Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Print this post

ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ;

Πάει και η Τσικνοπέμπτη. Καλά ήτανε. Στις Σέρρες έχουμε έθιμο κάθε Τσικνοπέμπτη να στήνονται από το πρωί σε όλους τους δρόμους πρόχειρα μαγκάλια και το ψήσιμο πάει σύννεφο. Λουκάνικα, σουβλάκια, σουτζουκάκια, παντσέτες, οτιδήποτε που να βγάζει μπόλικη τσίκνα. Έτσι είναι σα να ζεις μέσα σε τεράστια ψησταριά. Το αλκοόλ ρέει άφθονο από το πρωί και το βράδυ κάποιοι κεντρικοί δρόμοι κλείνουν λόγω των μασκαράδων. Πραγματική λαοθάλασσα με τη μουσική να παίζει σε όλη την πόλη. Σε διάφορα σημεία στήνονται πάρτυ από το δήμο και από μαγαζιά. Μου αρέσει αυτή η κατάσταση αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος περιμένει τη συγκεκριμένη μέρα για να την εκδηλώσει. Μια φορά το χρόνο είναι πολύ λίγο.
   Επηρεασμένοι από όλα τα παραπάνω πήρα αγκαζέ την κυρία hackaday εφόσον μακιγιαριστήκαμε και μασκαρευτήκαμε και βρεθήκαμε σε ένα μαγαζί όπου μας περίμεναν φίλοι για να διασκεδάσουμε. Η φτώχια θέλει καλοπέραση. Αυτό να μην το ξεχνάτε ποτέ. Στο δρόμο για το μαγαζί σταμάτησα με το αυτοκίνητο για να πάρω τσιγάρα και ο κακομοίρης ο περιπτεράς κόντεψε να πάθει συγκοπή γιατί εμφανίστηκα εντελώς ξαφνικά και ο φουκαράς είναι κάποιας ηλικίας. Πολύ πιθανό να νόμισε ότι ήρθε ο χάρος να τον πάρει. Το γιατί παραλίγο να πάθει θα το δείτε στις παρακάτω φωτό. Τελικά όλα καλά, το ΕΚΑΒ δεν το χρειαστήκαμε.
   Φτάσαμε στο μαγαζί όπου ένας ραδιοφωνικός σταθμός είχε πάρτυ και το μάθαμε κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Κόσμος υπήρχε, κέφι υπήρχε, χορός μέχρι να ξεβιδωθούμε, το αλκοόλ έρεε άφθονο αλλά υπήρχε ένα θέμα με τη μουσική. Τα ηχεία πετούσαν σκόνη. Τι εννοώ; Πέρα από τα κλασικά  λάτιν, οι δύο D.J.s έπαιξαν όλες τις τελευταίες επιτυχίες των δεκαετιών εξήντα και εβδομήντα με ελάχιστες αναφορές στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα. Υπ' όψην ότι έχουμε 2010. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος και πολλοί D.J.s έχουν συσχετίσει αποκλειστικά τα καρναβάλια με τη λάτιν και με τη ντίσκο. Άλλα μουσικά είδη που μπορείς να κάνεις κέφι δεν υπάρχουν; Για παράδειγμα υπάρχoουν οι: Ska, Rock 'n Roll, Rockabilly, Blues, Rock Soul (εννοώ Aretha Franklin, Ray Charls κλπ.). Κατά τ' άλλα το παίζουν και ειδήμονες τρομάρα τους. Μετά έβαλαν κινηματογραφικά λαϊκά, μετά ξανά λάτιν και μετά ξαφνικά κάτι αργά κομμάτια (ένα από αυτά ήταν και το Oh mon amour - Christophe). Έλεος δηλαδή. Έπεσε το ξενέρωμα του αιώνα. Συνέχισαν έτσι για καμιά δέκα με δεκαπενταριά λεπτά μέχρι να καταλάβουν τι μαλακία έκαναν. Έπαιξαν και σύγχρονη ελληνική μουσική. Ποπ! Της δεκαετίας του εξήντα! Τεσπα!
   Όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε, σχετικά νωρίς γιατί οι υπόλοιποι εκτός από 'μένα δουλεύουν, μας έφεραν τη λυπητερή. Εν ολίγοις μας έπιασαν τον κώλο και απόδειξη γιοκ! Σε γενικές γραμμές καλά ήταν, μόνο που εγώ έχω ένα θέμα με τη μουσική μιας και είναι ένας βασικός παράγοντας για να περάσω καλά εκτός από την καλή παρέα. Άντε και του χρόνου με υγεία και όχι με ανεργία.
   Για πείτε μου τώρα πως περάσατε και 'σεις την Τσικνοπέμπτη!

buzz it!

15 σχόλια:

  1. To τσιγάρο σκοτώνει τους περιπτεράδες αν πας να τ' αγοράσεις ντυμένος ως hackaday.
    Αυτο με τη μουσική το χω παρατηρήσει στα καρναβάλια και σπάνια εχουν και καλή ποιότητα ήχου. Ναι με τα λατιν τα εχουν συσχετίσει αλλα μήπως να έβρισκαν και πιο διαφορετικές μουσικές ;
    Εγω την πέρασα απλά, μασκάρεμα, βόλτα, χαβαλές,μετά σπίτι και ταινία, ποτάκι, σούπερ.
    Αντε και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @tzonakos Πιστεύω ότι είχες το καλύτερο φινάλε για μια τέτοια μέρα. Δε θέλω να ακουστώ ξινός αλλά αν ακούω μουσική που δε μ' αρέσει δε μπορώ να κάνω κέφι και κατ' επέκταση δεν είμαι και η καλύτερη παρέα. Ξενερώνω πολύ άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ξεκίνημα σου λέω πως οι αμφιέσεις ήταν ωραίες. Το αίμα στα χείλη μου θύμισε κάτι από φορολογία. Όσο για τα δικά μου, έχω μια φυσική απέχθεια για τις μέρες που ντε και καλά πρέπει να γλεντήσω, κι άντε πες πως έχω όρεξη για γλέντια, γιατί να τα πληρώσω διπλάσια (τουλάχιστον) από μια απλή καθημερινή;
    Έτσι λοιπόν πέρασα την Τσικνοπέμπτη θαυμάζοντας τα πυροτεχνήματα και τον αποκριάτικο διάκοσμο της πόλης, μια ακόμα πρωτοβουλία του σαλτιμπάγκου δημάρχου μας.
    Βέβαιa έχουμε και μια διαφορά ηλικίας jim...
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Καλημέρα Γιάννη. Η διάθεση δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Πίστεψε με, γνωρίζω εικοσάρηδες οι οποίοι σέρνονται σα να είναι ογδόντα ετών, οπότε με το τελευταίο διαφωνώ κάθετα.
    Τουλάχιστον εσείς είχατε και πυροτεχνήματα. Εμάς ο δήμος το μόνο που κάνει είναι να παίζει μουσική από τα μεγάφωνα που είναι στις κολώνες της Δ.Ε.Η. και στήνει μια μικρή εξέδρα έξω από το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο για να ανεβαίνουν και να χορεύουν τα παιδάκια. Δε γνωρίζω αν μερικές φορές προσλαμβάνει και d.j. Όλα τα υπόλοιπα που συμαβαίνουν στην πόλη οφείλονται στους πολίτεσ και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια πέρασες!Και του χρόνου καλύτερα σου εύχομαι και το μασκάρεμα σούπερ.Εμάς ο Δήμος φέτος τίποτα ίσως την τελευταία μέρα διοργανώσει κανένα τέτοιο χαβαλέ.
    Σε σπίτι την έβγαλα με γύρο κρασάκι και αντί μουσική αθλητικά και ξενέρωσα τελείως.
    Όμως χθές αποζημιώθηκα πλήρως σε κουτούκι εγώ και ο καπετάνιος να παίζουν ζωντανή μουσική ρεμπέτικα μόνο για πάρτυ μας.Απο τη μια ήταν απογοήτευση να βλέπεις ολόκληρο μαγαζί να δουλεύει για 1παρέα αλλά και απόλαυση!
    Καλό ΣΒΚ εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @zoyzoy Κακά τα ψέμματα αλλά όταν υπάρχει κόσμος υπάρχει και τρέλα. Η ανθρώπινη ανέργεια είναι απαραίτητη και μοναδική. Φαντάζεσαι να μην είχες παρέα και να ήσουν μόνη; Καλά για τα ρεμπέτικα δεν το συζητώ. Από τα ελάχιστα είδη ελληνικής μουσικής που μου αρέσουν και το μοναδικό που λατρεύω όσο τίποτε άλλο. Του χρόνου σε προσκαλώ να ξεσαλώσουμε παρέα. Εννοείται και τον καπετάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι να μπορούσα να ειμαι κι εγω εκει zoyzoy, εγω και 2-3 καλοί φίλοι και συγγενείς, στο κουτούκι.
    Πάνε πολλά χρόνια απο τότε που ετσι, τέτοια μερα, Τσικνοπαρασκευή ειχαμε πάει σε ενα κουτούκι κι ήμαστε δυό παρέες και ηταν τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ωραίο δεν είπα με τη φόρμα την "περιβόητη"μετά την γυμναστική,ψώνια και το βράδυ κουτούκι.
    Αβαφτη, αχτένιστη αλλά το κρασάκι με το τραγούδι κατέβαινε χωρίς ενδοιασμό!
    hackaday έχετε ωραία κατάσταση και μ'αρέσουν αυτά τα τρελά μακάρι!αλλά ο καπετάνιος δεν κάνει ταξίδια της στεριάς μόνο του νερού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @zoyzoy Αν έχεις καλή διάθεση τα υπόλοιπα είναι περιττά. Πάντως και τα ταξίδια της στεριάς έχουν τη χάρη τους. Η πρόσκληση ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ.
    Η ΣΤΟΛΗ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ :)))
    ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΠΕΡΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑVATAR ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @JK O SKPOYTZAKOS Είπαμε: Η φτώχεια θέλει καλοπέραση και η πουτάνα φράγκα. Καλές απόκριες να έχεις επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν πήρα χαμπάρι παρά μόνο κατα τύχη οτι ήταν τσικνοπέμπτη. Έκανε απίστευτο ψοφόκρυο και ο καιρός ήταν χάλια. Απο αντίδραση έκανα σαλάτα κουνουπίδι με χόρτα, κατέβασα τα τελευταία επεισόδια του Fringe, άραξα με τον άντρα στον καναπέ αγκαλίτσα, και στην ζεστούλα, και είδαμε την σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Πολίτης της Μπανανίας Το μενού μου ακούγεται πολύ Κατακουζινικό (λόγω της σειράς Κωσταντίνου και Ελένης). Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι έκανες την ανατροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και όμως αυτό μαγείρεψα. Με λαδολέμονο και αλατάκι έγιναν μούρλια. Κάναμε και την αποτοξίνωση μας. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Πολίτης της Μπανανίας Κρεατάκι γιοκ; Καθόλου; Δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό μιας και είμαι χοιρινολάτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;