Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Print this post

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Να κλάψω ή να γελάσω; Πάντως όλους εσάς κουφάλες καρεκλοκένταυροι των δημοσίων υπηρεσιών δε θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρί. Τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα για να βγάλω ένα απλό βιβλιάριο καταθέσεων στην Εθνική τράπεζα και οι προσπάθειες ήταν άκαρπες. Ας τα πάρουμε από την αρχή (για άλλη μια φορά).
   Σηκώθηκα σήμερα πρωί - πρωί για να πάω στην εφορία και να πάρω τη βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. για τη Μαρία (την αρραβωνιαστικιά μου). Πήρα όλη τη χαρτούρα που χρειαζόταν (εξουσιοδότηση, διαβατήριο, ταυτότητα κλπ.) και μετά από κάποια ώρα τέλειωσα. Εντύπωση μου έκανε που οι υπάλληλοι (σχεδόν όλοι) είναι αγεωγράφητοι και δεν ξέρουν τις χώρες μέλη της Ε.Ε. και έτσι κλήθηκα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Η άγνοια που έχουν τους οδηγεί σε ένα είδος δυσπιστίας σε ότι και να τους πει κανείς. Μετά από ώρα και μετά από διάφορες πρόχειρες συνεδριάσεις - πηγαδάκια μεταξύ τους αποφασίζουν αν μια χώρα ανήκει στην Ε.Ε. ή όχι (άσχετα αν αυτή η χώρα είναι μέλος της Ε.Ε.).
   Δεύτερη αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ακόμα κανείς εκεί μέσα δε γνωρίζει τίποτα για το επίδομα αλληλεγγύης και δεν έχει αναρτηθεί καμία ανακοίνωση (τα λέω και στη χθεσινή μου ανάρτηση).
   Φεύγω από την εφορία και πάω στην Εθνική τράπεζα όπου επικρατεί το χάος. Κόβω χαρτάκι και το νούμερο μου ήταν αποκαρδιωτικό. Φεύγω και πάω στο ΑΤΜ για να δω αν μπήκαν τα χρήματα στο λογαριασμό μου. ΤΖΙΦΟΣ!!!
   Ξαναπάω στην τράπεζα μετά από λίγη ώρα και κρατάω στο χέρι μου το χαρτάκι με το νούμερο. Μαθαίνω ότι το χαρτάκι είναι άχρηστο και πρέπει να στηθώ σε μια τεράστια ουρά που δεν ήταν ουρά αλλά μια μάζα ανθρώπων ή μάλλον ένας όχλος. Νιώθεις ή όχι σα μαλάκας; Τόσο δύσκολο ήταν να βάλουν ένα χαρτί με μια ανακοίνωση στην πόρτα που να λέει ότι τα χαρτάκια δεν ισχύουν για άνοιγμα λογαριασμών; Όποιος προλάβαινε. Κλασικά δε λειτουργούσαν ούτε οι μισοί γκισέδες με αποτέλεσμα να επικρατεί κομφούζιο. Η ώρα προχωρούσε και πήγε δύο η ώρα και μείναμε περίπου στα τριάντα άτομα. Ο πιτσιρικάς που έβγαζε τα βιβλιάρια άρχισε να λέει ότι σταματάει και δεν τον νοιάζει γιατί ζαλίστηκε από το πρωί και δεν έκανε τσιγάρο. Υπήρξε μια αναμπουμπούλα με αποτέλεσμα να μην το κουνήσει ρούπι γιατί κατάλαβε ότι θα τον έπαιρνε και θα τον σήκωνε. Πάω σε έναν προϊστάμμενο και του λέω ευγενικότατα ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη μέρα που έρχομαι και να μας εξυπηρετήσει. Τι μου λέει τότε ο homo copanius με ενοχλημένο ύφος και αγενέστατα; "Μα και 'σεις κύριε έρχεστε χίλια άτομα την ημέρα". Τι είπε το άτομο οέο; Μήπως θέλουμε να περνάμε αυτόν τον Γολγοθά; Μήπως είμαστε μαζόχες; Άλλοι μας αναγκάζουν να ερχόμαστε και να ανοίγουμε λογαριασμούς. Να ρίξει το σφάλμα σε αυτούς που έκλεισαν τα άλλα υποκαταστήματα της τράπεζας στην πόλη και άφησαν μόνο δύο και αυτούς που στέλνουν όλο αυτόν τον κόσμο μόνο στην Εθνική. Ο πιτσιρικάς που άνοιγε λογαριασμούς συνέχισε να δυσανασχετεί παραπονούμενος για το πότε θα πάει στο σπιτάκι του και λέγοντας μας να πάμε την άλλη εβδομάδα Τρίτη με Τετάρτη που θα είναι πιο χαλαρά. Ανεξέλεγκτο το θράσος του. Του λέω ότι τον καταλαβαίνουμε όλοι αλλά και εμείς έχουμε τα δίκια μας που ξεροσταλιάζουμε εκεί όλη τη μέρα επί τρεις και τέσσερις μέρες και αρκετοί είναι αυτοί που έχασαν μεροκάματα. Φυσικά του κάηκαν τ' αρχίδια! 
   Επιτέλους έφτασε η σειρά μου. Προτελευταίος! Κάποιοι που ήταν μετά από εμένα απογοητεύτηκαν και έφυγαν.Του δίνω τα χαρτιά και μόλις βλέπει την εξουσιοδότηση από τα Κ.Ε.Π. μου λέει ότι δε μπορώ να εξυπηρατηθώ. Γιατί κύριε τρόμπα μου; Φωνάζει έναν άλλο προϊστάμμενο (πολλούς προϊσταμμένους έχει εκεί) και μου λέει ότι η πολιτική όλων των τραπεζώ της Ε.Ε. είναι να μη δέχονται εξουσιοδοτήσεις. Και γιατί όταν ρώτησα πριν δυο μέρες τον πανηλιθιότατο υπάλληλο αν μπορώ να ανοίξω λογαριασμό στο όνομα της αρραβωνιαστικιάς μου με πληρεξούσιο επειδή εκείνη δουλεύει και δε μπορεί να φύγει από το χώρο της εργασίας της μου είπε ότι γίνεται;  @#$%&* Γι' αυτό σας λέω ότι η επαναμπουρδελοποίηση του κράτους έχει ξεκινήσει. Ο καθένας λέει ότι θέλει χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης. Έχουν καβατζώσει τις καρεκλίτσες τους και ούτε που τους ενδιαφέρει. Με λίγα λόγια ξανά στην ουρά τη Δευτέρα και ένας Θεός ξέρει αν θα καταφέρω να τελειώσω τη δουλειά μου. Κάποιοι προϊστάμμενοι αντί να κόβουν βόλτες το μεσημέρι και να επιβλέπουν αν φεύγει ο κόσμος καλό θα ήταν να ρίξουν τα μούτρα τους να κάτσουν πίσω από έναν υπολογιστή και να ανοίξουν κανένα λογαριασμό παρά να γκρινιάζουν στους πελάτες ότι πέρασε η ώρα και πρέπει να φύγουν. Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της και τις βεβαρημένες μέρες της. Πουθενά δεν είναι παράδεισος.
   Το άλλο το κουφό που το βάζετε; Αν υπάρχει λογαριασμός στην Εθνική με δύο ονόματα και δικαιούχος για το επίδομα είναι το δεύτερο πρέπει να ανοιχτεί καινούριος λογαριασμός γιατί ο δικαιούχος πρέπει να είναι πρώτο όνομα στο βιβλιάριο και για να είναι πρώτο όνομα πρέπει να πάει ο ίδιος και να ανοίξει λογαριασμό. Αυτό είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας;
   Γιωργάκη παραδέξου το. Τα έκανες και πάλι σκατά. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μη δηλώνουμε οι δικαιούχοι τους λογαριασμούς που έχουμε ήδη σε οποιαδήποτε τράπεζα για να καταβληθούνε τα χρήματα και να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Εφόσον όμως οι άρχοντες αυτής της μπανανίας θέλουν έτσι ας βάλουν τις τράπεζες να δουλέψουν και μερικά απογεύματα ή ας κάνουν μερικές υπερωρίες και εννοείται με το αζημίωτο.
   Κοντά σε όλα αυτά έχουμε και τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για περιβαλλοντολογικούς και οικολογικούς λόγους. Και η κάρτα καυσαερίων που πληρώνουμε τι σκατά είναι;
   Επειδή ξέρω ότι μερικοί υπάλληλοι διαφόρων δημοσίων υπηρεσιών με διαβάζουν έχω να τους πω ότι δε θέλω και πολύ για να αρχίσω να σηκώνω videos χωρίς εφφέ και θολούρες. Τότε να δούμε θα τους αρέσει; Θα σας κάνω ρόμπες ρε λαμόγια. Άι σιχτίρ!

buzz it!

16 σχόλια:

 1. ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΕ ΦΙΛΕ.


  ΧΑ ΧΑ ΧΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @spyros1000 Για κλάματα είμαστε Σπυράκο. Γάμησε τα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε βλεπω να δουλευεις κρυφη καμερα χεχε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @roverand Standard. Από εβδομάδα θα παραγγείλω από το e-shop.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και να βαλεις βιντεακια, εχεις την εντυπωση οτι θα γινει κατι;

  Ολα θα ηταν πιο καλα αν ολες οι κουφαλες που εργαζονται στο δημοσιο δεν ειχαν τη μονιμοτητα. Οταν αυτο γινει, γιατι θα γινει καποια μερα, τοτε την επομενη μερα να δεις πως θα τρεχουν τα πρασινα ή μπλε λαμογια και κουραμπιεδες δημοσιοι υπαλληλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ?
  ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ gamato.info?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. file spiro1000 des edo.  http://prezatv.blogspot.com/2009/12/wwwgamatoinfo.html#comments

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @αντώνης Αυτό για τη μονιμότητα θέλω πολύ να το δω. Στη Σουηδία υπάρχει μονιμότητα στο δημόσιο αλλά είναι σχετική. Για να είσαι μόνιμος πρέπει να δουλεύεις και να μην κοροϊδεύεις αλλιώς θα πάρεις τον πούλο και θα πας από εκεί που ήρθες.
  @spyros1000 Απ' ότι ξέρω προσωρινά.
  @ανώνυμος Να μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ας περιμένουμε λιγάκι. Μπορεί να έχει πρόβλημα ο server που το φιλοξενεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αυτά διαβάζω και λέω είμαι αρχόντισσα!
  Μπανανία όπως λές και ακόμα χειρότερα.Αν δεν μπεί ψαλίδι και στις δημόσιες υπηρεσίες αν δεν έχει το φόβο να κουνηθεί από κανένα γιατί να μη θέλει να κάνει όχι τσιγάρο-Πούρο εν μέσω αιχμής!
  Με 3-4 επιπλήξεις απο πελάτες θα'πρεπε να΄χε ποινική ρήτρα όχί ζαμαν-φτού και απάνω τούρλα!

  Καλό ξεμπέρδεμα αύριο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @zoyzoy Εκπίζω να μην κλείσω εβδομάδα μ' αυτή την υπόθεση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @apneagr Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
  ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Ευχαριστώ, επίσης. Το πρόβλημα λύθηκε... με δραστικά μέτρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Συμφωνω. Και επειδη τυχαινω να κανω πρακτικη καπου αντιστοιχα, σου λεω οτι επικρατει το αδιαχωρητο. Πανικος. Η μεγαλυτερη μαλακια ειναι οτι ενω οι συνταξεις του ικα δωθηκαν μαζι με το δωρο των συνταξιουχων, οι ανεγκεφαλοι δεν εκαναν το ιδιο κι με του δημοσιου κι εδωσαν τη περασμενη βδομαδα μονο το δωρο, και αυριο τη συνταξη. Ας μου εξηγησει καποιος το λογο, γιατι χωριστα;; Οσο για το επιδομα που αναφερεις εννοειται οτι επρεπε να ειχαν φροντισει να χορηγηται απο περισσοτρες τραπεζες, ωστε ο κοσμος να εξυπηρετειται πιο γρηγορα. Αυτο παντως που λες με το ανοιγμα νεου λογ/σμου αν σε ενα βιβλιαριο με 2 ονοματα το δικαιουται μονο ο ενας δικαιουχος, ειναι αλλο ενα σκαλοπατι στη γραφειοκρατια. ΥΠΟΜΟΝΗ ΦΙΛΕ. Σκεψους τις αγιες μερες που ερχονται, και υπομονη στη ταλαιπορια. Αν το παρεις στα σοβαρα, αστα να πανε..καλησπερα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @gatodiakritikos Τέλος με την υπόθεση. Διάβασε το σημερινό μου post.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;