Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Print this post

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ GOOGLE ΤΟ TWITTER

   Τον τελευταίο καιρό έχουμε παρατηρήσει όλοι μας ένα φαινόμενο. Ποιο είναι αυτό; Το κλείσιμο διαφόρων blogs από τη Google χωρίς προειδοποίηση και χωρίς λόγο. Δυστυχώς το φαινόμενο επεκτείνεται.
  Με κοινωνικά δύκτια δεν πολυασχολούμαι. Λογαριασμό δεν έχω στο Facebook. Μόνο στο Twitter έχω γιατί μου αρέσει η ιδέα του microblogging αν και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα μ 'αυτό. Για να ακριβολογήσω δεν ασχολήθηκα καθόλου. Λίγο η τεμπελιά, λίγο ο ανύπαρκτος χρόνος λόγω δουλειάς... Παρ' όλα αυτά ερχόταν στο mailbox μου μυνήματα για το ποιοι μ' έκαναν add και το ανταπέδιδα... Εδώ και καιρό σταμάτησαν αυτά τα adds. Δε στενοχωρήθηκα γιατί δεν ασχολήθηκα με το twitter, οπότε δεν έχω και απαιτήσεις αλλά παραξενεύτηκα. Να σταματήσουν όλα μαχαίρι; Μέχρι που πήρα την απόφαση πριν μερικές μέρες και προσπάθησα να μπω στη σελίδα μου στο Twitter και μετά στο λογαριασμό μου.
   ΑΜ ΔΕ!!! Bρέθηκα έκπληκτος όταν είδα μηδενισμένα following και followers και είδα ένα μύνημα στα αγγλικά ότι το περιεχόμενο που παρείχα ήταν ύποπτο. Για το λόγο του αληθές δείτε τα παρακάτω screenshots (διπλό κλικ για μεγέθυνση).



 

      Αν θέλετε κάντε κλικ εδώ για να δείτε και μόνοι σας. Φυσικά τους έστειλα ένα email διαμαρτυρόμενος και στολίζοντας το με αρκετά "γαλλικά". Περιμένω ακόμα την απάντηση. Πάντως το θεωρώ απαράδεκτο να μη μου στείλουν ούτε ένα email για να με προειδοποιήσουν και να με ενημερώσουν. Οι τακτικές τη Google επεκτείνονται και αλλού.

buzz it!

7 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν στ' αλήθεια "ερευνάται" ο λογαριασμός σου :-) Υποψιάζομαι ότι μάλλον είναι φόρτωμα του twitter και λάθος μήνυμα, επειδή πιθανόν το είχες αφήσει και καιρό σε αχρηστία. Και στη google πολλά blog δεν έχουν κλείσει επειδή πραγματικά λογοκρίθηκαν, αλλά από λάθη μερικές φορές των χρηστών, όπως πρόσφατα με τον αθεόφοβο (ψευδώνυμο) που κατά λάθος φλαγγάρισε κάμποσες φορές το ίδιο του το blog!!! και αναγκάστηκε να ανοίξει άλλο. Μην αποκλείεις κάποιοι χρήστες που δεν ξέρουν ή άλλοι που ξέρουν και το κάνουν σκόπιμα να φλαγγάρουν κάποια blog είτε για κακού γούστου πλάκα, είτε από λόγους σκοπιμότητας, επειδή κάποιο blog δεν το γουστάρουν. Κι επειδή αυτός ο μηχανισμός είναι αυτόματος μη φαντάζεσαι ότι κάθεται κάποιος στη google κι εξετάζει τα εκατομμύρια blog... Οπότε μόνο αν διαμαρτυρηθείς, ή αν απλά περιμένεις λίγο θα επανέλθει.
    Οταν είχα ανοίξει εγώ το πρώτο blog στον blogger στις 10 ημέρες μου το είχε βγάλει spam blog, μάλλον επειδή ψάχνοντας εγώ τι είναι το ένα και το άλλο κουμπάκι είχα πατήσει και το flag χωρίς να ξέρω ακόμα τι σήμαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hacka, επιπλέον, δεν ξέρω αν φταίει κάτι στο δικό μου μηχάνημα ή κάτι πάνω στη σελίδα σου, αλλά όποτε την ανοίγω μου βγάζει από αυτά τα pop up παράθυρα αυτόματης διαφήμισης με διεύθυνση http://ad.reduxmedia.com/ κλπ... Φοβάμαι ότι η σελίδα σου έχει κολλήσει κάποιο ad πρόγραμμα μάλλον, διότι δεν μου το κάνει αυτό σε άλλες σελίδες του blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταννοώ για το flag αλλά όταν έχει βγει η navbar τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα της επισήμανσης από κακοπροαίρετους ή από απροσεξία του ίδιου του διοκτήτη του ιστολογίου. Αρκετά ιστολόγια εξαφανίστηκαν χωρίς να μπορεί να τα επισημάνει κανένας.
    Τα pop up τα διόρθωσα... Ήταν κάποια δικά μου widget τα οποία τα αντικατέστησα αμέσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ,ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @soyros1000 Ακόμα... Ίσως και να μη θέλουνε γιατί το email το στόλισα με πολλά κοσμητικά επίθετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη δεν έχω ιδέα απο face book ουτε απο twitter..αν και είχα πολλές προσκλήσεις δεν μπήκα στον πειρασμό να ανοίξω λογαριασμό σε κανένα απο τα δύο κι αυτό γιατί σκέφτηκα όσο λιγότερα τόσο καλύτερα..:)

    Καλή εβδομάδα και καλό Φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @margarita Την καλήτερη δουλειά κάνεις Μαργαρίτα. Λιγότερες έγνοιες έχεις στο κεφάλι σου και τα νεύρα σου δε γίνονται κρόσια. Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;