται και τους ακουνε και διαμορφονουν αποψη με δαυτους.
    Δεν νομιζω ναειναι λιγοι.
    Δυστυχος...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @vrettos Σίγουρα. Γι' αυτό θεωρώ στο πρώτο σχόλιο του nispell πολύ έστοχο τον χαρακτηρισμό "Χούντα των Μ.Μ.Ε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και για πες μου τώρα hackaday αφού το έθιξες το θέμα. Εσύ γιατί μιλάς για τον Βερύκιο αφού δεν βρίσκεται αυτή την στιγμή εδώ μέσα για να σε αντικρούσει; Ε; :P

    Τέλος πάντων αυτό τον άνθρωπο τον συμπαθούσα γιατί για ένα φεγγάρι έλεγε σωστά πράγματα. Απ'την στιγμή που κατσικώθηκε για τα καλά στον Άλφα, λέει μαλακίες, δεν αφήνει τον συνομιλητή του να ολοκληρώσει άποψη και φωνάζει, φωνάζει, φωνάζει! Πιστεύω ότι θα έδενε πολύ με τον Καψή του Mega που κι αυτός ασυναρτησίες λέει! Πειράζει που παρακολουθώ μόνο ειδήσεις του κώλου (λέγε με Star);

    Χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @sadrina Να σου απαντήσω πολύ ευχαρίστως. Δεν τον χλεβάζω απλά λέω τι κάνει. Σύμφωνα με τη δεοντολογία των δημοσιογράφων τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να σχολιάζονται και να κρίνονται. Και αυτός δημόσιο πρόσωπο είναι, άρα πρέπει να εφαρμοστεί και σ' αυτόν μια ψιλοκριτική. Αυτός ανά πάσα στιγμή μπορεί να μπει μέσα στο blog και ν' απαντήσει ενώ εγώ δεν μπορώ να παρέμβω στο δελτίο ειδήσεων και να πω: ΦΤΑΝΕΙ, ΕΛΕΟΣ ή οτιδήποτε άλλο. Αυτός βγάζει τα λυσακά του στην κάμερα ενώ εγώ στο blog μου. Αυτό που πραγματικά μου τη δίνει, όχι μόνο μ' αυτόν αλλά και με τη συντριπτική πλειοψηφία, είναι ότι στην τηλεόραση δεν ξέρουν να συζητάνε και ο τηλεθεατής μένει σα μαλάκας χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα.
    Όσο για το STAR δεν έχω να πω και πολλά. Είναι το μοναδικό Βουγιουκλακίστικο κανάλι της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Θυμάσαι που σου τα λεγα;.."
    Δεν...αυτός θέλει να κατέβω καμιά μέρα Ελλάδα, και να πάω να του τα πω αυτοπροσώπως στην τηλεόραση..εκεί να έβλεπες θέαμα!

    Και κάτι ακόμη Bro.
    Για ρίξε μια ματιά κι εσύ σαν "Σερραίος" σε αυτήν την ανάρτηση, διότι εγώ τα πήρα άγρια και του απάντησα, προσπαθώντας να συγκρατήσω το θυμό μου, σε σημείο που με θαύμασα για την αντοχή μου, και το ίδιο να κάνεις κι εσυ σαν αρχή (απλά σου προτείνω)..
    για δες, για δές..

    http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/01/blog-post_4068.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε νευρόσπασμα...δεν σου είπα να κρατηθείς;
    Σαν να σου είπα μπινελίκωσέ τον ..τσκ τσκ τσκ!
    Τι θα κάνω με σένα, πές μου..αχαχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @AATON Καν' το ρε Νικόλα και 'γω θα σε κερνάω κρασί και σουβλάκια εφ' όρου ζωής.
    Όσο για το link που μου έδωσες μπες και δες πως τον στόλισα τον καραγιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ΑΑΤΟΝ Βαρέθηκα να είμαι ευγενικός με τα καθήκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ AATON
    @ Hackaday
    Δεν χρειάζεται να είσαι ευγενικός με τους βλαμμένους... ΚΑΛΑ του τα είπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. α, εγώ προτιμώ να δίνω πάντα μια ευκαιρία στον άλλον, πρίν του στείλω τις χριστιανικές μου ευχές και γίνει της "Γάζας", όπως λέει και ο Τζίμμης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Mikros Alitis Τέρμα οι ευγένειες. Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πρίγκιπες;;;; ΜΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ βασιλεύουν....
    Του ριξα και γω ολιγες χριστιανικες κατάρες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Mikros Alitis Το περίεργο είναι ότι πιάστηκε χωρίς λόγο με τους Σερραίους. Την ίδια αντίδραση θα είχα αν έλεγε και για κατοίκους από άλλα μέρη της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;