Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Print this post

BLOGGERS & ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ

Κάθε μέρα σχεδόν κάνω μια βόλτα στη blogόσφαιρα για να ανακαλύψω και να διαβάσω και άλλα blogs. Υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα. Θέλετε μια πρόταση; Στην Ανδρομέδα & Στην Κρέστενα [M31]. Το blog το επιμελείται ο miliokas. Πιστέψτε με αξίζει τα λεφτά του...
Στις blogοβόλτες μου όμως βλέπω και ορισμένα πράγματα που με κάνουν να σαλτάρω. Κατ' αρχήν σιχαίνομαι την κλαψομουνίαση. Πολλοί ακολουθούνε αυτήν την τακτική για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τους. Έχω δει blogs που οι ιδιοκτήτες τους φάσκουν και αντιφάσκουν. Από τη μια λένε "γράφω για τον εαυτό μου" και από την άλλη ανακαλύπτεις απελπισμένες προσπάθειες για να αποσπάσουν ένα σχόλιο. Το τι μαλακίες έχω διαβάσει δε λέγεται. Με έμμεσο τρόπο προσπαθούνε να επιβληθούν στον αναγνώστη ή προσπαθούν με γλυκόλογα να προκαλέσουν συμπάθεια και συναισθήματα στον τελευταίο για ν' αφήσει σχόλιο ή προσπαθούνε να τον χτυπήσουν στο φιλότιμο. Προσωπικά πάντα ανταποδίδω τις επισκέψεις και τα σχόλια. Είναι θέμα ευγένειας.
Κάτι άλλο που παρατήρησα έχει σχέση με τα banners. Όλοι δημιουργούμε banners για τα ιστολόγια μας αλλά μερικοί τα προβάλλουν με άκομψο τρόπο και αν δε δούνε προσθήκη αυτών σε άλλα blogs το κάνουν θέμα. Το χειρότερο; Απαιτούνε να μπει το δικό τους αλλά δε βάζουν banners άλλων στα δικά τους ιστολόγια. ΕΛΕΟΣ!
Κάποιοι πάλι είναι κατά των διαφημίσεων και του AdSense και κατακρίνουν αυτούς που έχουν (όπως και 'γω). Παρατήρησα όμως σ' αυτούς που κράζουν ότι έχουν χώρο για διαφήμιση όχι για AdSense αλλά για κανονικές (μαγαζιά κλπ.) στα ιστολόγια τους.
Υπάρχουν πολλών ειδών blogs. Προσωπικά, εταιρικά, δημοσιογραφικά, πολιτικά, videoblogs, blogs με podcasts, θεματικά κ.ο.κ. Από πότε έχει θεσμοθετηθεί πολιτική και κανόνες για το πως πρέπει να γράφει ο καθένας στο ιστολόγιο του; Τα πράγματα είναι απλά. Ο καθένας στο χώρο του κάνει και γράφει ότι θέλει. Όποιος θέλει τον επισκέπτεται και όποιος δε θέλει όχι. Το θέμα είναι να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των bloggers. Όταν κάποιος βρίσκει κάτι που του αρέσει σε ένα blog και το αναδημοσιεύει καλό θα είναι να αναφέρει την πηγή. Είναι θέμα στοιχειώδους ευγένειας. Άλλο να κάτσει κάποιος και να γράψει κάτι το οποίο είναι δημιούργημα του και άλλο να πάρει κάποιος έτοιμο και να το κάνει απλά copy - paste.
Τέλος έχω παρατηρήσει μερικοί που έχουνε κάπους μήνες ή χρόνια στο blogging το παίζουν πάλιουρες (σαν το στρατό) και καβαλάνε το καλάμι. Άντε να το ψιλοδεχτώ (με προϋποθέσεις) γι' αυτούς που ασχολούνται με αυτό το sport για χρόνια αλλά αυτοί που είναι μήνες; Αυξάνουν λιγάκι οι επισκέψεις τους και το παίζουν μέντορες και masters του blogging. Για κουλάρετε, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Υπάρχουν πέντε - δέκα που τους αφήνουν σχόλια σε κάθε post και τους εκθειάζουν (ένα πράγμα σαν κόλακες να το πω... τσιράκια να το πω... ειλικρινά δεν ξέρω) και οι άλλοι αυτοπροάγονται σε G.M.O.T.B. (Grand Masters Of The Blogging). Την έχουν δει λιγάκι Jason Calacanis.
Ίσως μερικοί θυμώσουν με τα γραφόμενα μου αλλά ειλικρινά *Χ: μου (χεχεχε, όποιος θέλει ας το αποκωδικοποιήσει. 'Οποιος τα καταφέρει θα κερδίσει ένα weekend με τον Κωσταντίνο και τη Μαρίκα Μητσοτάκη). Μερικοί πρέπει να κατέβουν από τα σύννεφα όσο είναι καιρός γιατί αν τους πάρουν χαμπάρι θα τους γιουχαϊσουν όσο δεν πάει. Γκέγκε blogomasters? (Ουστ ρε...!!!).
Δυο λέξεις πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των bloggers. Αλληλοσεβασμός και αλληλεγγύη. Επειδή σε έναν blogger δεν του άρεσε κάτι σε ένα post κάποιου άλλου blogger ή δε συμφωνεί με την άποψη του, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει ο πρώτος να ακυρώνει τον δεύτερο με έμμεσο ή άμεσο τρόπο μόνο και μόνο για να φανεί ο πρώτος καλύτερος (ναι το έχω δει και αυτό).
Σίγουρα πουθενά δεν είναι παράδεισος, έτσι είναι τα πράγματα και στη blogόσφαιρα. Υπάρχουν οι "καλοί" , υπάρχουν και οι "κακοί". Στο χέρι του καθενός είναι να μάθει να τους ξεχωρίζει.
Άντε καλό Σ/Κ.

buzz it!

43 σχόλια:

  1. KAΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΗΤΣΑΡΑ,ΙΔΙΩΣ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΗΓΗ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΣΠΥΡΟΣ Όλοι νομίζουν ότι θα γίνουν stars της blogόσφαιρας. Εδώ δεν είναι Η.Π.Α. Πρεπει να το καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερες
    δυο μικρα σχολιακια

    - οπως γραφεις για ενα μπλογκ που προτεινεις να διαβαστει, αποψη μου ειναι οτι πρεπει να δινεις και παραδειγματα οταν κατακρινεις καποιους (χωρις βεβαια αυτα που εγραψες να απεχουν απο την πραγματικοτητα)

    - το *χ:μου γραφεται και *Χ/μου, ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στα blogs,όπως βέβαια και στην κοινωνία.. Κάθε blog είναι δημιούργημα κάποιου και δεν νομίζω πως εμείς, οι υπόλοιποι δηλαδή μπορούμε να έχουμε άποψη για το τι θέλει να κάνει ο άλλος, πως θέλει να το παρουσιάζει κλτ.

    Τώρα για τους "star blogger"τι να πω.. καλή του επιτυχία.. και με το καλό και στην TV!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @αντωνης Καλησπέρα... αυτό το έκανα σε παλιότερο post με αποτέλεσμα να τους κάνω μάγκες με διαφήμιση και να τους στείλω 225 αναγνώστες μόνο από το δικό μου blog και άλλους πόσους από ένα άλλο. Δε θέλω να τους κατονομάσω για να μη γίνει ξανά αυτό. Αν συμμορφωθούν το blog μου με χαρά να κάνω αναφορά σ' αυτούς. Εφόσον δε συμφωνώ με την τακτική τους δεν πρόκειται και να την προβάλλω.
    Όσο για το μίνι κουίζ (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) έχεις δίκιο. Κερδίζεις το βραβείο. Καλού κακού πάρε και μερικά σκόρδα... ποτέ δεν ξέρεις... :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @thevoyager Μπορούμε να έχουμε άποψη πάνω σ' αυτά που λέει και να την εκφράζουμε μέσω σχολίων ή e-mail ή με ανάρτηση σε δικό μας post αλλά ως εκεί. Όχι να τον ακυρώνουμε γιατί απλά δεν συμφωνούμε. Για να καταφέρεις να ακυρώσεις κάποιον πρέπει αυτός να προσβάλει κάπιον ή κάτι και να έχεις επιχειρηματολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πως μπορεί να επιβληθείς σε κάποιον για να σου αφήσει σχόλιο????? οι μπλογκερς δεν είναι ο ερυθρός σταυρός! λολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Το χρυσό ΠιΠι Το ξέρω βρε Νίνα άλλά όταν μπαίνεις σ' ένα ιστολόγιο και κατά διαστήματα το αναφέρει αρχίζεις και υποψιάζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θες να με βρίσεις και μένα λίγο;;;;;;; Αλλωστε τους το είχες πει αλλά οι αλήτες ούτε ένα ευχαριστώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Mikros Alitis Δεν σε καταλαβαίνω... είπα σε ποιους τι; Αν θέλεις εξήγησε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τους 225 αναγνώστες δώρο που τους έστειλες γράφω.... Τους είχες πει οτι θα τους κανεις διαφήμιση όταν τους σχολίαζες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Mikros Alitis Α!... τώρα θυμήθηκα... sorry αλλά δεν κολλάνε μόνο οι σκληροί δίσκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είχα σκοπό να θίξω κι εγώ αυτά που λες, στην δική μου ιστοσελίδα.
    Συμφωνώ σχεδόν σε όλα.

    Όντως υπάρχουν «μικρά» blogs που έχουν πολύ καλό περιεχόμενο και κυρίως επίπεδο.

    Μην μασάτε με τους «παλιούς» και μεγάλους, που στην ουσία αποτελούν και μια κλίκα. Αυτά είναι blogs που δεν αποτελούνται από 1-2 άτομα, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των blogs. Κάθονται με βάρδιες μπροστά στον υπολογιστή και δημοσιεύουν 9 μπούρδες που θα βρουν στο ίντερνετ κι ένα θέμα της προκοπής. Και μετά όλοι μαζί, αναδημοσιεύουν ο ένας τον άλλον.
    Ποιος θα μου το παίξει παλιός; Αυτός που γράφει ανορθόγραφα, ακόμα και τον τίτλο του blog του; Μη χέσω...

    Όσον αφορά, την επισκεψιμότητα, κοίταξε να δεις, λίγο ή πολύ, όλους (ή σχεδόν όλους) μας ενδιαφέρει, γιατί όπως και να το κάνεις, αντικατροπτίζει ως ένα σημείο και την δουλειά σου. Βασικά, είναι θέμα ηθικής ικανοποίησης. Φυσικά, όταν η επισκεψιμότητα γίνεται αυτοσκοπός, κάτι δεν πάει καλά.

    Αυτοί που φάσκουν και αντιφάσκουν, είναι συνήθως αυτοί που κάνουν copy-paste τα κείμενα μόνο και μόνο γιατί έχουν πιασάρικο τίτλο. Έτσι, από συνήθεια. Μερικές φορές, ούτε που μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν όλο το περιεχόμενό τους.

    Σε σχέση με την ανταλλαγή συνδέσμων, όταν αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος έχει παραπομπή στην ιστοσελίδα μου, πες το από υποχρέωση, πες το από ευγένεια, βάζω κι εγώ μια αντίστοιχη παραπομπή στην δική του ιστοσελίδα. Εντάξει, δεν χάλασε ο κόσμος, αρκεί να μου είναι έστω και στο ελάχιστο ανεκτό το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του.
    Κάποια φορά, ένα γνωστό blog, με παρακάλεσε ευγενικά να βάλω τον σύνδεσμό του στην ιστοσελίδα. Το έκανα. Από περιέργεια, πήγα στην σελίδα του, να δω αν είχε ανταποδώσει την πράξη. Όντως το έκανε, αλλά με έναν τρόπο που με χάλασε πολύ και με ανάγκασε να γράψω αυτό: http://www.pare-dose.net/blog/?p=242

    Πάμε και στην διαφήμιση. Όποιοι νιαουρίζουν για τις διαφημίσεις είναι απλά υποκριτές. Ποιος είναι αυτός, που θα μου υποδείξει αν είναι «δεοντολογικό» να βάλω διαφημίσεις; Αυτός που φιλοξενείται δωρεάν στον Blogger και το Wordpress; Αλλά έστω κι έτσι, από πότε οι διαφημίσεις του Google διαβρώνουν την ηθική μας και την κρίση μας και μας κάνουν λιγότερο ή περισσότερο αντικειμενικούς; Εκτός κι αν μιλάμε για ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ...
    Το ίντερνετ είναι μια ελεύθερη «κοινωνία». Δεν σου αρέσει εδώ γιατί σου την σπάνε οι διαφημίσεις, ή γιατί θεωρείς ύποπτο το γεγονός αυτό; Κανένα πρόβλημα. Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα.

    Εντάξει, τώρα αυτό με τον κώδικα δεοντολογίας, είναι μια μαλακία και μισή. Από πότε υπάρχει δεοντολογία σε κάτι που δεν είναι οργανωμένο ή θεσμοθετημένο και ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει τι είναι δεοντολογικό και τι όχι; Εμένα με ρώτησε κανείς, ή μου έστειλε ένα κείμενο για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω; Με τρελαθούμε τώρα.

    Κλείνοντας, θα αναφερθώ κι εγώ στην αμνησία που παθαίνουν μερικοί όταν πρέπει να βάλουν την πηγή στο κείμενο που έχουν αντιγράψει.
    Επειδή αυτή την γαϊδουριά δεν μπορώ να την καταπιώ τόσο εύκολα, αποφάσισα κι εγώ να τους «διαφημίσω» με τον τρόπο μου: http://www.pare-dose.net/blog/?page_id=2251

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Πάρε-Δώσε Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Διάβασα τα post που μου πρότεινες. Έχεις δίκιο στο ότι πολύ το link το καπηλεύνται και λένε ότι τους διαβάζουν (ανελλιπώς, αφήνουν να εννοηθεί) κάποιοι άλλοι. Έλεος! Δε λέω... Σίγουρα η επισκεψιμότητα, η αναγνωρισιμότητα και τα σχόλια μας ενδιαφέρουν όλους. Κάποιοι όμως κοντεύουν να το κάνουν σκοπό ζωή και καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημητρη καλημερα !
    ξερεις πολυ καλα οτι αποφευγω να σχολιαζω τοσο στο δικο μου blog οσο και στα αλλα !
    Αλλα σημερα προτου δω το δικο σου ειχα σαλταρτει βλεπωντας καποιους ..bloggers ...που το παιζουν ...επαναστατες εναντια σ ολα...μα σε ολα και ξεγελουν κυριως τις μαλακισμενες που τα διαβαζου και αφηνουν και ...σχολια....
    και γιατι το λεω αυτο και γιατι φρικαρα ?
    γιατι διαβασα ενα αρθρο απο ενα σχετικα γνωστο blog και μετα το βλεπω copy paste στους/ον τιμητες/η
    με υπογραφη δικια του
    βρε λεω δεν μπορει..
    το ψαχνω ,το ξαναψαχνω ...τιποτα
    βρε λεω τους/ον αθεοφοβο/ους τσιπα δεν εχουν απανω τους
    και αυτοι φιλαρακι Δημητρη βγαινου περιφρανα και διαφημιζουν τα ¨" post " τους χωρις ντροπη !
    Το ξερω οτι γκρινιαζω αλλα δεν μπορω αλλο...νισαφι πια. Αν δεν εχεται αγαπητοι κατι να γραψετε ...δανειστειται...αλλα τιμηστε με την υπογραφη τους αυτους που τα εγραψαν!
    Οχι μαγκιες με τις ...πλατες αλλονων !
    καποτε θα γεινεται ρεζιλι και θα βαλετε το κεφαλι στα σκελια...
    εμεις εδω λεμε καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ φίλε,

    η μπλογκοκοινωνία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αντανάκλαση της κοινωνίας… Ότι κουβαλάει κάποιος εκεί έξω, το κουβαλάει και στο διαδίκτυο (ανασφάλειες, μιζέριες κλπ). Εγώ δεν μπορώ να δω το blogging ανταγωνιστικά και οι σχετικές προσπάθειες κάποιων να προσεγγίσουν «αναγνώστες» και «μπράβο», με θλίβουν. Το ίδιο βέβαια με θλίβει και η προσπάθεια που καταβάλλουν κάποιοι (bloggers ή μη) να μειώσουν και να απαξιώσουν την όποια «επιτυχία» (εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος). Το να θέλεις να σε διαβάζουν, δεν είναι απαραίτητα κακό. Το να προσπαθείς να πείσεις ότι σε διαβάζουν, είναι αστείο. Γείτονας blogger διατείνεται ότι τον διαβάζουν καθημερινά χιλιάδες… Το «μηχανάκι» του πρέπει να έχει μουρλαθεί και το χέρι του πρέπει να είναι σε νάρθηκα από τα πολλά κλικ για refresh…εκτός κι αν ορίζει αυτός τον αριθμό… Αυτού τι να του πεις; Τίποτα. Έκαστος στην τρέλα του και αυτός με τον μετρητή του… Μη σε πειράζουν αυτά. Κάποτε με ενοχλούσαν και εμένα, αλλά πλέον όχι. Τώρα απλά γελάω και προσπερνάω. Το blogging δεν είναι sport, είναι έκφραση και επικοινωνία κι όποιοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, πρόβλημα τους.

    Την καλημέρα μου

    Ο Καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @iraklio web radio Κωστή καλημέρα και καλή εβδομάδα. Δε μου φα΄λινεται ότι γκρινιάζεις απλά λες τα πράγματα όπως είναι θυμωμένα (και με το δίκιο σου). Δυστυχώς είναι πολλοί που "δανείζονται" χωρίς αναφορά πηγής αλλά και ακόμα περισσότεροι που προσπαθούνε με το γραπτό λόγο να χτυπήσουν στο φιλότιμο με εκφράσεις που συναντά μόνο στο θέατρο. Έλεος! Αυτό δείχνει πόσο απελπισμένοι είναι.
    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Δυστυχώς δεν τις καταλαβαίνουν όλοι. Υπάρχουν καιπολλοί που έχουν χόμπυ να καταστρέφουν τις προσπάθειες των άλλων. Τρανταχτό παράδειγμα είσαι εσύ.
    @kafenedaki Καλά αυτό με τους μετρητές είναι γελοίο. Δεν είναι καθόλου αξιόπιστοι. Αν θέλει κάποιος πραγματικές μετρήσεις να χρησιμοποιήσει το Extreme Tracking, το Google Analytics ή το Site Meter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν θα έρθεις; Μήπως θα στείλεις κανέναν άλλο να πάρει το "Βραβειάκι σου.. Άντε.. Θέλω να κάνω ανάρτηση καινούργια κι άν δεν έρθεις να το πάρεις δεν μπορώ να συνεχίσω.. Περιμένω. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @xaroylita Βραβείο; Ποιο βραβείο; Που να έρθω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το έχω γράψει και αλλού και θα το επαναλάβω και'δω, εγώ πιστεύω ότι το μπλόκ καθρεφτίζει το χαρακτήρα μας ο καθένας μας φαίνεται απτ'τον τρόπο που γράφει και εκφράζεται εδώ μέσα και όση επιδίδονται στο clopy-paste είναι αυτοί που στην ουσία είναι φτωχοί στο μυαλό και δεν έχουν γνώμη και άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @zoysoy Δεν είναι μόνο το clopy - paste... είναι οι τακτικές που ακολουθούν ορισμένοι γενικότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επειδή έγινε αναφορά στους μετρητές, ας διευκρινίσουμε το εξής.
    Οι μετρητές κάνουν 2 ειδών μετρήσεις. Των σελίδων και των επισκεπτών. Ο αριθμός των σελίδων δεν μπορεί να είναι ποτέ μικρότερος των επισκεπτών. Είναι τουλάχιστον ίσος και 99.99% μεγαλύτερος.
    Όταν μια ιστοσελίδα θέλει να είναι έντιμη, μετράει τους μοναδικούς επισκέπτες (υπολογίζονται με βάση την ΙΡ) και όχι μόνο τις συνολικές αναγνώσεις σελίδων (κι αν το κάνει, πρέπει να το διευκρινίζει), δίνοντας έτσι μια πλασματική εικόνα επισκέψεων.
    Στους περισσότερους δωρεάν μετρητές που διατίθενται στο διαδίκτυο, ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας μπορεί ανά πάσα στιγμή να βάλει ότι νούμερο θέλει στους μετρητές.
    Δεν τίθεται θέμα λοιπόν αξιοπιστίας των μετρητών. Κάτι τέτοιο επαφίεται μόνο στην εντιμότητα του διαχειριστή.
    Πως καταλαβαίνουμε, πως ένας μετρητής υπολογίζει τις αναγνώσεις σελίδων και όχι τους επισκέπτες;
    Απλό. Σε κάθε ανανέωση σελίδας, ο αριθμός αλλάζει, προς τα πάνω φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Πάρε-Δώσε Σε βρίσκω απολύτως σωστό. Οι μοναδικοί επισκέπτες πρέπει να είναι μονάδα μέτρησης και όχι τα reloads.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα.
    Ποιός ειναι ο Jason Calacanis ?

    Βασικά σε πετυχαίνω στον "Πανωλεθρίαμβο". Καιρός να αφησω κι ενα σχολιάκι εγω ο ...παλαίουρας :) μη βαράτε.

    Το άρθρο σου αυτό θα μπορούσε να ειναι τριπλάσιο για να καλύψει σχεδόν όλες τις πτυχές του θέματος.
    Και πάλι θα βρεθούν πολλοί που επειδη ισως είδαν τον εαυτό τους στα αρνητικά που γράφεις, θα τα πάρουν.
    Μου συνέβη κάτι ανάλογο εδω oταν εκανα μιά απόπειρα να αποτυπώσω το πώς βλέπω εγω το μπλόγκινγκ.
    Εκει μεσα γράφω και το copy/paste και πολλά άλλα. Εχω ξεχάσει να αναφέρω τους μπλόγκερς τύπου "ελάτε κι απο δώ" ίσως γιατι αυτοί που το κάνουν εμπίπτουν σε άλλες κατηγορίες.
    Αν προσπαθήσει κανεις να κατηγοριοποιήσει τους μπλόγκερς υποθέτω οτι θα βγάλει καμμια 40ριά είδη το λιγότερο.
    Ευτυχως, η πλειονότητα ειναι αυτο που θα λέγαμε "νορμάλ", ωστόσο ακόμα και λίγοι που την έχουν δει αλλιώς μπορούν να κάνουν ζημιά είτε απο αφέλεια είτε απο κακία.
    Στην πορεία, ξεχωρίζουν ποιοί/ποιές ειναι οκ, μας ταιριάζουν και ανταλλάσουμε μερικές κουβέντες καλές.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @tzonakos O Jason Calacanis είναι ελληνοαμερικάνος, δημιουργός και ιδιοκτήτης του Mahalo (http://www.mahalo.com/Jason_calacanis). Στις Η.Π.Α. είναι πολύ γνωστός όσον αφορά το internet.
    Όσο για το αν παρεξηγηθούνε κάποιοι με το post γιατί τους αντικατροπτίζει καθόλου δε με νοιάζει. Συμφωνώ ότι το post κανονικά θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο αλλά βλέπεις υπάρχει και η έλλειψη χρόνου.
    Ποιος είναι o vrakas kostas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. A, ναι. Τωρα που ειδα την σελίδα του θυμήθηκα οτι τον εχω ξαναδεί τον Calacanis.
    Καλά κάνεις δηλαδή ;

    Επάνω στο θέμα σου ηθελα να προσθέσω οτι το να διαφωνεί κάποιος άλλος και να γράφει τα αντίθετα απο σενα στο δικο του μπλογκ δεν σημαίνει απαραίτητα κατι κακό. Συμεφνείτε οτι διαφωνείτε και ολα καλά, προσπερνάμε, πάμε γι άλλα.

    Καλό βράδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @tzonakos Δε λέω όχι στη διαφωνία. Στις διάφορες τακτικές που φανερώνουν πονηριά είμαι κατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εσύ φίλε μου τα λες μια χαρά. Όμως στον τόπο μας, αυτός που τα λέει σωστά στο τέλος γίνεται κακός!! Όποιος χαϊδεύει τα αυτιά είναι ο καλός και όχι όποιος μιλάει σωστά και λέει αλήθειες. Έχω δει νεοφερμένους στον χώρο, να γραπώνονται από ένα blog που έχει αναγνωρισημότητα και να λένε μία "καλημέρα" για να σπονσοράρουν και το δικό τους blog. Και όταν το blog τους άρχισε να πηγαίνει καλά, ούτε καλημέρα ούτε τίποτα. Σε αυτούς αξίζει η καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @gerfalcon Δεν τον αποκαλούνε μόνο ακκό αλλά και μαλάκα. Αυτοί που λες υπάρχουν και στην έξω ζωή... Είναι οι γλειφτοπαρτάκηδες... μέχρι να γίνει η δουλειά τους γίνονται δουλικοί μέχρι αηδίας... μόλις τα καταφέρουν σηκώνουν τη μυτούλα ψηλά... μόνο την πάρτη τους σκέφτονται και δεν πρόκειται ποτέ να προσφέρουν τίποτα στο κοινωνικό σύνολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μ' άρεσε αυτό που διάβασα και σε πρόσθεσα και στ' αγαπημένα μου ιστοτέτοια.
    Επειδή κάποιος είναι μπλόγκερ, δε σημαίνει πως δεν είναι και Ελληνας, ενας μικρόκοσμος είναι εδώ της 'εξω' κοινωνίας, άρα τι αλλάζει?
    Εγώ δεν έχω κλείσει μήνα ακόμη σαν μπλόγκερ, αλλά είδα αυτό που είδες κι εσύ την αλαζονία κάποιων,αλλά who gives a fuck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @malakistan Να 'σαι καλά. Σ' ευχαριστώ που με σύνδεσες με τα ιστοτέτοια σου. LOL!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα χακ! Δεν έχω να πω κάτι που δεν το είπαν οι άλλοι. Οι άνθρωποι είναι παντού και πάντα οι ίδιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Σουζάνα Xατζηνικολάου Γεια σου Σουζάνα και καλή εβδομάδα. Σε αυτό που λες δεν έχεις άδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαθαίνω από σένα, για άλλη μια φορά...
    (...όταν κάποιος δε σχολιάζει, δε σημαίνει ότι δε διαβάζει κιόλας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @sstamoul Καλωσήρθες στο blog μου. Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα. Δε σχολιάζω δε σημαίνει δε διαβάζω. Προσωπικά αν έπρεπε να αφήνω σε όλα τα blogs που επισκέπτομαι καθημερινά από ένα σχόλιο τότε θα έπρεπε να σταματήσω να δουλεύω... Δυστυχώς όμως δε γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φοβερό ξέσπασμα φίλε hacka. Σε πολλά έχεις δίκιο, αλλά η ουσία, όπως είπες κι εσυ είναι να έχουμε μεταξύ μας αλληλεγγύη και σεβασμό.

    Παραδείγματος χάρη η αναδημοσίευση, η οποία ενώ δεν επιβάλλεται καλό είναι να αναφέρουμε την πηγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Α και κάτι που ξέχασα και θέλω να το πω είναι το πόσο άσχημη εντύπωση μου κάνει που πολλά blogs δημοσιεύουνε τα σχόλια μετα από έγκριση του ιδιοκτήτη. Θα μου πεις ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στο blog του, αλλά εμένα προσωπικά αυτό με χαλάει. Τωρα τελευταία μάλιστα το φαινόμενο είναι πιο συχνό.

    Ίσως να το κάνουν αυτό πολλοί για να ελέγχουν τα σχόλια και να αποφεύγονται βρισιές, τσακωμοι και προσβολές. Ειδικά σε πολιτικά blogs που ''βόσκω'' εγώ παίζει πολύ αυτό το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @dimider Η αναφορά πηγής δείχνει στοιχειώδη ευγένεια και ότι κάποιος δεν είναι ύπουλος (προσωπική μου άποψη). Όσο για τα σχόλια; Προσωπικά δε συμφωνώ με τη λεκτική επαλήθευση ούτε να αποκλείσω κάποιον που θέλει να πει τη γνώμη του ανώνυμα. Δικαίωμα του καθενός είναι. Ούτε θέλω να επιβάλλω σε κάποιον με το ζόρι να βάλει nickname ή να κάνει λογαριασμό στη Google για να αφήσει σχόλιο. Δε θέλω να του το βγάλω από τη μύτη. Υπάρχουν άλλοι που τα κάνουν. Δικαίωμα τους. Σίγουρα υπάρχουν και ανώνυμοι που αφήνουν μαλακίες σχόλια. Αν τους αγνοήσεις σταματάνε. Στο δικό μου blog είχα το πολύ 2 ή 3 τέτοια κρούσματα. Μετά τέλος. Αν όμως τους τροφοδοτείς θα συνεχίσουν. όσο για ιούς και άλλα που μπορούνε να μεταδοθούνε μέσω φόρμας σχολίων είναι αλήθεια. Αλλά η λεκτική επαλήθευση δε σε προστατεύει από κάτι τέτοιο. Η λεκτική επαλήθευση προστατεύει από τα spam και όχι πάντα. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Και τα spam και τα σχόλια με τις χαζομάρες.Ο κάθε blogger πρέπει να χειριστεί έξυπνα την κάθε περίσταση. Τελειώνοντας να πω ότι στα πολιτικά blogs φυσικό είναι να βάζουν λεκτική επαλήθευση για να μη βγει στη φόρα κάτι που εν τους συμφέρει ή δεν τους τιμά. Η τακτική τυς είναι να βγάζουν όσο πιο ατσαλάκωτη εικόνα γίνεται (που δεν γίνεται) προς τα έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Παρατηρώ πως η τρέχουσα δημοσίευση είχε μεγάλη ανταπόκριση στην ανάρτηση σχολίων...Κι πως δε θα μπορούσε άλλωστε,δίχως να επιζητώ να..υμνήσω το διαχειριστή, καθώς αποτελεί ένα θέμα που περιγράφει τον ηλεκτρονικό κόσμο του blogging στο σύνολό του.Πράγματι το τελευταίο(δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος όρος γλωσσικός ο οποίος να δηλώνει με ακρίβεια την ιδότητα αυτή,πράγμα που επιβεβαιώνει με κάποιον θλιβερό τρόπο τη γλωσσική μας νοθρότητα,την αδυναμία μας δηλαδή για αναμόρφωση των κωδίκων της γλώσσας)έχει δώσει σε μας τη δυνατότητα κοινοποίησης των σκέψεων και προβληματισμών-κι όχι μόνο,αλλά ας περιοριστούμε σε αυτήν την απόδοση..Είναι πράγματι όμορφο και πρωτόφαντο ο διπλανός σου,άσχετα με το αν τον έχεις συναντήσει ή όχι,να έχει μπροστά του το δικό σου αράδιασμα λέξεων και να σχολιάζει τις περιπλανήσεις σου,συμμετέχοντας εν δυνάμει στην προσπάθειά μας να δούμε,όσο γίνεται,το κόσμο δίχως τις παρωπίδες που μας (στο ποιοί δε θα επεκταθώ...ίσως και ναι,να αποτελεί και μία μορφή απόσυρσης,θα προσπαθήσω όμως να το ανταποδώσω με μία ανάρτηση) τοποθετούν...Και να το τονίσω πως αυτές αν και είναι σπόροι του περιβάλλοντος,έχουμε πάντα τη δυνατότητα να τις ξεριζώσουμε..Όπως είχα αναφέρει και σε μία δημοσίευσή μου(γενικά αποφεύγω τα κτητικά..είναι όμως πρωινή η ώρα...)“Είναι η απόδειξη πως η τρέλα της γραφής δεν έχει σβήσει μέσα μου κι μάλιστα είναι όμορφη και πρωτίστως αληθινή.Η απόδειξη πως μπορώ και αναπνέω,να σκέφτομαι και να περιπλανιέμαι σε ένα μαγευτικό κόσμο.Είναι η παρατήρησή της με τρόπο που αν και εσύ είσαι ο αφηγητής,το μολύβι το κρατά ο διπλανός σου.Αυτά είχα να σου πω τέτοια πρωινή ώρα αγαπημένο ημερολόγιο...Κι να ξέρεις όσο σε παραμελώ τόσο με παγιδεύεις στην ελευθερία σου.”Αυτό είναι το υγιές blogging,που έχει κάτι,έστω και στο ελάχιστο,να προσφέρει σε τούτο τον τόπο...
    Καλό είναι νομίζω ωστόσο να επικρίνουμε εκείνους που σε περιπτώσεις αναδημοσίευσης περιεχομένου(ολικού ή μερικού)από μία ηλεκτρονική διεύθυνση δεν αναφέρουν την πηγή πληροφόρησης...Βέβαια με τόση ραγδαία εξάπλωση δύσκολο είναι να εντοπίσεις από πού προέρχεται ένα κείμενο(ας τον ονομάσουμε πρωτοσυντάκτη)…Αλλά το προσωπικό στυλ ξεχωρίζει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Γ.Κ. Θα ήθελα να σταθώ στο τελευταίο που λες. Το προσωπικό στυλ ξεχωρίζει. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οι π α π α ρ ί ες που λένε όλα τα σ ο υ ρ γ ε λ α του ¨Θέμα κλάμπ" -ραδιόφωνο και έντυπα σπάνε τζάμια. Ολοι αυτοί είναι μια χαρά έτοιμοι αρχησυντάκτες για τα πρωινάδικα , τα life styl για τους μαλάκες και τα ούφο ... Μια χαρά . Θα σου κάνουν μια ντισνεη λαντ Τύφλα ναχει η Αννίτα Πάνια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;