Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Print this post

ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Είναι πλέον γεγονός ότι η οικονομία μας ως χώρα έχει πατώσει για τα καλά. Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να γίνει είναι να μπούμε στο φαύλο κύκλο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (τα κλασικά: φταίνε οι προηγούμενοι, δε φταίμε εμείς, φταίει ο ανάδρομος Ερμής και ο Χατζηπετρής κλπ.). Το πρώτο πράγμα όμως που πρέπει να γίνει (ίσως και για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας) να καθήσουν κυβερνώντες, αντιπολίτευση, ακαδημαϊκοί και όλο το κακό συναπάντημα, να αφήσουν κατά μέρος τους όποιους εγωισμούς και να ψάξουνε να βρούνε λύσεις. Αν δε βρούνε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους ομαδικώς γιατί ο τόπος είναι ένα καζάνι που βράζει.
   Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσουμε εξωτερική πολιτική. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα. Να εναντιωθούνε στους ευρωπαίους που θέλουνε να μπαστακωθούνε στο κεφάλι μας με το αυστηρό βλέμμα τους και να τους θυμίσουν ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των δικών τους σκοπιμοτήτων. Είμαστε χρεωμένοι σε μεγάλο βαθμό εξ' αιτίας τους. Αυτοί μας έκαναν τα κακά παιδιά της ευρωπαρέας. Τι εννοώ;
   Όταν κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία μας έστειλαν για τα πάτρια εδάφη (όπως το βλέπαμε από τη σκοπιά μας) και την ανάκτηση αυτών, εξυπηρετούσαμε και τους δικούς τους σκοπούς που δεν ήταν άλλοι από τα πετρέλαια της Μοσούλης. Μόλις ήρθαν όμως σε συμφωνία με τον Κεμάλ μας ξέχασαν και μας άφησαν χωρίς βοήθεια και με τη σιωπηλή συναίνεση τους μας καταέσφαξαν. Η ιστορία είναι γνωστή και δε χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Από τότε όμως ούτε συγνώμη ζήτησαν με την πάροδο των ετών, ούτε έκαναν μια υποτυπώδη κίνηση που να θεωρηθεί ως συγνώμη. Εξ' αιτίας τους είμαστε καταχρεωμένοι από εκείνα τα χρόνια και δε μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Αν βάλουμε και τον παράγοντα διαφόρων κλεφτών που μας κυβερνάνε τον τελευταίο αιώνα φτάνουμε στο σημερινό μας χάλι.
 Τέλος καλό θα ήταν να κοπούνε αρκετοί μισθοί και αρκετές συντάξεις πολλών χιλιάδων ευρώ το μήνα. Και για να δώσουνε το καλό παράδειγμα ας αρχίσουν οι πολιτικοί από τον εαυτό τους. Δε χρειάζονται μαγικά για να γίνει αυτό αλλά θέληση και συνείδηση (είδη προς εξαφάνιση στην Ελλάδα).
   Είναι γνωστό ότι οι ευρωηγέτες θέλουν να κάνουν την Ελλάδα Φλόριντα της Ευρώπης με γήπεδα γκολφ και άλλες εγκαταστάσεις που είναι για μεταξωτά βρακιά και επιδέξιους κώλους, έτσι ώστε να έρχονται όταν συνταξιοδοτούνται ή για τις διακοπές τους και όλοι υπόλοιποι να πάμε να πνιγούμε. Το θέμα είναι ότι θέλουν και να έρθουν ως γενικοί δερβεναγάδες και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί.

buzz it!

10 σχόλια:

  1. Σε μια χωρα που το αυτονοητο παει περιπατο,που η δικαιοσυνη ειναι μονο για τους μικρους,που η παιδεια ειναιδουλεια του χαζοκουτιου.Που η υγεια ειναι στην εντατικη. Υπαρχει ελπιδα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @vrettos Μπα! Μην παίρνεις στα σοβαρά όσα λέω στην ανάρτηση. Ξέρω ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούνε. Απλά λέμε καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευλογα τα οσα προτεινεις & ισως η εφαρμογη τους να ηταν η πραγματικη λυση στο προβλημα. Αλλωστε ο κοσμος ειναι πια καχυποπτος & περαν των αλλων επιθυμει να δει εστω μια προσπαθεια, καποια βηματα προσεγγισης τους.
    Ομως ειναι αληθεια οτι ειμαστε πνιγμενοι στα χρεη και ειναι γεγονος πως πρεπει να ζοριστουμε ολοι. Επειδη οι μικρομεσαιοι ζοριζονται καιρο τωρα, η αλλαγη θα ειναι να αρχιζουν να περιοριζονται και εκεινοι.. Να, οπως με τα φθηνοτερα αυτοκινητα, το παγωμα των υψηλων μισθων, οι λιγοτεροι δημοι με τα ασυμφορα λειτουργικα τους εξοδα κλπ. που αρχιζουν να γινονται σιγα-σιγα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @yannidakis Δε χρειάζεται να είναι κάποιος ειδήμων ή να έχει τελειώσει δέκα πανεπιστήμια για να καταλάβει ποια είναι η λύση. Είναι θέμα απλής λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η θηλιά όλο και περισσότερο μας σφίγγει!Μέχρι πότε θα υπομένει ο λαός αυτή την πίεση?Αν ξεσηκωθεί αλίμονο σ'ολους αυτούς που κάθονται και παίρνουν αποφάσεις να καλυτερεύσουν τα χρέη μας και μας δημιουργούν μεγαλύτερα!!
    Καλό ΣΒΚ να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @zoyzoy Γεια σου ζουζουνάκι. Καλό ΣουΚου να έχεις και εσύ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν ξεσηκωθεί ο κόσμος τα περσινά Δεκεμβριανά θα είναι λούνα παρκ μπροστά σε αυτά που θα συμβούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάδα έχει σοβαρή έλειψη πρωτίστως απο κάποια πράγματα, όπως:
    Πολιτικούς με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό και την πατρίδα, κι απέναντι στον όρκο τους. Πολιτικούς που να αγαπάνε αυτόν τον ρημαγμένο τόπο, που είναι ίσως παράδεισος επι της γής και τον καταντήσανε κρανίου τόπο.
    Πολίτες που να αγαπάνε τον συμπατριώτη τους, τον γείτονά τους, τον τόπο τους, την γή τους.
    Πολίτες που να ψηφίζουν με βάση το συλλογικό καλό και το καλό του τόπου αντί για το προσωπικό όφελος.

    Αν όλα αυτά αλλάξουν, θα γίνουμε ξανά κράτος. Μόνο τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΑΑΤΟΝ Ειλικρινά δεν πιστεύω να γίνουν ποτέ τόσες μεγάλες αλλαγές γιατί η σαπίλα έχει κυριεύσει την πλειοψηφία των ελλήνων. Όλοι θέλουν κάτι και θέλουν να το αποκτήσουν ακόμα και με ανορθόδοξο ή παράνομο τρόπο. Όλοι θέλουν να γλύψουν όσα πρισσότερα ψίχουλα γίνεται από αυτά που πέφτουν από την πίτα που χλαπακιάζουν οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;