Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Print this post

ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Πριν λίγες μέρες είχα γράψει για τους δήθεν και ντεμέκ επαναστάτες (κλικ). Δεν αναφέρθηκα ονομαστικά αλλά απ' ότι φαίνεται μερικοί θίχτηκαν. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται λέει μια παροιμία! Απ' ότι φαίνεται υπόγεια υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ διαφόρων δημοσίων υπαλλήλων. Ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου και συνήθως γίνεται από αυτούς που είναι κομματόσκυλα.
Προχθές βρέθηκα για καφεδάκι με κάποιους γνωστούς μου και αυτά που έλεγαν ορισμένοι έφριξα. Συγκεκριμένα ήταν δύο βυσματίες-δημόσιοι υπάλληλοι Ο πρώτος άρχισε να λέει ότι είναι φυσικό η οικονομία να έχει τα χάλια της από τη στιγμή που μπήκαν βυσματικά στο δημόσιο τόσα άτομα  Βρε τρόμπα και εσύ βυσματικά μπήκες. Μόλις τέλειωσες το στρατό κατ' ευθείαν βολεύτικες σε σώμα ασφαλείας και μάλιστα στην πόλη σου. Παραιτήθηκες γιατί δε σου άρεσε. Έλεγες ότι είχε πολύ τρέξιμο. Δε νομίζω. Απλά είσαι κηφήνας και τεμπελόσκυλο. Βυσματικά χώθηκες σε γραφείο και από τότε ξεσκίστηκες με βυσματικές αποσπάσεις να βρίσκεσαι στην πόλη σου. Με αυτές τις ενέργειες σου δεν κόβεις άλλους που αξίζουν περισσότερο από 'σένα; Από τη στιγμή που ακολουθείς τις ίδιες τακτικές με τους ομοίους σου πως βγαίνεις ως κατήγορος των υπολοίπων; Ακόμα και στο νοσοκομείο όταν πας χρησιμοποιείς βύσμα για να μην περιμένεις στη σειρά.
Ο άλλος δε φτάνει που βολεύτηκε βυσματικά στο δημόσιο και έχει μια σταθερή δουλειά παραπονιέται γιατί αναγκάζεται να οδηγεί κάθε μέρα είκοσι λεπτά για να πάει εκεί. Βλέπετε η δουλειά του είναι σε μια μικρή πόλη κοντά στις Σέρρες και τον χαλάει αυτή η απόσταση. Συγνώμη αλλά την ώρα που εγώ και εκατομύρια άλλοι είμαστε άνεργοι θεωρώ ότι αυτή η στάση είναι εντελώς προκλητική. Στο κάτω-κάτω ρε φίλε δε σε κρατάει κανείς με το ζόρι. Αν δε σ' αρέσει σήκω και φύγε. Ουδείς αναντικατάστατος. Αντί να είσαι ευγνόμων που έχεις δουλειά και μάλιστα είσαι μόνιμος στο δημόσιο ζητάς και τα ρέστα;
Επειδή τους παραπάνω τους έχω φωτογραφίσει με αυτήν την ανάρτηση αμφιβάλλω αν θα μου ξαναμιλήσουν αν διαβάσουν αυτή την ανάρτηση αλλά χέστηκα. Ας μην ήταν προκλητικοί.

buzz it!

11 σχόλια:

  1. Μα πού πας και τους βρίσκεις όλη την "αφρόκρεμα" κάνεις παρέα και δουλειά τίποτα!
    Λοιπόν αν και τραβώ τα μύρια στη δουλειά μου διότι ο Παπάρας εργοδότης έκοψε άτομα και αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε σε 2 και 3πόστα για να βγεί η δουλειά φτύνω τον κόρφο μου και λέω "δόξα το Θεό" σκεπτόμενη πόσοι άνεργοι οικογενειάρχες υπάρχουν.
    Θα μπορούσα να του'χα δώσει όχι 1αλλά 10 τύφλες καν να την είχα κάνει αλλά υπομένω να τραβιέμαι σαν το λάστιχο γιατί γνωρίζω έξω τι γίνεται!
    Οι δικοί σου δεν έχουν ζοριστεί γιαυτό μιλούν βολεμένοι είναι, απ'αυτούς ακούς τις χειρότερες μλκιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @zoyzoy Με βρίσκουν, τους βρίσκω δεν ξέρω... Το σίγουρο είναι ότι μαθημένοι από τους γονείς τους ότι σχεδόν όλα τα προβλήματα λύνονται βυσματικά τους κάνει γαϊδούρια. Και φυσικά το βύσμα είναι κληρονομιά γι' αυτούς. Πάει από τη μια γενιά στην επόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ λέω πως πολύ επιτυχής είναι η επιλογή της εικόνας του βύσματος που παραθέτεις. Ο συμβολισμός της πίσω τρύπας του είναι εξεπέραστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος Αυτό ήταν το κριτήριο με το οποίο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη φωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα εχω να πω μονο:
    Οταν καταργηθει η μονιμοτητα τους, ας μην παραπονεθουν καθολου.
    Γιατι με αυτα που λενε και κανουν, πλεον δεν θα εχουν κανενα μα κανενα συμμαχο.

    Καλο Πασχα jim.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @αντώνης Δε θέλουνε να συνειδητοποιήσουνε ότι ζούνε και άλλοι σε αυτή τη χώρα εκτός από αυτούς. Δε γίνεται μια ζωή να παίρνουνε συνέχεια αυξήσεις μόνο αυτοί. Ο ιδιωτικός τομέας έχεια αναστενάξει από αυτό το θέμα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί να έχουνε δικό τους ταμείο; Καλό Πάσχα και καλή ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχοντας περάσει πλέον στο στρατόπεδο του άνεργου, σε χαιρετώ και σου εύχομαι από καρδιάς Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Αυτά που λες είναι αλήθεια. Τα μισά μου χρόνια δουλειάς τα έφαγα στη μάπα στον ιδιωτικό τομέα, τα υπόλοιπα συμβασιούχος άρα βύσμα, έστω των 800€ 799,64 για την ακρίβεια. Δεν έχει να κάνει όμως και 500 πάλι βύσμα δεν είναι? Αν υπήρχε αξιοκρατία και ίση κατανομή του πλούτου, όλοι θα είχαμε μια δουλειά. Ποτέ δεν παραπονέθηκα πάντως και ας έφαγα πολλά σκατά στη μάπα. Σεβόμουν αυτά που λες. Σκεφτόμουν πόσοι εκεί έξω είναι σε χειρότερη θέση από εμένα. Κάθε δεκάρα την έκανα οικονομία και το σκατό μου παξιμάδι μπας και καταφέρω να φτιάξω έστω και στα σαράντα κάτι δικό μου. Δεν ξέρω αν στα γράφω αυτά για να απολογηθώ ή για να εξιστορήσω μια υπάρχουσα κατάσταση. Ίσως και τα δύο ενώ ξέρω πως δεν γράφεις για εμένα φίλε, αυτοί οι 2 μόνιμοι που περιγράφεις είναι απλά για φτύσιμο. Τίποτα άλλο, απλά εύχομαι να είμαστε καλά και να έχουμε υγεία

    και πάλι τις ευχές μου από καρδιάς για τούτες τις Άγιες μέρες

    Καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @rrage Καλωσήρθες στο club των ανέργων. Πως λέμε το club της Εκάλης; Καμία σχέση. Δε χρειάζεται να απολογείσαι. Το λούκι των μονιμάδων τα τραβάνε οι συμβασιο;yχοι και αυτοί που μπήκαν με τα stage. Καλό Πάσχα και καλή ανάσταση και κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακου, να παραπονιουνται..Και βεβαια ποτε μα ποτε ΚΑΝΕΙΣ δεν το παραδεχεται. Ε, εχουμε ξεφυγει, νη το ψαχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @gatodiakritikos Το θέμα είναι ότι κάποιοι, ουκ ολίγοι, έχουν ξεφύγει για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;