Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Print this post

ΕΥΡΩΠΑΝΗΓΥΡΙ 2009

Εδώ και λίγες μέρες άρχισαν τα πανηγύρια για το μεγάλο πανηγύρι. Τη Eurovision. Για μερικούς μήνες θα μας ζαλίσουν ξανά με το τι έφαγε ο Σάκης, πως κοιμήθηκε ο Σάκης, πως αφόδευσε ο Σάκης, τι έφαγε ο Σάκης και άλλα τέτοια. Ναι, θα μας πρήξουν, στα σχετικά με το θέμα, ρεπορτάζ και στις πλήρεις αποκαλύψεις. Τα προγνωστικά για άλλη μια φορά στο internet θα μας δίνουν την πρωτιά και στο τέλος η χυλόπιτα θα είναι κρύα και δε θα έχουμε σόδα για να το χωνέψουμε.
Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω. Γιατί η Ε.Ρ.Τ. που πληρώνουμε όλοι κάνει απευθείας ανάθεση σε τραγουδιστή, χορογράφο και συνθέτη; Γιατί οι παρουσιαστές ή οι παρουσιάστριες είναι οι ίδιοι για χρόνια; Νομίζω ότι στην κρατική τηλεόραση έχει δημιουργηθεί μια κλίκα που αλωνίζει και εμείς καλούματσε να πληρώσουμε το λογαριασμό, ο οποίος είναι πάντα τσουχτερός.
Μήπως έτσι δεν αδικούνται κάποια ταλέντα που ψάχνουν να βρούνε ένα τρόπο για να δείξουν τη δουλειά τους; Η Eurovision ήταν ένας τρόπος για να φανούνε λίγο αλλά η Ε.Ρ.Τ. φρόντισε να κλείσει και αυτόν τον δρόμο.
Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να έχουμε λιτότητα, οι πολίτες αυτής της χώρας να τα έχουνε παίξει και η κυβέρνηση να μη δίνει χρήματα για ανακούφιση λέγοντας πως δεν υπάρχουν, αλλά για τη Eurovision να δίνονται με τη σέσουλα. Τελικά για τα πανηγύρια είμαστε πρώτοι. Εφόσον υπάρχει λιτότητα να γίνουν περικοπές. Να μη στείλουμε αποστολή στη Eurovision και οι τριακόσιοι της βουλής με τους παρατρεχάμενους τους να μειώσουν τις απολαβές τους κατά 70%.
Και να μην ακούω ότι οι αποστολές τρέχουν κάθε χρόνο στα Ευρωπανηγύρια για την Ελλάδα. Αυτά είναι μαλακίες. Όταν κάνεις κάτι για τη χώρα σου το κάνεις αφιλοκερδώς. Νομίζω; Δεν πληρώνεσαι με χιλιάδες ευρώ για μερικές μέρες.
Από τη στιγμή που η Eurovision είναι πρωτίστως ένα φεστιβάλ marketing και μετά διαγωνισμός τραγουδιού δε χρειάζεται να ασχολούμαστε τόσο πολύ. Εκμεταλευόμενοι αυτό όσοι δουλεύουν στα Μ.Μ.Ε. ξεχνάνε για μερικούς μήνες τα αληθινά προβλήματα και αναλώνονται σε ψάξιμο κουτσομπολιών και ιντερνετικών δημοσκοπήσεων για να μας ζαλίσουν το κεφάλι.

buzz it!

12 σχόλια:

  1. MIPOS EIMASTE LIGO GKRINIARIDES,DEN PAME KALA LEME GIATI EIR8AME 2-3 H 4 AMA PERNOUME THN PROTH 8ESH LEME OTI MAS KOSTISE POLI,OSO GIA TA TALENTA ASTO MONO AMA EXEIS KANA MPARMPA EISAI TALENTO STHN ELLADA,KAI OSO GIA TO AFILOKERDOS POIOS KANEI KATI STHN ELLADA AFILOKERDOS ?KANENAS:TO MONO POU GINETE EINAI OTI O KOSMOS KAPOTE KOITOUSE TO PANIGIRI STI T:V KAI KSEXNOUSE TA PROBLIMATA ;TORA TA BLEPI KAI 8IMETE TA PROBLIMATA TOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @molemou Καλά τα λες Νικόλα. Μόνο με μπάρμπα στη Ελλάδα καταφέρνει κάποιος κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια, σήμερα όταν ο Σάκης άλλαξε το πάμπερ της κόρης του έβαλε ταλκ? Και αν ναι ποιο? Fissan ή Johnson???
    Άχρηστοι δημοσιογράφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Agnes Εγώ θα ήθελα να μάθω πόσες φορές ρεύτηκε και άλλες πόσες κατούρησε. Άι σιχτίρ αποό 'δω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και αυτοί οι δημοσιοκάφροι δεν έχουν με άλλα σοβαρά θέματα ν'ασχοληθούν και να μεταδώσουν??Δόξα το Θεό καθημερινά οργιάζουν τα καυτά θέματα της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @zoyzoy Απλά δε θέλουν να ασχοληθούνε με σοβαρά θέματα. Για πολλούς λόγους. Για να κοιμούνται οι τηλεθεατές τον ύπνο του δικαίου, τα κουτσομπολίστικα ρεπορτάζ είναι πιο εύκολα, βάλε και το χρήμα που πέρνουν γιατί η δημοσιογραφία είναι κατευθυνόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορεί όμως...όλο και κάποια βλήματα θα υπάρχουν που θα θέλουν να ξέρουν με τι κωλόχαρτο σκουπίζει τον κώ....του ο Σάκης!
    Soxtex ή Delicca?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Agnes Με γυαλόχαρτο... Καλή εβδομάδα Agnes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kala kanei h italia ki apexei...Se proskallw se mplogopaixnido sxetika me to "avatar".Epeidh kserw thn apopsi soy gia tetoiou eidous paixnidia ki sumfwnw en merei, an den 8es na labeis meros, den trexei ki tipota!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @gatodiakritikos Η Ιταλία έχει και το φεστιβάλ του Σαν Μαρίνο. Πραγματικά μουσικό φεστιβάλ (ο Νίκος Ξυλούρης είχε πάρει την πρώτη θέση μια φορά). Λίγη αποχή θα μας κάνει καλό. Όσο για το blogoπαίχνιδο με τιμά η πρόσκληση σου αλλά ειλικρινά για πολλούς λόγους δε μπορώ να ανταποκριθώ. Πρώτον και κυριότερον αν και έχω πάρει μέρος μια φορά σε κάτι παρόμοιο δε με εκφράζει και το είχα κάνει για να μη προσβάλλω τα παιδιά που με προσκάλεσαν. Δεύτερον δεν υπάρχει χρόνος. Με τρία blogs και όλα τα άλλα που έχω (δουλειά και άλλες ασχολίες) θα αρχίσω να ζητάω δανεικό χρόνο. Ευχαριστώ πάντως που με σκέφτηκες και μ' επέλεξες. Δε σνομπάρω απλά αν το κάνω δε θα είμαι ο εαυτός μου. Και πάλι sorry...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.
    ΤΙ ΝΑΠΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Γιάννη πίστεψε με ε΄χουν να ασχοληθούν αλλά δε θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;