Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Print this post

ΣΕΡΡΑΙΟΙ BLOGGERS

Πολλές καλησπέρες από τις εξωτικές και μαγευτικές Σέρρες. Για να μη λένε οι συντοπίτες μου ότι κράζω τον τόπο μου και δε συνεισφέρω σε αυτόν να σας πω ότι στα τέλη Αυγούστου θα διεξαχθεί στην πόλη μου ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro. Όσοι είστε λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κυρίως του δίκυκλου σπεύσετε. Θάλασσα δεν έχουμε αλλά από καλό φαγητό ξέρουμε. Ωραίες γυναίκες έχουμε, δόξα το Θεό μπαράκια για να πιείτε τα άντερα σας υπάρχουν πάμπολλα, για να στρώσετε μετά το στομάχι σας υπάρχουν μπουγατσατζίδικα (μιλάμε για αυθεντική μπουγάτσα και όχι ντεμέκ Θεσσαλονίκης ή άλλης πόλης) και πατσατζίδικα και αν σας μείνει χρόνος έχουμε και ωραία τοπία. Για την αγορά των Σερρών δε λέω τίποτα γιατί θα σας πιάσουν τον κώλο και όταν θα φύγετε από την πόλη θα νιώθετε ακόμα τα χουφτώματα. Την έκανα τη διαφήμιση και βγήκα από την υποχρέωση.
Πάμε τώρα σε άλλο θέμα που αφορά τους Σερραίους bloggers (χαχαχα λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα). Το λοιπόν οι πραγματικοί bloggers από αυτήν την πόλη είναι ελάχιστοι. Ίσως μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός ποδιού. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι δημοσιογράφοι σε τοπικά Μ.Μ.Ε. Τώρα πως γίνεται κάποιος δημοσιογράφος χωρίς να έχει σπουδάσει κάτι ανάλογο, χωρίς να ανήκει στην Ε.Σ.Η.Ε.Α., χωρίς να ξέρουν να μιλάνε, χωρίς να κόβουν αποδείξεις για διαφημίσεις, χωρίς και χίλια δυο άλλα δεν ξέρω. Ξέρω πως ότι δηλώσεις είσαι στις Σέρρες, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, απλά στις Σέρρες αρκετοί το έχουν παραγαμήσει. Πανάσχετοι πωλούνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Παράδειγμα δυο αδέρφια λένε ότι έκαναν διαδυκτιακή τηλεόραση. Ξέρετε στην πραγματικότητα τι έκαναν; Ένα κανάλι στο You Tube όπως έχω εγώ και εκατοντάδες εκατομύρια άλλοι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Δε φτάνει που είναι άσχετοι λένε και μαλακίες. Από internet είναι εντελώς αναλφάβητοι και θέλουν να κάνουν μπίζνες online περικαλώ. Σκοπός τους είναι με όλα τα δωρεάν μέσα που παρέχονται από το διαδύκτιο να καταφέρουν να πάρουν διαφημίσεις από ντόπιους επιχειρηματίες για να κάνουν αρπαχτές. Φτιάχνουν ένα ιστολόγιο και το ονομάζουν website και ηλεκτρονική εφημερίδα, κάνουν ένα κανάλι στο You Tube και το αποκαλούνε διαδυκτιακή τηλεόραση. Μόνο από αυτά που παρουσιάζουν καταλαβαίνει κανείς πόσο προχειροδουλειά έχουν κάνει και αν τους το πει κάποιος η αντίδραση τους είναι μήνυση. Προς όλα αυτά τα βόδια έχω να πω να αφήσουνε τις μαλακίες, να στρώσουνε τον κώλο τους και να διαβάσουνε για να μάθουν πέντε πράγματα. Όποιος θέλει να βγάλει λεφτά από το internet πρέπει να αφιερώσει χρόνο και χρήμα. Αν δε δώσεις δε θα πάρεις! Έτσι θα σταματήσουν να ρεζιλεύουν την πόλη των Σερρών και το blogging. Η θεματολογία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Σερραϊκών ιστολογίων είναι τουλάχιστον θλιβερή. Ασχολούνται με ότι αφορά την πόλη των Σερρών ή το νομό των Σερρών ή θα αλληλοτρώγωνται μεταξύ τους. Από τα σύνορα του νομού δεν έχουν βγει ποτέ. Τεσπα! Αρκετά είπα και φτάνει για σήμερα. Αν δω κάποιον συμπολίτη μου να πουλάει αέρα θα τον κράξω για τα καλά γιατί βλέπω ότι υπάρχουν και μερικοί μαλάκες που τα ακουμπάνε σε διαφημίσεις τις οποίες δεν τις βλέπει κανείς εφόσον δεν υπάρχει επισκεψιμότητα.
Πάμε παρακάτω σε ένα τελείως διαφορετικό θέμα. Από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη είναι μέρες μνήμης. Αναφέρομαι στη Μικρασιατική καταστροφή. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μια σειρά εκπομπών στο hackaday 's web radio που θα αναφέρονται στα τότε γεγονότα, στην τότε πολιτική, προσπαθώντας να αφουγκραστούμε έστω και στο ελάχιστο εκείνη την τραγική περίοδο που βάφτηκε με αίμα εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων και άνω του ενός εκατομυρίου προσφύγων. Οι εκπομπές θα είναι επενδεδυμένες με μικρασιατική μουσική, Σμυρναίικη επί το πλείστον με πλειάδα αυθεντικών εκτελέσεων, και ότι θα αναφερθεί θα είναι βασισμένο σε επίσημη βιβλιογραφία και σε ντοκουμέντα που υπάρχουν και στο διαδύκτιο. Θα υπάρξουν και ανάλογες αναρτήσεις με videos, σοιχεία και παραπομπές σε βιβλιογραφία κ.α. Αύριο θα αναρτηθεί banner που θα λέει τις ακριβείς ώρες και μέρες. Ελπίζω αυτό το εγχείρημα να σας αρέσει.

buzz it!

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Περιμένω τις εκπομπές σου αν και δεν έχω Μικρασιάτικες ρίζες με συγκινεί βαθιά αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας!
    Το έξυπνο πουλί απο την μύτη πιάνεται και θα φανεί η προχειροδουλειά των συγκατοίκων σου.
    Σήμερα θα'θελα να'μουν στην Αστροπύλη στα μέρη σου να θαυμάσω το υπέροχο θέαμα των Περσίδων!
    Να που'σαστε σε μερικά πράγματα προνομιούχοι και χωρίς θάλασσα!
    Κράτα μια χούφτα ευχές βάλε και μια για μένα και περίμενε τη βροχή των Πεφταστεριών!

    Με θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν μπράβο για την πρωτοβουλία σου για την Μικρασιατική.

    Επίσης, σχετικά με το θέμα της κουτοπόνηρης χρήσης βασικών εφαρμογών για κέρδος, το πρόβλημα είναι η άγνοια του ευρύτερου κοινού. Και τα κάνουν πολλοί δυστυχώς, απλά το φαινόμενο είναι πιο έντονο στην επαρχία γιατί εκεί τα πράγματα γνωστικά είναι πιο περιορισμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @zoyzoy Η Μικρασιατική καταστροφή δεν είχε θύματα μόνο ντόπιους αλλά έλληνες από όλη την Ελλάδα που είχαν πάει ως στρατιώτες. Αυτό που λες για τις Περσίδες έχεις δίκιο. Έχουμε πολύ καλό θέαμα εδώ πέρα. Θα κάνω άπειρες ευχές και για 'σένα.
    @Πολίτης της Μπανανίας Μα η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Ένας έφτασε σε σημείο να ονομάσει το blog του CNN. Καλά δε μιλάμε για άλλα ονόματα και logos που έχουν κατακλαπεί... Τεσπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή εχω μικρασιάτικη καταγωγή, με συγκινεί πάντα οτιδήποτε εχει να κάνει με κείνη τη χαμένη πατρίδα, που δεν θα ειναι χαμένεη όσο εμείς την κρατάμε μεσα μας.
    Εννοείται τις μέρες που θα χεις εκπομπή, θα ειμαι παρών.

    Το άλλο τωρα, ειναι εντελώς ανέκδοτο, απο κεινα με τις ξανθιές. Ο καθένας που πιάνει πληκτρολόγιο, ποντίκι και κάνει ενα λογαριασμό στο youtube, facebοοk, ΜSN, μπλογκ, forums κλπ, την εχει δει οτι κάτι κάνει. Δηλαδη κατι σαν λειτούργημα, επάγγελμα, χόμπι εξειδικευμένο, δεν ξερω τι.

    Ειδα στην επαρχία τα τελευταία 2 χρόνια, άτομα 20 ετών με λογαριασμό στο facεbook να εχουν ενα τουπέ λες και εχουνε κάνει δεν ξερω τι.
    Ειδα άλλους μανιακούς με τα φόρουμς και τα chat ( σε γκρίκλις αστέρια λέμε ) να τους εξηγείς γιατι και πώς ενα πρ΄γμα γίνεται τεχνικά ή όχι και να σε κοιτάνε σαν αρχάριο ή σαν τον παπά που λέει παπα-ριές και δεν τον ακούει κανεις πραγματικά.

    Οι σοβαρές προσπάθειες στο Ιντερνετ ειναι ετσι όπως το λες : Χρόνο και Χρήμα, επένδυση και αξιοπιστία μαζι με μια σοβαρότητα που θα συνοδεύει οτιδήποτε, ακόμα και ενα χιουμοριστικό μπλογκ.
    ( ποιος είπε οτι το χιούμορ ειναι άλλωστε μια πολυ σοβαρή υπόθεση ; σωστός )
    Και δεν γινεται κάποιος δημοσιογράφος επειδή ετσι νομίζει, δηλ. στην πραγματικότητα επαφίεται στον κάθε εναν μας αν θα τους πιστέψει ή όχι. Οι φελλοί φαίνονται και παραδείγματα έχουμε πολλά, ας μην αναφέρουμε κάποια εδω, γιατι θα επιτεθούν και θα χουμε διαδικτυακά πυρά και λάσπη κι ως γνωστό η ηλιθιότητα ειναι ανίκητη.

    Λοιπον εγω απο καιρό εχω αποφασίσει οτι δεν ειμαι μπλόγκερ, δεν ειμαι κάτι, δεν ειμαι παραπάνω απο απλός πολίτης που χρησιμοποιώ το νετ για ενημέρωση και διασκέδαση. Ειδικά στον χώρο των υπολογιστών ποτέ δεν γίνεσαι φοβερά ειδήμων, αφου οι εξελίξεις τρέχουν συνέχεια.

    ... δε μπορείς να πεις ε ; γκράν εξτρα large σχόλιο :Ρ ... κ ηθελα κι άλλα να πω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @tzonakos Χαχαχα! Αν έγραφες λίγο παραπάνω το σχόλιο σου θα ήταν μεγαλύτερο από την ανάρτηση μου. No problem... Καλά έκανες και τα έγραψες όλα αυτά. Όντως οι φελλοί επιπλέουν αλλά το θέμα είναι ότι κάνουν και ζημιά. Είναι πάρα πολλοί. Πιο πολλοί και από αυτούς που έχει η εταιρία Jack Daniels για να παίζουν οι υπάλληλοι μέχρι να ωριμάσει το whiskey.
    όσον αφορά τη Μικρά Ασία, πατρίδα είναι η ιστορία και η μνήμη. Αν λείπουν αυτά τότε οι άνθρωποι θα είναι απάτριδες. Μεγαλύτερος εχθρός αυτών είναι η λήθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρεις κάτι ;
    Αυτο που γράφεις πως "οτι δηλώσεις εισαι"
    ακομα δεν πιστεύω στα μάτια και τ' αυτιά μου, εχουμε 2010 και κάπου, κάποιοι στην Ελλάδα ( κι οχι μονο Σέρρες ) ειναι ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΟΥΝ !

    Πότε θα πάψει αυτος ο ελληνικός καρκίνος των δήθεν και τάχα μου της αρπαχτής ;

    * Μη νομίζεις, μερικές φορές ακομα κι ενα θεματάκι γραμμένο με 5 γραμμές μπορεί να σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Πάω να ψωνίσω να φάω, εχω ρέψει της πείνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πραγματικά περιμένω πως και πως τις εκπομπές γιατί έχω μικρασιατικές ρίζες κατά κάποιο τρόπο...
    την αγάπη μου από Κατερίνη και όπως είπες για τους bloggers ελάχιστοι είναι και εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προφανώς αναφέρεσαι σε καβαλημενα καλάμια που εμθαν να πληκτρολογουν λιγο και το απιζουν ειδήμονες..

    -Το μικρασιατικό μεγάλος πόνος...

    -Σερραίικη μπουγάτσα;Τι λες παιδί μου!Πρωινή μπουγάτσα στην πλατεία της Κατερίνης,η χαρά της χοληστερίνης:)))

    Καλο δεκαπενταύγουστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @tzonakos Εφόσον κυριαρχεί η αναξιοκρατία και το βύσμα πάντα θα υπάρχουν αρκετοί που θα τα εκμεταλλεύονται για προσωπικό τους όφελος, θα δηλώνουν ότι θέλουν χωρίς να τους ελέγχει κανείς και θα γίνεται η δουλειά τους.
    Ήθελα και 'γω να πάω για ψώνια αλλά με τα σαραντάρια που βαράει σήμερα μάλλον δεν είναι καλή ιδέα για extreme sports.
    @anekdotos Πολλές καλησπέρες και καλωσήρθες στην ιντερνετική μου γωνιά. Και εγώ έχω μικρασιάτικες ρίζες και το κάνω γιατί νιώθω την υποχρέωση σε όλα εκείνα τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της τότε πολιτικής.
    @VAD Πολλές φορές δεν πληκτρολογούνε αλλά εφαρμόζουν τη "λογική" του clopy - paste.
    Τέτοιες μνήμες όπως αυτές της Μικρασιατικής καταστροφής θα βασανίζουν όσους έχουν συνείδηση.
    Φεστιβάλ χοληστερίνης θα το έλεγα εγώ.
    Καλό δεκαπεντάυγουστο όπυ και αν πας ότι και αν κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xaxaxaxaa!!! καλημερα φίλε μου!!! ενας χείμαρρος εισαι όπως παντα!!! να χαιρεσαι την εορταζουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @fotini Γεια σοιυ Φωτεινάκι. Να 'σαι καλά, ευχαριστώ για τις ευχές. Πως πάνε οι διακοπές σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hack, γυφτιλίκια και κωμικοτραγικότητες δυστυχώς...

    Καλό 15Αύγουστο σε όλους σας παιδιά.

    Η Παναγιά μαζί μας... :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Πολίτης της Μπανανίας Όντως, επίσης και αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά να περνάς και συ Τζιμάρα, πολλά φιλιά από τας μαγευτικάς Αθήνας lol να χαίρεσαι αν έχεις φίλους ή συγγενείς που γιορτάζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @rrage Να 'σαι καλά ρε φιλάρα... Ευχαριστώ και ανταποδίδω τας ευχάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;