Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Print this post

ΝΑ 'ΤΑΝ Η ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ

Στο προηγούμενο post ανέφερα κάτι για έναν ηλίθιο. Μια και δεν έχω κάτι άλλο να γράψω σήμερα ας ασχοληθώ λιγάκι μαζί του. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Από τα μέσα του Γενάρη έχω δημιουργήσει το Locus Blogus. Είναι ένα blog με συμβουλές και κόλπα για bloggers και για χρήστες υπολογιστών. Κάποια πράγματα τα γνωρίζω, κάποια τα βρίσκω σε βιβλία και κάποια άλλα στο internet τα οποία τα μεταφράζω. Ποτέ δεν οικειοποιήθηκα post άλλου blogger. Πριν δημοσιοποιήσω οτιδήποτε το δοκιμάζω για να ελέγξω αν είναι όντως εφαρμόσιμο. Πολλές φορές πρέπει να πειράζω λίγο τον κώδικα και να κάνω κάποιες τροποποιήσεις γιατί δεν είναι όλα τα templates ίδια.
Πριν λίγες μέρες άφησε ένας τύπος σχόλιο του τύπου ότι ένα trick το είδε σε ένα ξένο site και μου έκανε την παρατήρηση ότι δεν έβαλα πηγή με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κλέβω άλλα posts και τα παρουσιάζω για δικά μου. Το θέμα είναι ότι στον κώδικα φαίνεται το link του site και γι' αυτό δεν έβαλα παραπομπή. Αν όντως ήθελα να κρύψω κάτι μπορούσα κάλλιστα να σβήσω το link αλλά δεν το έκανα.
Ο ηλίθιος τυπάς συνέχισε τα σχόλια του με ένα πνεύμα ειρωνίας και το υφάκι "του την είπα τώρα". Για καλή μου τύχη είδα την IP του και κάτι μου θύμιζε. Και στα υπόλοιπα σχόλια που άφησε, η IP παρέμεινε η ίδια. Μετά αποδείχτηκε ότι είναι γνωστός. Με λίγα λόγια δε χρησιμοποίησε έναν proxy server για να καλύψει τα ίχνη του.
Δεν πρόκειται να πω ποιος είναι γιατί δεν αξίζει να του κάνω διαφήμιση. Του έκανα παλιότερα και το μετάνιωσα. Ο τύπος στο blog του είναι απελπισμένος για σχόλια και επισκέψεις αλλά δεν ξέρει να ανταποδίδει τις επισκέψεις που του κάνουν. Έτσι έκοψα και 'γω να περνάω από το ιστολόγιο του. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα - πυρήνα που θα τον ακολουθεί παντού. Την είδε ο πατέρας του blogging. Δεν έχει καταλάβει ότι δεν είναι όλος ο κόσμος πρόβατα. Όλη την ώρα φάσκει και αντιφάσκει. Εκεί που φτύνει τη μια στιγμή την αμέσως επόμενη πάει και γλύφει. Τι εννοώ; Για παράδειγμα ενώ είναι κατά του AdSense λόγω βαθιάς και φιλοσοφημένης σκέψης που αφορά πολυεθνικές και τα τοιαύτα, δε λέει όχι στο να βάλει banners από άλλους που θέλουν να διαφημιστούν. Τα σχόλια του, κατάλαβα μετά, ότι τα έκανε από ζήλια. Μερικές φορές ασχολείται με παρόμοια θέματα με αυτά του Locus Blogus. Ίσως το βλέπει ανταγωνιστικά. Αν ισχύει κάτι τέτοιο δε μπορώ να καταλάβω το γιατί.
Είναι πολλοί εκείνοι που έχουν ένα blog και έχουν εθιστεί σε τέτοιο βαθμό που προβαίνουν σε πράξεις απελπισίας. Μπαίνουν σε άλλα blogs σαν ανώνυμοι και αφήνουν τη χολή τους νομίζοντας ότι έτσι θα καταφέρουν κάτι. Πραγματικά τους λυπάμαι.

buzz it!

20 σχόλια:

  1. Μην μασάς ξέρεις πόσα τέτοια φρούτα κυκλοφορούν...αμέτρητα.

    Να φανταστείς ένας από Θεσσαλονίκη μου την είπε προχθές στο twitter γιατί ταχωνα στους Ισραηλινούς, λες και ήταν της Μοσαντ, Και σένα τι σε νοιάζει ρε μεγάλε το τι κάνω εγώ, σε ενοχλώ τότε γιατί εσύ με ενοχλείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAT ΑΡΧΗΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @apneagr Καλά... μερικοί πάνε να το παίξουν δίκαιοι και καλά και στο τέλος καταντάνε να κάνουν χειρότερα από αυτά που πάνε να προστατεύσουν. Είναι γελοίοι όσο δεν πάει άλλο.
    @ntebis Μπορείς με το Google Analytics, το Extreme Tracking και άλλα...
    @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Καλό μήνα Johny. Σίγουρα η αδιαφορία είναι ότι καλύτερο, απλά έκανα αυτό το Post σα νύξη για να ξέρει ο συγκεκριμένος ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβουμε ποιος φοράει μάσκα και ποιος όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΤΣΟ χαλαροστε και οι δυο σας και μη χαλατε φιλιες για το ποιος ειναι καλυτερος-Την καλησπερα μου και καλο βραδυ να εχεις και συ και ο φιλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΜOLEMOU Γεια σου Νικόλα. Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Δε χαλάει καμιά φιλία γιατί δεν υπήρχε ούτε υπάρχει καμιά φιλία. Αν το έβλεπα ανταγωνιστικά πίστεψε με ξέρω τον τρόπο να φέρω παραπάνω κόσμο εδώ πέρα. Απλά δεν το πολυκυνηγάω γιατί έχω ζωή και εκτός υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tσ-τσ-τσ-τσ! Τι γίνεται στην blog-γειτονιά!

    Για να το κάνω κι εγώ τώρα με την σειρά μου: σας θερμοπαρακαλώ! Γίνεται αναγνώστες του blog μου. Θέλω να κάνω fun-club και να έχω λόγο ύπαρξής του και υπαρξής μου! Στα γόνατα πέφτω και σας εκληπαρώ! Τεμενάδες κάνω στα πόδια σας, χαλί γίνομαι να με πατήσετε, αρκεί να πατήσετε κι εσείς απ'το blog μου...

    Hack το πάω καλά; Να συνεχίσω το παρακάλι; Λες να τα 'κονομήσω έτσι και γίνω πλούσια και "μητέρα των blog"; Πες μου για να πάω στο 2ο μέρος του παρακαλετού!!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @sadrina Καλά τα πας. Μόνο που το εκλιπαρώ γράφεται με "ι". Αν θέλεις μπορείς να προωθήσεις την κατάσταση με μερικά ευρώ κάτω από το τραπέζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έχεις δίκιο σε όσα λες. κάποια άτομα έχουν ψωνιστεί με το μπλογκιν και νομίζουν ότι είναι οι θέοι του.
    ίσως να μην έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν στη ζωή τους.
    καταβάθος είναι για λύπηση φίλε μου για αυτό δεν αξίζει να ασχολείσαι, ούτε συ, ούτε εμείς.
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Dorothea Μία νύξη πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται. Και αυτό γιατί οι "καλοθελητές" βγάζουν και ανυπόστατες φήμες και μετά άντε να αποδίξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Μετά από αυτή τη νύξη έρχεται η περιφρόνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hackaday απλά άστο να περάσει διαβάζω συχνά και τα 2 blogs σου, και όχι για να σε καλοπιάσω είναι πολύ καλά,Πάντα θα μιλήσει κάπιος...να πεί ότι να είναι !! Συνέχισε να γράφεις και να δίνεις tips , και μπάς και το διαβάσει ο ίδιος που τα είπε ας κάτσει να διαβάσει γία αδειοδοτήσεις και licensing και μετά τα λέμε!
    Και άν αμφιβάλει γιατί τα λέω ασχολούμε απο το 92 με τα pc και απο το 98 ήμουν απο τους λίγους που έιδαν τήν αρχή του web...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το καλό είναι ότι τον αναγνώρισες και έτσι ξέρεις ποιός είναι πολύ βασικό να γνωρίζεις ποιός σου σκάβει τον λάκκο!!
    Δυστυχώς και η net είναι η κοινωνία μας με όλους τους χαρακτήρες ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @imitrelos Έχει ήδη προσπεράσει. Όπως προανέφερα , μια νύξη έκανα και τέλος. Καλό Σ/Κ.
    @zoyzoy Το ότι τον αναγνώρισα οφείλεται στη δική του αφέλεια και ασχετοσύνη. Τεσπα! Όπως λες και 'συ το net είναι γεμάτο με κάθε καρυδιάς καρύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αστους να λενε αστους να πουν,θελουν να φτασουν μα δεν μπορουν..........
    Εμενα παντως με βοηθησες σα ασχετος που ειμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @vrettos Σου βγήκε το ποιητικό ε; Καλό ΣουΚου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα hacka!

    Αυτός που λες μήπως είναι ο τύπος που έβριζε τις προάλλες τους Σερραίους??? (θυμάμαι το blog αλλά δεν το αποκαλύπτω για να μην του κάνω διαφήμιση... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @dimider Καλημέρα. Όχι καμία σχέση... Είναι από άλλη ήπειρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνέχισε φίλε μου με τις χρήσιμες οδηγίες σου, και άσε τον κόσμο να διαμαρτύρεται. Και μπράβο για το ενδιαφέρον σου. Προσωπικά, επειδή τα κυνηγάω αυτά τα ιντερνετικά τερτίπια, το site μου αρέσει αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Locus Publicus Να' σαι καλά φίλε εκ Βοστώνης... Και 'γω πριν από χρόνια από το κυνηγητό γι' αυτά τα τερτίπια ξεκίνησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;