Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Print this post

ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΥΦΗ;

Παίδες σας χαιρετώ και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και σε όλες τις εορτάζουσες. Δεν ξέρω πόσοι είδατε χθες και προχθές την εκπομπή της Λαμπίρη στο Star. Αποφεύγω να βλέπω τέτοιες εκπομπές αλλά γύρισαν τη θεματολογία σε κοινωνικά θέματα. Δεν ξέρω τι φλασιά έφαγαν και έκαναν τέτοια αλλαγή και είπα να κάτσω να δω. Επί δύο μέρες ασχολήθηκαν με τους μετανάστες στην Ελλάδα και τις συνθήκες διαβίωσης τους. Τελικά τα ρεπορτάζ έγιναν απλά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και φάνηκε τελικά ότι τα άτομα που απαρτίζουν το επιτελείο της εκπομπής δεν το έχουν.   Χθες έδειχναν σε ρεπορτάζ ότι πήγαν σε ένα σπίτι όπου ζούσαν πέντε άτομα από το Μπαγκλαντές. Ο ρεπόρτερ ανά πάσα στιγμή προσπαθούσε να δώσει έμφαση στα λεγόμενα του και στις εικόνες που έδειχνε. Για παράδειγμα έδειχνε ένα μετανάστη να τρώει με τα χέρια δίπλα σε μια σακούλα με σκουπίδια και στην αγκαλιά του να έχει το κινητό του. Ο ρεπόρτερ εστίασε στο γεγονός ότι τρώει με τα χέρια και ότι τρώει δίπλα σε σακούλα με σκουπίδια. Συγνώμη αλλά πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και αφρικανικές χώρες επίσης, είναι στην κουλτούρα τους να τρώνε με τα χέρια. Ο μετανάστης είχε λεφτά να αγοράσει κινητό και δεν είχε λεφτά να αγοράσει ένα κουτάλι ή ένα πηρούνι από το Μοναστηράκι; Μην τρελαθούμε εντελώς. Για το αν τρώει δίπλα στη σακούλα με τα σκουπίδια πάλι όλοι οι υπόλοιποι φταίνε; Πόσο δύσκολο είναι να τα κατεβάσει στον κάδο αποριμμάτων ή τουλάχιστο να τα βγάλει στο μπαλκόνι; Η καθαριότητα ενός χώρου όπως ένα διαμέρισμα, είναι προσωπική ευθύνη και δε νομίζω ότι χρειάζονται εκατομύρια για να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις ένα χώρο. Με λίγα λόγια το ρεπορτάζ έγινε για να δείξει ότι η συγκεκριμένη εκπομπή έχει κοινωνικές ευαισθησίες αλλά τελικά ήταν μια φούσκα και τίποτε άλλο. Δεν έδειξε τα αληθινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έρχονται στην Ελλάδα.
   Άλλο κουφό που είδα στην τηλεόραση είναι ένα διαφημιστικό μήνυμα που έκανε η κυβέρνηση. Δείχνει ένα λογαριασμό τραπέζης για να συνεισφέρουμε όλοι έτσι ώστε να ξεχρεώσει η χώρα. Δηλαδή να πιαστούμε άλλη μια φορά μαλάκες. Τα κλεμμένα να τα κρατήσουν όσοι είναι εμπλεκόμενοι και ατιμώρητοι και τη νύφη να την πληρώσει ο απλός ο κοσμάκης. Δε φτάνουν οι αυξήσεις σε όλα, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η αυξανόμενος αριθμός ανέργων τώρα καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να ξελασπώσουν τα λαμόγια. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ! Πάτε καλά; Να πάτε να τα πάρετε από τα λαμόγια, από τις τράπεζες, από τις off-shore εταιρίες και από τους κλέφτες... ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ! Αν το κάνετε αυτό θα δείτε ότι στο τέλος θα σας περισσέψουν.
   Την ίδια στιγμή που καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη δείτε παρακάτω πως χαρίζονται τα χρέη στα λαμόγια. Το βρήκα χθες στο mailbox μου.Κάντε κλικ στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση ή δείτε την εδώ .
  Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στη φορολόγηση της εκκλησίας, κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Υπάρχουν όμως και άλλες εκκλησίες και θρησκείες που πρέπει να φορολογηθούνε αναλόγως, όπως είναι το Κ.Ι.Σ. (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο), οι Πεντηκοστηνιανοί, η εκκλησία των Γιαχοβάδων και άλλων πεντακοσίων περίπου θρησκειών, θρησκευτικών οργανώσεων και αιρέσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.

buzz it!

23 σχόλια:

  1. Μα είδες τι παθαίνει κανείς όταν αποχαυνόνεται στο χαζοκούτι??
    Και'γω την διαφήμιση είδα και φρίκαρα:-ο
    Πέρνα μια τσάρκα!
    Άλλαξε θέμα η Λαμπίρη τι έγινε? Μήπως θέλει να βγεί της Τατιάνας τώρα που το γύρισε στην Τζόντα??

    Και του Χρόνου να'σαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @zoyzoy Όλοι τους βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωρε δε πανε στο διαολο ολοι τους...μας εχουν κατα γαμησει τα τελευταια χρονια... κι βγαινει ο μαλακογιωργος να ελεγξει τι;; ποιους μηχανισμους;; προφανως ειτε ψηφιστουν νομοσχεδια ειτε οχι, μονο λογια αερα τρωμε ολοι μας τοσο χρονια!!!καλησπερα ρε χακ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @gatodiakritikos Αυτό είναι το μέγα πρόβλημα. Δεν πάνε στο διάολο. Καλησπέρες συνονόματε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ τι λέω? Τι να πω κι εγώ. Αναγκαστικά θα τους αφήσω να μου...βάλουν το χέρι στην τσέπη (ύστερα δε θα παραπονεθώ αν μου το βάλουν και στον κώλο, εδώ που τα λέμε, με τόσα που γίνονται!)
    Να πάνε να τα βρούν εκεί που τα έδωσαν και τα φάγανε οι παλιομαλάκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Gi Gaga Kouni Beli Λεφτά υπάρχουν όπως έλεγε και ο ΓΑΠ μόνο που αυτοί που τα έκλεψαν δεν τα επιστρέφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάλι τηλεόραση βλέπεις, φοιτητής άνθρωπος ;

    Τζονάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσον αφορά την φορολόγηση της Εκκλησίας συμφωνώ μαζί σου. Να δείς τι θα γίνει με τις άλλες θρησκείες. Ήδη η Καθολική διαμαρτύρεται και να δω αν θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα και για τα τζαμιά (αυτά που λειτουργούν νόμιμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @tzonakos Νόμιζα ότι θα παρακολουθούσα κάτι ενδιαφέρον αλλά ατύχησα.
    @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Να δεις στο τέλος ότι θα ισχύσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλες οι "εκκλησίες" φορολογούνται, γι αυτό και οι αντιδράσεις της Συνόδου, των Πατριαρχείων, των "καθολικών" κλπ
    Βέβαια, είναι άδικο να φορολογηθούν επί των "ακαθαρίστων" εσόδων!
    Μάλλον στο σημείο αυτό θα υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ασκαρδαμυκτί Αυτές τις μικροαλλαγές φοβάμαι, μήπως και τη βγάλουν και πάλι στον αφρό και τα γαμησιάτικα θα τα πληρώσουμε πάλι οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα αναφερθω στο σκελος της εκκλησιας μητσαρα διοτι στα αλλα θεωρειται αυτονοητο οτι συμφωνω...
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ εχει εσοδα ,ειναι αδιαμφησβιτητο.
    Το κοινωνικο εργο που προσφερει,ειναι κι αυτο μεγαλο..
    Γιατι ομως τοσος ντορος με την ορθοδοξη εκκλησια?
    Το πατριαρχειο,η καθολικη,η αποστολικη εκκλησια,τα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ στυλ βατοπαιδιου,η ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΞΑΝΘΗ,διανοηθηκε ποτε καποιος ποση περιουσια εχουν?
    Εβλεπα προχθες στις ειδησεις τα ανθελληνικα αποβρασματα του συριζα να εχουν πιασει ολες τις αυλες των μητροπολεων αττικης ,και με πλακατ να διαδηλωνουν υπερ της φορολογησης της εκκλησιας..
    Συμφωνω απολυτως,αλλα δεν ειδα κανεναν αθεο κομμουνιστη να κραταει πλακατ εξω απο τζαμι,ζητωντας να φορολογηθουν τα εσοδα απο τους πιστους....
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @spyros1000 Γεια σου Σπυράκο. Ακριβώ το ίδιο λέω και εγώ. Να πληρώσουν όλοι και όχι μια μερίδα. Από το ΣΥΡΙΖΑ μην περιμένεις τίποτα καλύτερο. Βασικά απέχω από οποιεσδήποτε εκλογές και βρίζω όλα τα κόμματα αλλά αυτοί είναι εντελώς για τα μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανονικά θα έπρεπ3ε να φορολογηθεί για οσα ακίνητα διαθέτει η Εκκλησία απο "δωρεές" ανεξάρτητα αν εχει έσοδα απο αυτά η όχι.
    Και τα μαμημένα τα χρυσόβουλα των αυτοκρατόρων να τα βάλουν εκει που ξέρουν.
    Να φορολογηθούν κανονικά δεν μπορεί αιαωνίως ενα μούφα "Κρυφό Σχολειό" να ξεχρεώνει τα πάντα.
    Φ'ετος εκκλησία το Πάσχα ναι, κεράκι θα ανάψουμε ναι, λεφτά για το κεράκι δεν εχει, δεν ρίχνουμε.
    Δεν κόβει απόδειξη το μανουάλι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @tzonakos Πολλές εταιρίες κάνουν δωρεές γιατί το ποσό αυτό εκπίπτει από την εφορία και φαίνονται και μάγκες. Το ίδιο δε θα έπρεπε να γίνεται και όταν περιφέρεται ο δίσκος; Όποιος αφήνει τον οβολό του να παίρνει και την απόδειξη. Εννοείται ότι το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για το παγκάρι και για τους εράνους και για όλες τις αγαθοεργίες όπου προσφέρει ο κοσμάκης λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.

    Έτσι ακριβώς! Φτάνει επιτέλους η προνομιακή μεταχείριση των πλουσίων. ΈΛΕΟΣ!

    Κι εμάς εδώ στην Κύπρο η εκκλησία εχει όλες τις φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις αλλά για να κτίσουν μια εκκλησία δεν μπορούν να πάρουν από τα χιλιάδες οικόπεδα και ακίνητα που πουλούν ή τα ξενοδοχεία και λοιπές επιχειρήσεις που διαχειρίζονται αλλά έρχονται στις εκκλησίες και κάνουν κάθε Κυριακή έρανο "υπερ ανεγέρσεως του ναού" κι αν δε βάλεις τουλάχιστον 20ευρω σε κοιτούν σαν να είσαι σκουπίδι. Ήθελα να 'ξερα δεν ντρέπονται να κλέβουν απ'τους ηλικιωμένους με τις πενιχρές συντάξεις και τις συντάξεις πείνας 20 ευρώ κάθε Κυριακή? Αυτά ήρθε να διδάξει ο Χριστός επί της γης?!

    Έλεος έχουν καταντήσει αηδία! Να φορολογηθούν όλοι όχι 20% αλλά 100% επί κινητής κι ακίνητης περιούσιας τους τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @DaisyCrazy Έτσι είναι! Υπάρχουν κάτι κυράτσες πλούσιες που το παίζουν θρ΄'ησκες και στους εράνους τριγυρνάνε από πόρτα σε πόρτα για να εισπράξουν τους οβολούς. Αν πεις ότι είσαι άνεργος και δεν έχεις σε κοιτάνε περιφρονητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα και από δω.
    Τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα πριν γίνουν χειρότερα, για αυτό ...υπομονή και οικονομία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @sofia Καλημέρα Σοφία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν γιατί απλούστατα ακόμα δεν πιάσαμε πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ κάπου το περίμενα ότι η Λαμπίρη θα έκανε κάποια στιγμή "στροφή στην ποιότητα" απ'την στιγμή που παντρεύτηκε τα Χριστούγεννα τον Δήμαρχο Πικερμίου! Δεν λέει τώρα κυρία Δημάρχου, να κάνει τέτοιο κουτσομπολιό απίστευτο και να παίζει με τον Ρακιντζή! Την παρακολουθώ το μεσημέρι μόνο την στιγμή που θα φάω και την πρόσεξα την αλλαγή. Εδώ το μαλλί της το έβαψε μελί. Πάει το πλατινέ ξανθό! Όσο για τα υπόλοιπα... η ανάρτησή μου στο blog μου σε καλύπτει πλήρως!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @sadrina Γεια σου Σαντρινάκι. όντως έβαψε το μαλί. Αυτό το λένε τεχνητή νοημοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δημήτρη δεν είδα την εκπομπή που αναφέρεις - αλλά συνειρμικά τώρα θυμήθηκα πριν λίγες ημέρες την εκπμπή του Π. Τσίμα (αν την είδατε) που είχε θέμα τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία, το ελληνικό σχολείο εκεί.

    Να σου πω συγκινήθηκα με όλα αυτά τα παιδιά, 4ης και... γενιάς Ελλήνων, ντυμένα με στολές της επετείου της 25ης Μαρτίου.

    Για το θέμα του ταμείου αρωγής για την απόσβεση του χρέους.......

    Το πέρασα για διαφήμιση σατιρικής εκπομπής..... αλήθεια!

    Καλησπέρα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Βάσσια Τη συγκεκριμένη εκπομπή δεν την είδα αλλά μια ανάλογη της Μάγιας Τσόκλη στην Αιθιοπία και την Ερυθραία που είδα όντως υπάρχουν παιδιά ελληνόπουλα από μεικτούς γάμους ελλήνων ή ελληνίδων με ιθαγενείς. Αυτά τα παιδιά πρέπει πρώτα να βοηθήσει η πολιτεία. Όσο για το διαφημιστικό σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι τρέηλερ σατυρικής εκπομπής. Η κυβέρνηση έγινε ζήτουλας για να πληρώσουμε άλλοι μια φορά οι απλοί πολίτες τα κλεψιμαίϊκα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;