Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Print this post

ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

Εφόσον πλησιάζουν εκλογές καλό θα είναι να μην ξεχνάμε τα όσα έκαναν οι βουλευτές για τον εαυτό τους και πόσο υποκριτές είναι. Βρήκα χθες αυτό το email από τον πολύ καλό μου φίλο nispell και πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Έτσι καταπολεμάνε την κρίση οι έλληνες πολιτικοί. Διαβάστε παρακάτω.

Μια μικρή εισαγωγή…
Όταν ο Καποδίστριας αποφάσισε οριστικά να αφήσει τη Ρωσία και να κατέβει για πάντα στην Ελλάδα, πρώτη του δουλειά ήταν να πουλήσει τα έπιπλά του. Ήταν καλοκαμωμένα και ακριβά και αν τα έφερνε μαζί του στην Ελλάδα θα ήταν πρόκληση για τους φτωχούς Έλληνες. (υπάρχουν σήμερα καταστάσεις των πολιτικών που μπορούν να θεωρηθούν πρόκληση;) Τα πούλησε όλα και κατάφερε να εισπράξει απ' αυτά πενήντα χιλιάδες ρούβλια. Όλα αυτά τα ρούβλια τα έστειλε σε Έλληνες σιτέμπορους στην Οδησσό και τους παρακινούσε να προσθέσουν κι αυτοί ό,τι θέλανε. Με όλο το ποσόν θα αγόραζαν σιτάρι και θα το έστελναν στους Έλληνες που πεινασμένοι αγωνίζονταν για τη λευτεριά τους.

Οι Έλληνες σιτέμποροι της Οδησσού σεβάστηκαν την επιθυμία του Καποδίστρια και διπλασίασαν τις πενήντα χιλιάδες ρούβλια που τους έστειλε. (έδωσε το καλό παράδειγμα) Φόρτωσαν πέντε καράβια σιτάρι και στείλανε από ένα στα Ψαρά, στην Ύδρα και στις Σπέτσες. Τα άλλα δύο τα στείλανε στ' Ανάπλι για να εφοδιάσουν το στρατό.

Τώρα διαβάστε παρακάτω για τους σημερινούς μας άρχοντες πως δίνουν το παράδειγμα τους και ξανασκεφτείτε το!

ΟΙ ΝΕΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!


Τύψεις φαίνεται ότι διακατείχαν μέχρι πρότινος πολλούς βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου επειδή τα ακριβά δίλιτρα αυτοκίνητά τους ρύπαιναν την ατμόσφαιρα.

Μαζεύτηκαν λοιπόν μια νύχτα στη βουλή και ψήφισαν ένα νόμο που τους επιτρέπει να αντικαθιστούν τα αυτοκίνητά τους και με υβριδικά οχήματα ανεξαρτήτως κυβικών και μάρκας. Και φυσικά άδραξαν την ευκαιρία…


Όχι, δεν τα αντικατέστησαν με τα σεμνά και ταπεινά Toyota Prius και Honda Civic Hybrid. Κάτι παραπάνω από τους μισούς βουλευτές μας, όσοι δηλαδή χρειάζονται για να περάσουν ένα νομοσχέδιο, επέλεξαν τις νέες υβριδικές Lexus GS450h, λιανικής αξίας 72.000€ η μία, για να αντικαταστήσουν τα πολυτελή αυτοκίνητα που η προηγούμενη φουρνιά βουλευτών τους είχε κληροδοτήσει. Προχώρησαν σε αυτή την επιλογή με την δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη Lexus είναι πιο οικολογικό και φιλικό όχημα προς το περιβάλλον σε σχέση με τα προηγούμενα που είχαν στην κατοχή τους για τις μετακινήσεις τους. Όμως αυτή η δικαιολογία δεν υφίσταται καθώς το εν λόγω υβριδικό μοντέλο εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων που ελάχιστα προστατεύει το περιβάλλον σε σχέση με τα παλιότερα αυτοκίνητα των βουλευτών που απαγορευόταν να είναι πάνω από 2 λίτρα.


Αν οι βουλευτές είχαν αληθινή οικολογική συνείδηση θα μπορούσαν να διαλέξουν άλλα υβριδικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Από τότε που ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας πριμοδότησε την αγορά μοντέλων υβριδικής τεχνολογίας, αίροντας το πλαφόν στον κυβισμό από 1.600 έως 2.000 κυβικά που ισχύει για τα συμβατικά βουλευτικά αυτοκίνητα, το γκαράζ της βουλής γέμισε από τα Lexus GS450h, παρά το γεγονός ότι οι 300 είχαν άλλες, πραγματικά οικολογικές, επιλογές: Το Toyota Prius, αυτοκίνητο που έχει επιλέξει και ο Έλληνας επίτροπος περιβάλλοντος στην Ευρωπαική Ένωση κ. Σταύρος Δήμας και το Honda Civic Hybrid αποτελούν ουσιαστικές οικολογικές λύσεις για πολλούς λόγους. Είναι άνετα, παρέχουν υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και ασφάλειας, καταναλώνουν ελάχιστη βενζίνη, εκπέμπουν πολύ λιγότερους ρύπους από το υβριδικό της Lexus και κοστίζουν το 1/3 της λιανικής τιμής της υπερπολυτελούς υβριδικής λιμουζίνας που κοστίζει όσο μια γκαρσονιέρα.


Στον πειρασμό της υβριδικής πολυτέλειας της Lexus ενέδωσαν βουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί από όλες τις παρατάξεις εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ τους οι: ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής ΝΔ κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην υφυπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης και βουλευτής κ. Aναστάσιος Λιάσκος, ο βουλευτής ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η βουλευτής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Βρεττός, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Σε αυτούς να προσθέσουμε και τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα!

Ο, κατά δήλωσή του λογικός, γραμματέας της ΝΔ κ. Ζαγορίτης, γνωστός και για την ικανοτητά του να κάνει το άσπρο μαύρο, δήλωσε για το αμάξι του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι το προτίμησε γιατί είναι πιο γρήγορο και ασφαλές.
Από τα αλώνια της Νίκαιας στα δερμάτινα σαλόνια της Lexus ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Ιωάννης Τραγάκης.
Χαμογελώντας εξέρχεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου από την υβριδική λιμουζίνα των 72.000€ που το κράτος του παρέχει. Γιατί να μη χαμογελά άλλωστε;
Το χρώμα του αυτοκινήτου της Paris Hilton επέλεξε η κα Φωτεινή Πιπιλή για την υπερπολυτελή Lexus της.
Χρωματική διαφοροποίηση σε σχέση με τις κλασικές μαύρες λιμουζίνες πραγματοποίησε και ο πρώην υφυπουργός Αμυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Παραθέτοντας αυτήν τη μάλλον συλλεκτική φωτογραφία, δεν θα προβούμε σε σχόλια για να αποτρέψουμε ανακοίνωση του Κ.Κ..Ε. τύπου: «Το Κ.Κ.Ε, το κόμμα που σταθερά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των φτωχών και αδυνάμων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, καταδικάζει την αήθη επίθεση συμφερόντων του κεφαλαίου ενάντια στη σεμνή και ταπεινή Αλέκα Παπαρήγα…»


ΕΜΠΑΙΝΕ ΑΛΕΚΑ!!

Εκτός από τους 160 περίπου βουλευτές που επέλεξαν την υβριδική λιμουζίνα Lexus GS450h, 135 επέλεξαν ένα εκ των επίσης πλήρως εξοπλισμένων λιμουζινών συμβατικού τύπου Μercedes 280Ε, Audi Α6 και Saab Αero 9-3, 9-5. Πραγματική οικολογική συνείδηση είχαν μόνο 5 βουλευτές οι οποίοι επέλεξαν τα «φθηνά» υβριδικά των 25.000€ για τη μετακίνησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περισσότεροι από εβδομήντα βουλευτές που πριν εκλεγούν διέθεταν αυτοκίνητα των οποίων η αξία δεν ξεπερνούσε τα 10.000-15.000€.


Τέλος, όσον αφορά στα αυτοκίνητα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας αντικατέστησε τρία αυτοκίνητα με ισάριθμα υβριδικά. Μάλιστα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, προτίμησε ένα από κάθε εταιρία που εμπορεύεται υβριδικής τεχνολογίας αυτοκίνητα στην χώρα μας. Η αντικατάσταση όλων των βουλευτικών αυτοκινήτων αποφασίστηκε να γίνει με τη μέθοδο leasing και η μηνιαία δόση δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 1.500 ευρώ για κάθε όχημα που θα πληρωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων. «Ευαισθησία» για το περιβάλλον με τα λεφτά άλλων σε περίοδο οικονομικής κρίσης…

Με τόση ευαισθησία και τέτοια επιχειρήματα που έχουν οι εθνοπατέρες μας, ίσως το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να σκεφτεί σοβαρά να αντικαταστήσει τις νέες τους λιμουζίνες με όμορφα, οικολογικά και ελληνικά γαϊδουράκια!

buzz it!

20 σχόλια:

 1. Έτσι είναι hackaday για μας δεν περισσεύουν χρήματα για αυξήσεις, σε μας ξέρουν μόνο να βάζουν κεφαλικούς φόρους, ακόμα και για τον αέρα που αναπνέουμε.
  Από παντού μασάνε, πως θα γεμίσουν αλλιώς τις σάπιες κοιλιές τους;
  Σε λίγο θα δούμε και καμιά Νατάσα στο μπαλκόνι της Ρηγίλλης, να απαντάει σαν άλλη Αντουανέτα όταν της πουν,
  "Ο λαός πεινάει δεν έχει ψωμί για να τραφεί"
  "-Και γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;"

  Καλησπέρα και Καλό Πάσχα, με υγεία και ευτυχία να έχεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για καλό την έβαλες αυτή την ανάρτηση hack μέρες που'ναι!!Εχω που έχω τα ψυχοπλακωτικά μου ήρθα και φτιάχτηκα πιο πολύ μ'αυτή.
  Πάντως όλοι τους "ζωή να'χουν" έχουν απέραντη οικολογική και κοινωνική συνείδηση.Ε ρε μολώτοφ που τους λείπει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπουρλότο γίνομαι με κάτι τέτοια. Και το κακό είναι ότι από τέτοια δεν γλυτώνεις ούτε και στο εξωτερικό.
  Είμαστε έρμαια της ψήφου μας,όποια κι αν είναι αυτή κατά την γνώμη μου.

  Καλό Πάσχα και καλά να περάσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εξαίρετη ανάρτηση, καίριο το σχόλιο. Η κοινοβουλευτική δικτατορία σ' όλο της το μεγαλείο "εμείς να περνάμε καλά κι όλοι οι άλλοι να..."
  Καλό Πάσχα jim

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @kakos lykos Προσωπικά πιστεύω ότι η κρίση είναι φτιαχτή... Δεν υπάρχει κρίση... Μόνο κρίσοι... Καλό Πάσχα!!!
  @zoyzoy Μολώτοφ; Πολύ επιεικής είσαι... Βάλε κάτι παραπάνω... Είναι και Πάσχα... δε θα σε κακολογήσουν... θα πούμε ότι είναι βεγγαλικά... με παράπλευρες απώλειες... Καλές γιορτές να έχεις...
  @Μάτα Συμφωνώ μαζί σου Μάτα. Παλιά λέγαμε να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή και το πουλί... (με το συμπάθειο)... τώρα πρέπει να προσέχουμε πάνω απ' όλα που δίνουμε την ψήφο μας...
  @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Καλησπέρα Γιάννη... Η ανάρτηση δεν είναι δική μου. τη βρήκα στο email μου και είμαι σίγουρος ότι το έχουν λάβει πολλοί το ίδιο email... καλά το λες... κοινοβουλευτική δικτατορία. Καλά να περάσεις τις ημέρες του Πάσχα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. καλά από όλους το περίμενα αλλά από την Παπαρήγα; τη πιο "φτωχή" πολιτικό, όπως διαφημίζεται... όχι δεν το περίμενα...
  έχεις δίκιο αντικαταστούν τα αυτοκίνητα τους με λεφτά από τις τσέπες των φτωχών, των ανέργων και αυτών που τα βγάζουν κάθε μήνα τσίμα-τσίμα, τι τους νοιάζει για τους άλλους; αυτοί έχουν φτιάξει τη ζωούλα τους. οι υπόλοιποι ας κουρεύονται...
  σαν δεν ντρέπονται λέω γω! σαν δεν ντρέπονται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Dorothea Όχι δε ντρέπονται και δεν πρόκειται να ντραπούν ποτέ... Είναι τόσο σάπιοι που έχει εξαφανιστεί και το τελευταίο ψήγμα ευθιξίας από πάνω τους. Καλές γιορτές να έχεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιατί ρε παιδιά τόσο μαμήσι μας έχουν ρίξει δεν αξίζουν να απολαύσουν τον κόπο τους??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @paokland Σίγουρα... σε λίγο θα τους παρακαλάμε κιόλας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δυστυχώς επαναλαμβανόμαστε και στο τέλος γινόμαστε και γραφικοί. Εχουμε συνηθήσει να γινόμαστε καθημερινά, δέκτες τεράστιων σκανδάλων και οικονομικής γενοκτονίας εις βάρος μας, απο τους ...αντιπροσώπους του λαού και το μόνο που κάνουμε είναι να γράφουμε ατέλειωτα παράπονα. Πριν απο κάθε εκλογική αναμέτρηση, όλως παραδόξως ξεχνάμε τα πάντα.

  Εχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν! Με τις υγείες μας!

  Το να σπάνε μαγαζιά και τράπεζες μερικές ομάδες περιφερειακών (δημοσίων υπαλλήλων κατα τη γνώμη μου), δεν ειναι αντίδραση. Κεφάλια καταχραστών πρέπει να αρχίσουμε να σπάμε και το λέω σοβαρά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @kako_pedi Ότι και να πει κανείς έχει απόλυτο δίκιο... Βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια μ' αυτά που πρεσβεύεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. καλημέρα,χρόνια πολλά,αν και δεν τα βλέπω.
  Επειδή μητε αυτοί καταλαβαίνουν Χρηστό,μήτε ο Λαός παίρνει χαμπάρι τι γίνεται,μηπως,λέω μήπως,θα μπορούσε να γίνει ενα σποτ που θα το ανεβάσουμε ολοι μας στα μπλοκσ μας,που να αναφέρουμε το συγκεκριμένο,μήπως θα επρεπε να γίνουν κινήσεις που να μοιράζονται φυλλάδια στα διόδια,λέω τώρα εγω ,γιατί εχω ξεφύγει,αυτό δεν μ'εμποδίζει να το πιστεύω οτι μπορεί να πραγματοποιηθεί!!
  Από τ ΜΕΣΑ ΜΙΣΘΩΜΕΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ αποκλείεται να μαθευτεί κάτι τέτοιο.
  Δεν γνωρίζω αν κατάλαβαν πολλοί την πρεμούρα για την στήριξη των ''Μανδράδων'' σε βάρος των δημοσίων εσόδων,!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @taspa Δεν έχεις και άδικο... Κάτι πρέπει να γίνει... Πολύ πετυχημένο το Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μισθωμένης Ενημέρωσης)... Καλές γιορτ΄λες να έχεις και καλό Πάσχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΑΣΕ ΜΗΤΣΑΡΑ,ΟΙ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΑΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ.
  ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΤΩΧΟ?
  ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ?
  ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΜΙΖΕΣ.
  ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.
  ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ..  ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πέρασα να σου ευχηθώ καλό Πάσχα και καλή ανάσταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @spyros1000 Θα στείλουν άραγε το μύνημα οι πολίτες Σπυράκο ή πάλι μόνο λόγια θα είναι; Καλή ανάσταση και καλές γιορτές να έχεις.
  @ΑΑΤΟΝ Επίσης Νικόλα... Καλή ανάσταση και το αρνί με ρέγουλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. MITSO KALO PASXA NA EXEIS KAI ME METRO TO ARNI KAI SI KAI GO KAI OLI MAS GIATI 8A MAS ANEBI OI XOLISTERINI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. με νευριάσες βραδυάτικα....!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @MOLEMOU Καλό Πάσχα και μακριά η βαρυστομαχιά από εμάς...
  @cotton Sorry... Δεν το ήθελα αλλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Είναι όμως υβριδικά!! Σωστά το επισήμανες πως υβριδικό είναι και το Prius! Όμως φίλε μου, όταν έχουμε να κάνουμε με πλεονέκτες, τότε ακόμα και στα υβριδικά αυτοκίνητα θα δείξουν τα ταπεινά τους συναισθήματα. Από ότι κατάλαβα, όποιο κόμμα το πρότεινε δεν είχε αντίλογο και σκληρή κριτική. Μάλλον το δεχθήκανε και όπως είδα από τις φωτογραφίες το χαρήκανε το μέτρο. Περαστικά μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;