Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Print this post

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Επιτέλους δουλειά. Σήμερα ήταν η πρώτη μου μέρα που δούλεψα. Είχα να δουλέψω από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Τη Δευτέρα δύο Μαΐου θα γίνει επίσημα και η πρόσληψη μου. Αυτή η εβδομάδα υποτίθεται ότι θα είναι δοκιμαστική αλλά πληρωμένη κανονικά. Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Είχα ραντεβού σήμερα το πρωί στις οχτώ το πρωί με τον διευθυντή παραγωγής και από τον ενθουσιασμό μου βρέθηκα στην εταιρία στις εφτάμιση. Έκανα ένα τσιγάρο για να περάσει η ώρα και μπήκα μέσα στο κτήριο. Άνοιξαν οι αυτόματες πόρτες και άνοιξε ταυτόχρονα ένα καινούριο κεφάλαιο για 'μένα. Ανέβηκα τις σκάλες για να πάω στη γραμματεία. Όταν ανέβηκα στον πάνω όροφο κατάλαβα ότι ήμουν μόνο εγώ και ο εαυτός μου. Κατεβαίνω κάτω και πάω να βγω. Αμ δε! Το φοτοκύτταρο που ανοίγει την πόρτα ήταν απενεργοποιημένο και έτσι βρέθηκα εγκλωβισμένος μέσα στο κτήριο. Εν ολίγοις περίμενα μισή ώρα για να εμφανιστεί κάποιος και να μπορέσω να βγω. Τεσπα!
Μετά από ένα μισάωρο ακόμα βρέθηκα στο γραφείο του διευθυντή να κουβεντιάζω... ή μάλλον να μονολογεί και εγώ να ακούω. Προφανώς ήθελε να μου δείξει ποιος είναι το αφεντικό εκεί πέρα και μου επανέλαβε πάνω από δέκα φορές ότι δε θα ανεχτεί λάθη. Δε μπόρεσα να καταλάβω προς τι τόση επιθετικότητα. Μετά είχαμε και μάθημα ηθικής. Βέβαια! Μετά ήρθε η ώρα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της αγοράς γενικότερα. Μετά από το σύντομο αλλά περιεκτικότατο μάθημα με παρέδωσε σε έναν άλλον για να με οδηγήσει στον προϊστάμμενο μου. Εκεί πέρα ο τελευταίος μου είπε για τα της δουλειάς εν συντομία και με ξενάγησε στο χώρο. Δεν μπορώ να πω αν είναι καλός ή κακός, ούτε γι' αυτόν ούτε για κανέναν άλλο. Ο χρόνος θα δείξει. Στην αρχή σχεδόν όλοι είναι ευγενικοί.
Μετά ο προϊστάμμενος με οδήγησε σε έναν υπάλληλο που είναι άτυπα κάτι σαν υπεύθυνος. Εγώ κάτι τέτοιους τους ξέρω ως τσάτσους και ρουφιάνους. Τεσπα! Ας μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Στο τέλος πήγα στο πόστο μου όπου ήταν ένα άλλο παιδί και θα δουλεύαμε μαζί μέχρι να μάθω καλά αλλά και το πόστο απαιτεί δυο άτομα.
Η συνθήκες εργασίας σαφέστατα είναι πολύ καλύτερες από την τελευταία κόλαση όπου βρισκόμουνα τα τελευταία χρόνια. Η δουλειά μου είναι πενθήμερη (Δευτέρα - Παρασκευή), μόνο πρωινή και οχτάωρη. Ρε μπας και βρίσκομαι στο δημόσιο; Ραδιόφωνα παίζουν μουσικούλα στο χώρο εργασίας, δεν υπάρχει πίεση γιατί δεν είναι εποχιακή δουλειά αλλά υπάρχει και οργάνωση (υποθέτω). Ως και το κάπνισμα επιτρέπεται την ώρα που δουλεύουμε. Τζακ ποτ σας λέω! Το πόσα θα παίρνω δεν το ξέρω αλλά απ' ότι έμαθα δεν πέφτουν κλεψιές, ο κάθε υπάλληλος πληρώνεται όσα δικαιούται (υπερωρίες, βραδυνά κλπ.) και τα ένσημα κολούνται όλα. Το κυριότερο είναι ότι θα μπορώ να πληρώνω το πανεπιστήμιο.
Σαφώς και πέρασαν αρκετοί περίεργοι να δούνε τον ψάρακα (δηλαδή εμένα) ενώ άλλοι αρκέστηκαν σε πλάγιες ματιές από μακριά. Άλλοι για να το παίξουν ανώτεροι άρχισαν να λένε πράγματα για τη δουλειά, άλλοι ρωτούσαν να μάθουν διάφορα και βρέθηκε ένας μαλάκας που αμόλησε μια χοντράδα αλλά μέσα σε δύο λεπτά τον είχα τακτοποιήσει λεκτικά. Έβγαλε το σκασμό και δε γύρισε ούτε να με κοιτάξει. Κλάι μάιν! Εγώ για δουλειά πήγα εκεί και όχι για δημόσιες σχέσεις. Ένας να έρθει να μου πει το καλωσόρησες και να συστηθεί καθαρά και σταράτα δε βρέθηκε. Όλοι τάχα μου δήθεν είχαν κάποια δουλειά εκεί κοντά για να με δούνε και να με ζυγίσουν.
Αυτά παίδες. Όλα καλά λοιπόν. Εύχομαι καλή τύχη σε όλους όσους συνεχίζουνε να περνάνε το μαρτύριο της ανεργίας. Άντε και στα δικά σας οι ελεύθερες!

buzz it!

37 σχόλια:

  1. Τυχεράκια!Και πρωινή και 5ήμερη και όλα τα ένσημα!
    Αντε δε θέλω γκρίνιες κάνε και το σταυρό σου και μη δίνεις σημασία στις μικρότητες.
    Γνωρίζεις τι γίνεται έξω γιαυτό κράτα τη θέση σου.
    Χαίρομαι και σε σκεφτόμουν σήμερα 1η σου μέρα!

    Σιδεροκέφαλος(λένε ή όχι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα ενας ενας να παιρνουμε σειρα!!!

    2 λογια θα πω, εκτος απο την ευχη για να πανε ολα καλα.

    α) δεν εμπιστευομαστε κανεναν
    β) οσο λιγοτερα λογια τοσο το καλυτερο

    Δεν καταλαβα τι θα κανεις εκει, αλλά δεν εχει σημασια.

    Καλησπερα.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωινή, πενθήμερη, καλοπληρωμένη, χαλαρή. Εσύ αυτό θα ακούς, αυτό θα θυμάσαι, εκεί θα μένεις.

    Μιλάμε παράδεισος. Αυτά στα αυτιά μου είναι παράδεισος.

    Όσο για το "αφεντικό" όλοι στην αρχή έτσι κάνουν για ψάρωμα. Κλασικά εικονογραφημένα. Εσύ την δουλειά σου.

    Όσο για τους γύρω, στην αρχή περιεργάζονται το New Kid On The Block και κανένας δεν τολμάει να συστηθεί. Έρχεται σιγά σιγά. Μαλάκες παντού. Και καλοί παντου. Θα ξεχωρίσεις και θα κρίνεις, και ανάλογα θα κινηθείς. Πρώτο σου μέλημα χαλαρά να πάρεις τον αέρα της δουλειάς.

    Άντε ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΟΟΟΣΣΣΣΣ!

    Και μόλις ξεχρεώσεις τα κερατιάτικα της χέστρας εσυ, και κάτι άλλα κερατιάτικα που έχω εγώ, παίρνεις την αρραβωνιάρα, παίρνω τον αρραβωνιάρη και βουρ για το μέρος που τράβηξα τις φωτογραφίες!

    Μπέσα, στο λέω και στο κλείνω απο τώρα!

    :D
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ!!!!!
    ΄Ακουσε τον Αντώνη, ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΛΕΕΙ.
    Δούλευε ευσυνείδητα και με χαμόγελο και ...άστους να αναρωτιούνται...

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @zoyzoy Όλες οι ευχές δεκτές ζουζουνάκι μου. Να 'σαι καλά.
    @αντωνης Σε μια βιομηχανία είμαι και το πόστο μου είναι να μοντάρω. Δεν είναι τίποτα δύσκολο απλά θέλει σβελτάδα, προσοχή και έλεγχο γιατί μετά από 'μένα πάει στην αγορά και οι πελάτες δεν πρέπει να είναι δυσαρεστημένοι.
    @Πολίτης της Μπανανίας Καλοπληρωμένη δεν είπα. Δεν ξέρω ακόμα. Θα δείξει. Πάντως οτιδήποτε δίνει ένσημο και μισθό παραπάνω από το επίδομα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. είναι καλό. Όσο για τις Πρέπες είμαι μέσα. πιο μέσα δε γίνεται. Μέσα λέμεεε!!!
    @ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ Δεν αντιλέγω. Το κυριότερο; Θα μπορώ να πληρώνω το πανεπιστήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά εννοούσα, καλοπληρωμένη απο έννοια σταθερής πληρωμής και ενσημων επειδή και αυτά έχουν γίνει πολυτέλεια. Το είπα λάθος.

    Καλά λέμε, θα σας πάω εγώ σε ένα κομμάτι της Πρέσπας για πολύ λίγους και με θέα πραγματική τρέλα! Άντε να ανανεωθούμε γιατί πολύ κλωτσοπατινάδα έχουμε φάει. Μόνο όταν έρθει η ώρα να σου σφυρίξω, όχι πολλά πολλά μπαγκάζια πες στην μνηστή σου (γιατι κάτι τέτοιες αγγουριές τις κάνουμε εμείς οι γυναίκες, εγώ το έκανα πάντως την προηγούμενη φορά που είχα πάει) γιατί έχουμε 650 μέτρα πλωτής γέφυρας να περπατήσουμε!

    :D

    Υ.Γ Το σεξ στις Πρέσπες είναι καλύτερο.

    ΜουχεΕΧεχεΧΕεχεΕΧχεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Πολίτης της Μπανανίας Γάμα τα... Πέρυσι για μια διανυκτέρευση στην Κερκίνη γέμισε το πορτ μπαγκάζ. Τώρα που είπες και για σεξ πάω τρέχοντας... Σκορπιός γαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλική (πατρική αν θέλεις) συμβουλή.
    Μη τα γράφεις στο μπλογκ, δεν ξέρεις ποιοί περνάνε και τι ρόλο παίζουν...
    Σου εύχομαι τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γιάννη κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη. Πίστεψε με προσέχω τι γράφω και πως το γράφω. Μεικές φορές αλλάζω τα στοιχεία χωρίς να αλλοιωθεί η πραγματικότητα για να μπερδεύω αυτούς που θέλουνε να λύνουν γρίφους. και ελάχιστοι ξέρουν ποιος είναι ο hackaday.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ.
    ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ.ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΟΥΠΕΡ.
    ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια βρε, όσο για τις πλάγιες ματιές και έτσι, μην μασάς, λογικό είναι. Οι καιροί είναι δύσκολοι. :)

    Αν το μαγαζί ασχολείται με την μάσα μάλλον δεν θα έχει σοβαρό πρόβλημα πελατείας αυτή την εποχή. (Αν θυμάμαι καλά έχεις εμπειρία στον χώρο των τροφίμων).

    Α, και μην πεις σε κανένα φούστη εκεί μέσα ότι βλογάρεις και το κυριότερο που. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Ευχαριστώ. έχεις δίκιο σε όλα όσα λες.
    @pølsemannen Μπα... το μαγαζί δεν έχει καμία σχέση με τη μάσα. Σχετικά με το blogging εννοείται. Άλλος τη μέρα και άλλος τη νύχτα χωρίς σιπροσωπισμό.
    Το κυριότερο που;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχομαι να σου πάνε όλα όσο γίνεται καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο! Όλα καλά μου ακούστηκαν.
    Αν δε συστήνονται αυτοί να τους συστήνεσαι εσύ! Είναι καλό αφού δεν ξέρεις κανένα και θα κάνεις νέες γνωριμίες. Στην πορεία θα δεις τι καπνό φουμάρει ο καθένας άρα αν είσαι φιλικός με όλους μόνο να κερδίσεις μπορείς :)

    Πάντως ήμουν κι εγώ 8 μήνες άνεργη και ξέρω τι σημαίνει. Είναι πολύ μεγάλη πίκρα. Ελπίζω όλοι σύντομα να βρουν δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χμ! Αυτό το μιας εβδομάδας δοκιμή είναι που μου κάθεται κάπως περίεργο και η πρόσληψη τον Μάϊο! Έτσι έλεγαν και σε έναν φίλο και τελικά η εβδομάδα έγινε μήνας, έβγαλαν την παραγωγή που ήθελαν και τον έδιωξαν με την τσίχλα περί κρίσεως στην αγορά και ότι ήταν αδύνατο να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό!

    Έχε ανοιχτά ώτα και κεραίες Δημήτρη! Μακάρι να σε προσλάβουν κανονικά και να είναι εντάξει εκεί που σε κάλεσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σιδεροκέφαλος καλορίζικος και καλοστέριωτος.

    Δεν έχω να σου δώσω καμμία συμβουλή, ξέρω οτι ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

    Την καλησπέρα μου και αν γυρίζεις, "δεύτερη μέρα γαρ" καλή ξεκούραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @VAD Ελπίζω και εύχομαι το ίδιο.
    @NISPELL Πες καρι βρε George...
    @DaisyCrazy Μεγάλη υπόθεση η δουλειά. Μπορεί να σου γαμάει την ψυχολογία αλλά και σε ανεβάζει. Βλέπουμε και πράττουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @sadrina Αυτή η εβδομάδα υπάρχει παντού. Αν το αφεντικό είναι κόπανος εννοείται ότι το δο΄λυλεμα θα πάει σύννεφο. Εγώ πάντως σήμερα έκανα τα χαρτιά μου για την πρόσληψη και μέχρι τοπ τέλος της εβδομάδας θα την έχω στα χέρια μου. Γκαραντί λέμε...
    @rrage Ευχαριστώ. Να περάσεις να σε κεράσω και κανένα φοντάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μακάρι όλοι οι άνεργοι να βολευτούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλορίζικος :-)

    Εύχομαι να είναι όμορφα, δημιουργικά και όπως εσύ επιθυμείς.

    Φιλιά
    (χάρηκα πολύ Δημήτρη)

    Και μη ξεχνάς το διάβασμα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Βάσσια Ευχαριστώ, ευχαριστώ! Το διάβασμα παραμένει σταθερή αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπράβο σου, άντε να ηρεμήσεις λίγο.

    Σενάριο:

    O hackaday αποδεικνύεται ο καλύτερος εργαζόμενος στην και εταιρία σιγά-σιγά αναρριχάται όλο και πιο ψηλά στα σκαλιά της ιεραρχίας.
    Μια μέρα καταφέρνει να γίνει ο γενικός διευθυντής της εταιρίας με πακέτο μετοχών και μπόνους.
    Έχοντας κάνει τις κατάλληλες κινήσεις έχει αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και καταφέρνει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της επιχείρησης.
    Είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της εταιρίας και την βάζει τελικά στο ταμπλό της Wall Street και εκατομμυριούχος πλέον γράφει στο μπλογκ του ( εννοείται ότι υπαγορεύει στους γραμματείς του και αυτοί γράφουν) από τη βίλα του στις Μαλβίδες.


    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο, συγχαρητήρια! Πολύ χάρηκα για ΄σένα! Ελπίζω να πάνε όλα καλά και μην τους παρεξηγείς, δεν ξέρεις καμιά φορά, μπορεί να γνωρίσεις και κάποιον που να αξίζει.
    Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @XPHSTOS ψΓεια σου Χρηστο. Το σενάριο σου έχει ξεπεράσει και τον Ταραντίνο κατά πολύ. Δε θέλω τέτοια πράγματα. Τα πολλά λεφτά φέρνουν στενοχώριες, άγχος και έλλειψη χρόνου. Να μπορώ να τα φέρνω βόλτα και να έχω τη δυνατότητα να βάζω 300 ευρώ το μήνα στην άκρη μου είναι υπεραρκετά. Από εκεί και πέρα θέλω να έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο για να κάνω πράγματα που μ' ευχαριστούνε και να χαίρομαι την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Λίγα πράγματα και καλά.
    @Σουζάνα Xατζηνικολάου Ευχαριστώ doctor.Δε λέω ότι δε θα υπάρχουν και αξιόλογα άτομα απλά αυτό το βάζω σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Στόχος μου τώρα είναι να δείξω ότι αξίζω για να κρατήσω τη θέση με απότερο σκοπό να μπορώ να πληρώνω το πανεπιστήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 'Tiii na po Jimmmmiiii eisai mesa tora kai na afougrastis pos trexoun ta panta ekei mesa ,aaa nai! eisai Hreeemos ki'oreos de se fobame!ta Deonta sti'MarioSou,aaaNai na pate me elafria mpagazia stis Prespes!............:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @NISPELL Αν είναι για τις Πρέσπες δε χρειάζομαι μπαγκάζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αϊντε καλή αρχή,σιδεροκέφαλος!!
    Άσχημο και άδικο πράγμα η ανεργία,το ξέρω εκ πείρας!!
    Νασαι καλά λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @NANTIA-BAD RELIGION 7 Ευχαριστώ. Η ανεργία είναι πολύ ψυχοφθόρα. Στην αρχή δεν το πολυκαταλαβαίνεις αλλά μόλίς περάσει ο δεύτερος μήνας για να μην πω ο πρώτο αρχίζει και σε λούζει κρύος ιδρώτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλή τύχη εύχομαι, και υπομονή...μην ξεχάσεις ποτέ, στη δουλειά δεν θα είσαι αυτος που εισαι,οταν θα σχολας θα επανερχεσαι σε αυτο που πραγματικά θες να εισαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Palalos Ευχαριστώ πολύ παλαλέ... έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπραβο φιλε μου!!Παντως ρουφιανους κι αναποδιες θα συναντησεις (μη ξεχνας,δουλεια ειν κι αυτη). Ελπιζω τα θετικα να ειναι πολυ περισσοτερα!Καλη αρχη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @gatodiakritikos Ευχαριστώ. Η ρουφιανιά είναι ελληνικό γνώρισμα οπότε είναι παντού παρούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Την εποχή του ΔΝΤ υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν δουλειά?Ε τότε δεν χάθηκαν όλα.Απο την καρδιά μου καλό ξεκίνημα και καλη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @xristin Ευχαριστώ πολύ. Μιλάμε για τεράστια κωλοφαρδία. Δεν το περίμενα με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;