Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Print this post

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Μήπως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση; Πέρυσι οι πολιτικοί πήρανε μια γεύση από τα Δεκεμβριανά γεγονότα που έλαβαν χώρα με αφορμή τη δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου. Φέτος από την επίσημα πρώτη μέρα (σήμερα) αντίδρασης μετά την αναγγελία των μέτρων του Δ.Ν.Τ. μετράμε τρία θύματα. Οι πολιτικοί τόσα χρόνια έσπερναν ανέμους με την ανοχή και την έμμεση συνενοχή του ελληνικού λαού. Τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουν θύελες!
Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική οι ηλίθιοι (όποιοι και αν είναι αυτοί) πέταξαν τις μολότωφ μέσα στην τράπεζα και σκότωσαν άδικα τέσσερις (και το έμβρυο άνθρωπος είναι) ανθρώπους υπάλληλους δηλαδή βιοπαλαιστές. Πετάξτε βαρελότα την ανάσταση εφόσον σας αρέσουν τόσο πολύ τα μπαμ μπουμ! Δεν μπορώ να καταλάβω το κάψιμο των αυτοκινήτων και η καταστροφή μαγαζιών σε τι εξυπηρετεί. Σίγουρα ως λαός είμαστε παρομητικοί υπέρ του δέοντος αλλά αυτό δε δικαιολογεί ορισμένες πράξεις. Και η αστυνομία κλασικά δεν έκανε και πολλά πράγματα. Έπεσε διαταγή από τον Γ.Α.Π. να μην τρέξει αίμα. Αυτό σημαίνει ότι χέστηκε πάνω του... και να φανταστείτε ότι ακόμα βρισκόμαστε στον πρόλογο!
Κακά τα ψέμματα αλλά αυτά που έγιναν στην Αργεντινή πριν μερικά χρόνια θα φαντάζουν σαν παιδική χαρά μπροστά σ' αυτά που θα συμβούνε στην Ελλάδα αν δε συμμορφωθεί ο Γ.Α.Π. και οι υπόλοιποι. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε μια ζωή τα γαμησιάτικα των άλλων ενώ κάποιοι άλλοι (δεν είναι και λίγοι) να παραμένουν ατιμώρητοι και να κρατάνε τα κλεμμένα. Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο θα εξοργίζεται και στην Ελλάδα είναι να μη γίνει το μπαμ. Αν γίνει όλο το τοπίο θα θυμίζει ground zero.
Διάβασα στο internet ότι ο δέκατος τρίτος και δέκατος τέταρτος μισθός στον ιδιωτικό τομέα δεν απασχολεί το Δ.Ν.Τ. Ο συγκεκριμένος οργανισμός το αφήνει στην κρίση των εργοδοτών. Φυσικά και ποιος εργοδότης δε θέλει να γλιτώσει λεφτά; Μπορεί να μη μειωθούνε ή να κοπούνε τώρα αλλά στο κοντινό μέλλον όλο και κάτι θα γίνει. Κάτι δυσάρεστο για τους υπαλλήλους. Βέβαια οι δημοσιογράφοι σα γνήσια παπαγαλάκια δε λένε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν απασχολεί το Δ.Ν.Τ. για να φανεί ότι ο δέκατος τρίτος και δέκατος τέταρτος μισθός των ιδιωτικών υπαλλήλων που προς το παρόν δεν κόβεται θα είναι προσωπική επιτυχία του Γ.Α.Π. και της πολιτικής του.
Μην πιστεύετε ούτε τους πολιτικούς ούτε τους δημοσιογράφους. Ειλικρινά τώρα... θεωρείτε ότι όλοι αυτοί οι φραγκάτοι με τις βίλες και τα ακριβά αυτοκίνητα νοιάζονται και κόπτονται για όλους τους υπόλοιπους; Για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους; Με τίποτα. Μην τρώτε το παραμύθι. Ο δράκος είναι πολύ παχύς και θα βαρυστομαχιάσετε. Καλό όμως θα είναι να δούμε και τα δικά μας λάθη. Μια αυτοκριτική του εαυτού μας δε θα βλάψει. Ίσα ίσα... Θα είναι πολύ ωφέλιμη. Κακά τα ψέμματα φταίμε και εμείς οι απλοί πολίτες.

buzz it!

23 σχόλια:

  1. 'Eimai Thirio me ti dolofonia 3on Anthropon! kai opos sofa sosta kai polli 'HPIA'TA Les! symfono! kai..........ouden sxolio parapano !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @NISPELL Γεια σου nispell. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν συναισθήματα έστω και στον αλλάχιστο βαθμό είναιδυσαρεστημένοι το λιγότερο με τον χαμό των τριών αυτών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα.
    Ενα μικρο σχολιακι, με τα υπολοιπα πανω κατω συμφωνω.

    Τα αφεντικα στην εταιρεια που εργαζεται η γυναικα μου (ενω εχουν απολυσει τους μισους εργατες απο το εργοστασιο απο το Σεπτεμβρη μεχρι σημερα) απο τη Δευτερα και μετα εχουν την εξης συμπεριφορα:
    α) Βριζουν την κυβερνηση επειδη δεν εκοψε τα δωρα και απο τους ιδιωτικους υπαλληλους
    β) Ψαχνουν στα μετρα ποσο μειωθηκε η αποζημιωση απολυσης και απο ποτε ισχυει.

    Αυτα προς οσους μαλακες ακομα λενε οτι τα μετρα δεν αφορουν τον ιδιωτικο τομεα.

    Καταλαβετε το. Τα μετρα αφορουν τους παντες, εκτος απο τα συνεταιρακια-φιλαρακια της καθε κυβερνησης, τα οποια ειναι οι επιχειρηματιες, οι φοροφυγαδες και τα λαμογια.
    Τους υπολοιπους απλα μας γραφουν στα παλια τους τα παπουτσια, για να μην πω τιποτα άλλο.

    Οποιος δεν τα βλεπει αυτα, ειτε ειναι πολυ βολεμενος ειτε εντελως βλαμμενος.
    Τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @αντωνης Καλησπέρα... Οι εργοδότες θα εκμεταλλευτούνε και θα εφαρμόσουν οποιοδήποτε τρόπο που θα τους κάνει να πληρώσουν λιγότερα. Θα είναι στην κρίση τους. Οι εταιρίες και τα μαγαζιά που μετατρέπουν τις εργασίες σε τριήμερες και τεραήμερες καθημερινά αυξάνονται. Σαφώς ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να επαναπαύεται. Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί γενικότερα θέλουν όσο το δυνατό λιγότερες αντιδράσεις. Δε τους συμφέρει να ξεσηκωθούνε όλοι. Ήδη με τις κιμητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων τα βρήκαν μπαστούνια. Φαντάσου να κάνει και τους υπόλοιπους (μισθωτούς, άνεργους, συνταξιούχους) να βγούνε στο δρόμο. Δεν θα τους ωγει σε καλό (τους πολιτικούς). Γι' αυτό το λόγο προσπαθούνε να χρυσώσουν το χάπι στους δημοσίους υπαλλήλους και κακησυχάζουν τους υπόλοιπους λέγοντας ότι οι ασθενέστερες ομάδες δε θα πληρώσουν. Μα ήδη μας πήρε η μπάλα όταν ανέβηκε το Φ.Π.Α. Όλοι το πληρώνουμε. Κουβέντα όμως δεν άκουσα και τιμωρία των υπευθύνων και επιστρφή των κλεμμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους ηλίθιους το λιγότερο ηλίθιους, μην πω τίποτ’άλλο που καταστρέφουν τα μαγαζιά του κοσμάκη, έχω αναφερθεί ούκ ολίγες φορές. Αυτοί που σκοτώνουν όμως, από κάθε πλευρά, δεν το εξετάζω αυτό, είναι αποβράσματα δολοφόνοι τέρατα. Δεν ξέρω τι πρόκειται να επακολουθήσει

    Για την αυτοκριτική που γράφεις έχεις πολύ δίκιο, προσωπικά την έχω κάνει δημόσια…

    Ας ελπίσουμε ότι δεν έχει άλλο πάτο, δεν ξέρω πια τι να πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη για μένα η δολοφονία των ανθρώπων χθες δεν εμπλέκεται με την αντίδραση των χιλιάδων διαδηλωτών πολιτών.

    Οι δολοφόνοι βρήκαν αφορμή το δίκαιο για να εκτελέσουν ένα έγκλημα, και γι αυτό πρέπει να πληρώσουν.

    Όσο για τα μελλούμενά μας.... δεν ξέρωποια θα είναι, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν πε΄σω/ουμε αμαχητί.

    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη όσα γράφεις συμφωνώ και επικροτώ.
    Σήμερα στην ομιλία του Γ.Α.Π έπιασα τον εαυτό μου σε κάποια φάση να τον πιστεύει και να τον λυπάται για τη θέση που βρίσκεται.Και αυτομάτως σκέφτηκα
    "μην ακούς μλκς κλείστη αν αύριο βγεί σε μπαλκόνι τα ίδια θα πάθεις και θα τραβάς τα μαλλιά σου"
    Αυτό όσον αφορά την αυτοκριτική!
    Ο οργή και αγανάκτηση του κόσμου φάνηκε αλλά τα καθίκια βρήκαν ευκαιρία να την μαυρίσουν με τ'αποτρόπαια εγκλήματά τους.

    Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Hack, για ακομα μια φορα θα συμφωνησω μαζι σου σε ολα εκτος απο ενα: Τα θυματα ηταν ΤΕΣΣΕΡΑ! Ενα εμβρυο τεσσαρων μηνων ειναι ηδη ενας σχηματισμενος ανθρωπος και πολυ ΚΑΚΩΣ δεν αναφερεται! Αν εχεις παιδι θα επρεπε να το ξερεις, αν οχι θα το καταλαβεις οταν ερθει αυτη η ωρα. Ειμαι 40 χρονων μαντραχαλος και οταν το εμαθα εβαλα τα κλαμματα...
    Και σιγουρα δεν ηταν απο τα δακρυγονα που φαγαμε...
    Ωρες ωρες σκεφτομαι οτι καποια καργιολικια θα επρεπε να τιμωρουνται με ισλαμικους νομους ή ακομα και με μεσαιωνικους νομους!
    Πρωτα ομως πρεπει να βρω εναν τροπο να εξιλεωθω για τις ελαχιστες φορες που πηγα να δωσω την ψηφο μου σε καποιους που ισως θεωρουσα ηθικους, αλλα αποδειχθησαν και αυτοι ανηθικοι διοτι δεν εστειλαν τα λαμογια στη δικαιοσυνη.(κορακας κορακου ματι,δεν βγαζει).
    Ντροπη σε μενα που τους χαρισα την ψηφο μου,ντροπη και σ,αυτους τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @rrage Δυστυχώ Έκτορα ακόμα δεν πιάσαμε πάτο. Λυπάμαι που το λέω αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, οπότε φαντάζεσαι τι θα δούνε τα μάτια μας;
    @Βάσσια Ο φόνος είναι πάντα φόνος και δε δικαιολογείται με τίποτα. Σε μερικές περιπτώσεις οι θύτες πρέπει να πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα.
    @zoyzoy Για λύπηση; Αυτός; Όχι δα! Αυτό; και οι όμοιοι του είναι που μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Αυτοί που δε δούλεψαν ούτε μια μέρα στη ζωή τους. ¨οταν τα κάνουν σκατά παίρνουν το κλαψομούνικο ύφος για να τους λυπηθούμε. Η πίστωση χρόνου τελείωσε.
    @fotis Όντως... τα θύματα είναι τέσσερα. Από το να ακούω και να διαβάζω ότι είναι μόνο τρία μου έμεινε. Λάθος. Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Επαναφορά της θανατική καταδίκης η οποία θα ισχύει για τέτοιες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν κάτι χαίρομαι σε εσένα, είναι την ειλικρίνεια, με την οποία διατυπώνεις τις σκέψεις σου. Προσωπικά, θεωρώ ότι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ερμηνευτικό (όχι ιδεοληπτικό) εργαλείο για την κατανόηση των όσων συμβαίνουν γύρω μας, είναι το "Κεφάλαιο" του "παππού" Μαρξ! (Το κείμενο, και όχι οι μεταγενέστερες -ατυχείς, εν πολλοίς- ερμηνείες-εφαρμογές του). Μετά από αυτό, αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα με άλλο μάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @demis Αν και δεν ανήκω σε κανένα κομματικό - πολιτικό χώρο θα ήθελα κάποια στιγμή να το διαβάσο για να έχω πιο σφαιρική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ απολύτως με το ρεφρενάκι!
    Πολύ μεγάλες και οι δικές μας ευθύνες!
    Εμείς μεγαλώναμε τα παιδιά μας με το όνειρο του διορισμού στο δημόσιο, που, βέβαια, περνάει μέσα από την ένταξη σε κάποιον κομματικό στρατό!
    Κι εμείς κάθε φορά που γινόταν εκλογές λέγαμε στους πολιτικάντηδες "δώσε μου για να σου δώσω"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ασκαρδαμυκτί Αυτό ακριβώς. Ας μπει στο δημόσιο τρο παιδί μας ή κάποιος δικός μας άνθρωπος και ας μην αξίζει. Μετά απορούμε γιατί το δημόσιο δυσλειτουργεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχω να κάνω καμία αυτοκριτική! Έχω καθαρότατη την συνείδησή μου που δεν πήγα να ψηφίσω στις τελευταίες εκλογές. Το ξέρεις άλλωστε. Κι ο λόγος που δεν πήγαν ήταν σαν μια αντίδραση γι'αυτά που ήδη συμβαίνουν! Όμως κάποιοι "κολλημένοι" δεν λένε να το καταλάβουν. Μόνο το παίζουν συμπασχόμενοι κι όταν έρθει η αποφράδα στιγμή της κάλπης, τα ίδια λαμόγια θα πάνε να ψηφίσουν!
    Ο τρόπος της απεργίας επίσης είναι ενοχλητικός! Στο εργοστάσιο που δούλευα για μερικά 2μηνα με σύμβαση έτυχε να πέσουμε σε απεργίες' κανείς δεν τολμούσε να μπει μέσα στο εργοστάσιο γιατί το σωματείο σημείωνε ποιοί ήταν οι απεργοσπάστες και έδιναν τα ονόματα στην διεύθυνση του εργοστασίου. Οι απεργοσπάστες λοιπόν όταν τελείωνε η σύμβασή τους (δεν είχε σημασία αν δούλευαν για να συμπληρώσουν τα ένσημα και να βγουν στην σύνταξη) ήταν οι τελευταίοι στην επιλογή επαναπρόσληψης όταν δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιον καινούριο που είχε ήδη κάνει αίτηση' άρα η επαναπρόσληψη ήταν όνειρο κι έβγαιναν στο ψάξιμο για νέα εργασία (και ποιός να πάρει στην δουλειά του άνεργο 50-55 ετών;).
    Η σωστή αντίδραση λοιπόν στο όλο θέμα είναι να πας στην δουλειά σου, να χτυπήσεις την κάρτα κι απλά να κάθεσαι! Να μην δουλεύεις! Κι όλο αυτό με την σύμφωνη γνώμη των πάντων που θέλουν να αντιδράσουν κι όχι να υπάρχουν οι καταδότες που τα μάτια τους είναι σαν κάμερα στις πλάτες των ταλαίπωρων! Αν γινόταν κάτι τέτοιο πανελλαδικά και συσπειρωμένα απ'όλους τους εργαζόμενους μηδενός εξαιρομένου, τότε ναι θα γινόταν κάτι! Τότε ναι, τα λαμόγια θα αναρωτιόντουσαν ότι κάτι συμβαίνει εκεί έξω!
    Όσοι λοιπόν κυκλοφορούν με τα πανώ και χάνουν το όποιο μεροκάματο προς όφελος του κράτους είναι η απεργία τους κι όχι προς όφελος του συνόλου του λαού! Δυστυχώς!

    Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν έχω να κάνω καμία αυτοκριτική! Έχω καθαρότατη την συνείδησή μου που δεν πήγα να ψηφίσω στις τελευταίες εκλογές. Το ξέρεις άλλωστε. Κι ο λόγος που δεν πήγαν ήταν σαν μια αντίδραση γι'αυτά που ήδη συμβαίνουν! Όμως κάποιοι "κολλημένοι" δεν λένε να το καταλάβουν. Μόνο το παίζουν συμπασχόμενοι κι όταν έρθει η αποφράδα στιγμή της κάλπης, τα ίδια λαμόγια θα πάνε να ψηφίσουν!
    Ο τρόπος της απεργίας επίσης είναι ενοχλητικός! Στο εργοστάσιο που δούλευα για μερικά 2μηνα με σύμβαση έτυχε να πέσουμε σε απεργίες' κανείς δεν τολμούσε να μπει μέσα στο εργοστάσιο γιατί το σωματείο σημείωνε ποιοί ήταν οι απεργοσπάστες και έδιναν τα ονόματα στην διεύθυνση του εργοστασίου. Οι απεργοσπάστες λοιπόν όταν τελείωνε η σύμβασή τους (δεν είχε σημασία αν δούλευαν για να συμπληρώσουν τα ένσημα και να βγουν στην σύνταξη) ήταν οι τελευταίοι στην επιλογή επαναπρόσληψης όταν δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιον καινούριο που είχε ήδη κάνει αίτηση' άρα η επαναπρόσληψη ήταν όνειρο κι έβγαιναν στο ψάξιμο για νέα εργασία (και ποιός να πάρει στην δουλειά του άνεργο 50-55 ετών;).
    Η σωστή αντίδραση λοιπόν στο όλο θέμα είναι να πας στην δουλειά σου, να χτυπήσεις την κάρτα κι απλά να κάθεσαι! Να μην δουλεύεις! Κι όλο αυτό με την σύμφωνη γνώμη των πάντων που θέλουν να αντιδράσουν κι όχι να υπάρχουν οι καταδότες που τα μάτια τους είναι σαν κάμερα στις πλάτες των ταλαίπωρων! Αν γινόταν κάτι τέτοιο πανελλαδικά και συσπειρωμένα απ'όλους τους εργαζόμενους μηδενός εξαιρομένου, τότε ναι θα γινόταν κάτι! Τότε ναι, τα λαμόγια θα αναρωτιόντουσαν ότι κάτι συμβαίνει εκεί έξω!
    Όσοι λοιπόν κυκλοφορούν με τα πανώ και χάνουν το όποιο μεροκάματο προς όφελος του κράτους είναι η απεργία τους κι όχι προς όφελος του συνόλου του λαού! Δυστυχώς!

    Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και γω έχω καθαρή την συνείδηση μου ποτέ δεν πήρε κανένας από τους δυο κλέφτες την ψήφο μου. όχι ότι την πήραν και κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής. Ευτυχώς δεν είμαι ανάμεσα στο 80% των Ελλήνων που δίνουν την εξουσία στις δύο οικογένειες εναλλάξ. Δυστυχώς την πληρώνω και γω....
    Για τους άτυχους δολοφονημένους έγραψα το εξής μετά το σκηνικό.
    Κανένας αγώνας δεν δικαιώνεται με αθώο αίμα!
    Έλεος με τους μαλάκες που νομίζουν ότι έχουν ιδέες και ιδανικά και μάλιστα αγωνίζονται γι αυτά...
    Μ αυτό τον τρόπο δεν αγωνίζεσαι μαζί μας, γίνεσαι αντίπαλος στους αγώνες μας και συμπαραστάτης της εξουσίας και του βρώμικου συστήματος.
    Όποιος και να σαι, απ όπου και αν προέρχεσαι.

    Ποιος θα πάει σήμερα στα σπίτια αυτών των τριών συνανθρώπων μας να πει το γιατί στους δικούς τους;;;
    Ποιος ρε αληταράδες ,που ρίχνετε ότι μαλακία κρατάτε στα χέρια σας πάνω σε αθώους ανθρώπους, θα πει το γιατί;
    Ναι ρε βλάκες πίσω από την τζαμαρία της κωλοτράπεζας υπήρχαν άνθρωποι....

    Για τον 13 κ 14 μισθό έχω αντίθετη γνώμη. Πιστεύω πως την δεδομένη χρονική στιγμή οι Ελληνες επιχειρηματίες δεν θέλουν να καταργηθεί ώστε να μην έχουμε τόσο πολύ φτηνά εργατικέ χέρια (σε σχέση με τις γείτονες χώρες) και να μην μπουν στην Ελλάδα τα ξένα κεφάλαια και επενδύσεις, για να παραμείνουν στο προσκήνιο αυτοί(δημόσια έργα κτλ).
    Για τους δημοσιογράφους τι να πω πιστεύω πως είναι η τρίτη πιο σιχαμερή φάρα
    μετά την δεύτερη που θέλω να φωνάξω... έλεος ρε δίποδα γουρούνια, έλεος...
    και μετά την πρώτη πιο σιχαμερή φάρα, τους κλέφτες που βγαίνουν στην σύνταξη μετά από δύο εκλογές.
    Καλό μας βράδυ και καλή μας ανάπαυση μέσα στον γύψο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @sadrina Γεια σου βρε Σαντρινάκι... Που χάθηκες; Η αυτοκριτική πηγαίνει σε όλους όσους το παίζουν σε δυο ταμπλώ. Από τη μια ψηφίζουν σα γίδια και από την άλλη το παίζουν επαναστάτες αν δεν τους κάτσει το ρουσφέτι. Εγώ είμαι κατά των διαδηλώσεων που μπροστάρηδες φαίνονται συντεχνίες, κόμματα και παρατάξεις. Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή αν βγει ο κόσμος στους δρόμους χωρίς κομματικές σημαίες και διαφημιστικά πανώ συντεχνιών; Μιλάω για ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ κλπ.
    @paokland Τη διάβασα την τοποθέτηση σου χθες και συμφωνώ απόλυτα. Έτσι χάνεται το δίκιο. Με τις απερισκεψίες ορισμένων φελλών όποιοι και να είναι αυτοί: πράκτορες, τραμπούκοι, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, παπάδες και άσχετα αν είναι βαλτοί οι όχι. Για 'μένα το αποτέλεσμα μετράει και αυτό είναι ο θάνατος τεσσάρων αθώων ανθρώπων. Φανταστείτε ρε μπάσταρδα να ήταν στη θέση τους τ' αδέρφια σας. οι φίλοι σας, οι γυναίκες σας, τα παιδιά σας... Τι θα λέγατε τότες ότι πήγαν για τον αγώνα; Μαλάκες! Όσο για 13ο και 14ο μισθό κρατάω μια επιφυλλακτικότητα. Μακάρι να έχεις δίκιο. Αυτό εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πέσαμε μέσα στα σκατά και το απολαμβάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρωτα επιτελους οφειλουμε να κατηγορησουμε ΕΜΑΣ και μετα ΑΥΤΟΥΣ! Όπως σωστα επισημαινεις εσυ κι αλλοι φιλοι εδω! Ας φυγουμε εστω κι μια φορα απο το ΤΡΥΠΑΚΙ της καλπης. Ας κανουμε αποχη, και σιγουρα δεν θα το μετανοιωσουμε πικρα! Οσο πικρα το μετανοιωνουμε χρονια τωρα! Την εξουσια την δινουμε ΕΜΕΙΣ, και μια σταση μας, εννοειται μαζικη, θα ειχε αρκετα θετικα αποτελεσματα! Οσο για τους κολλημενους κομματοσκυλοξεφτυλες αυτοι θα συνεχισουν να υπαρχουν εις τους αιωνας..Το θεμα ειναι οτι πλεον (θελω να πιστευω) ανηκουν στη μειοψωηφια, κι οχι στη πλειοψηφια που ανηκει ο αλλος κοσμακης στο βαλτο αυτο, που θελουμε ακομα να τον ονομαζουμε Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @γατοδιακριτικε

    Εχουν φτιαξει τοσο καλα τα κολπα τους με τους εκλογικους νομους, που και 70% αποχη να ειχε (που λεει ο λογος), αυτοι θα συνεχιζαν το "εργο" τους σα να μη συνεβη απολυτως τιποτα.

    Ειναι τοσο μα τοσο χοντροπετσοι που δεν τους αγγιζει καθολου η αποχη.

    Κατα τη γνωμη μου το μονο πραγμα που μπορει να τους πειραζε ειναι να καναμε μεσω της ψηφου μας τη Βουλη ρημαδιο.
    Πχ δεν θα στριμωχνονταν τα αληταρια των δυο κυβερνητικων κομματων και τα κηφηναρια στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ αν εβγαιναν στη Βουλη 8-9 κομματα;

    Ή αν πχ το πρωτο κομμα ειχε 29% και το δευτερο 22%;

    Αυτα τα νουμερα που ανεφερα στα παραδειγματα, δεν επιτυγχανονται με καμια αποχη αλλά μονο με την ψηφο μας.

    Το ΠΑΣΟΚ βγηκε αυτοδυναμο τον Οκτωβρη εχοντας σε απολυτο αριθμο περιπου τον ιδιο αριθμο ψηφων με το 2004, οπότε και ειχε χάσει με διαφορα 5 μοναδων απο τη ΝΔ.

    Αν πχ κατεβαιναν άλλοι 100.000 να ψηφισουν και απο αυτους οι περισσοτεροι δεν ψηφιζαν ΠΑΣΟΚ, τοτε απλα δεν θα ειχαμε αυτοδυναμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @gatodiakritikos Το τραγελαφικό ξέρεις ποιο είναι; Όλοι βρίζουν την κάθε κυβέρνηση και τα κόμματα γενικότερα αλλά στο τέλος σαν καλά κουταβάκια πάνε και ψηφίζουν τους ίδιους. Αν όλοι δε συμφωνούνε με τις πολιτικές, ιδιαίτερα των δύο μεγάλων κομμάτων, τότε ποιοι είναι αυτό το 80% που τους ψηφίζει κάθε φορά;
    @αντωνης Δεν είναι άσχημη η λύση που προτείνεις αλλά τη θεωρώ ανέφικτη για τον απλούστατο λόγο ότι οι έλληνες είμαστε ξεροκέφαλοι και τα παθήματα δε μας γίνονται μαθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;