Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Print this post

Ο ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟΣ

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε βγάζουν έξω από τα ρούχα σου με τον τρόπο σκέψης τους. Το χειρότερο είναι ότι δεν το κάνουν επίτηδες αλλά πιστεύουν αυτά που λένε ενώ απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Τέτοια άτομα ζούνε στον πλανήτη Γκούφη. Είναι άτομα που βλέπουν το μαύρο χρώμα και το αποκαλούνε άσπρο. Κάτι τέτοιο μου συνέβει το Σαββατόβραδο που μας πέρασε.
Παίρνει τηλέφωνο ένας κολλητός μου και λέει να βγούμε έξω με τις γυναίκες για καμιά μπυρίτσα ή κανένα ποτάκι χαλαρά. Λέω εντάξει. Μου λέει ότι θα είναι και ένα φιλικό του ζευγάρι το οποίο μας το είχε συστήσει και γίναμε πελάτες του (ανάθεμα την ώρα). Τέλος πάντων, βρεθήκαμε όλοι μαζί σε ένα μπαράκι και το γλέντι άρχισε κατευθείαν! Με αυτό το ζευγάρι πρώτη φορά βγαίναμε έξω αλλά ποτέ δε φανταζόμουν ο τυπάς πόσα κιλά χοντρομαλάκας θα είναι.
Αρχίσαμε τη συζήτηση περί αγροτών και δεν του άρεσαν οι απόψεις μου. Δεν παραδεχόταν ότι δεν είναι σωστό οι αγρότες να κλείνουν τους δρόμους, ότι ένα σωρό αγρότες τις επιδοτήσεις τις έκαναν, αυτοκίνητα, διαμερίσματα και παραθαλάσσια παρά επενδύσεις στη δουλειά τους και άλλα παρόμοια. Φυσικό ήταν να μην τα παραδεχτεί εφόσον προέρχεται από αγροτική οικογένεια αλλά το να παρουσιάζει όλους τους αγρότες ως καημένους, ριγμένους και ηθικότατους πάει πολύ.
Το μεγάλο παληγύρι όμως στήθηκε στα του εργασιακού καθεστώτος. Τοι συγκεκριμένο άτομο έχει γυμναστήριο άρα είναι και εργοδότης. Θα σας παρουσιάσω περιληπτικά το σκεπτικό του.
Η Ελλάδα έχει το πιο αυστηρό εργατικό νόμο της Ευρώπης. Ο εργοδότης ρισκάρει γιατί κάνει επένδυση, παίρνει δάνεια οπότε ο εργαζόμενος πρέπει να δείχνει κατανόηση. Όταν ο εργοδότης ζορίζεται ο εργαζόμενος πρέπει να δείχνει κατανόηση και να μην απαιτεί έξτρα για βραδινές βάρδιες, για υπερωρίες κλπ. Επικαλούνταν συνεχώς το νόμο και το σύνταγμα αλλά όταν άρχισα να τα επικαλούμαι και 'γω για τους εργαζομένους τότε έλεγε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δείχνουν ελαστικότητα.
Πάθατε πλάκα; Έχει και άλλο. Η επίθεση άρχισε να γίνεται προσωπική προς εμένα όταν του είπα ότι είμαι άνεργος και αυτός μου είπε ότι έπρεπε να κάνω καταγγελία στον επόπτη εργασίας. Του λέω ότι ειδικά στην επαρχία αυτό αν γίνει υπάρχει κύκλωμα και μετά ο καταγγέλων δε μπορεί να βρει δουλειά. Του αναφέρω δεκάδες παραδείγματα και ότι όσοι κάνουν καταγγελία τα ονόματα τους βρίσκονται σε μια λίστα η οποία διαρέει προς τους εργοδότες από τον επόπτη. Αυτά τα τελευταία δεν τα δέχοταν με τίποτα. Αντιθέτως έλεγε ότι ο εργοδότης βρίσκεται έρμαιο και αν του γίνει καταγγελία θα πληρώσει πολλά και ότι αυτά περί κυκλώματος είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εν ολίγοις το άτομο θεωρεί ότι η πραγματικότητα στην οποία ζω δεν υφίσταται. Όλοι οι άνεργοι και απολυόμενοι που έκαναν καταγγελία και δε μπορούνε να βρούνε δουλειά είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Με λίγα λόγια το άτομο είναι μαλάκας και φοράει παρωπίδες. Ισχυρογνώμων μέχρι εκεί που δεν πάει. Η ίδια του η γυναίκα του έλεγε ότι ήταν λάθος σε όλα αυτά που έλεγε. Όλοι στην παρέα του έλεγαν ότι ήταν λάθος αλλά αυτός ανένδοτος.
Τελικά η βραδιά κατέληξε εντελώς σκατά. Η αγένεια του ήταν απαράδεκτη και ως επαγγελματίας κατάφερε να φέρει τον κολλητό μου και τη γυναίκα του σε δύσκολη θέση εφόσον αυτοί μας σύστησαν στον τρόμπα ως πελάτες. Το αποτέλεσμα; Κατάφερε να χάσει τρεις πελάτες. Εγώ ευχή και κατάρα του δίνω να πέσει στη δική μου κατάσταση και να δούμε τι θα λέει τότε.
Τέτοια άτομα - εργοδότες είναι που θέλουνε πάτημα στο κεφάλι. Δεν ξέρω αν κατάφερα να σας βάλω στο κλίμα γιατί ανέφερα τα πάντα περιληπτικά. Δε θέλω να απλώσω σεντόνι για ένα άτομο που είναι εντελώς για το πέος!

buzz it!

24 σχόλια:

  1. Σε τέτοια άτομα δεν αξίζει να απαντάς παρα πάνω από μια φορά. Αφού φορά παρωπίδες όσες φορές και να του εξηγήσεις κάποια πράγματα οι παρωπίδες τον εμποδίζουν να δει την αλήθεια.

    Όσο για τους εργοδότες και τους εργαζόμενους που πρέπει να δείχνουν κατανοήση... εγώ λέω αφού όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά πρέπει να δείξουν κατανόηση γιατί να μην μοιραστούν τα κέρδη με τους εργαζόμενους όταν τα πράγματα πάνε καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία έξοδο είχες!!Μπράβο και τα νεύρα κρόσσια!
    Μιλάει εκ του ασφαλούς γιαυτό δεν αλλάζει γνώμη ας ήταν στη θέση σου και θα τού'λεγα εγώ "πόσα απίδια έχει ο σάκος"
    Ένας τέτοιος εργοδότης να σου τύχει να γίνεις κώλος μαζί του.Απ'τη μια υπερασπιζόταν τα δικαιώματα του εργάτη και απ'την άλλη πρέπει να δείχνει κατανόηση ο εργαζόμενος στις φθορές της επιχείρησης και να μην διεκδικεί.
    Μωρέ μήπως πίνει τίποτα ληγμένα γιατί αυτά δεν κολάνε??
    Μακριά απο τέτοιους μαλακοπίτουρες !!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @DaisyCrazy Όλα όπως τους συμφέρει. Όταν στέλνουν τους υπαλλήλους τους στο ταμείο ανεργίας από συμπόνοια το κάνουν; Αυτή είναι η κατανόηση;
    @zoyzoy Σερβάστηκα τον κολλητό μου με τη γυναίκα του αλλιώς θα γινότα χοντρό σκηνικό. Όταν φύγαμε από εκεί πήγαμε αλλού (αννοείται χωρίς τον μαλάκα) ήπια το Βόσπορο και από τα νεύρα μου δε μ' έπιασε το ποτό. όταν λέω εγώ για επιστροφή της θανατικής καταδίκης και της διαπόμπευσης του κουφαριού τους έχω άδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)))
    ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΑΙΝΕΡΑΙ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @JK O SKPOYTZKOS Καλή εβδομάδα Γιαννάκη. Σε άλλο γαλαξία ζει ο συγκεκριμένος όσι σε άλλο κόσμο. Τι να πει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη κρίνοντας όσο μπορώ από τα γραφόμενά σου ένα καταλαβαίνω, γιατί το ξέρω το είδος:

    "Συντεχνιακή σκέψη" τίποτα άλλο.
    Κι από καταλαβαίνεις τι είδους συζήτηση μπορείς να κάνεις με τέτοιους ανθρώπους.

    Καλή σου εβδομάδα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Βάσσια Με δύο λέξεις περιέγραψες αυτό που ήθελα να εκφράσω στην ανάρτηση. Αυτό είναι. Συντεχνιακή σκέψη. Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπεραα!!!Μπλεξαμε στους χοντροκεφαλους ρε παιδι μου! Θα συμφωνησω κι εγω με τη Βασσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @gatodiakritikos Κατάλαβες συνονόματε; Εσύ σπούδαζες τόσα χρόνια για να γίνεις είλωτας και από πάνω πρέπει να λες ευχαριστώ και να συνδράμεις το αφεντικό σου στις δύσκολες του ώρες και όταν συναντάς δυσκολίες να κάνεις μόκο και υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @gatodiakritikos Είτε σε φουντώσω είτε όχι τα πράγματα έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα,αν σου ευχηθώ να βγαίνεις εξω πάντα με τέτοιους μ@κ@κες,θα με πεις κακό;:)))

    Καλημέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όταν λείπει η παιδεία Δημητρό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @VAD Αυτό δε θα είναι ευχή αλλά κατάρα!
    @fotini ...και όταν τον δέρνει η μαλακία Φωτινή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έννοια σου και ο συγκεκριμένος ουγκ θα φάει καλά στην ζωή του με τέτοια μυαλά.

    Εδώ ο παράδεισος, εδώ και η κόλαση αδερφέ. Για όλους μας.

    Κάτι τέτοια άτομα έπρεπε να είναι για άλλες χρήσεις, αλλά ας όψονται τα γυρίσματα της μοίρας, κανεις δεν είπε οτι η ζωή είναι γκόμενα με δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Πολίτης της Μπανανίας Εγώ πολύ θέλω να βρεθεί στη δικιά μου θέση. Μετά να δεις τι φιλοσοφίες θα του λέω. Θα φάει καλά. Ήδη έχασε τρεις πελάτες μέσα σε δυο ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά έγραψες με το Βίντεο στο YouTube τους στόλισες για τα καλά του Γερμαναράδες:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @zoyzoy Σήμερα είναι η ανεπίσημη πρεμιέρα και ήσουν η πρώτη που έλαβε πρόσκληση. Αύριο θα είναι διά το ευρύν κοινόν η επίσημη παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέτοια προτίμηση στο πρόσωπό μου με σκλαβώνεις!
    Σ΄ευχαριστώ και είμαι σίγουρη ότι θα'χεις επιτυχία στο ευρύ κοινό:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @zoyzoy Είσαι platinum member(όπως στη mastercard) στο ιστολόγιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα αυτοί οι άνθρωποι μόνο με μία βαρβάτη γεύση απο το δικό τους το φάρμακο συνετίζονται. Δεν υπάρχει άλλη θεραπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Πολίτης της Μπανανίας Αυτό εννοείται... Πολλοί όμως δεν αλλάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δημήτρη, αυτά τα άτομα δεν αξίζουν ούτε ένα δευτερόλεπτο μαζί τους στον ίδιο χώρο, πόσο μάλλον να εμπλέκεσαι σε συζητήσεις μαζί τους. Γιατί χαλάς την ζαχαρένια σου; Όσο για τις "απόψεις" κάποιων αφεντικών, άστο καλύτερα. Εγώ είχα την ατυχία κάποτε, να είμαι κάτω από ένα 'αφεντικό' που έλεγε ότι "ο επιχειρηματίας, πάνω από όλα, προσφέρει κοινωνικό έργο γιατί δίνει ένα κομμάτι ψωμί στον εργαζόμενο"...κι όταν έφτανε η στιγμή να πληρώσει αυτά που έπρεπε, ξέχναγε τα περί "κοινωνικού έργου" και σε έλεγε αχάριστο... Παράτησε το, είναι πολύ μεγάλο το θέμα και δεν έχει τελειωμό. Την καλησπέρα μου από την Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Ο Καφετζής Γεια χαρά στη λεβεντογέννα Κρήτη. Όλοι τους για σφαλιάρες είναι πλη ελλαχίστων εξαιρέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;