Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Print this post

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΑΠΙΛΑ

Χθες για άλλη μια φορά οι άρχοντες αυτής της χώρας - μπανανίας μας απέδειξαν ότι ζούμε μέσα στη σαπίλα. Ο λόγος γίνεται για τον Παυλίδη. Το τι και πως δε θα το σχολιάσω αλλά θα ήθελα να σταθώ στο διά ταύτα.
Η Νέα Δημοκρατία για να παραμείνει στην κυβέρνηση και να μην πέσει προτίμησε να προστατέψει τον Παυλίδη. Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός προτίμησε να γίνει ηθικός αυτουργός στα σκάνδαλα για άλλη μια φορά. Σκάνδαλα γίνονται απ' όλους τους πολιτικούς και απ' όλες τις παρατάξεις αλλά πιστεύω ότι δόθηκε μια ευκαιρία στο κυβερνών κόμμα, που είναι με την πλάτη στον τοίχο, να αποδείξει ότι θέλει να πολεμήσει τη διαφθορά και ο Καραμανλής την κλώτσησε. Πιστεύω ότι αν γινόταν παραπομπή στον Παυλίδη ο Καραμανλής θα ανέβαινε λιγάκι στα μάτια του κόσμου.
Αναλογιστείτε σε τι μπουρδέλο ζούμε όταν οι πολιτικοί παίρνουν τεράστιες μίζες και κλέβουν συνεχώς και δε φοβούνται επειδή έχουν βουλευτική ασυλία, ενώ την ίδια στιγμή ένας απλός πολίτης που δεν έχει να δώσει πεντακόσια ευρώ του κατάσχουν το μοναδικό σπίτι που έχει, αν έχει ή οτιδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται στο όνομα του. Και μετά μας μιλάνε για δημοκρατικό πολίτευμα και ισότητα των πολιτών.
Όλοι οι πολιτικοί είναι ανεύθυνοι. Κανένας δε θέλει να έχει στα χέρια του την καυτή πατάτα. Το σωστό είναι να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία αλλά τρελοί είναι να βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους; Η μαρμίτα είναι μεγάλη και το περιεχόμενο της γλυκό.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κόμματα αλλά συμμορίες και μαφία. Το είπα και σε παλιότερη ανάρτηση: ίσως να είναι καλύτερα να ψηφίζουν οι πολίτες για υπουργούς, πρωθυπουργό και πρόεδρο δημοκρατίας. Μ' αυτόν τον τρόπο ίσως να έχουμε λιγότερο κλέψιμο από τους πολιτικούς. Τον πολίτη - ψηφοφόρο τον θυμούνται μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Για κανένα σοβαρό θέμα δεν κάνουν δημοψηφίσματα. Φοβούνται! Σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης γίνονται δημοψηφίσματα για όλα τα σοβαρά θέματα αλλά ποτέ στην Ελλάδα.
Siemens, Βατοπέδι, Ζαχόπουλος, ομόλογα, χρηματιστήριο, διορισμοί από την πίσω πόρτα εκτός Α.Σ.Ε.Π. συγκεκριμένων παιδιών - βυσμάτων με υψηλές αποδοχές και τόσα άλλα σκάνδαλα. Ένας δεν τιμωρήθηκε. Στην Ελλάδα αν κλέψει κάποιος απλός πολίτης λίγα το λένε κλεψιά και η τιμωρία είναι η φυλάκιση ενώ αν κάποιος πολιτικός ή κάποιος παρατρεχάμενος του κλέψει πολλά το λένε υπ' εξαίρεση και τη γλιτώνει. Το άκρον άωτον του παραλόγου ζούμε σ' αυτή τη χώρα.
Η Ελλάδα μυρίζει σαπίλα και γι' αυτό δεν είναι υπεύθυνοι μόνο οι πολιτικοί αλλά όλοι μας που τους διορίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια.

buzz it!

13 σχόλια:

  1. Μα το είπε κι ο Παυλίδης: "δικαιοσύνη..., δικαιοσύνη..., δικαιοσύνη..."

    Κι εν ολίγοις: αρχίδια δικαιοσύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @sadrina Γεια σου Σαντρινάκι. Όντως... δικαιοσύνη κομμένη και ραμένη στα μέτρα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδια ειναι σαν να πιασεις τον κλεφτη στο σπιτι σου και ενω οι γειτονες ειναι εξοργισμενοι με την εγκληματικοτητα προσπαθεις να τους πεισεις οτι δεν εγινε τιποτα γιατι ο κλεφτης ξερει οτι εχεις γκομενα.

    Με τα πολλα ζητουν να κανουν ψηφοφορια πριν καλεσουν την αστυνομια και εσυ σας εξυπνος οριζεις οτι η αποφαση θα ισχυσει αν ξεπερασει τους μισους και εναν και λες καποιους καλους φιλους και γειτονες να ριξουν λευκα,και καλα οτι δεν ξερουν τιποτα. Περιμενεις στην ουσια το αναμενομενο.

    Τελικα βγαινει υπερ αλλα ειναι κατω απο το οριο αρα λες τους γειτονες οτι ειναι αθωος ο καημενος. Τον χτυπας συγκαταβατικα στην πλατη λεγοντας τον την κλισε φραση "Ενταξει μαλακα,την επομενη φορα προσεχε" και αντι να σου πει και ευχαριστω το παιζει και ηρωας ζητωντας δικαιοσυνη.

    Ετσι δεν συνεβει ή κανω λαθος;

    Ελεος και παλι ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι πολιτικοί επιζούν στην ελλάδα όχι μόνο επειδή τους ψηφίζουμε, αλλά επειδή στο πρόσωπό τους, βλέπουμε αυτό που όοοοολοι θέλουμε να γίνουμε!
    για να είχαν έλεγχο από τους ψηφοφόρους κάθε 2μηνο, να σου λεγα εγώ αν θα απλώναν χέρι. ρε ουστ! αν δεν πάταγε κανείς στις εκλογές θα σου λεγα εγω αν παίρναν το μηνυμά τους. αλλά ο ελλην αν δεν πάει να ψηφίσει δεν μπορεί (βλεπε κάτι γιαγιάδες που πάνε αυτοβούλως)
    στα διάλα συγχίστηκα πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Breezer Συμφωνώ... έτσι είναι... Το σύνταγμα πρέπει να αλλάξει σε πολλά πράγματα (προσωπική μου γνώμη είναι)... για παράδειγμα; Με το κάθε σκάνδαλο να υπάρχει αυτόματα παραπομπή και άρση βουλευτικής ασυλίας... αλλά το κόβω λιγάκι χλωμό...
    @Το χρυσό ΠιΠι Νίνα σ' αυτό εμ τις γιαγιάδες έχεις δίκιο αλλά αν θέλουν δεν μπορεί κανείς να τους το απαγορεύσει... και ξέρεις γιατί το κάνουν; επειδή μόνο τότε νιώθουν χρήσιμες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελλάδα μύριζε σαπίλα χρόνια τώρα! Το κακό είναι ότι το αλισβερίσι συνεχίζει να γίνεται ανενόχλητα, είτε είναι του ενός κόμματος είτε του άλλου. Η ουσία είναι ότι εμείς δίνουμε συγχωροχάρτια κάθε φορά που γίνονται εκλογές, χωρίς να σκεφτούμε ότι το αλίσβερίσι τους γίνεται εις βάρος μας. Δάνεια στα δάνεια από'ξω και τελικά η Ελλάδα αιώνες τώρα μένει χρεωμένη και δεν ξέρουμε τελικά ποιός είναι ο μέγας ελεγκτής αυτής της χώρας. Γιατί εδώ κι αιώνες η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες, όπως εμείς νομίζουμε! Με στενοχωρεί να ζω σε μια χώρα που μόνιμα πληρώνω απ'την καμπούρα μου για να ζουν κάποιοι καλά και να καθυστερούν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων! Για κάνε πως καθυστερείς εσύ μια δόση στην τράπεζα και την αμέσως επόμενη μέρα σε έχουν περάσει σε εισπρακτική εταιρεία και στον τειρεσία!
    Ο Παυλίδης προίκισε την κόρη του με σπιταρώνα 150.000 ευρώ κι εγώ για να φτιάξω το σπιτάκι που μένω έχω στερηθεί και στερούμε για να'χω κεραμίδι πάνω απ'το κεφάλι μου. Δραχμή-δραχμή τα μάζευα για να ρίξω τα μπετά στην αρχή και δραχμή-δραχμή για να το χτίσω. Με κόπο, ιδρώτα και ξενύχτια στην δουλειά για να πάρω κατιτίς παραπάνω στο μισθό και να βγει η υποχρέωση για τα ένσημα των μαστόρων. Και το ίδιο βιολί για να φτιαχτεί και το υπόλοιπο σπίτι. Ο πατέρας μου δεν είχε 150.000 ευρώ να μου χαρίσει για να μου το τελειώσει κι ούτε το απαίτησα απ'την στιγμή που ο ίδιος χρεώθηκε τους μηχανικούς και τις άδειες.

    Ευρω-εκλογές έρχονται ας μη τους κάνουμε την χάρη να ελπίζουν. Ας χειριστούμε εμείς το θέμα όπως τους αξίζει. Το να κάνεις σαματά στο κέντρο της πόλης όπως οργανώνουν ανά καιρούς κάποιοι άλλοι κομματάρχες, δεν ιδρώνει το αυτί τους. Όταν πρόκειτε όμως για εκλογές, εκεί υπολογίζουν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @SummerDream Δεν 'εχω κάτι να προσθέσω. Με κάλυψες πλήρως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναλογιστείτε σε τι μπουρδέλο ζούμε όταν οι πολιτικοί παίρνουν τεράστιες μίζες και κλέβουν συνεχώς και δε φοβούνται επειδή έχουν βουλευτική ασυλία...

    ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ,ΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΣΑΝΕ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.

    ΜΟΝΟ Η ΚΑΛΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΦΙΛΕ.
    ΟΥΤΕ ΟΙ "ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ"ΟΥΤΕ ΤΑ "ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ"ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΟΛΟΤΟΦ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @spyros1000 Γεια σου Σπυράκο... Η κάλπη θα είναι λύση όταν οι πολιτές επιτέλους ξυπνήσουν και τους μαυρίσουν όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν νομίζω ότι οι κάλπες θα τους πτοήσουν.
    Εδώ κάνανε ψηφοφορία για τον Παυλίδη και ενώ υπερίσχυσε η παραπομπή του, καταφέρανε και τον βγάλανε λάδι φτύνοντας κατάμουτρα 11 εκατομμύρια κόσμο.
    Ποιος μου λέει λοιπόν ότι δεν μαγειρεύουν και τις εκλογές όπου είναι αδύνατο να τους ελέγξει κανείς.
    Κάποτε νόμιζα ότι χούντα ήταν αυτή του Παπαδόπουλου. Δυστυχώς κατάλαβα ότι χούντα είναι η δημοκρατία που μας σερβίρουν τοοόσα χρόνια και δεν τους έχουμε κυνηγήσει ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @fotis Όντως! Δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε με τίποτα... Όλα κομμένα και ραμένα στα μέτρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιά κάλπη ρε παιδιά... ? Πειραγμένη είναι κ αυτή.. αστα χέστα είναι η όλη υπόθεση.. είμαστε μπλεγμένοι in deep shit.. Που λένε και οι καουμπόηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμος Δεν έχεις άδικο... damn deep smelly shit...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;