Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Print this post

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Πριν μερικές μέρες είχαμε μια τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. Έκλεισαν το gamato.info και ταλαιπώρησαν τους διαχειριστές. Τους άφησαν ελεύθερους με περιοριστικά μέτρα. Εδώ φαίνεται και η μεγαλοψυχία της ΕΛ.ΑΣ. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο Χριστοφοράκος κυκλοφορεί ελεύθερος, ο Ψωμιάδης το ίδιο, ο Ζαχόπουλος το ίδιο, ο Ρουσόπουλος το ίδιο, το Βατοπέδι που πάνε να το περάσουν στα ψιλά γράμματα, τα σκάνδαλα με τη Siemens, τα ομόλογα και το χρηματιστήριο παραμένουν στη σφαίρα της ατιμωρησίας, τα λαμόγια με τις off-shore εταιρίες αλωνίζουν, οι τράπεζες έχουν τις πιο ληστρικές διαθέσεις και οι πολιτικοί μας κοροϊδεύουν και τ' αρπάζουν χοντρά.
Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομα τους η πειρατία σίγουρα είναι κάτι παράνομο αλλά τι περιμένουν με τις τιμές που υπάρχουν στην Ελλάδα; Όταν τα ίδια πράγματα στο εξωτερικό πωλούνται στη μισή τιμή και παρακάτω και πάλι βγάζουν κέρδος φανταστείτε τι αισχροκέρδεια υπάρχει εδώ πέρα. Γιατί δεν πάνε να πιάσουν τους εμπόρους που υπερχρεώνουν;
Η αμορφωσιά είναι κακός σύμβουλος. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή δεν μπορούνε να καταλάβουν ότι το gamato ήταν μια οδός όπου κυκλοφορούσαν αρχεία και νόμιμα και παράνομα. Τα uploads γίνονται από χρήστες και όχι από το ίδιο το site. Αν κάποιος πάρει ένα μαχαίρι από ένα φίλο του και σκοτώσει κάποιον ποιος θα φταίει; Αυτός που έκανε την πράξη ή ο ιδιοκτήτης του μαχαιριού; Σαφώς ο πρώτος. Το μαχαίρι μπορεί να κάνει και καλό και κακό. Δε μπορείς να το ενοχοποιήσεις. Μπορείς να ενοχοποιήσεις τον τρόπο που το χρησιμοποίησε κάποιος σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα της χρήσης του. Το ίδιο ισχύει και για το gamato. Μπορεί κάποιος χομπίστας να θέλει να μοιραστεί αφιλοκερδώς με τον υπόλοιπο κόσμο κάτι που δημιούργησε. Μπορεί κάποιος άλλος να σηκώνει αβέρτα τανίες. Γιατί να την πληρώσουν τα παιδιά του gamato;
Κακά τα ψέμματα αντί να σχολούνται με τέτοια πταίσματα (κατ' εμέ) ας πάνε να δουλέψουνε λιγάκι. Δεν τους πληρώνουμε τζάμπα. Στην Ελλάδα μια ζωή γίνεται το ίδιο. Φταίει το γαϊδούρι και χτυπάνε το σαμάρι. Προσωπικά ξέρω πολλούς μπάτσους που κατεβάζουν αβέρτα πειρατικές ταινίες, προγράμματα, μουσική και παιχνίδια από το διαδύκτιο. Αν πάω και τους καταγγείλω θα τους κάνουν κάτι; Δε νομίζω.
Τα ελεύθερα downloads πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Ας συμβιβαστούνε πια με την ιδέα. Και να κλείσουν τα ελληνικά websites με torrents υπάρχουν χιλιάδες στο εξωτερικό. Εγώ απορώ με τα παιδιά από το gamato γιατί κάθονται και παιδεύονται κάθε τρεις και λίγο και δε σηκώνουν το site στη Μαλαισία, στην Ινδονησία ή σε κάποια άλλη χώρα με την οποία η Ελλάδα δεν έχει διακρατικές συμφωνίες και επομένως δε θα μπορούνε να τους πειράξουν. Δεν είναι δύσκολο.
Αν θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ή ο εντολέας αυτής ότι με το gamato και άλλα παρόμοια websites χάνονται λεφτά ας αναλογιστούνε ότι με την ατιμωρησία άλλων τι τρελά λεφτά χάνονται και κλέβονται. Να πάνε να πιάσουνε τους εργοδότες που δεν κολλάνε ένσημα και αναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να τους τις πληρώνουν. Να πιάσουνε τις εταιρίες που έχουνε κάνει καρτέλ, ειδικά στην επαρχία, και συμφώνησαν μεταξύ τους αν φύγει ένας υπάλληλος από κάποια εταιρία οι υπόλοιπες να τον απορίψουν αυτόματα άσχετα αν αξίζει ή όχι. Αν θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει ισονομία ας πάνε να πιάσουνε πρώτα αυτούς. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
Θα μου πείτε όμως και με το δίκιο σας ότι η ΕΛ.ΑΣ. ξέρει να δείχνει τη μαγκιά της μόνο στους συνταξιούχους, τους μαθητές με ζαρτινιέρες κλπ. Δεν είναι άξιοι να κάνουν κάτι μεγάλο. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας.

buzz it!

16 σχόλια:

  1. Συμφωνώ μέχρι τελευταίας τελείας σε όσα αναφέρεις. Βάλε και ένα gadget, να υπογράψω! ;)

    Καλή εβδομάδα φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @rrage Καλή ή καή θα περάσει και αυτή. Έκανα και ρίμα ο άτοιμος. Λες να γίνω ράπερ; Άσε, προτιμάω να πουλάω τάπερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να λέμε τώρα!Εχουν ξεφύγει τελείως οι τύποι ψάχνουν γύρω-γύρω εγκληματίες και είναι δίπλα τους.Κοιτάνε τα δέντρα και αφήνουν το δάσος να καίγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @zoyzoy Oh yes!!! Δες και αυτό να πάθεις πλάκα:
    http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk
    Έχει και άλλα video στο You Tube από αυτή την εκπομπή. Όσα πρέπει να λένε οι έλληνες πολιτικοί τα λένε οι ξένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντα κι παντου θα υπαρχει η ευκολη λυση.. Απλα να δειχνουν με καποιο τροπο οτι καποιοι (αν υπαρχουν ακομη δηλαδη αυτοι) κανουν σωστα (μερος) τη(ς) δουλειά(ς) τους! ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ συνονωματε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @gatodiakritikos Καλή εβδομάδα. Απ' ότι φαίνεται ελλάχιστοι κάνουν τη οδυλειά τους όπως πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ίσως σκέφτηκαν να σώσουν την ελληνική οικονομία :) αν και δε ξέρω να μπω σ΄αυτά τα sites είμαι σίγουρη ότι τώρα που το κλεισαν θα δούμε άσπρη μέρα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Εύα Παραδείσου Ναι έπιασαν τον παπά από τ' @ρχίδια. Sorry για το υβραιολόγιο μου αλλά δε μπορώ να φανταστώ άλλη λέξη για να δώσω έμφαση στο ατόπημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν συμφωνώ που τα βάζεις με την Αστυνομία.
    Δεν ειναι η μόνη υπεύθυνη για την ατιμωρησία της παραβατικότητας σημερα.
    Αν διαφωνείς πες μου ανέπρεπε να συλλάβουν η οχι τους αγρότες που εκλεισαν πάνω απο ενα μήνα τους δρόμους με τα εργαλεία της δουλειάς τους.
    Η αν πρέπει να συλληφθει ο *μπιπ* ο γείτονας που εχει κλείσει το πεζοδρόμιο με το σούργελο αμάξι του με αποτέλεσμα οι πεζοί να βγαίνουν στο δρόμο για να περάσουν, ή ο βενζινοπώλης που βάζει και καπέλο απο πάνω απο την αύξηση, ή ο ταξιτζής που πατάει λεωφορειολωρίδα όποτε γουστάρει ή ο παπάς που λέει μαλακίες στο "ποίμνιό του" ή ο καραγκιόζης που ψαρεύει με δυναμίτη ή κλπ κλπ
    Θα απαντήσεις ΝΑΙ φυσικά μα σκέψου τι θα λέμε μετά ! Αστυνομική επέλαση κλπ κλπ.
    Η φάση με το gamato ηταν σίγουρο οτι θα γινόταν. Απο κει και περα συμφωνώ οτι πρέπει να πιάσουν και τους Ρουσόπουλους, Χριστοφοράκους και λοιπούς λαμόγιους.
    Την καλημέρα μου φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Πολίτης της Μπανανίας Απλά είναι θέμα κοινής λογικής. Δυστυχώς όμως λείπει μέσα από αρκετά κεφάλια.
    @tzonakos Δεν τα βάζω με την αστυνομία. Αν δεις προς το τέλος λέω: "Αν θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. ή ο εντολέας αυτής ότι...". Σαφέστατα παίρνει γραμμή από αλλού. Απλά θεωρώ ότι με το συγκεκριμένο θέμα έπεσαν σε ατόπημα επειδή πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία χρηστών διαδυκτίου στην Ελλάδα όλο και κατέβασαν κάτι τζάμπα και παράνομα. Έστω και μια φωτογραφία. Σχεδόν όλοι γράφουμε cd και dvd για φίλους και συγγενείς, όλοι έχουμε αγοράσει από αφρικανούς πειρατική μουσική και ταινίες, όλα τα μαγαζιά αντιγράφουν και πουλάνε παιχνίδια, μουσική, προγράμματα, ταινίες. Αποδέκτες και πελάτες που ευνοούν την πειρατία είναι άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δικηγόροι, επαγγελματίες, μαθητές, φοιτητές, γιατροί, παπάδες, νέοι, γέροι... Σκέψου... Κανονικά όλοι είμαστε για φυλακή. Το 80% (και λίγο λέω) του πληθυσμού πρέπει να μας τρέχουν στα δικαστήρια. Όλοι συντηρούμε την πειρατία. Όχι μόνο το gamato. Άρα όλοι είμαστε για φυλακή. Είναι εφικτό αυτό; Αν ναι τότε πρέπει να τιμωρηθούμε όλοι για να μην υπάρχουν διακρίσεις και να υπάρχει πλήρης ισονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hack συμφωνώ απόλυτα με την γνώμη σου! Ελπίζω να μην σε πειράζει που αναδημοσίευσα το κείμενό σου!!

    http://iheio.blogspot.com/2010/03/blog-post_8516.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Anast_Ath Γεια χαρά. Όχι μωρέ... κάνε τη δουλειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ σε όλα όσα λες. Αφήνουν κάποιους να αλωνίζουν και εξαντλούν την αυστηρότητα τους στους μικρούς. Φυσικά δε φταίει για όλα η ΕΛΑΣ αλλά και η πολιτική ηγεσία που τις δίνει οδηγίες. Οι αστυνομικοί είναι όργανα του νόμου. Άρα όπως πολύ σωστά λες, το ψάρι βρωμά απ'το κεφάλι.

    Όμως από την άλλη το ότι δεν συλλαμβάνονται όλοι όσοι θα έπρεπε να συλληφθούν για τις απάτες και τις κομπίνες που κάνουν δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να συλλαμβάνεται κανένας με αποτέλεσμα να καταληθούν όλοι οι θεσμοί και να βγουν όλοι οι εγκληματίες στους δρόμους.

    Άλλωστε μπορεί η δημοκρατία σα θεσμός να έχει προ πολλού ξοφλήσει αλλά είναι η μόνη επιλογή που έχουμε αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω κανείς να θέλει να πάει στη δικτατορία ή το φασισμό ή τη βασιλεία... Άρα προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε με αυτό το λειψό σύστημα που έχουμε. Έτσι κι αλλιώς όπως έχω πει και γράψει πολλές φορές καμιά χώρα δεν είναι παράδεισος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι δίκαιη η οργή σου hackaday. Ζούμε, ίσως, στην πιο υποκριτική και ανοργάνωτη χώρα του (πολιτισμένου) κόσμου. Εδώ, όπου τα πρωταθλήματα δίνονται με υπουργικές αποφάσεις, οι μεγαλοαπατεώνες ζουν ατιμώρητοι, η εκκλησία δεν φορολογείται, οι πλούσιοι γίνονται -απείρως- πλουσιότεροι, και τα κορόιδα ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ! Μήπως είναι καιρός, εκτός από διαπιστώσεις, να περάσουμε και σε οργανωμένες και απατρονάριστες δράσεις-αντιδράσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @DaisyCrazy Μα δεν έχουμε δημοκρατία ούτε στα χαρτιά. Οικογενειοκρατία-ολιγαρχία έχουμε. Αυτό είναι το καρκίνωμα της Ελλάδας. Όλα τα στραβά από εκεί ξεκινάνε. Από τις φαμίλιες. Σκάνδαλα, ρουσφέτια, ρουφιανιλίκια, μείζες... Όλα.
    @demis Καλημέρες.Το ερώτημα σου είναι και η απάντηση μου αλλά... πότε θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα πάψει να σχολείται με τα κόμματα, τις ξανθές ντεμέκ wannabe porn stars και το σκουπιδαριό των media;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;