Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Print this post

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ

Σήμερα βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη. Πήγα να μοιράσω μερικά βιογραφικά και συνάντησα μερικά φιλαράκια. Με την κρίση χαθήκαμε και σιχάθηκα να τα λέμε μόνο μέσω internet με το skype και τα emails.
Σε πολλά πράγματα η συμπρωτεύουσα είναι φθηνότερη από τις Σέρρες και έτσι πήγα με ένα φίλο μου σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, υπολογιστών και άλλων παρόμοιων προϊόντων μιας πασίγνωστης αλυσίδας που δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα. Πήγα να δω τιμές σε κάποια πράγματα που μ' ενδιαφέρουν (εφ' όσον δε μπορούμε να αγοράσουμε ας αρκεστούμε στο μπανιστήρι). Εκεί που περιφερόμασταν θυμήθηκα ότι πρέπει να αγοράσω μελανάκια για τον εκτυπωτή μου. Βλέπω έναν υπάλληλο και κατευθυνόμαστε προς αυτόν για να μας εξυπηρετήσει. Ξαφνικά περνάει από δίπλα μας ένας κοστουμαρισμένος τυπάς με πεοδείκτη (βλέπε γραβάτα) σα σίφουνας και πάει προς τον υπάλληλο που κατευθυνόμασταν και εμείς. Μετά από ένα λεπτό ξέσπασε και η μπόρα. Τι εννοώ; Ο κοστουμάκιας έβαλε τις φωνές στον υπάλληλο και τον έκανε ρόμπα σε όλο το μαγαζί μπροστά σε όλο τον κόσμο. Ο κακομοίρης ο υπάλληλος δεν έβγαλε κιχ. Έσκυψε το κεφάλι και άκουγε επί ένα δεκάλεπτο το κήρυγμα του ανωτέρου του. Δυστυχώς δεν ήταν μόνο κήρυγμα αλλά ο κοστουμάκιας με τον πεοδείκτη φρόντισε με αγενή τρόπο και αγριοφωνάρες να μειώνει τον υφιστάμενο του. Ο φίλος μου δεν άντεξε και στράφηκε προς το μέρος του και είπε με πολύ άγριο τρόπο στον κοστουμάκια ότι αν δε σταματούσε εκείνη τη στιγμή να διασύρει τον υπάλληλο, ο οποίος χαντακώθηκε εντελώς και καταβουρκωμένος ευχόταν να ανοίξει η γη να τον καταπιεί, θα του μετρούσε τα παΐδια μέσα στο μαγαζί μπροστά στον κόσμο για να καταλάβει πως είναι να σε κάνουν ρεζίλι. Τι να πει ο κοστουμάκιας; Κοκκίνισε, πρασίνισε, άλλαξε σαράντα χρώματα αλλά δεν έβγαλε τσιμουδιά. Βλέπετε ο φίλος μου τυχαίνει να είναι σχεδόν δυο μέτρα και να ζυγίζει πάνω από εκατό σαράντα κιλά. Γύρισε την πλάτη του και εξαφανίστηκε φουριόζος. Ελπίζω μόνο η θέση του κακομοίρη του υπαλλήλου μετά την παρέμβαση του φίλου μου αν μην έχει γίνει δυσκολότερη. Τελικά δεν αγοράσαμε τίποτα. Πήγαμε στη ρεσεψιόν, ζητήσαμε τον υπεύθυνο και όταν ήρθε του είπαμε για το περιστατικό και ότι είναι απαράδεκτο οι προϊστάμενοι να συμπεριφέρονται στους υφιστάμενους σαν να είναι οι τελευταίοι ζώα. Στο τέλος του δώσαμε συγχαρητήρια που κατάφεραν με αυτή τη συμπεριφορά να μας χάσει από πελάτες.
Τον λόγο δεν τον γνωρίζω που συνέβει το παραπάνω σκηνικό. Τέτοια σκηνικά γνωρίζω ότι συμβαίνουν συχνά και παντού. Δυστυχώς έχω βρεθεί πολλές φορές μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις. Τέτοιες στιγμές εγώ εύχομαι να έχω εξαφανιστεί πόσο μάλλον ο κάθε παθών υπάλληλος. Είναι αρκετοί αυτοί που έχοντας κάποια εξουσία το παίρνουν πολύ πατριωτικά και ξεφεύγουν. Δε σέβονται τίποτα. Αυτούς δεν τους ελέγχει κανείς. Στον ιδιωτικό τομέα ισχύει η θεωρία ότι το σκατό πάει πάντα προς τα κάτω. Αυτό τι σημαίνει; Ότι ο απλός υπάλληλος θα πληρώσει τη νύφη ακόμα και όταν δεν φταίει. Και να φταίει όμως σίγουρα δεν αξίζει τέτοιο δημόσιο ξεφτιλισμό. Μπορούσε ο προϊστάμενος να πάρει τον υπάλληλο στο γραφείο του ή κάπου παράμερα και να του πει ότι έχει να του πει. Μπορούσε και με ευγενικό τρόπο να πει ότι ήθελε. Είναι αρκετοί εκείνοι που συγχέουν τις δικαιοδοσίες που τους έχουν ανατεθεί και νομίζουν ότι είναι ανώτεροι και ως άνθρωποι από κάποιους άλλους. Καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι στο τέλος επιβεβαιώνεται πάντα το ίδιο πράγμα: ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ! Που είναι η πολιτεία για να προστατέψει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους; Όπως πάντα είναι απούσα όπως και ο σεβασμός προς αυτούς που κάνουν πάντα την περισσότερη και πιο βρώμικη δουλειά.

buzz it!

29 σχόλια:

  1. Αν ομως υπηρχε η εστω και παραμικρη αντιδραση απο ολους τους υφισταμενους σε ολες τις παρομοιες περιπτωσεις, μηπως σταδιακα να άλλαζαν τα πραγματα;

    Δλδ μηπως και οι υπαλληλοι ευθυνονται μεσω της οσφυοκαμψιας τους προς τους προϊσταμενους, για κανα 20ρικο αύξηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @αντωνης Σίγουρα είναι και αυτό ένας πολύ σοβαρός λόγος αλλά μην ξεχνάς ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας τα μεγάλα κεφάλια λένε στα μικρά: "Αν σου αρέσει. Αν δε σου αρέσει υπάρχουν χιλιάδες που περιμένουν." Το κακό είναι ότι η πολιτεία τους αφήνει εντελώς ανεξέλγκτους όλους αυτούς που έχουνε εξουσία (μικρή και μεγάλη) στον ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H οσφυοκαμψια στην οποια αναφερθηκα παντα υπηρχε στον ιδιωτικο τομεα, αλλά εκτοξευθηκε την τελευταια δεκαετια.
    Και τωρα με την ανεργια κυριολεκτικα πατανε στο λαιμο τον εργαζομενο.

    Η πολιτεια Jim, δλδ τα κομματα το τελευταιο πραγμα που θα πειραξουν ειναι τους φιλους τους. Και οι φιλοι του καθενος πολιτικαντη φυσικα και δεν ειναι οι εργαζομενοι, γιατι δεν τους ειμαστε χρησιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @αντωνης Συμφωνώ και επαυξάνω. Γι' αυτό λέω ότι πρέπει επιτέλους η πλειοψηφία που λούζεται τα σκατά των άλλων να αποκτήσει συνείδηση. Η ψήφος είναι πολύτιμο χαρτί και όπλο. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και τα λεφτά των αφεντικών δε θα πιάσουν τόπο σχετικά με τα σχέδια των πολιτικάντηδων και των επίδοξων εθνοπατέρων. Οι φιλίες των πολιτικών με τα φραγκάτα αφεντικά θα καταστούνε έστω και μερικώς ανεπαρκείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου εχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό και μου ζήτησε συγνώμη μετά ο πεοδεικτιοφόρος γιάπις wannabe.
    Ακομα κι αν ο υφιστάμενος εχει άδικο και λάθος δε γίνεται να τονε κάνουνε ρόμπα ετσι εκτός κι αν εχει συμβεί καμμια υπερ-καφρίλα που δε μπορω να φανταστώ.
    Προφανώς οι γραβατωμένοι θε να κάνουν το σκχχχχληρό αφεντικός να τους δει το μεγάλο boss να τους δώκει μπόνους ...
    Μερικοί ειναι για φάπες.

    Ανηγουέη δώκε αμα θες το skype σου αλλα σε μέηλ οχι εδω γιατι δε θελω δημόσια να δινω τέτοια. Καλη σου μερα χακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δέχομαι ακριβώς την ίδια συμπεριφορά μόνο που εγώ εκείνη την στιγμή απάντησα. Και όχι μόνο απάντησα αλλά απείλησα οτι σε περίπτωση που ξαναγίνει, θα τραβήξω το θέμα στην δημοσιότητα. Ξέρουν εκει μέσα οτι νταλαβερίζομαι με μπλογκς και ίντερνετ και κάποια άρθρα μου έχουν αναδημοσιευθεί και απο εφημερίδα, και επειδή είναι και όλοι επιπέδου...Ρουβά εκει μέσα και δεν έχουν ιδέα, τα έκαναν επάνω τους. Και έκανε μόκο. Τώρα μου κάνει τα ίδια βέβαια αλλά μόνο απο το τηλέφωνο όταν με παίρνει να με πρίξει για κάτι, ποτέ δεν τόλμησε να το ξανακάνει μπροστά σε άλλους η bitch. Και φυσικά εννοείται οτι της απαντάω. Τα παίζω όλα για όλα το ξέρω, αλλά όταν έχω την κάθε αμόρφωτη $^#% να ξεσπάει την έλλειψη οργασμών της επάνω μου, αυτό είναι κάτι που δεν το ανέχομαι ειδικά όταν έχω πολύ περισσότερα προσόντα απο αυτή, το ξέρει, το ξέρω, και απλά άλλες καταστάσεις έφεραν εμένα στην θέση που είμαι, και εκείνη στην θέση που βρίσκεται. Αυτό τους βγάζει πάντα και έναν κομπλεξισμό μέσα τους. Όταν δουλεύω πολλές φορές 18 ώρες το 30ωρο, έκανα Ανάσταση ολομόναχη, είμαι στον χαμό και στο τρέξιμο 10 ώρες την ημέρα όρθια σε ότι ώρες μπορείτε να φανταστείτε, 17 χιλιόμετρα απο το σπίτι μου, δεν ανέχομαι ούτε ο Θεός ο ίδιος να μου μιλάει με στυλ και ύφος.

    Πριν απο εμένα είχε διώξει με άσχημο τρόπο μια κοπέλα. Εκείνη την ημέρα την άκουσε όλος ο κόσμος με τα ουρλιαχτά και την υστερία της. Την έπιασαν οι άλλες κοπέλες και της είπαν "ντροπή σου". Ντράπηκε και εξαφανίστηκε και η κοπέλα που έδιωξε κακήν κακώς επέστρεψε ένα μηνά μετά σε άλλο πόστο, και όταν την είδε η άλλη της έφυγε η μαγκιά.

    Οι συμβουλή κάποιων για τον τρόπο που αντέδρασα και αντιδράω στην συμπεριφορά της; "Οι νέες κοπέλες δεν ανέχεστε" "πρέπει να μην είσαι επιθετική" "πρέπει να μάθεις να μην μιλάς" "πρέπει να κάνεις τον μαλάκα" "πρέπει να μάθεις να μην σηκώνεις κεφάλι με αυτόν τον τρόπο" "να είσαι διπλωμάτισσα" (δηλαδή μαλάκας και γλυφτρώνι).

    Αυτή ήταν η συμβουλή τους. Το "blame the victim" και οτι φταίω και απο πάνω!

    Ρε α στα διάλα με τον κάθε κομπλεξικό νεοέλληνα που την είδε μάστερ! Πες στον φίλο σου οτι είναι πολύ μάγκας έτσι όπως φέρθηκε, μπράβο του πραγματικά, πολλούς χαιρετισμούς απο εμένα και αν ξαναβρεθείτε σε τέτοιο περιστατικό φωνάξτε με ωστε την ώρα που μετράτε τα παϊδια σε κάτι τέτοια να είμαι εκεί, να κόβω εισιτήρια και να τραβάω με την κάμερα και μόλις τελειώσετε να πάω να τον φτύσω και αυτόν και τον κάθε αλήτη σαν τα μούτρα τους.

    Συγνώμη για την σύγχυση, ταυτίστηκα πολύ με το περιστατικό!

    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε νομίζω να είναι θέμα ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα. Είναι περισσότερο θέμα κομπλεξ αυτού που (καταλάθος ή όχι) πήρε μια καρέκλα και νόμισε ότι έγινε ο θεός και πρέπει να μειώνει τους υφιστάμενους του για να νιώθει μεγάλος και τρανός. Το'χω δει παντού να γίνεται και γι'αυτό σου λέω. Ο υπάλληλος είναι εκτεθειμένος στις ορέξεις του εκάστοτε άσχετου που πήρε μια θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @tzonakos Καλημέρα. Τέτοια κομπλεξικά άτομα υπάρχουν παντού και πολλές άσχημες καταστάσεις δημιουργούνται από το τίποτα και το πουθενά εξ' αιτίας τους και εξ' αιτίας των κόμπλεξ που έχουν. Σου έστειλα email.
    @Πολίτης της Μπανανίας Καλά έκανες και αντέδρασες. Αν δεν υπάρχει αντίδραση συνεχίζουν ακάθεκτοι να μειώνουν τους υπαλλήλους. Είναι το όπιο τους. Αν σου κάνει τα ίδια σκηνικά μέσω τηλεφώνου για να αποφύγει τη δημόσια θέα υπάρχει τρόπος να τη γονατίσεις. Πας πρώτα στον εισαγγελέα να το καταγγείλεις, μετά βάζεις τον Ο.Τ.Ε. να παρακολουθεί το τηλέφωνο σου έτσι ώτε αν ξαναπάρει και σου κάνει τα ίδια να ηχογραφηθεί η συνομιλία. Μετά πας την καταγεγραμμένη συνομιλία στο δικηγόρο σου χωρίς να το γνωστοποιήσεις στην καριόλα και μετά ο δικηγόρος σου μπορεί να την κάνει να τρέχει και να μη φτάνει. Οι συμβουλές που δέχτηκες από τρίτους λέγοντας σου "σκύψε το κεφάλι και μη μιλάς" είναι για τα μπάζα. Τα άτομα που σου είπανε αυτά είναι απλά γλυφτρόνια και θέλουνε να φανούνε καλοί.
    @DaisyCrazy Γνωρίζω ότι μπορεί να συμβαίνει και στο δημόσιο τομέα αλλά πίστεψε με ότι στον ιδιωτικό τομέα τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν σε απείρως μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι στο δημόσιο. Σίγουρα όλα αυτά οφείλονται καθαρά σε διάφορα κόμπλεξ που έχει ο κάθε μαλάκας που του έχει (κακώς) δωθεί μια στάλα εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον ιδιωτικό τομέα δυστυχώς ειναι συχνη η εικόνα που περιέγραψες,μπροστά στον κίνδυνο απόλυσης ο υφιστάμενος αποδέχεται και υφίσταται τα πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @VAD Μετά απορούνε πως ύσχοι άνθρωποι τρελαίνονται και βιοπραγούνε. Δεν είναι λίγες φορές που το θέμα αποκτά και κοινωνικές προεκτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φταίει η ανεργία ή ανοχή του κάθε εργαζόμενου?
    Και αν ανέχεται ο κάθε υπάλληλος τέτοιες συμπεριφορές σε λίγο θα γυρίζουμε και τα οπίσθια?
    Πιστεύω ότι τα ίδια θα κάνει ο γραβατάκιας και σ'αλλη περίπτωση γιατί δεν αντέδρασε ο τύπος.
    Έχω φύγει από τη βάρδια γιατί δεν ανέχτηκα να με δουλεύει υφισταμένη μικρότερη από μένα κατά αρκετά χρόνια πόσο μάλλον να με προσβάλει θα'τρωγε η μούρη της χώμα!

    Υ.Γ Το φανταράκι μου ήρθε στα μέρη σου:((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @zoyzoy Ίσως να ακουστώ κυνικός αλλά τέτοιοι γλείφτες είναι μόνο για ξύλο. Ανελέητο ξύλο.
    Εδώ ήρθε ε; Τέλεια. Στείλε μου email για να του κανονίσω διανυκτερεύσεις και ότι άλλο χρειαστεί να με βρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ.ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ.
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καταρχήν μπράβο στο φίλο σου για τη συμπεριφορά του.
    Δεύτερον τέτοιοι τύποι υπάρχουν παντού, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα.

    Και ίσως ο υπάλληλος να έπρεπε να αντιδράσει... ίσως πάλι και να πιάστηκε εξ απίνης.
    Μπορεί να υπάρχει ανεργία, δυσκολία εύρεσης εργασίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αξιοπρέπεια και τρόποι συμπεριφοράς.

    Κι ένα τελευταίο, ίσως αν ένιωθαν οι του ιδιωτικού τομέα περισσότερο προστατευμένοι από την πολιτεία να ήταν και καλύτερες οι συνθήκες.


    Καλό απόγευμα
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Γεια σου Johnny. Καλή εβδομάδα επίσης. Είπαμε, αυτά τα άτομα ποτέ δε θα είναι σίγουρα για τον εαυτό τους γι' αυτό λειτουργούνε και έτσι. Αυτό βέβαια δεν τους δικαιολογεί καθόλου.
    @Βάσσια Μα αυτό είναι το πρόβλημα. Η πολιτεία κωφεύει επιδεικτικά. Δεν κάνει τίποτε απολύτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι να πεις... γεμίσαμε κομπλεξικά ανθρωπάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα φίλε και ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αυτοί και κανένας άλλος.

    Εντυπωσιακό το blog φίλε, μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 'ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!........:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Ασκαρδαμυκτί Μακάρι να ήταν ανθρωπάκια. Ανθρωποειδή και ανδρείκελα είναι.
    @info press Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και καλώς ήρθες στη διαδυκτιακή γωνιά μου. Πίστεψε με και η ελλάχιστη εξουσία διαφθείρει όπως στην προκυμένη περίπτωση.
    @NISPELL Αυτό είναι το συμπέρασμα της ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μια φορά σε ενα goody's ηταν ενας γραβατωμένος και ξέχεζε υπαλληλάκο που τον ειχαν να καθαρίζει το μαγαζί, να μαζεύει τα ποτηράκια απο τα τραπέζια, να μεταφέρει φαγητά στην κουζίνα κλπ.
    Ο λόγος ; οτι το παιδί φορούσε λιγο στραβά το σκουφάκι του, τότε φορούσαν κατι κόκκινα σκουφάκια οι εργαζόμενοι στα goody's αν τα θυμάστε.
    Πάω πίσω απο τον γραβατωμένο που γάβγιζε και τάχα μου παραπατάω ... η πορτοκαλάδα μου έλουσε τον πεοδείκτη του και παντελόνι και παπούτσια.
    Κλείνω το μάτι στον υπαλληλάκο, ζητώ συγνώμη απο τον αφεντικός, αυτος άλλαξε 14 χρώματα και 6 αποχρώσεις, κατάπιε το σάλιο του και πήγε μεσα να αλλάξει.
    Πέτυχα τον υπαλληλάκο ενα χρόνο μετά, να δουλεύει σε συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Πειραιά.
    Χαιρετηθήκαμε και δεν τον ξαναείδα ποτέ, αλλα ήταν σαν να με ήξερε 5 χρόνια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @tzonakos Καλά του έκανες του κόπανου. Έπρεπε να του φέρεις όλο τον δίσκο πάνω του αφού πρώτα τον είχες γαρνίρει με κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα. Εδώ θα πω το κλασσικό ελληνικό: Κάντε με για μια μέρα πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το περιστατικό που αναφέρεις πιστεύω ότι είναι μεμονομένο. Γιατί απλά δεν συμφέρει την εταιρία να δείχνει προς τα έξω, και ειδικά σε αυτήν την συγκυρία, τέτοιο πρόσωπο. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Πάντως μου άρεσε πολύ η συμπεριφορά του φίλου σου. Ακόμα και αν τον είχε τουμπανιάσει στο ξύλο δεν θα τον αδικούσα. Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @island Καθόλου μεμονωμένο. Όντως μια εταιρία δεν την συμφέρει να δείχνει τέτοια εικόνα προς τα έξω. Όμως δε μιλάμε για τις εταιρίες αλλά για κάποια τσιράκια τους (ουκ ολίγα) που τους δώθηκαν δυο δράμια εξουσίας και νομίζουν ότι είναι οι θεοί με αποτέλεσμα να ξεπερνάνε πάμπολλες φορές τα όρια. Πολλές φορές οι εταιρίες εφόσον γίνεται και έτσι η δουλειά τους δε μιλάνε. Οι απλοί υπάλληλοι είναι αναλώσιμο είδος και είναι κοινό μυστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι τραγικό αυτό όταν συμβαίνει. Και απ'ό,τι φαίνεται συμβαίνει συχνά. Βασικά σεμινάρια ΔΕ αν παρακολουθήσει κανείς αποτρέπουν. Αλλά κάποια ζώα είναι "αφεντικά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @KitsosMitsos Αν ο άθρωπος δεν έχει τη στοιχειώδη κοινωνική μόρφωση τι να του κάνουν τα σεμινάρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παιδια, μη το ψαχνετε,να δειτε εμεις ως ΤΕΙ στη πρακτικη και, εμαθα απο φιλους μου μερικα περιστατικα, που, υποτιθεται οτι εμεις ειμαστε μονο για ενα 6μηνο, κι αρα εντελως προσωρινοι. Να σε μειωνουν, να φωναζουν ή το...κλασικο: "Κανε μου αυτο, κανε μου εκεινο!" συνεχεια όμως. Η κατασταση στον ιδιωτικο τομεα ειναι χαλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @gatodiakritikos Καλά η κατάσταση με τους φοιτητές που κάνουν πρακτική είναι τραγική. Γνωστοί μου που υποτίθεται ότι έκαναν πρακτική αρκέστηκαν στο να βγάζουν φωτοτυπίες και να κάνουν καφέδες. Εννοείται όλες οι αγγαρείες γινόταν από αυτούς. Είλωτες τα έκαναν τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δραμα. Εννοειται οτι ως πρακτικη δεν θα σου δινουν να παιρνεις σημαντικες αποφασεις/πρωτοβουλιες κ.λ.π., που σχετιζονται με την δουλεια που υποτιθεται οτι κανουν ανωτεροι υπαλληλοι, αλλα εγω προσωπικα θεωρω, και ειδικα τωρα που τελιωσα, οτι δεν με βοηθησε στο ελαχιστο, και να φανταστεις οτι δεν μετραει και ως προΫπηρεσια! Αυτο το βλεπω λιγο ακυρο, απο τη πλευρα μου! Δεν ξερω ποια η αποψη σου. Δηλαδη υποτιθεται οτι μαθαινεις μια δουλεια σχετικη του αντικειμενου σου, (καλως και πληρωνεσαι) αλλα το αποτελεσμα μετραει. Θα μπορουσα το διαστημα αυτο να μπω στο στρατο, να ειχα ακομη ενα τριμηνο, μεχρι να τελιωσω, και στο καπακι ή να συνεχισω σπουδες, ή να ψαξω δουλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @gatodiakritikos όσοι κάνουν πρακτική σ εδημόσιες υπηρεσίες πληρώνονται. όσοι κάνουν πρακτική στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν τα τρία τους. Εδώ στις Σέρρες είναι ένας που έχει λογιστικό γραφείο και οι υπάλληλοι του βγαίνουν τζάμπα γιατί δεν τους πληρώνει με τη δικαιολογία ότι μαθαίνουν. Παπάρια δηλαδή. Λαμόγιο του κερατά είναι. Πολλές προϋπηρεσίες δε μετράνε πλέον. Εγώ από το στρατό έχω χαρτί που λέει ότι η ειδικότητα μου μετράει ως προϋπηρεσία στο δημόσιο για 14 μήνες αλλά από παντού έφαγα άκυρο. Μια άλλη πουστιά που μετατρέπεται σε προνόμιο λίγων είναι τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα. Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Γιατί να υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα ή κάποιες άδειες επαγγελμάτων να μεταβιβάζονται κληρονομικά;(π.χ. περιπτεράδες). Μπάχαλο σου λέω συνονόματε. Παντού σαπίλα σου λέω. Πρόσεχε γιατί όπου ακουμπήσεις θα λερωθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;