Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Print this post

WEBOMENTARY

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες. Η σημερινή ανάρτηση είναι για όσους και όσες έχουνε γερά στομάχια. Το γιατί θα το καταλάβετε παρακάτω.
   Ένα από τα χόμπυ μου είναι να τραβάω σκηνές με τη βιντοκάμερα μου και μετά να κάνω διάφορα κλιπάκια επεξεργασμένα στον υπολογιστή με ειδικά προγράμματα. Μου δίνει την αίσθηση της δημιουργίας. Πρόσφατα αποφάσισα να ανεβάζω μερικά στο internet. Μετά σκέφτηκα ότι μπορώ να ψαρέψω υλικό από το διαδύκτιο εφόσον το τελευταίο είναι μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών. Τι εννοώ; Ότι μπορώ να πάρω διάφορα κλιπάκια από το internet σχετικά με μια θεματολογία, να τα ενώσω μεταξύ τους και να τα μοιραστώ μαζί σας. Μου άρεσε αυτή η ιδέα. Είπα να το ονομάσω το εγχείρημα webomentary.  Βγαίνει από τη σύντμηση των λέξεων web και documentary. Web γιατί το υλικό προέρχεται από το διαδύκτιο και documentary γιατί το θεωρώ ως ένα είδος ντοκυμαντέρ. Έτσι λοιπόν είπα να κάνω κατά καιρούς διάφορα webomentaries με διάφορες θεματολογίες. Σκοπός αυτών θα είναι ο προβληματισμός, η ψυχαγωγία και η γνώση. Μπορεί να είναι αστεία, βίαια, κοινωνικά κλπ.
   Το πρώτο είναι ήδη έτοιμο και σας το παρουσιάζω. Φέρει τον τίτλο "The dark side of Islam" και έχει διάρκεια λίγο παραπάνω από μια ώρα. Είναι σε μορφή .flv (όπως στο youtube) αλλά έχει γίνει upload στο blip.tv γιατί μετά από κόπο και πολύ ψάξιμο είναι το μόνο που επιτρέπει upload για αρχεία που διαρκούν πάνω από μια ώρα και έχουν μεγάλο μεγέθος. Παρακάτω σας δίνω και ένα link για να το κάνετε όσοι θέλετε download. Όσοι το κάνετε download θα το παρετε σε μορφή .mpeg4 (mp4), δηλαδή η ποιότητα της εικόνας θα είναι καλύτερη. Να επαναλάβω ότι το υλικό προέρχεται από το internet οπότε μην περιμένετε και την τέλεια εικόνα αλλά αν το αντιγράψετε σε DVD μπορείτε άνετα να το δείτε στο σαλόνι σας. Τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν γι' αυτό το webomentary είναι το Pinnacle studio 12 ultimate, το Nero (wave editor) και το Format factory.
   Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ εδώ. Αν θέλετε να το δείτε στο blip.tv κάντε κλικ εδώ. Όσοι θέλετε βέβαια μπορείτε να το δείτε και εδώ. Για άλλη μια φορά να επαναλάβω ότι οι σκηνές στο παρακάτω video είναι πολύ βίαιες. Θεματολογία του είναι η βία και η έλλειψη δημοκρατίας που υπάρχουν σε πολλές ισλαμικές χώρες. Για να μην παρεξηγηθώ μιλλάω για τον ισλαμικό φανατισμό και τους οπαδούς αυτού. Σαφώς υπάρχουν και χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν όπου το ισλάμ υπάρχει σε πολύ ήπια μορφή χωρίς ακραία συμβάντα, με ανοχή προς τη διαφορετικότητα και σεβασμό για όλους. Φυσικά δεν περιμένω καμία αντίδραση από μερικούς στην Ελλάδα που κόπτονται για μετανάστες, άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ελευθερία, καταπίεση κλπ.


buzz it!

16 σχόλια:

  1. JIM PROTH FORA TA BLEPO OLA AUTA KAI MAKARI NA TO DOUNE KAI KAPOIH ALLH POU MPOROUNE NA KANOUNE KATI GIA NA STAMATISOUNE OLA AUTA
    NA SE ROTISO EKEINON GIATI TOU KOPSANE TO KEFALI/META TA 30 LEPTA KATI TOU LEGANE KAI KRATOUSANE TA MAXERIA PANO APO TO KEFALI KAI SE KAPOIOA STIGMI TOU TO PIRANE LES KAI ITANE KOTOPOULO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @MOLEMOU Είναι διάφοροι ισλαμικοί νόμοι όπως η σαρία. Επειδή δεν ξέρω τη γλώσσα ρώτησα και μου είπαν ότι πριν τις τιμωρίες (αποκεφαλισμούς, απαγχονισμούς κλπ.) διαβάζουν τα παραπτώματα που έπεσαν οι παράνομοι καθώς και αποσπάσματα από το κοράνι. όποια τους συμφέρουν βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DOKIMASA NA TO KATEBASO ALLA DEN TA KATAFERA 8A PROSPA8ISO PALI ARGOTERA H AURIO/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @MOLEMOU Μια χαρά δουλεύει. Τώρα το δοκίμασα. Στη μέση της σελίδας έχει έναν τετραψήφιο κωδικό. Τον γράφεις μέσα στο πλαίσιο και πατάς το reactivate passport και μετά πατάς από κάτω το download.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΩΡΕ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @MOLEMOU Εσύ έβαλες τον κωδικό αλλά πάτησες πριν το download το reactivate passport?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε Δημήτρη τι εικόνες είναι αυτές δεν αντέχω να τις δώ!
    Σταμάτησα στα 2λεπτά!Δεν έχει νόημα να παίζει και να κλείνω τα μάτια!
    Η δουλειά σου είναι σίγουρα εξαιρετική αλλά αν κάνεις μια με λιγότερη βία θα έχω καλύτερη άποψη.
    Καλό βράδυ να'χεις με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @zoyzoy Αυτές οι εικόνες με την ωμή βία είναι η πραγματικότητα που ζούνε εκατομύρια άνθρωποι. Αν δε μπορούμε εμείς να τις δούμε έστω και για μια φορά τι να πούνε και αυτοί που τις ζούνε; Βέβαια κανένας από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καίνε τις ελληνικές σημαίες και αυτοαποκαλούνται αντιρατσιστές δε λέει κουβέντα γι' αυτά. Λυπάμαι αλλά πρέπει να πάψουμε να εθελοτυφλούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @JK O SKPOYTZAKOS Γιατί δε βλέπονται; Επειδή μας κάνουν να νιώθουμε τύψεις; Είναι η ώρα να έρθουμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τους εαυτούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aντεξα να δω 12,30" ολόκληρα λεπτά ελπίζοντας να γλυτώσω τα χειρότερα παρακάτω !
    Δυσκολεύομια πλέον να κρίνω την δουλειά σου ολοκληρωμένα απο αυτο το δείγμα.
    Εχω γερό στομάχι αλλα οχι τόσο τελικά.
    Σαν ιδέα να δημιουργείς βίντεο ειναι εξαιρετική.
    Θέλω να το δοκιμάσω κι εγω κάποτε, αλλα φοβάμαι μην φτιάξω βλακίες :Ρ
    Νομιζω οτι όσο φτιάχνεις θα μαθαίνεις και θα βελτιωθείς πολυ, οπότε θα εχει ενδιαφέρον να έχουμε μια βιντεοθήκη του webomentary.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @tzonakos Συγχαρητήρια... Μέχρι στιγμής έχεις το ρεκόρ. Τα webomentary όπως λέω και στην ανάρτηση θα είναι videos από το internet και το κάθε επεισόδιο θα έχει να κάνει με συγκεκριμμένη θεματολογία. Θα μπορούσα να βάλω κάποια εφέ παραπάνω και να φαίνεται πιο προσεγμένο αλλά προτίμησα να μην πειράξω τίποτα για να μη χαθεί η ιντερνετικότητα του, δηλαδή η "προχειρότητα" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιά χαρά ηταν, απλά πολύ αίμα και βία τόσο ωμή και πρωτόγονη, αναδεικνύει σίγουρα ( οσο ειδα ε ) το πόσο διαφορετικά αντιλαμβάνονται την ανθρώοινη ζωή οι δύο κόσμοι, ο δυτικός και ο ισλαμικός.
    Ο δυτικός σκοτώνει αλλιώς βέβαια, αλλα αυτο ειναι ενα άλλο ενδιαφέρον θέμα για το επόμενο σου βίντεο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @tzonakos Και γι' αυτό θα κάνω video... Τώρα μαζεύω υλικό. όχι ότι η δύση σκοτώνει λιγότερους... απλά ίσως να διαθέτει περισσότερο τακτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άσχετο. Φιλε μου, λείπω συχνά, η Χαλκιδική είναι πανέμορφη τώρα που δεν έχει κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Την κλύτερη δουλειά κάνεις Γιάννη. Και 'γω φεύγω το Σαββάτο για Σκόπελλο. Μιλαμε για την απόλυτη ηρεμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;