Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Print this post

ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Δεκατρείς μέρες μετράω από τότε που το μισό μου σπίτι έγινε γιαπί εξ' αιτίας παλιών σωληνώσεων του μπάνιου και των προβλημάτων που προκλήθηκαν. Δεκατρείς μέρες τα νεύρα μου έχουν γίνει κανταΐφι.
Απ' ότι φαίνεται ούτε αυτή την εβδομάδα θα τελειώσουν τα μαστορέματα και θα πιάσουμε και την επόμενη Δευτέρα. Σιχάθηκα να κάνουμε περιοδείες στους γονείς μου, σε συγγενείς και φίλους. Ειλικρινά, να μη σας τύχει τέτοια αβαρία. Μιλάμε για μεγάλο κανάλι! Ειδικά τις πέντε πρώτες μέρες που δεν είχαμε νερό, επειδή κλείσαμε την κεντρική βάνα για να σταματήσει η διαρροή μέχρι να αλλάξουν οι σωληνώσεις, σιχάθηκα να κουβαλάμε κουβάδες και μπουκάλια με νερό για να κάνουμε τα στοιχειώδη όπως το να πλύνουμε τα χέρια μας. Σε κάτι τέτοιες στιγμές συνειδητοποιεί κανείς πόσο σημαντικά είναι αυτά που θεωρούμε αυτονόητα όπως είναι το νερό.
Τώρα καταλαβαίνω ακόμα περισσότερο πόσο δύσκολα περνάνε οι άνθρωποι σε φτωχότερες χώρες που δεν έχουνε πρόσβαση στο νερό και καθημερινά διανύουνε τεράστιες αποστάσεις για να μεταφέρουνε στα σπίτια τους μερικά λίτρα.

buzz it!

13 σχόλια:

 1. Ναι είναι φρίκη να μην έχεις αυτό που θεωρείς δεδομένο... να θελεις να κάνεις ένα μπάνιο και να μεταναστεύεις σε φίλους... ίσως σε τέτοιες στιγμές πράγματι αξιολογείς προτεραιότητες στη ζωή! Λες; ή μπα... Θα περάσει... υπομονή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ Θέλοντας και μη η υπομονή είναι μονόδρομος. Το νερό πάντως είναι μεγάλη υπόθεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όντως το νερό κι ο ηλεκτρισμός είναι δύο πράγματα που πέρνουμε σαν δεδομένα και μόνο όταν τα χάσουμε καταλαβαίνουμε την αξία τους :)

  Υπομονή και ελπίζω όλα να τελειώσουν μέσα στο Σ/Κ για να αρχίσει η νέα βδομάδα ήρεμα κι ωραία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @DaisyCrazy Από το στόμα σου και στου Θεού τ΄αυτί. Καλημέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δημήτρη δείξε υπομονή.
  Σε καταλαβαίνω γιατί πέρασα 2,5 μήνες, πάνω σε ένα υπόλοιπο καναπέ, φτιαχνοντας εωστερικά το σπίτι, μέσα σε σκόνη, γκρεμισμένα ντουβάρια, κλπ κλπ.

  Και μία βραδιά χωρίς την κυρία πόρτα του σπιτιού!!!


  Άντε, λίγο υπομονή και μετά θα απολαμβάνεις.
  :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ω!ρε πίκρα να μην έχεις για τις στοιχειώδης ανάγκες!
  Πράγματι ειδικά το νερό είναι πρώτη ανάγκη μας και αν το χάσουμε καταλαβαίνουμε πόσο απαραίτητο μας είναι.
  Θα κάνεις το μπάνιο σου και δεν θα το πιστεύεις όταν τελειώσουν!

  καλό σου βράδυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Βάσσια Το θέμα είναι ότι μου ήρθε εντελώς ξαφνική όλη αυτή η αναμπουμπούλα. Αν είχα προγραμματισμένη μια ανακαίνιση (μερική ή ολική) η ψυχολογία μου θα ήταν εντελώς διαφορετική πιστεύω.
  @zoyzoy Ζουζουνάκι είπες τη μαγική λέξη. Μπάνιο. Μπάνιο στο σπιτάκι μου. Μου φαίνεται σαν όνειρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όπως πάει σε λίγο δεν θα έχουμε νερό γιατί θα πρέπει να το χρυσοπληρώνουμε. Δες τι συνέβη με το νερό σε τριτικοσμικές χώρες, από όπου πέρασε η "ακρίδα" του ΔΝΤ. Είχε προβάλει σχετικό ντοκυμαντέρ κάποιο κανάλι πριν λίγους μήνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Ανώνυμος Το είδα το ντοκυμαντέρ. Το χρυσάφι πιο φτηνό από το νερό είχε καταντήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Υπομονή φίλε και σε λιγάκι όλα θα κυλάνε μια χαρά, χαίρομαι που είσαι καλά και στη δουλειά φυσικά. Για τα υπόλοιπα που διάβασα και συμφωνώ ξανά καλή πρωτομαγιά να έχουμε αδερφέ

  Να περνάς πάντα καλά με υγεία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @rrage Καλημέρα, καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά να έχεις. Και να μη ξεχνάμε. Η πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι απεργία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλή Πρωτομαγιά Hack! Καλή Πρωτομαγιά σε όλους σας παιδιά. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @Πολίτης της Μπανανίας Επίσης. Καλό μήνα σε όλους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;