Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Print this post

ΘΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ

Τις τελευταίες μέρες έχουμε ένα come back βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακοκαιρία για 'μένα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι σε δύο μήνες έρχεται το καλοκαίρι και το πιο σίγουρο είναι ότι θα ψηθούμε για τα καλά από τις υψηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι οι τελευταίες σε συνδυασμό με τρύπες του όζοντος, το καυσαέριο και γενικότερα τη μολυσμένη ατμόσφαιρα, μας οδηγεί στο ακριβές συμπέρασμα ότι το καλοκαίρι θα είναι κόλαση και θα καεί ο κώλος μας... ή ότι απέμεινε απ' αυτόν από τους περσινούς καύσωνες.
Κατά καιρούς βλέπω στην τηλεόραση, στο internet, στα περιοδικά και ακούω στο ραδιόφωνο διάφορα κοινωνικά μυνήματα που μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει να σπαταλάμε άσκοπα το νερό, προσέχουμε για να έχουμε και διάφορα άλλα. Εγώ έχω μια απορία: γιατί το κράτος δε δημιουργεί και άλλους αποταμιευτήρες και αφήνει το βρόχινο νερό να πηγαίνει στράφι; Αυτό δεν είναι ανευθυνότητα; Σαν χώρα έχουμε την τύχη να περικλειώμαστε από θάλασσα. Γιατί δεν κάνουν αφαλάτωση και να γεμίσουν τους ταμιευτήρες, εφόσον δημιουργηθούν οι τελευταίοι; Γιατί βασίζονται μόνο στα κοινωνικά μυνήματα που μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε. τα οποία στοχεύουν στην ανύπαρκτη οικολογική συνείδηση των περισσοτέρων;
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την αδρανή στάση της πολιτείας. Μερικές φορές οι λύσεις για σοβαρά πρoοβλήματα είναι εύκολες και απλές αλλά η πολιτική ηγεσία πτοτιμά να μοιρολατρεί και να μην κάνει τίποτα.

buzz it!

12 σχόλια:

  1. Ρωτάς γιατί;
    Γιατί ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ρε jim!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Καυστικός όπως πάντα. Γι' αυτό σ ε πάω ρε Γιάννη. Δε μασάς. Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλοκαιρι φοβάμαι πως θα είναι το ποιό ωραίο καλοκαίρι που θα έχει να δει Αθηναίος εδώ και χρόνια. Να μου το θυμηθείς.
    Βάλε εναν χειμώνα με βροχές και χιόνια. Ενα χειμώνα με κατασχέσεις αυτοκινήτων. Εναν χειμώνα με ανεργους. Εναν χειμωνα με μειωμένη εργασία και λιγοστές αγορές.

    Θα είναι το ποιό καθαρό και ήσυχο καλοκαίρι που θα περάσουμε. Δεν λέω ότι δεν θα έχουμε καύσωνα αλλά το αεράκι μαζί με την υγρασία από το έδαφος θα φέρει μέσες θερμοκρασίες κανονικών επιπέδων με μια αυξηση γύρω στους 2 βαθμούς.
    Μην ξεχνάμε ότι η μέση θερμοκρασία έχει αυξηθεί μόνο κατά 0,52 βαθμούς κελλσιου το οποίο σημαίνει αυξημένη κατα 2 βαθμούς μέση κανονική θερμοκρασία τους επόμενους μήνες.

    Η 5ετία 2003 με 2008 ήταν φυσιολογική αντιστάθμιση στην ισσοροπία της φύσης για τα επόμενα χρόνια. Μας έδωσε παράταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Chris Μα εγώ ξέρω ότι καύσωνας και υγρασία κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ μιλησα υγρασία γης.
    Όχι υγρασία περιβάλλοντος.
    Οταν η γη έχει σταθερή ποσότητα υγρού τότε τα στοιχεία της φύσης είναι υπέρ μας.
    Δεν λέω ότι θα είναι τέλεια όλο το καλοκαίρι διότι τίποτα στο κόσμο μας δεν είναι απολύτως τέλειο.
    Το καλοκαίρι του 2007 αν θυμάσαι ΔΕΝ είχαμε ούτε σταγόνα νερού.
    Η έλλειψη υγρασίας γης επέφερε υψηλές τιμές θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Chris Αυτό δεν το ήξερα. Μ' έπιασες αδιάβαστο. Το Σεπτέμβρη ξανά εξετάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ,ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ 50-60 ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ,ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ?
    ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ 4 ΕΚ.ΨΥΧΕΣ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ,ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟΘΕΜΑ ΥΔΑΤΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @spyros1000 Γεια σου Σπυράκο... Δηλαδή η μισή ελλάδα θα κορακιάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα φίλε. Καλά τα λές, αλλά ποιός σε (μας) ακούει! σε κάποιο έγκριτο περιοδικο νομόζω το Geo, διάβασα οτι από την υπερθέρμανση και γενικά όσα κάνουμε στον πλανήτη, σε 100 χρόνια, η παραλιακή θα έχει φτάσει πλέον στο Σύνταγμα! (υπερθέρμανση, λιώσιμο πάγων, ανέβασμα στάθμης θάλασσας)

    P.S. Διάβασα και τα 2 προηγούμενα post σου (κουκούλες spam). Συμφωνώ απόλυτα. 2 άτομα δεν τα επισκέπτομαι για αυτόν ακριβώς το λόγο και ας τους έχω στη blogroll (αφού πάλι με πρήξανε να τους βάλω και σκέφτομαι σοβαρά να τους βγάλω)

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ektoras Βρε, βρε. βρεεεεεε... Χρόνια και ζαμάνια βρε Έκτορα. Που χάθηκες; Φαντάζεσαι ο κόσμος το καλοκαίρι να παίρνειαπό το Σύνταγμα καράβι για να πάει στα νησιά για διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;