Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Print this post

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ

Σας έτυχε ποτέ να βρεθείτε σε μια δύσκολη κατάσταση και να ενεργήσουνε άλλοι για λογαριασμό σας αυτοβούλως οδηγούμενοι από την καλή τους θέληση για να σας βοηθήσουν χωρίς να σας ενημερώσουν αλλά το αποτέλεσμα τελικά να είναι αρνητικό για εσάς;
Κάτι τέτοιο μου συνέβει τις τελευταίες μέρες και μου έχει γαμήσει την ψυχολογία κυριολεκτικά. Δε θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Καταννοώ την καλή πρόθεση ορισμένων αλλά το να αποφασίζουνε και να πράττουνε άλλοι για 'μένα χωρίς να γνωρίζω τίποτα δε μπορώ να το δεχτώ. Δε θέλω άλλους σωτήρες, ούτε λόγια συμπάθειας και λύπησης. Την ησυχία μου θέλω. Φτάνει. Καταλαβαίνω ότι θέλουνε να βοηθήσουν αλλά όταν δραστηριοποιούνται για 'μένα εν αγνοία μου το πιο πιθανό είναι να κάνουν ζημιά έστω και άθελα τους. Αυτό το είχα επισημάνει και παλιότερα (κατ' ιδίαν και όχι στο ιστολόγιο) αλλά κάποιοι δε θέλουν να με καταλάβουν. Δεν είναι αχαριστία. Απλά δε μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Θέλω τον έλεγχο του εαυτού μου και της ζωής μου να τα έχω αποκλειστικά εγώ. Αν χρειαστεί να ζητήσω κάτι σίγουρα θα το κάνω. Δεν είμαι τόσο ντροπαλός.
Όταν για να επιτευχθεί το ιδεατό πρέπει να καταπατήσω τις αρχές μου και τον εγωισμό μου αυτό το θεωρώ παταγώδη αποτυχία. Έχω και μια περηφάνια γαμώ το φελέκι μου. Κατουρημένες ποδιές δε φίλησα ποτέ τα τελευταία τριάντα έξι σχεδόν χρόνια που ζω. Δε θα το κάνω τώρα.
Υ.Γ.: Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες.

buzz it!

16 σχόλια:

  1. Επίτρεψε μο γράψω το κλισέ......... ΣΕ ΝΙΩΘΩ.

    Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο - ανεξαρτήτως προθέσεων - από το να κάνουν/γίνονται πράγματα για μένα χωρίς εμένα.

    Έχω ιδίαν κακή εμπειρία.
    -----------------
    Χρόνια Πολλά
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Βάσσια Μόνο κακή; Κάκιστη... χείριστη... Ειλικρινά δεν ξέρω πως να δώσω έμφαση με κόσμιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Έχω και μια περηφάνια γαμώ το φελέκι μου."

    Απο μενα ενα μεγαλο μπραβο.

    Χρονια πολλα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Χρόνια πολλά Johnny και αληθώς ο Κύριος.
    @αντωνης Χρόνια πολλά. Δε χρειάζονται μπράβο. Για να είμαστε και να παραμένουμε αυθεντικοί πρέπει να παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας, αλλιώς άστα και βράστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα! Το χειρότερο ξέρεις ποιό είναι Μήτσε; Να σε αποκαλούν "αχάριστο" όσο τους εξηγείς τα πως και τα γιατί! Δεν σε ρωτάνε για τίποτε, κάνουν ό,τι κάνουν και μετά σου ζητάνε και τα ρέστα, ότι τάχαμου σκιστήκανε για σένα...

    Αφιερωμένο:
    http://www.youtube.com/watch?v=hQfUfJQR4Vk&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @sadrina Γεια σου Σαντρινάκι και χρόνια πολλά. Δεν το ξέρεις το κόλπο; Όταν έρθει η ώρα να σου το χτυπήσουν και να φανεί ότι τους έχεις υποχρέωση. Thanks για την αφιέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ίδια περνάω και εγώ τώρα. Ακριβώς τα ίδια. Πήγαν κάποιοι να βοηθήσουν και με έχωσαν ακόμα χειρότερα και τώρα δεν μπορώ να ξεκολλήσω με τίποτα απο την κωλοκατάσταση και επειδή όντως το έκαναν με όλη την καλή θέληση και οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, ψάχνω τρόπο να ξεμπλέξω χωρίς να γίνω και βούκινο οτι είμαι "αχάριστη". Βράστα αδερφέ, πόσο σε καταλαβαίνω. Λες και εμείς είμαστε μαλάκες και δεν θέλουμε το καλό μας, παρ αμόνο έρχονται οι άλλοι να μας βάλουν στον "σωστό δρόμο". Μου έρχεται να πάρω κεφάλια και δεν μπορώ να μιλήσω και τρελαίνομαι. Τα έχω πει και εγώ 1.000.000 φορές, γραμμένοι με έχουν. Κάποιοι πάντα θα πιστεύουν οτι ξέρουν καλύτερα απο εσένα.Και μπαίνεις και στην υποχρέωση.

    Γαμώτο, φούντωσα πάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Πολίτης της Μπανανίας Καμία υποχρέωση. Από τη στιγμή που δε ζήτησες τίποτα δε χρωστάς και τίποτα. Αν ο άλλος θέλει να κάνει τον καλό Σαμαρείτη με απότερο σκοπό να σε κάνει να νιώθεις υπόχρεη τότε δεν το κάνει με την καλή του την καρδιά αλλά με δόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Πολίτης της Μπανανίας Μα φυσικά και έχω δίκιο. Το μόνο που ζήτησα είναι η ησυχία μου. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Mitsobo Γεια σου Παναγιώτη και χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;