Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Print this post

Η ΚΕΝΗ GREEK TV

Καλησπέρες σε όλους και όλες! Πριν από λίγο ήρθε ένα φιλαράκι στο σπίτι μου για καφεδάκι και βλέπαμε μπάλα στην ΕΤ3. Μετά τον αγώνα κάναμε ζάπινγκ. Τηλεσκουπιδαριό με τη σέσουλα. Τα σκήπτρα τα κρατάει το δελτίο ειδήσεων του Star.
Τέσσερα απανωτά θέματα για την εθνική μας πορνοστάρ Τζούλια, διάλειμμα με ένα άσχετο θέμα και ξανά μανά η Τζούλια στους δέκτες. Οι σοβαρές ειδήσεις περνάνε στο κάτω μέρος της οθόνης με ψιλά γράμματα ή βγαίνουν σε καρτέλες των δέκα δευτερολέπτων και λιγότερο. Το επόμενο θέμα με το οποίο θα μας ζαλίσει τα ούμπαλα το παραπάνω κανάλι θα είναι το διαζύγιο της Έλλης Κοκκίνου. Να μου το θυμηθείτε! Το Ε.Σ.Ρ. τι κάνει; Στον ΣΚΑΪ έριξε καμπάνα (χωρίς λόγο κατ' εμέ). Στις πρωινομεσημεριανοαπογευματινοβραδινομεταμεσονύχτιες γεννήτριες τηλεσκουπιδιών γιατί τόση ανοχή;
Ο κόσμος έχει ξεφύγει για τα καλά. Τηλεόραση βλέπω επιλεκτικά και περισσότερο μετά τα μεσάνυχτα. Τότε βάζουν εκπομπές που αξίζουν, όπως ντοκυμαντέρ ή ταινίες που αξίζουν. Μόνο στην Ε.Ρ.Τ. βάζουν ορισμένα talk shows που είναι για τα μπάζα, π.χ. ΣΤΑ ΑΚΡΑ (της Φλέσσα). Αυτές οι εκπομπές δε φαίρνουν τηλεθέαση γιατί δεν τις κόβουν; Εκεί στην Ε.Ρ.Τ. νομίζουν πως ο κόσμος έχει διάθεση να πετάει λεφτά για τέτοιες πίπες; Άλλη πολυδάπανη εκπομπή είναι αυτή του Σπύρου Παπαδόπουλου (Στην υγειά μας) η οποία τι προσφέρει; ΤΙΠΟΤΑ. Βλέπει ο κόσμος στο γυαλί πως γλεντάνε οι έχοντες σαν τον πεινασμένο έξω από μια βιτρίνα εστιατορίου που ξερογλείφεται βλέποντας τους άλλους να τρώνε. Σαφώς υπάρχουν και καλές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση όπως της Μπήλιως Τσουκαλά, του Κώστα Φέρρη για το ρεμπέτικο στην ΕΤ3, το Balkan express (πάλι στην ΕΤ3) κλπ.
Internet και πάλι internet ή δορυφορική είναι η λύση. Έχουμε τόσα κανάλια που προβάλουν το απόλυτο τίποτα με πρωταγωνιστή τον απόλυτο κανένα. Μια απορία έχω: Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες είναι κρατικές και δεν πωλούνται, μόνο ενοικιάζονται. Με λίγα λόγια ανήκουν σε όλους μας. Δε θα έπρεπε τα πράγματα να είναι λιγάκι πιο σφιχτά για τους καναλάρχες, δημοσιοκάφρους και όλα τα νούμερα που πρωταγωνιστούνε στη Greek TV; Άντε καλή εβδομάδα και κουράγιο!!!

buzz it!

20 σχόλια:

  1. Αδερφέ μου, δε μπορείς να φανταστείς πόσο συμφωνούμε!!!Και η ηλιθιότητα της ελληνικής TV επεκτείνεται και στις περισσότερες "σειρές" της!
    Και δε λέω, η κωμωδία είναι ελληνικό άθλημα, αλλά ακόμα κι αυτό ώρες ώρες το δησφημίζουν...
    Γι αυτό και πολλοί στρέφονται σε ξένες σειρές!
    Φίλε Hackaday, μη με παρεξηγήσεις αλλά όσοι θέλετε ρίξτε μια ματιά εδώ:
    housemdfever.blogspot.com, είναι ένα μπλογκ που άνοιξα για το House!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Τσακ Καλά πλειοψηφία των ελληνικών σειρών είναι εντελώς για τα μπάζα. Κακογραμμένα σενάρια, πολλές φορές κλεμμένα από το εξωτερικό, κωμωδίες για κλάμματα, δράμματα για να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο... Χέσε μέσα...
    Όσο για το link καλά έκανες και το άφησες, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Dr. House όντως είναι ωραία σειρά με black houmor και αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι;;;;Θα χωρισει η Ελλη;;;;(χαχαχα...) Για το ΣΚΑΙ αναρωτηθηκα κι εγω...Αλλα τι περιμενεις; Το ΕΣΡ κοιμαται, κι οταν ξυπναει βαζει προστιμα, ετσι για να τηρει αν περιοδους τα προσχηματα!
    Καλη εβδομαδα!!
    Επισης μια σειρα ιατρικη που τα σπαει για μενα ειναι το "Scrubs"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @gatodiakritikos Όντως το Scrubs είναι πολύ καλό. Καλύτερα στην κρατική να παίζουν παλιές ελληνικές ταινίες, κλασικά κινούμενα σχέδια και ξένες ταινίες παρά εκπομπές του κώλου οι οποίες υπάρχουν γιατί τις πληρώνουμε εμείς οι μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα το θεμα ειναι οτι κανουν και τρελλες θεαματικοτητες!!!!!
    Εχει καει ο εγκεφαλος των εφηβων και οχι μονο,απο τα μεσημεριανα.
    Ουδεις ασχολειται με τα προβληματα της οικονομιας,της εγκληματικοτητας,της ανεργιας...
    Το μονο που πουλαει ειναι η τζουλια,αν θα τα ξαναβρει η μενεγακη,κι οτι αλλη μαλακια θες!!!!!


    O kοσμος εχει ξεφυγει...

    Δες εδω...


    http://asimonis.files.wordpress.com/2010/03/tzpam.jpg


    http://asimonis.files.wordpress.com/2010/03/cebf977.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @spyros1000 Τις έχω δει τις φωτό. Οι θεαματικότητες μπορούνε να γίνουν και με σοβαρότερες εκπομπές αλλά η εύκολη, τζάμπα και ξανθιά τροφή είναι και η εύκολη λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η εκπομπή του Σαββάτου "Στην υγειά μας" είχε θέμα για τους Σερραίους και τις Σέρρες γενικά.
    Η εκπομπή "Στα άκρα" είχε ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που έγινε σε 5 συνεχόμενες εκπομπές.
    Η διαφορά είναι ότι ο περισσότερος κόσμος στρέφεται στο(ν) Ανεξήγητο (Χαρδαβέλλας) και ότι η εκπομπή "Στα άκρα" μεταδίδεται ώρες που ο κόσμος είναι έτοιμος να πάρει τον ύπνο του δικαίου.
    Αν παίζανε νωρίτερα ή τις ώρες των κουτσομπολίστικών θα είχανε νούμερα του 20 και 30 τις εκατό κι όχι μονοψήφια.
    Όσο για το "Έχει γούστο" κατ' εσέ αν έφερνε κανά ροκά ή όποιον άλλον ασχολείται με ξένο ρεπερτόριο θα ανέβαινε στην υπόληψή σου, αλλά για αυτό έχουμε το "Ράδιο Αρβύλα".
    Αλήθεια έχετε καταλάβει ότι εδώ είναι Ελλάδα και πρέπει να έχουμε ως πρώτο ζητούμενο το ελληνικόν φρόνημα και προτίμηση;
    Αλήθεια το Πάσχα το έχετε συνδυάσει με Οζμπορν και Lady Gaga ή με κλαρίνα και παράδοση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι 'ναι αυτά που λες ρε jim; Είσαι καλά παιδί μου; Όσον αφορά την τελευταί σου ερώτηση, μάλλον ληγμένα παίρνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Chris Το ότι είχε αφιέρωμα στις Σέρρες δε μου λέει τίποτα τη στιγμή που είμαι άνεργος και ο παρουσιαστής παίρνει ένα σκασμό λεφτά. όταν έγινε πριν 2 χρόνια το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro στις Σέρρες δεν αναφέρθηκε από τα media ούτε στα ψιλά γράμματα. Αν είναι όμως κάτι που να έχει σχέση με τη μάσα και τραγούδια το δείχνουμε. Καλό το φαγητό αλλά γίναμε εντελώς κοιλιόδουλοι.
    Η εκπομπή στα Άκρα παλιότερα μεταδιδόταν απογευματινές ώρες και έπιανε πεντάρια. Όσο για το έχει γούστο ξαναδιάβασε την ανάρτηση γιατί δεν κατάλαβες. Ίσα-ίσα είπα ότι αξίζει. Η μουσική προτίμηση του καθενός είναι και προσωπική άποψη. Το Πάσχα δε σημαίνει χοροί και πανηγύρια αλλά έχει βαθύτερες έννοιες τις οποίες οι έλληνες φροντίσαμε να τις θάψουμε και να το κάνουμε φεστιβάλ φαγητού, οινοποσίας, χορού και τραγουδιού. Στην τελική ναι προτιμώ να κάνω Πάσχα με Όσμπορν παρά με ξανθά τσόλια του κερατά. Και το αν ακούω ροκ ή οτιδήπ[οτε δε νομίζω να μειώνει το ελληνικό μου φρόνημα ούτε γίνομαι λιγότερο έλληνας από τον οποιοδήποτε.
    @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γιάννη λέω μήπως. Δεν είπαμε σώνει και καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε σεις στάχτη στα μάτια είναι ολά αυτά! Συμφωνημένα με τους μεγάλους ώστε να μας αποχαυνώνουν και να μην σκεφτόμαστε ότι μας τον χώνουν από όλες τι τρύπες και μας κλέβουν κανονικότατα και με το νόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα μου αρέσει - λατρεύω την "Σινεμάνια" και παρακολουθώ και τις "Ανιχνεύσεις" αυτά από ΕΤ3.
    :-)

    Τις εκμπομπές του Γιώργου Αυγερόπουλου - όποτε παίξουν :-(

    Και κάποια σίριαλ...... csi ξέρεις.:-)
    Α.... και τον Ολυμπιακό (μη βαρέσεις)

    Φιλιά Δημήτρη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @sadrina Oh yes... Αυτό ξαναπέστο Σαντρινάκι.
    @Βάσσια Αυγερόπουλος: Big respect.
    ET3:Το καλύτερο κρατικό κανάλι
    CSI: Δε λέω όχι
    Ολυμπιακός: Γκρρρρρρρρρρ @#$%&*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από κωμωδίες έχω διαλέξει τα "νούμερα" που πηγαίνουν στα ριάλιτι τρελό γέλιο!Κάποιοι που νομίζουν ότι το'χουν!Μεγάλα ψώνια!!
    Και μην ακούσω ότι εκμεταλλεύονται το ψώνιο τους ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.
    Τρελαίνομαι για την "Ερευνα" του Τζίμα τους "Πρωταγωνιστές" και γενικά τα ρεπορτάζ που έχουν κάτι να πούν.
    Γενικά η ιδιωτική Τ.Β είναι για τα μπάζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @zoyzoy Για τα νούμερα που λες όντως το τραβάει ο οργανισμός τους. Και συμφωνώ στο ότι η ιδιωτική τηλεόραση είναι κατά 95% για τα μπάζα. Μία εκπομπή όμως που πρέπει να εξαιρεθεί είναι οι Εικόνες του Τάσου Δούση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @hack:Για τα ροκ το είπα επειδή κατάλαβα ότι είσαι ροκάς από παλιότερα άρθρα σου. Όχι ειρωνικά πάντως. Τσ, με τίποτα.
    Αλλά μεταξύ μας τώρα, πες στο, καμιά εμπομπή δεν είναι τελείως "σκουπίδι".
    Άλλωστε, σήμερα αν είδες λίγο "Έχει γούστο" είχε κι ένα θέμα μέσα σε όλα και για τα μεταλλαγμένα.
    Έχουν κάποιες μέρες και μερικά καλά θεματάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα συτό είπα στην ανάρτηση. Το έχει γούστο μου αρέσει. Αλλά θα διαφωνήσω στο ότι εκπομπές - σκουπίδια υπάρχουν. Δες στα μεσημεριανάδικα. Τι προβάλλουν; Τζούλια, wannabe blond stars, τηλεδιαζύγια, τηλεκαβγάδες για το θεαθείναι κλπ. Έλεος δηλαδή. Στην κρατική δε χρειάζονται τέτοια γιατί τους τα ακουμπάμε χοντρά μέσω Δ.Ε.Η. Εκεί πάνε στην άλλη πλευρά. Ορισμένες εκπομπές πάνε να το παίξουν τόσο φιλοσοφημένες που δε βλέπονται. Συγνώμη αλλά τα 7 χιλιάρικα το μήνα που παίρνει η Φλέσσα και οι όμοιοι της εγώ τα κλαίω. Αυτό που απεχθάνομαι είναι η πρόζα ορισμένων δημοσιογράφων. Ξεχνάνε την ιδιότητα τους και νομίζουν ότι είναι ηθοποιοί. Τα καραγκιοζιλίκια με όση χάρη και να τα κάνουν πάλι καραγκιοζιλίκια παραμένουν.
    Ειλικρινά πιστεύω ότι πρέπει να πέσει σε ορισμένες εκπομπές της ΕΡΤ ψαλίδι. Ας αναπληρώσουν το χρόνο αυτών με τα ντοκυμαντέρ που δείχνουν μετά τα μεσάνυχτα. Πίστεψε με είναι πιο ενδιαφέροντα και θα φέρουν μεγαλύτερη τηλεθέαση. Μπορούνε να βάλουν κλασσικά κινούμενα σχέδια και ταινίες. Έτσι δεν ξεκίνησε δυναμικά και ο ΣΚΑϊ;
    Όσο για την εκπομπή του Παπαδόπουλου για τις Σέρρες είναι μούφα. Ο δήμαρχος και ο νομάρχης είναι στη μπούκα των ντόπιων και για να λένε ότι έκαναν κάτι ζήτησαν να γίνει αυτή η εκπομπή έτσι ώστε να λένε ότι κάτι έκαναν. Στην ουσία τους βγήκε τζάμπα η διαφήμιση. Θα το παίζουν μάγκες χωρίς να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aς εξαιρεθεί ενα 10% απο όσα προβάλονται και άλλο ενα 5% περίπου απο κατα καιρούς φωτεινές εξαιρέσεις.
    Μας μένει ενα 85% πόσο θες, 80% τόσο, που ειναι χαμηλής ποιότητας και φτάνει και μεχρι την ζώνη του σκουπιδόφωτος.
    Και εμείς ομως να μην περιμένουμε τα πάντα απο την τηλεόραση και να ψάχνουμε κι άλλους τρόπους ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
    Οι Αννιτοπάνιες και τα μεσημεράδικα ειναι εντελώς σκουπίδια, ελληνικά σήριαλ δεν βλέπω και ποτέ και με τίποτα δεν βλέπω μεταγλωττισμένες μαλακίες.
    Πιστεύω οτι πουθενά στον κόσμο δεν ειναι τέλεια η τιβί ουτε και πουθενά οι θεατές ειναι τέλειοι, παντού υπάρχουν και φάν της κάθε αννιτοπάνιας.
    Και μια κι ανέφερες κάπου την Μπήλιω, αυτην έβλεπα πριν λιγο αλλα τη βαριέμαι ρε παιδί μου.
    ... τι ωρα ειναι λεει !!! 02.33' Πάω για ύπνο, καληνύχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @tzonakos Συμφωνώ μαζί σου. Η Μπήλιω έτυχε να έρθει ως παράδειγμα. Άλλη καλή εκπομπή είναι αυτή που παρουσιοάζει ο Θανάσης Βέγγος για τη Θεσσαλονίκη στην ΕΤ3. Σίγουρα και στο εξωτερικό υπάρχουν τηλεσκουπίδια και η αρχή γίνεται συνήθως από τις Η.Π.Α. με μπροστάρη τον κατίνο Jerry Springer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δυσυχώς, ότι αξίζει πλέον στην τι-βι είναι οι αθλητικοί αγώνες και κάποιες εκπομπές στην κρατική τηλεόραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ασκαρδαμυκτί Και αν πολλοί αγώνες ειδικά ποδοσφαίρου δεν ήταν σικέ θα ήταν ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;