Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Print this post

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΔΕΙΑ

Σήμερα ξεκινάει η άδεια μου. Δεκαοχτώ μέρες περικαλώ! Πρώτη φορά μετά από ένδεκα χρόνια και βάλε παίρνω τόσες μέρες και μάλιστα καλοκαίρι. Που θα πάω; Ποιός ο προορισμός μου; Μην είναι οι εξωτικές Μπαχάμες; Μην είναι οι μαγευτικές Μαλδίβες; Μην είναι οι σαγηνευτικές Σεϋχέλες; ΟΧΙ! Είναι οι θεσπέσιες Σέρρες (κλαψ, λυγμ!).
Λεφτά γιοκ. Sτοπ! Διακοπές φέτος γιοκ. Στοπ! Το έταιρον ήμισι δεν έχει άδεια, οπότε μένω στην πόλη για να τη φυλάω μήπως και την κλέψει κανείς. Μια εβδομάδα στη Λιθουανία το Σεπτέμβρη και αυτό για δουλειές και υποχρεώσεις. Θα τρέχουμε σαν το Βέγγο, θα ψοφήσουμε από την κούραση και θα πληρώσουμε γαμησιάτικα.
Τώρα όμως με ντάλα ζέστη Αυγουστιάτικα τι γίνεται; Οι super λύσεις είναι ουζάκι με μεζεδοσυνοδεία (κονσέρβες) στο μπαλκόνι, κλιματιστικό για να μη βγάλουμε τη μπέμπελη, διάβασμα βιβλίων, λιώσιμο στο διαδύκτιο με ψηφιακές βόλτες (με τέτοιες ζεστάρες δεν είναι να βγεις έξω στα φλεγόμενα τσιμέντα), ταίριασμα της αποθήκης και άλλα τέτοια extreme sports.
Τεσπα! Θα φέξει κάποτε και για 'μας (ελπίζω) και θα αξιωθούμε να πάμε κάπου διακοπές καλοκαίρι. Όλα αυτά Θεού θέλοντος, τσέπης έχοντος και καιρού επιτρέποντος!
Α! Και ένα μύνημα σε έναν καραγκιόζη. Υπάρχει ένας blogger ανάμεσα μας της φιλοσοφίας clopy - paste. Επειδή δε βάζει πηγή νομίζει ότι δε θα το μάθουμε. Ο συγκεκριμένος εμφανίζεται με το nickname gamergreece και έχει κάποια ιστολόγια τα οποία έχουν κλεψιμαίικη θεματολογία. Τι εννοώ; Την Τετάρτη 28 Ιουλίου σήκωσα μια ανάρτηση στο Locus Blogus σχετική με την ασφάλεια των ασύρματων συνδέσεων internet (wifi). Το link είναι εδώ. Ο συγκεκριμένος το σήκωσε ως δική του την επόμενη μέρα αλλάζοντας λιγάκι τον τίτλο και την εικόνα χωρίς αναφορά πηγής (κλικ). Του έστειλα email, έγραψα στο chat box που έχει αλλά απάντηση μηδέν. Λοιπόν γελοίο και τρισάθλιο μίασμα της ελληνικής blogόσφαιρας μια ζωή θα ζεις παρασιτικά γιατί δεν ξέρεις να είσαι αυθεντικός. Θα σου έριχνα κράξιμο - αφιέρωμα αλλά ούτε αυτό σου αξίζει. Όσο και να κλέβεις δεν πρόκειται να πρωτοτυπήσεις. Μια ζωή θα είσαι κάλπικος και φθηνή απομίμηση. Άντε γεια!

buzz it!

23 σχόλια:

  1. Κατ' αρχήν καλές διακοπές όπου και να σαι να περάσεις καλά και χαλλλαρά κι όμορφα.
    Ετσι κι αλλιώς θες να φορτώσειςμπαταρίες και θα το κάνεις εστω και εκει γύρω.
    Παραλίγο να περάσω απο Σέρρες φέτος αλλά άλλαξαν τα σχέδια.
    Ο κλέψει-κλέψει δεν ειναι μπλόγκερ.
    Ειναι ενας κακόμοιρος που ως ανίκανος να πει κατι δικό του, αντιγράφει άρθρα άλλων και χωρίς αναφορά πηγής και φυσικά δεν ζητάει ουτε καν για το τυπικό μιά άδεια αναδημοσίευσης.
    Αντε μετά να πείς οτι η μπλογκόσφαιρα πρέπει να μείνει άθικτη και να μην φιμωθούν οι ελεύθερες φωνές κλπ κλπ ... τη ίδια ωρα υπερασπίζεσαι ετσι και τον κλόπι-μπλόγκερ.
    Κι οχι μόνο αυτόν αλλα και κατι άλλους *μπιπ* ας μην αναφερθούμε σε αυτά τα δίποδα.
    Λοιπόν, όσο και να ζήλεψα άλλων αναρτήσεις, ποτέ δεν έκλεψα, και πάντα αν ειχα κάτι απο άλλον το ανέφερα. Κι οι εικόνες ακόμα ειναι 99% δικές μου ή με αναφορά πηγής.
    Ενηγουέη καλά να περνάς αγαπητέ Χακ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @tzonakos Ευχαριστώ. Μόλις σου έβγαλα κίτρινη κάρτα. Γιατί δεν ήρθες; Για διαμονή και τα υπόλοιπα μη στεναχωριέσαι. Χίλιοι καλοί χωράνε στο σπίτι μου. Έχω και άδεια... ότι πρέπει για ουζοκαταστάσεις. Και παλιότερα σου έκανα πρόσκληση. η Κερκίνη μας περιμένει. Όσο για τον μαλάκα δεν ασχολούμαι άλλο. Ας κλέψει όσο θέλει. Έτσι θα αποδεικνύει την ανικανότητα του στο να παράγει κάτι δικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτου ... φτου μου. Μη με κάνεις τωρα και σηκωθώ επι τόπου κι έρθω !
    Δε θελω και πολύ.
    Με όποιον φίλο μίλησα σημερα πήγαινε απόψε για ουζοκαταστάσεις.
    Κι εγω δεν παραπονιέμαι μεν αφου ψάρεψα καλά κομμάτια φέτος και τα έψησα και με ούζα κλπ αλλα μου λειψε η παρέα, οι φίλοι, ξέρεις ο χαβαλές έξω με φίλους.
    Τωρα εχω κάτι υποχρεώσεις για λιγες μέρες, μετά βλέπουμε.
    Να σαι καλά πάντως, θένκς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @tzonakos Χωρίς να κάνω πλάκα και εγώ πριν είκοσι λεπτά γύρισα στο σπίτι από ουζοποσία η οποία παρατέθηκε σε θερινό εστιατόριο με τη γυναίκα μου και την αδερφή μου. Ωραία πράγματα. Μπερεκέτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εβίβα,ρε,πρωινιάτικα!:))

    Ριλάξ,ασχολήσου με ό,τι αγαπάς,κι εγώ θα συνεχίσω τα μπάνια μου για λογαριασμό σου:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @VAD Εβίβα!!! Που παίρνεις τα μπάνια σου;Σε νησί, στο εξωτερικό ή αλλού; Ρίξε και κανένα μακροβούτι για ΄μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να σε κάνω που είσαι Σέρρες και τη θάλασσα με το κιάλι τη βλέπεις!
    Θα βουτάω εγώ για σένα μην σκιάζεσαι και αν θέλεις και πιο δροσιά ρίξε ένα μακροβούτι στ'αρμενάκι!
    Αμα δεν σε θέλει η π---ανα η ζωή!
    Καλά να περνάς και να μας ενημερώνεις!
    Θαλασσινά για δροσιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραία hack, διακοπεύουμε παρέα :-)
    Κι εγώ εδώ στα πέριξ, αλλά όπως και να έχει όμορφα είναι κι έτσι.

    Οπότε εκμεταλλεύσου την ευκαιρία για αναζωογόνηση.

    Όσο για τις κλοπές.......
    Τουλάχιστον εσύ την ανακάλυψες.
    Ποιος ξέρει πόσα άλλα κυκλοφορούν χωρίς αναφορά πηγής ή ιδιοποιημένα από άλλους.

    Καλημέρα
    και να περνάτε όσο όμορφα θέλετε.
    :-)
    Καλώς σε ξαναβρίσκω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @zoyzoy Ευτυχώς οι πιο κοντινές παραλίες είναι σαράντα με πενήντα λεπτά από εδώ (εξαρτάται από την κίνηση). Μπορώ να κάνω μικρές ημερήσιες αποδράσεις.
    @Βάσσια Καλώς την! Με λίγη φαντασία μπορούμε να περάσουμε καλά και στην πόλη. Για παράδειγμα έχω σκοπό να διαβάσω πολλά βιβλία και να ταξιδεύω νοερά. Όσο για τις κλοπές είπαμε: οι αντιγραφείς μια ζωή θα έρχονται δεύτεροι και τρίτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εβδομηνταπέντε χιλιόμετρα Πιερικής ακτής,σε απόσταση όχι μεγαλύτερη του εικοσάλεπτου,στη διάθεσή μου όλο το καλοκαίρι!Από τα λίγα καλά της Κατερίνης...

    Καλή ξεκούραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @VAD Αυτά είναι γούστα. Μπράβο! Εγώ περιτριγυρίζομαι από πάμπολλα τετραγωνικά καυτού τσιμέντου. Αυτό είναι ένα από τα πολλά κακά των Σερρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κουράγιο. καλοκαίρι είναι θα περάσει! Τουλάχιστον παίζει σωστή μπουγάτσα στις Σέρες. Να'σαι καλά! σε χαιρετώ από την Άμφισσα (εδω τσίπουρο & προβατίνα! πατρίδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Mitsobo Ναι μωρέ... τι έμεινε? Ένας μήνας και αυτός κουτσός. Να σου πω την αλήθεια η προβατίνα δε με συγκινεί αλλά το χοιρινό είναι το αγαπημένο μου. Το τσιπουράκι είναι το καλύτερο ποτό. Πιες όσο θέλεις. Το άλλο πρωί όταν θα ξυπνήσεις δε θα έχεις πονοκέφαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μη μασάς, πέρνα καλά όπου και να σαι. Πολύς κόσμος δεν θα πάει διακοπές φέτος, εγώ κάνω διακοπές στην μαγευτική Αθήνα και περνάω μια χαρά, ανεβαίνω πάνω απο Τετάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Πολίτης της Μπανανίας Δεν περνάτε και από Σέρρες να κάνουμε μουχαμπέτι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άντε, και του χρόνου σού εύχομαι άδεια μετά διακοπών (και αποδοχών, εννοείται). Αλλά και λεφτά να μην υπάρχουν, γίνονται διακοπές -θαυμάσιες, μάλιστα- με ελάχιστα. Για αρχίστε να σκεφτόσαστε από τώρα την Ιεράπετρα! Είναι φανταστική, και ίσως τα μόνα έξοδα που θα χρειαστούν να είναι τα ταξιδιωτικά. Εγώ είμαι εδώ!
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Αϊάσανθος Ίων Ένα από τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ είναι η Ιεράπετρα. Βαικός παράγοντας είναι όμως και οι άδειες να συμπέσουν. Έχει ο Θεός. Γεροί να είμαστε και όλα θα γίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 'Ετσι που περιγράφεις τις Σέρρες, την επόμενη φορά που θα βρεθώ στην περιοχή θα επισκεφτώ την πόλη. Για να είμαι ειλικρινής, το "ωραίες γυναίκες" ήταν το δόλωμα που τσίμπησα εγώ... Ο καθένας με τον πόνο του... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγω πάλι, τσίμπησα με το 'ωραίες μπουγάτσες' κι απο κει και περα όλα θα ναι ωραία εκει, χαχαχ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Heliotypon Κάνε δουλειά σου... Να σου πω το μυστικό των Σερρών... Όταν περπατάς στο δρόμο και από τα δέκα άτομα που βλέπεις τα οχτώ είναι γυναίκες και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών (κατηγορία champions league)... Τα υπόλοιπα είναι περιττά.
    @tzonakos Μόνο μπουγάτσα; Ότι τραβάει η ψυχή σου. Σουβλάκια, Σουτζουκάκια, κοκορέτσια, γύρο, γλυκά... Στο φαΐ είμαστε μερακλήδες. Φεστιβάλ χοληστερίνης σου λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλέ μου φίλε, εάν εννοείς να συμπέσει και η δική μου άδεια, γράψε λάθος! Η ζωή μού τα έφερε έτσι, ώστε εγώ να είμαι πλέον σε διαρκή "άδεια". Εξαιτίας της αρρώστιας που πέρασα (λέμφωμα, το οποίο μου έκανε και υποτροπή), έχω πάρει πρόωρη σύνταξη γήρατος, κι επομένως δεν υπάρχει από την πλευρά μου ζήτημα χρονικής συμπτώσεως των αδειών. Κι επομένως πάλι, κι αφού μάλιστα θέλεις να επισκεφθείς την Ιεράπετρα, κοίταξε να το προγραμματίσεις, διότι το γοργόν και χάριν έχει, και διότι ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το απώτερο μέλλον.
    Καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Αϊάσανθος Ίων Κατ' αρχήν θέλω να επικρατεί θετική σκέψη. Δεύτερον έχεις τις θερμότερες ευχές μου για καλή υγεία. Τρίτον, δυστυχώς, εκτός από τη δική σου και τη δική μου άδεια πρέπει να συμπέσει με τη δική μου και αυτή της αρραβωνιαστικιάς μου, πράγμα που σπάνια γίνεται λόγω των αφεντικών της. Καλό βράδυ με όμορφες σκέψεις και αισιοδοξία για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στο μήνα του μέλιτος, θα συμπέσουν οπωσδήποτε οι άδειές σας - και θα πάτε, βέβαια, όπου εσείς θελήσετε!
    Θετική σκέψη, δεν είπες; Προσαυξάνω, λοιπόν!
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;