Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Print this post

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Άλλη μια καταγγελία που βρήκα στο mailbox μου. Είναι επώνυμη και αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την χρέωση του φυσικού αερίου, για οικιακή χρήση, στην Θεσσαλονίκη. Η τιμή του αερίου στην Θεσσαλονίκη είναι αυτή την στιγμή 0,057779184 euro/kWh χωρίς τους φόρους 9% ενώ στην Αθήνα είναι 0,03781 euro/kWh χωρίς τους φόρους 9%. Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση της τάξης του 52,8%. Δεδομένου ότι και οι δύο εταιρείες πουλάνε το ίδιο ακριβώς προϊόν αλλά και ανήκουν κατά 51% στην ΔΕΠΑ η οποία και τις διαχειρίζεται θα έπρεπε να έχουν την ίδια τιμή. Η καταγγελία μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ στην τηλεόραση και γενικά όλες οι εταιρείες εγκατάστασης αερίου αλλά και οι ΕΠΑ Αθηνών και ΕΠΑ Θεσσαλονίκης μας ενημερώνουν ότι το αέριο είναι 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο μόνο η ΕΠΑ Αθηνών χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο τιμολόγησης τον οποίο και έχει αναρτήσει στην σελίδα της http://www.aerioattikis.gr/index.php?T_Id=A14 Ενώ στην περίπτωση της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης δεν παρέχετε η πληροφόρηση ούτε στην σελίδα αλλά ούτε και στα γραφεία της εταιρείας. Το μόνο που αναφέρεται είναι η τελική τιμή http://www.epathessaloniki.gr/gr/prices.asp Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υπεύθυνο λογιστηρίου κ. Αντώνη Λιόλιο 2310584148 μου ανέφερε ότι η τιμολογιακή πολιτική της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης είναι η παρακάτω: Η τελική τιμή του αερίου ανά κυβικό μέτρο ορίζεται ως η αρχική τιμή αγοράς του αερίου από την ΔΕΠΑ συν ένα παράγοντα νόμιμου κέρδους.Στην ερώτηση μου να μου αναφέρει τα αντίστοιχα ποσά αγοράς και του παράγοντα νόμιμου κέρδους μου είπε ότι αποτελούν εταιρικά στοιχεία και ότι δεν μπορεί να μου τα δώσει. Εν κατακλείδι το φυσικό αέριο είναι κατά 52,8% ακριβότερο στη Θεσσαλονίκη από ότι στην Αθήνα, οι υπάρχοντες πελάτες αλλά και οι υποψήφιοι δεν ενημερώνονται για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και παραπλανόνται από την λανθασμένη ενημέρωση ότι το αέριο είναι κατά 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο ενώ στην πραγματικότητα είναι κατά περίπου 33% πιο ακριβό. Για μια απλή περίπτωση ένα σπίτι 100 τ.μ. το οποίο καταναλώνει 700 κ.μ. το δίμηνο θα πληρώσει στην Αθήνα περίπου 300 ευρώ ενώ στην Θεσσαλονίκη στην ίδια περίπτωση θα πληρώσει 450 - 500 ευρώ χρησιμοποιώντας το ίδιο προϊόν. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με την παραπάνω περίπτωση που σας αναφέρω είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. Κίμων Ζαγκούρης

Απ' ότι φαίνεται στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μέτρα και πολλά σταθμά για το καθετί. Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι προσπαθούνε να μας αποτρέψουν από την εναλλακτική ενέργεια. Το μόνο που θέλουν είναι να βγάλουν χρήματα με το παραπάνω.

buzz it!

9 σχόλια:

 1. ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ....
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποιά πολιτική έχει κλειστά βιβλία απέναντι στους πελάτες της όταν ο πελάτης βλέπει ότι τον κλέβουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και είμαστε σε περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Σκέψου να μην ήμασταν!!
  Φιλικά
  Max

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @παλαλός Καλημέρα και από 'μένα... για την Ελλάδα να μη σχολιάσω καλύτερα.
  @Chris Η απάντηση είναι περιττή πιστεύω.
  @maxplace Ευτυχώς δηλαδή... πάλι καλά που έχουμε κρίση... είδες κωλοφαρδία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σε ανύποπτο χρόνο στο παλιό blog είχα γράψει (μόλις που είχε αρχίσει να διαδίδεται το φυσικό αέριο) οτι τα περί 50% οικονομίας είναι κουραφέξαλα για να δικτυωθούν όλοι και μετά θα εξισωθεί η τιμή με το πετρέλαιο, μη σας πω οτι θα γίνεται και ακριβότερο ανάλογα με τις διαθέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και φυσικά την αισχροκαίρδεια που έτσι και αλλιώς ο Έλληνας την έχει στο αίμα του, βάλε και το μονοπώλιο... Άσε τους κινδύνους (ασφυξίες, εκρήξεις) φτού φτού γιατί είμαστε και προσεκτικοί! καλά κρασιά... προσωπικά προτιμώ όταν δεν είναι αναμμένα τα καλοριφέρ και κάνει ψοφόκρυο, μια ηλεκτρική σομπίτσα δίπλα μου, ή να ντυθώ σαν εσκιμώος
  ΔΕΠΑ ΔΕΘΑ και μ...εταιρείες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Ektoras Στις Σέρρες η ίδια κοροϊδία υπάρχει με την τηλεθέρμαση. Μεγάλη απάτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έχουν το προϊόν κι όσο θέλουν το πουλάνε. Θυμίζει το ανέκδοτο: "Έλα πάρε κόσμε! Ότι πάρεις 100! Ασ'το κάτω κυρίε μου αυτό έχει 200!".

  Να ήταν μόνο η ακρίβεια του φυσικού αερίου; Το ότι έσκαψαν τις πόλεις κι έκαναν προχειροδουλειά, να μην το προσπερνάμε! Τσάμπα οι παρακάμψεις και η ταλαιπωρία, στην τελική!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. TEΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ?? ΑΥΤΟΙ(ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΑΝΕΥΘΥΝΟΙ) , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΡΘΑΝ, Η ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ??

  ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟ ΜΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @sadrina Καλό το ανέκδοτο...δεν το ήξερα. Όσο για τις πόλεις και τα σκαψίματα; Χαίρομαι εν μέρη γιατί με το όργωμα στους δρόμους νομίζω ότι είμαι σε χωράφι. Επιστροφή στη φύση. :-P
  @nellinezi Όλοι μας πρέπει να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο όπως λες Νέλη γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι και σίγουρα κάποιος αφορά και τον καθένα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;