Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Print this post

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ;

Αν δεν το καταλάβατε καλά η επόμενη εβδομάδα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα. Δηλαδή έφτασε το Πάσχα. Χαμπάρι δεν πήραμε πως πέρασε ο καιρός και αν δε το συζητούσαν κάτι συνάδελφοι στη δουλειά σήμερα ακόμα δε θα το συνειδητοποιούσα. Θα περνούσε σα μια συνηθισμένη μέρα. Λίγο η κρίση, λίγο τα πολιτικά σκάνδαλα και η πολιτική ανικανότητα και καταφέραμε να ξεχάσουμε τα πάντα.
Το παρατηρήσατε ότι ενώ άλλες χρονιές στα τηλεοπτικά παράθυρα μιλούσαν για το πασχαλιάτικο τραπέζι και τις τιμές αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, φέτος έπεσε μούγκα; Η κρίση για τα αρνιά δουλεύει. Πολλά θα τη γλιτώσουν τη ζωούλα τους γιατί οι οικονομίες που έχουμε οι περισσότεροι μας επιτρέπουν να σουβλίσουμε κοτόπουλο και τίποτε άλλο. Ας είναι! Το αρνί δεν το τρώω ούτως ή άλλως. Αυγά άντε να βάψουμε καμιά δωδεκάδα (μαύρο χρώμα κατά προτίμηση) και για τσουρέκι θα το σκεφτούμε. Αντί για μαγειρίτσα και η κοτόσουπα καλή είναι. Τι να κάνουμε; Η κατάσταση προστάζει λιτότητα. Μόνο όπου υπάρχει πολιτικός θα υπάρχει σούβλα. Για ολιγοήμερες αποδράσεις ούτε λόγος να γίνεται. Μέχρι την κεντρική πλατεία θα πάμε και πολύ μας είναι.
Το καλό θα ήτανε να κάναμε κάτι διαφορετικό. Έτσι για αλλαγή. Να σουβλίζαμε, για παράδειγμα, τριακόσιους λύκους. Τότε θα είχαμε αληθινή ανάσταση. Καλή ιδέα ε; Θα γλιτώναμε από μερικούς άρπαγες.

buzz it!

12 σχόλια:

  1. χχαχαχαχαααααα!!! κοκκαλοσουπα αυγολέμονο στο τραπέζι!!!
    λοιπον, ναι το πάσχα έφτασε κ κανείς δεν του έδωσε σημασία όπως αλλωστε περασαν κ τα χριστουγεννα φέτος.. χρώμα στα αυγα δεν ξέρω αν θα εχουμε πάντως χρώμα πολύ έχουν οι βιτρίνες (που μάλλον ανέγγιχτα πάλι θα μεινουν τα εμπορεύματα) για να ισοσταθμίσουν το μαύρο στην καθημερινότητα του μέσου πολιτη.
    και η κρίση συνεχίζεται με αρνι ή χωρις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σωστός ο Έλληνας προνοεί! Πως λέει η παροιμία: "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Έτσι κάνουμε σπίτι μου. Ήδη το αρνάκι το αγοράσαμε μόλις την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται στον καταψύκτη. Σε τιμή συμφέρουσα. Ήδη οι τιμές σε ορισμένα κρεοπωλεία ανέβηκαν. Βέβαια περίπου στα ίδια με πέρσι είναι, άλλα άμα υπολογίζειs και τα 50 λεπτουδάκια δεν τα αφήνεις να πάνε χαμένα. 50 από δω, 50 από κει, ήρθαν και μαζεύτηκαν για να αγοράσεις τις πατάτες και το τζατζίκι. Αυγουλάκια... ήδη έχουμε μαζέψει. Η μάνα μου στο χωριό έφτιαξε απ'τα πέρσι το καλοκαίρι ένα κοτέτσι με 3 κότες κι 1 κόκκορα και καθημερινά έχει 3 ολόφρεσκα αυγά. Οπότε το αυγουλάκι μας το πασχαλινό θα είναι νοστιμότατο, βιταμινούχο και χωρίς κόστος (οι κότες ελευθέρας βοσκής δεν κοστίζουν σε καλαμπόκι και τα σχετικά). Από ρούχα δε... όλο και κάποιον συνδυασμό θα πετύχουμε με τα περσινά και τα προπέρσινα. Μια-δυο φορές φορεμένα σε ειδικές περιστάσεις δεν παλιώνουν τα ρούχα, όταν ακόμη μυρίζει η κόλλα του καινούριου. Μην κοιτάς που ήμασταν μικροί και οι γονείς κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα μας αγόραζαν τα "καλά" μας. Αυτό γινόταν αναγκαστικά γιατί ήμασταν και σε μια ανάπτυξη! Και στο κάτω-κάτω γιατί να πετάξεις καινούρια ρούχα; Επειδή το απαιτεί ο κάθες συνάμενος-κουνάμενος μόδιστρος κι ότι τάχα το απαιτεί η μόδα; Χέστηκα! Δεν τα πετάω έτσι εγώ τα ρούχα!

    Κατά τ'άλλα ως Έλληνες το κλάψιμο το'χουμε στο DNA μας, αλλά όλο και κάπως περνάμε τις γιορτές. Επιπλέον και στο χωριό να τις περάσεις, μια χαρά θα είναι και εντελώς παραδοσιακά. Τι να το κάνεις να μείνεις στην καυσιμούπολη, να πληρώσεις 300 το ξύδι για να δεις τον κώλο της κάθε ...από φωνή κορμί!
    Έτσι ήμασταν όλα μας τα χρόνια! Ήμουν νια και γέρασα και τίποτε δεν άλλαξε κι ούτε πρόκειτε με τον κάθε μπουχέσα που μας κυβερνά!

    Άντε ευτυχισμένος ο νέος Πάσχας και του χρόνου να στολίσουμε τ'αρνί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @fotini Κοκκαλόσουπα ε; Να βάλουμε και μπόλικο παξιμάδι να το κάνουμε παπάρα για να κατέβει πιο εύκολα.
    @sadrina Και κότες αλανιάρες διαθέτεις Σαντρινάκι και μελλοντικό κόκορα κρασάτο, ε; Εσύ είσαι προνομιούχα. Όσο για ρούχα; Όπως βλέπεις δεν ανέφερα τίποτα στο post γιατί και για 'μένα ισχεί το ίδιο. Δεν είναι ανάγκη να είναι γιορτή για να αγοράσω ρούχα ή να πάρω ότι λέει η μόδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν οι τιμές στο αρνί είναι ίδιες με πέρσυ, αυτό είναι μεγάλη επιτυχία! Παρόλα αυτά μήπως η γαλοπούλα είναι πιο φτηνή γιατί δεν είναι η εποχή της? Δεν θα με χάλαγε με λίγη γέμιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελα ρε παιδιά αρχίσατε τη γρίνια ακόμα δεν μπήκε η Μ.εβδομάδα!!
    Και με τα κοψίδια(πανσέτα για σας) κάνεις μια χαρά Πάσχα και μοσχομυρίζουν τα κάρβουνα.Τ'αυγά δεν κοστίζουν και πολύ!Οι υποχρεώσεις είναι που τσιμπάνε γιορτές,ανίψια, βαφτιστήρια και τέτοια.Εμείς όπως τη βγάζουμε κάθε χρόνο με δουλειά και άγιος ο Θεός.Καλά να'μαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να γίνουμε όλοι ταξιτζήδες, να δούμε άσπρη μέρα αδερφέ! καλό Πάσχα σε όλες και όλους παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελα καλές γιορτέεεεεεεες να έχουμεεεεεε!!!!!!!



    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Το χρυσό ΠιΠι Χάθηκε και ο Τσιαμτσίκας από τα παράθυρα για να μς ενημερώσει για τα τιμολόγια...
    @zoyzoy Μα δεν είναι γκρίνια... Η πραγματικότητα είναι. Ψέμματα λέω; Δείξε μου έναν μικρομεσαίο που δε βογκάει από την ακρίβεια.
    @Ektoras Πολλές ώρες στο τιμόνι αλλά αμοίβεσαι καλά. Πιάνιες και τον κώλο στους τουρίστες για τα bonus... Δεν είναι και άσχημη ιδέα... αλλά ξέρεις πόσο πάει μια άδεια ταξί;
    @dimider Επίσης. Καλή (Επ)ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. MITSO KALES GIORTES NA EXOUME KAI AS EINAI KAI MAURA TA AUGA 8A TA FAME KAI FETOS ETSI KAI ALIOS TO EXOUME SINI8ISI APO TOTE POU GENI8IKAME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @MOLEMOU Δεν είναι μαύρα... άρπαξαν λιγάκι στο... βράσιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κρίση ξε-κρίση όλα θα γίνουν.
    Και αρνί θα αγοραστεί και στην εξοχή θα πάμε και όλοι καλά θα περάσουμε....Ήδη τα πλοία είναι πήχτρα...και πόσα αμάξια θα΄περάσουν πάλι αποτα διόδια

    Θα τρώμε κοκορέτσια κλπ συζητώντας για την κρίση....και εκει που θα λέμε πως έχουν στραβώσει όλα...θα ακούγεται "αντε γεια μας, εμείς καλά είμαστε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @JIM Όλα παίζουν. Γιατί όχι και αυτό που λες; Ελληνική συνήεθια είναι ούτως ή άλλως αυτό που περιγράφεις. Απλά μερικοί ίσως ξεχάσουν αυτήν την παράδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;