Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Print this post

KEEP ON BLOGGIN' IN A FREE WORLD

Αν δεν ένιωθα να με καταβάλλει μία αίσθηση ελευθερίας με το blogging πολύ πιθανό να μην είχα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα. Μέσω του ιστολογίου μου λέω τη γνώμη μου, ξεσπάω, κάνω χαβαλέ, ξεδίνω. Υπάρχουν όμως κάποιοι καρεκλοκένταυροι που φοβούνται το πρώτο. Δεν θέλουν να λέω τη γνώμη μου. Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος θέλουν να λέει τη γνώμη του. Υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν τα σχέδια τους. Γιατί; Επειδή η blogόσφαιρα έχει δύναμη.
Όταν δεν τους μένει άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσουν τους bloggers καταφεύγουν στην τελευταία λύση που είναι το ξεβράκωμα των ιστολόγων. Έτσι έρχεται ο κάθε Σανιδάς (σανίδα βρεγμένη που του χρειάζεται!!!) και πλασάρει την άρση απορρήτου για τους ιδιοκτήτες των blogs.
Δε θέλουν να καταλάβουν ότι στη blogόσφαιρα δεν έχει σημασία ποιος λέει κάτι αλλά τι λέγεται. Η συντριπτική πλειοψηφία των bloggers δεν επιδιώκει το σταριλίκι και γι' αυτό το λόγο επιλέγουν την ανωνυμία ή μάλλον την ψευδωνυμία.
Ο καυτηριασμός στα κακώς κείμενα είναι πολύς μα και τα ίδια τα κακώς κείμενα ακόμα περισσότερα και οι συνήθεις ύποπτοι είναι αυτοί που έχουν τα γένια και τα χτένια, δηλαδή οι προύχοντες του τόπου και όχι ο απλός ο κόσμος. Να μην κάνουν ατασθαλείες ή να τις μειώσουν τουλάχιστον ( γιατί ο έλληνας δεν μπορεί να μένει απαθής στην αφύλαχτη μαρμίτα) για να μην τρώνε κράξιμο. Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι.
Ο Σανιδάς έφερε ως πρόφαση κάποια συκοφαντικά κείμενα που αναρτώνται στο διαδύκτιο. Υπάρχουν και αυτά, δε ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Τα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. που γράφουν άρες μάρες κουκουνάρες και μπερδεύουν το λαό είναι καλύτερα; Το άρθρο για την ανύπαρκτη συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν για ποιο λόγο γράφτηκε;
Δε θέλω να το κουράσω άλλο το θέμα γιατί έχουν γραφτεί τόσα και τόσα τα οποία με καλύπτουν απόλυτα από άλλους bloggers. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να ασχοληθούνε οι άρχοντες αυτής της μπανανίας (σκάνδαλα, μείζες, σύστημα υγείας, παιδεία κλπ.) και η blogόσφαιρα θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που τους απασχολεί.
Σίγουρα τα ιστολόγια θα είναι πάντα ένα αγκάθι που θα τους ενοχλεί και ανά διαστήματα θα υπάρχουν και εντάσεις γιατί θα θέλουν να την ελέγχουν. Ο καθένας τη δουλειά του κάνει. Οι πολιτικοί κλέβουν και οι bloggers τους κράζουν. Η ανωνυμία στα blogs πρέπει να είναι επιλογή.

buzz it!

13 σχόλια:

  1. Πολλή η συζήτηση που περιστρέφεται γύρω από τα ιστολόγια, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελούν αναμφισβήτητα το σύγχρονο τρόπο συμμετοχής στις πολιτικές διαδικασίες.Δυστυχώς τα προβλήματα που ταλανίζουν τις κοινωνίες παραμένουν άλυτα ακριβώς λόγω της ανικανότητάς μας να κατανοήσουμε τη δύναμη της συλλογικότητας. Και το blogging ίσως να είναι ένα βήμα προς τη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω ότι δεν πρέπει να συζητούνε τέτοια θέματα μόνο στην ελλάδα αλλά παντού, γιατί θέλουν με το έτσι θέλω και γρηγορα να μειώσουν ή να αφαιρέσουν τις ελευθερίες που μας παρέχει το ιντερνετ.

    ζούμε σε εποχή αν-ελευθερίας, καταπίεσης και προχωράμε σταθερά σε εποχή σκοταδισμού. πριν καμια 7ετια που το άκουγα έλεγα ότι αυτά τα λένε κασσάνδρες. τώρα δυστυχώς με όσα βλέπω αναγκάζομαι θέλωντας και μη να συμφωνήσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Γ.Κ. Το blogging είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη λύση αλλά υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να μας κόψουν τα πόδια.
    @Dorothea Μα είναι φυσικό Δωροθέα, όταν κάτι δεν τους συμφέρει θέλουν να το εξαφανίσου. Πονάει κεφάλι; Κόψε κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν έγραφα πρίν 1 χρόνο για την απαγόρευση που έρχεται, και το ότι θα την καταπιούν οι Έλληνες και θα κάνουν και μόκο, όλοι είχαν αντίθετη γνώμη, μα βγήκα αληθινός.

    Όταν είχα γράψει, πέρισυ πάλι, πώς κάποιοι κάφροι κρυφοδημοσιογράφοι που παριστάνουν τους bloggers, θα γίνουν αιτία να φιμώσουν όλους τους υπόλοιπους μια μέρα, κανείς δεν έδωσε σημασία.
    Περιμένετε απλά λίγο ακόμη, και θα δείτε τι πρόκειται να γίνει, εκτός κι αν το βλέπετε να έρχεται κι εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΑΑΤΟΝ Καλησπέρα Νικόλα...Το ότι θα γινόταν όλα αυτά ήταν κοινό μυστικό. Το να απαγορεύσεις να χρησιμοποιούν οι δημοσιοκάφροι τη blogόσφαιρα είναι ανέφικτο. Δε γίνεται και αν γινόταν αυτόματα θα είχαμε λογοκρισία. Οι πολιτικάντηδες πρέπει να καταλάβουν ότι οι δημοσιογράφοι που είναι κρυμμένοι πίσω από διάφορα ιστολόγια είναι αυτοί που δουλεύουν στα ελεγχόμενα Μ.Μ.Ε. δηλαδή υπάλληλοι των πρώτων. Αυτοί κοιτάζουν για οικονομικές απολαβές με μίζες και εκβιασμούς, και αποζητούνε τη δημοσιότητα με οποιοδήποτε τίμημα. Οι γνήσιοι bloggers δε θα το έκαναν αυτό. Οι περισσότεροι πιστεύω... Σίγουρα θα έρθουν και δυσκολότερες μέρες για το blogging μέχρι να γίνει (αν γίνει) και αυτό εντελώς ελεγχόμενο. Αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο τότε σίγουρα την πουτσίσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο είχα αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο, αν θυμάσαι... προσωπικά, απάντησα με άλλο τρόπο χαχα! δεν ξέρω αν το είδες...

    http://zamanftou.wordpress.com/2009/07/02/%CE%B7-%CF%86%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82/

    (δεν είναι σπαμ, είναι λίνκ, ήμαρτον όμως! κάνε το αν θές copy paste)

    ΥΓ. Άν περάσει ο νόμος φίλε, προσωπικά έκλεισα το μαγαζί όπως σου είχα πει

    Υγεία, καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @zamanftou Γεια σου Έκτορα... Το link είναι σκέτος σιδηρόδρομος... lol... Αν περάσει κανένα τέτοιο νομοσχέδιο θα βρεθεί κάποια λύση... Στην ανθώπινη ιστορία κάποιοι δημιουργούν προβλήματα και κάποιοι λύσεις. Κάποιοι εραστές του διαδυκτίου και της ελευθερίας έκφρασης θα βρούνε κάποια νέα μέθοδο... Ελπίζω δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο γιατρός μου συνέστησε να μειώσω τις ώρες που περνάω μπροστά σ’ έναν υπολογιστή λες κι ήταν βαλτός από το Σανιδά :-)
    Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να σχολιάσω αλλά και να γράψω κάτι …γενικότερα αλλά ας όψεται το αυχενικό πρόβλημα που χτύπησε τη πόρτα μου … το γήρας ουκ έρχεται μόνον … που λέγαν κι οι αρχαίοι.

    Σήμερα είπα να το ρίξω έξω κι έκανα μια τσάρκα στα παλιά λημέρια και ναμαι φίλε hackaday.

    Πριν πολλά χρόνια, σαν αυτόνομός δύτης και λάτρης της θάλασσας, έκανα παρόμοια σχόλια για την απαγόρευση της αυτόνομης κατάδυσης στην Ελλάδα λόγω των …κάποιων αρχαιοκάπηλων. Πριν δύο χρόνια έγινε άρση αυτής της απαγόρευσης κάνοντας ένα χειρότερο μπάχαλο το χώρο με τις ασάφειές της, αλλά έδωσε όμως ελπίδες.
    Σήμερα λοιπόν το ίδιο γίνεται και στο χώρο της blogόσφαιρας ….
    …… η λογική είναι η ίδια …. αφού δεν μπορούμε να πιάσουμε τους κακούς … τους ξεβρακώνουμε όλους … μην κατανοώντας ότι οι κακοί θα βρούνε τον τρόπο γιατί τους ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ το θέμα εξ επαγγέλματος …. ενώ οι «καλοί» θα βαρεθούνε να τρώνε μηνύσεις για τα σχόλιά τους από τους άμεσα θιγόμενους και θα σιγήσουν ….

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ….. το δαιμόνιο της κάθε φυλής βρίσκει …τρόπους … και θα βρίσκει πάντα …. για την ισορροπία των δυνάμεων και μόνο :-)

    Πιστεύω κι εγώ ότι το θέμα είναι να σταματήσουν να γράφουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι που έχουν λόγους να καταφέρονται ενάντιων «κάποιων»…. Τους ενδιαφέρει δηλαδή η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και όχι η κακοήθεια αυτών των «κάποιων».

    Αυτά τα λίγα προς το παρόν …
    GrBase (κατά το παλαιότερο)
    Αντώνης Κώστογλου ( κατά το νομοταγές του θέματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @GrBase Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με όλα αυτά που λες. "Τους ενδιαφέρει η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και όχι η κακοήθεια των κάποιων." Μεγάλη αλήθεια είπες. Το γήρας δεν έρχεται πάντα με την ηλικία... Γνωρίζω 25άρηδες που κάνουν σα να είναι 50 και 60άρηδες που κάνουν σα να είναι 30. Περαστικά να είναι οι περιπέτειες που έχεις με την υγεία σου και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά... οδοντόκρεμες... Απλά δίνε το παρών με καμιά ωραία αναρτησούλα λίγο πιο συχνά... Έστω ένα μύνημα: "Είμαι καλά. stop".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψάχνουν "εξιλαστήριο θύμα" για τα "κακώς κείμενα" δικά τους και ποιός καλύτερος απ΄τον ανώνυμο μπλόκερ!
    Αν καταφέρουν να περάσουν και αυτή τη δικτατορική απαγόρευση είμαστε άξιοι της τύχης μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @zoyzoy Άξιοι της τύχης μας είμαστε εδώ και πάρα πολλά χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενδιαφέρουσα και ζωηρή η συζήτηση...Κι σε αυτό ακριβώς το σημείο εντοπίζεται η πολιτική σύγκλιση των σήμερα δυστυχώς απομακρυσμένων της κοινωνικής ζωής ανθρώπων. Από την άλλη βέβαια δε μπορούμε να ισχυριστούμε πως είμαστε σε θέση απλώς από την οθόνη(έστω και σκεπτόμενοι) να διευθετήσουμε τις ανακολουθίες και προβλήματα που ανακύπτουν.Το blogging αποτελεί ένα κάποιο βήμα. Είναι όμως τελείως διαφορετικό το επικίνδυνο της αναγωγής αυτής και της απαγόρευσης της ελεύθερης διακίνησης, όσο και αν αυτό κοστίζει. Άλλωστε ο καλός blogger έχει το σθένος να διακρίνει την προσβλητική από την έγκυρη και διασυαρωμένη πληροφορία. Όλα τα υπόλοιπα είναι πομφόλυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Γ.Κ. ΣΑυμφωνώ μαζί σου. Το blogging δεν είναι η λύση αλλά ένας ενδιάμεσος σταθμός για τη λύση κάποιυ προβλήματος. Ίσως να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά η συλλογή ιδεών είναι μια αρχή για τη μελλοντική αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων. Η λογοκρισία σημαίνει αυτόματα και τη φίμωση των bloggers οι οποίοι (οι γνήσιοι bloggers και όχι αυτοί που καπηλεύονται τη blogόσφαιρα) δε φταίνε σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;