Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Print this post

ΠΟΣΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ

Σήμερα είναι των Ταξιαρχών. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους τους εορτάζοντες και σε όλες τις εορτάζουσες. Οι Ταξιάρχες είναι οι πολιούχοι των Σερρών άρα γιορτάζει και η πόλη. Όλα είναι κλειστά εκτός από τις δημόσιες υπηρεσίες. Σπάνιο πράγμα να δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (πλην των εκπαιδευτικών) και να κάθονται οι ιδιώτες. Φέτος η γιορτή έπεσε και Δευτέρα... φανταστείτε τη ζοχάδα των δημοσίων υπαλλήλων. Ένα τριήμερο θα τους καθόταν μια χαρά. Και όμως αγαπητοί μου αναγνώστες. Κάποιοι πάλι τα κατάφεραν να κωλοβαρέσουν. Πώς; Διαβάστε παρακάτω και θα δείτε.
Σήμερα είχα ραντεβού στο Ι.Κ.Α. με μία γιατρό. Πήγα κανονικά και στη ρεσεψιόν ρώτησα σε ποιο όροφο βρίσκεται. Η απάντηση; "Στον δεύτερο αλλά μην πάτε γιατί σήμερα η γιατρός πήρε άδεια". Έμεινα μαλάκας! "Ορίστε;", ξαναρωτάω. "Η γιατρός για σήμερα πήρε άδεια. Δεν επικοινώνησαν μαζί σας από το Ι.Κ.Α.;", μου απαντάει η γυναίκα στη ρεσεψιόν. "Όχι. Δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου. Γι' αυτό το ραντεβού περίμενα δυο μήνες. Τώρα τι να κάνω;", απαντάω. Και φυσικά η απάντηση της ήταν να κλείσω καινούριο ραντεβού. Μπουρδέλο σας λέω. Και χρυσοπληρώνουμε σα μαλάκες το Ι.Κ.Α. όπου τίποτα δε δουλεύει σωστά.
Συγνώμη αλλά ο τωρινός πρωθυπουργός τις χώρας (Γ.Α.Π.) δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δε θα μπορούνε να κολλάνε άδειες με γιορτές και Σαββατοκύριακα; Από τότε που το είπε έκανε κανένα έλεγχο να δει αν ισχύει αυτό που είπε; Παπάρια! Να αφήσει τους καπνιστές, τις πράσινες αναπτύξεις και τις μαλακίες και να κοιτάξει να κάνει κανένα μερεμετάκι στο δημόσιο τομέα γιατί πάντα οι πολίτες την πληρώνουν τη νύφη και περισσότερο οι ιδιώτες και οι άνεργοι. Η γραφειοκρατία και ο σταρχιδισμός καλά κρατούν.
Τιμωρήθηκε ποτέ κανείς για το μπάχαλο που επικρατεί στο δημόσιο; Όχι και ποτέ δε θα τιμωρηθεί κανένας. Η ατιμωρησία είναι βασικό συστατικό της μπουρδελοποίησης των πάντων.
Το άλλο το μάθατε; Έχουμε κρίση, λεφτά δεν υπάρχουν αλλά εκλογικό επίδομα πήραν όλα τα σώματα ασφαλείας της τάξεως των 700 ευρώ. Ναι για μια μέρα 700 ευρώ γαμώ την τρέλα μου άσχετα αν δούλευαν ή αν είχαν ρεπό. Χαλαρά και αβασάνιστα. Που βρέθηκαν τόσα λεφτά για τόσες δεκάδες χιλιάδες άτομα; Και γιατί να πάρουν εκλογικό επίδομα; Τη δουλειά τους δεν κάνουν;
Μετά μου λέτε να μην κάνω αποχή! Γι' αυτό το λόγο κάνω αποχή. Γιατί το είπα, το λέω και θα το λέω ότι το εκλογικό και κατ' επέκταση πολιτικό σύστημα είναι λάθος και σάπιο. Χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Τα είχα πει και σε μία πρόσφατη ανάρτηση.
Τεσπα! Πάμε και σ' άλλη Κυριακή εκλογών. Θα ήθελα πολύ να μάθω αν θα ξαναδωθεί εκλογικό επίδομα στα σώματα ασφαλείας. Μια συμβουλή θα σας δώσω. Το πουλί, την υπογραφή και την ψήφο πρέπει να προσέχουμε που τα βάζουμε. Μην παρασύρεστε από πολιτικούς εκβιασμούς. Κάντε αποχή ή τουλάχιστο ψηφίστε αυτούς που δεν έχουν χρήσμα.

buzz it!

19 σχόλια:

  1. ΡΕ ΜΗΤΣΑΡΑ,ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΑΝ ΛΥΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ?ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΙΣΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ.Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ...ΜΕ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΜΟΝΟΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΠΟΥ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ...ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ 4 ΕΚ. ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ,ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ..ΑΥΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 30% ΣΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.ΚΑΙ ΤΟ 90% ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ,ΠΑΛΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ...
    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ...OΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ,ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΟΠΩΣ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ,ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ..ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΑΣΑΛΙΩΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΙΧ...ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=z1BBciP8Xow&feature=player_embedded

    ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
    ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ...ΑΝ ΟΙ ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΘΑ ΕΣΠΑΓΑΝ ΣΕ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ,ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ 20%...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΩ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε μας ρε μεγάλε που θα μας πείς ότι δεν δικαιούμαστε να μιλάμε κιόλας ,επειδ'η θέλαμε να μαυρίσουμε το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙΣ?ΛΟΥΣΟΥ ΤΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ,ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΥΝΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΕΙΣ..ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ...ΣΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ,ΟΠΩΣ ΑΠΕΙΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ,ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ...ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΕΚΛΑΣΕ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ...ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ...ΑΦΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΤΑ ΟΥΖΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.....ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @spyros1000 Καλησπέρα Σπυράκο. Είσαι λάθος σε πολλά και θα σου εξηγήσω. Δεν προτείνω την αποχή ως λύση. Αποχή για 'μένα σημαίνει αηδία και ότι δεν αντέχω άλλο την υπάρχουσα κατάσταση. Δεν είναι συνενοχή. Το να ψηφίσεις είναι συνενοχή γιατί έτσι όπως είναι φτιαγμένο το εκλογικό σύστημα και να ψηφίσεις πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι ευνοούνται. Εσύ που ψηφίζεις δηλαδή δεν είσαι συνένοχος στη βουλευτική ασυλία, στην παραγραφή των σκαν΄δάλων μετά από 2 χρόνια και σε τόσες άλλες αβάντες που έχουν όλοι τους; όσο για τα νέα μέτρα θα ανακοινωνονταν ούτως ή άλλως με τζέφρυ ή χωρίς αυτόν. Όποιος είναι στην ηγεσία. Όταν κάνουν κουμάντο οι βιομήχανοι και οι τράπεζες τι περιμένεις? Όλοι υπάλληλοι του κέρδους των λίγων είναι. Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους. Α, και κάτι άλλο. Θα μιλάω άσχετα αν ψήφισα ή όχι γιατί έτσι γουστάρω και σε όποιον δεν αρέσει ας πάρει τον πούλο. Από πότε ρε σπυράκο δικαίωμα στη γνώμη έχουν μόνο αυτοί που ψηφίζουν; Από πότε η ελευθερία έκφρασης είναι συνιφασμένη με την ψηφοφορία; Να μην τρελαθούμε κιόλας. Από πότε η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική; Αυτή είναι η γαμημένη δημοκρατία; Με το στανιό; Να σου πω και μια πιο προσωπική μου άποψη; Δεν περιμένω τίποτα και δεν ελπίζω τίποτα γιατί η πλειοψηφία των ελλήνων δεν πρόκειται να αλλάξουν νοοτροπία. Όλοι λένε - λένε αλλά έχουν από κοντά και κάποιο πολιτικό πρόσωπο μήπως και τύχει κανένα ρουσφετάκι. Και δε μου λες τι να ψηφίσω; Ποιο κόμμα; Γιατί δεν είναι εκλογές αυτοδιοίκησης, να μη γελιόμαστε, αλλά κοματικές. Από τη στιγμή που υπάρχουν χρήσματα και εκλεκτοί γάμησε τα τη μάνα. ΠΑΣΟΚ; Όχι βέβαια. ΝΔ; Με τίποτα. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Για μαλάκες ψάχνεις; ΛΑΟΣ; Αυτό δεν είναι κόμα αλλά παρωδία. Ένας βουλευτής υπάρχει του ΛΑΟΣ στις ΣΕΡΡΕς ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΌ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΊΟ ΣΥΣΤΕΓΆΖΕΤΑΙ ΜΕ τη νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος για να ελέγχει τους ψηφοφόρους. Δηλαδή υπάρχει δόλος και σκοπιμότητα. Να το πάμε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης; Όλοι οι υποψήφιοι είναι βολεμένοι με λυμένο το οικονομικό. Πάνε για την καρέκλα και την εξουσία και για δυκτίωση. Μη χέσω. Και μετά μου λες να συμμετάσχω σε κάτι τόσο σάπιο; Και επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΩΣ ΛΥΣΗ. ΑΠΕΧΩ ΓΙΑΙ ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΕΙ. Δικαίωμα σου να μη συμφωνείς μαζί μου αλλά δεν έχεις δικαίωμα να μου τη λες και να μου κάνεις υποδείξεις. Όπως σέβομαι τις απόψεις σου να σέβεσαι και 'συ τις δικές μου. Δημοκρατία υποτίθεται ότι έχουμε. Νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα.
    Αν ομως απεχεις (λογω αηδιας και οχι γιατι πηγες για καφε), απεμπολεις ενα δικαιωμα σου. Ετσι δεν ειναι;
    Τα δικαιωματα που εχουμε ειναι αλα καρτ; Τα ασκουμε όποτε γουσταρουμε και όποτε δεν γουσταρουμε δεν τα ασκουμε;

    Και απεχοντας ποσο συντελεις τελικα να μην αλλαξει απολυτως τιποτα και να συνεχισεις να εισαι ακομα περισσοτερο αηδιασμενος;

    Εκτος αν μου πεις οτι εισαι αποφασισμενος να βγεις στους δρομους και να προσπαθησεις με αυτο τον τροπο να αλλαξεις τα πραγματα.
    Τοτε παω πασο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αντωνης Ακριβώς είναι δικαίωμα το οποίο κανένας πούστης δε μπορεί να μου το επιβάλλει με το στανιό. Ίσως και να μη θέλω να συντελέσω σε καμία αλλαγή. Το τι θα κάνω είναι δικός μου λογαριασμός και δεν πρόκειται να λογοδοτήσω σε κανένα γιατί δεν πήγα να ψηφίσω. Τα δικαιώματα είναι όντως α λα καρτ γιατί είναι δικαιώματα. Το άλλο που υποννοείς είναι η υποχρέωση. Δεν κατάλαβα δηλαδή. ήρθατε όλοι να μου την πέιτε. Γούστο και καπέλλο μου που δεν πήγα να ψηφίσω. Τουλάχιστον έχω τ' αρχίδια να το λέω και όχι σαν κάτι άλλους που φοράνε φουστίτσες. Άλλα λένε και άλλα πάνε και ψηφίζουν. Όποιος έχει τα αρχίδια να βγει και να πει τι ψήφισε και να το δικαιολογήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ηρθα να στην πω, κουβεντα προσπαθησα να κανω.
    Εφοσον αρπαζεσαι, το αφηνω.
    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @αντωνης Δεν αρπάζομαι μαζί σου. Μην το παίρνεις προσωπικά αλλά το τι email έχω δεχτεί γι' αυτή την ανάρτηση δε λέγεται. Άσε που δεν τολμάω να ανοίξω το skype. Οι κλήσεις πέφτουν βροχή για να μου πούνε όλοι το ίδιο πράγμα και να μου δείξουν ότι δε σέβονται την προσωπική μου επιλογή. Έλεος. Αυτοί είναι οι δημοκράτες μη χέσω; Αλλά όταν ρωτάω τι ψήφισε ο καθένας και να μου το αιτιολογήσουν δεν απαντάνε. Τα μασάνε. Γι' αυτό λέω ότι φοράνε φουστίτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ..ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΑΠΕΧΕΙΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ,ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ.ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΠΗ..ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΟΛΟΤΟΦ,ΟΥΤΕ Η ΑΠΟΧΗ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ..ΜΟΝΟ Η ΚΑΛΠΗ.ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ...ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ,ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΚΑΠΟΙΟ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ .ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3%...ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΠΕΧΕΙΣ..ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΜΙΑ 10ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ..ΘΑ ΠΑΣΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ..ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ..

    ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ.ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ, ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΑ ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣΧΕΤΟ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ?ΟΧΙ...ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΗΓΩ...

    ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ,ΕΠΕΙΔΗ -ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ-ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΕ,ΘΑ ΡΙΞΩ ΛΕΥΚΟ..ΔΕΝ ΛΕΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ,ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ,ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ..ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ..ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταλαβα οτι θα ειχε συμβει κατι τετοιο, γιατι δεν σε εχω συνηθισει ετσι αρπαγμενο γι' αυτο ειπα να σταματησω.
    Και φυσικα δεν το παιρνω προσωπικα.

    Εγω επειδη δεν φοραω φουστιτσες (δεν θα μου πηγαιναν κιολας 2 μετρα γομαρι), ψηφισα Αριστερα. Και πιο συγκεκριμενα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
    Οπως ειχα κανει και περσι.

    Γιατι εχω αηδιασει απο ολα σχεδον τα κοινοβουλευτικα κομματα.

    Δεν διαφωνουμε Δημητρη σε κατι επι της ουσιας, απλα διαφωνουμε στο αν η συμμετοχη και καταψηφιση ειναι ή οχι προτιμοτερη απο την αποχη.

    Τα λεμε παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @spyros1000 + αντωνης Τα λέμε αύριο με καθαρό μυαλό. Κατάφεραν οι πολιτικάντηδες για άλλη μια φορά να μας κάνουν να μαλώνουμε μεταξύ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαφωνώ με την αποχή αλλά σέβομαι το δικαίωμα του καθενός να απέχει.
    Όσο για τους δημόσιους υπάλληλους είναι στις πλείστες των περιπτώσεων αγενέστατοι. Μπας και είναι κριτήριο για πρόσληψη τους; :)
    Δεν κατάλαβα πάντως γιατί να μην μπορούν να πάρουν άδεια κοντά σε σ/κ ή γιορτή. Προσωπικά δε βλέπω πρόβλημα φτάνει να μην πέρνουν όλοι ώστε να κλείσει η υπηρεσία. Το πότε όμως θα πάρει άδεια ένας υπάλληλος δεν γίνεται να καθορίζεται από κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γειάσου Μητσάκο...ε,καταρχήν να πώ ότι έχεις πάααρα πολύ δίκιο,για τις δημόσιες υπηρεσίες και δή για τα νοσοκομεία οκ?...το ΙΚΑ έτσι είναι όπως το λες..ένα μπουρδέλο...εσύ φίλε πήγες για μιά εξέταση...απλώς εγώ όμως που χρειάζεται να πηγαίνω,συνεχώς επειδή έχω πρόβλημα που χρειάζεται,ιατρικό εξοπλισμό (γάζες,καθετήρες,αντισηπτικά κλπ,κλπ)και χίλια δύο κουραφέξαλα??..και ΔΕΝ μου τα γράφουν?ή μου γράφουν όσα τους γουστάρει αυτονών?(π.χ τί εννοώ εγώ χρειάζομαι 200καθετήρες το μήνα οκ? μέχρι κάποιο διάστημα,(μέχρι το 2009 νομίζω)μου τους έδειναν οκ?...μετά όμως μου τους έκοψαν και τώρα,μου δίνουν μό-νο 150 που δε φτάνουν και πρέπει,να πηγαίνω ξανά και ξανά να γράφω άλλους οκ?)και ξανά μανά και άστα να πάνε....και το θέμα υγείας,μου είναι πολύ σοβαρό οκ? μπορεί εάν δεν κάνω καθετηριασμούς να πάθω ζημιά στα νεφρά μου,επειδή η κύστη μου δ ε δουλέυει σωστά,τα ούρα μπορεί να 'επιστρέψουν'στα νεφρά,ή μπορεί εάν είναι πολύ γεμάτη επειδή δε μπορεί,να τα βγάλει να μου ανέβει πολύυυ η πίεση με ότι αυτό συνεπάγεται ακόμη και ένα σοβαρό εγκεφαλικό)και καταλαβαίνεις ότι ΔΕΝ κοροιδέυω...αλλά αυτοί το χαβά τους...άστα οι δημόσιες υπηρεσίες είναι μη πώ...τώρα όσο για την αποχή ε,φίλε δ ε νομίζω ότι είναι,και η καλύτερη λύση καθότι αυτονών τα δοντάκια τους,θέλουν γερό τρίξιμο και η αποχή,όχι μόνι δε τους τρίζει τα δόντια αλλά τους κάνει να χαίρονται κιόλας επειδή ίσως,θα πάρουν περισσότερους ψήφους..ε,βλέπεις το κοινωνικό και εκλογικό σύστημα της Ελλάδος είναι τόσο σάπιο,αλλά και τόσο άρρωστο από τη ρίζω του,και τόσο αλλοπρόσαλο που αντί να τους,δυαλύσει η αποχή εδώ τους δίνει,μεγαλύτερη δύναμη...κατάλαβες? καλημέρες και έχεις,δίκιο..ναί,ναί έχεις δίκιο ειδικά για τις δημόσιες υπηρεσίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @DaisyCrazy Η συγκεκριμένη πήρε άδεια ενώ ήξερε ότι ο κόσμος είχε ραντεβού και δεν ενημέρωσε κανείς από το Ι.Κ.Α. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι περιμέναμε 2 μήνες να ξανακλέισουμε ραντεβού πάλι για μετά από 2 μήνες. Το σύνολο αναμονή 4 μηνών. Όσο για τις άδειες θυμάσαι στο παρλθόν αλλά και τώρα αν πέσει γιορτή Τρίτη ή Πέμπτη που οπι υπηρεσίες υπολειτουργούσαν Δευτέρες και Παρασκευές γιατί οι άδειες από τη σημαία έδιναν και έπαιρναν. Αποτέλεσμα; Η ταλαιπωρία του κόσμου. Για να πάρει κάποιος άδεια δεν πρέπει να υπάρχει και κάποιος άλλος εκείνη την εργάσιμη μέρα έτσι ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στους πολίτες;
    @Αθανασία Μπάχαλο Αθανασία. Δε βλέπεις τι γίνεται με τους διαβητικούς; Προτιμάνε να τους κόψουν τα πόδια παρά να χορηγήσουν ειδικά υποδήματα. Απλά είναι οικονομικό το συμφέρον. Δε σέβονται τίποτα και κανέναν! Μια ζωή βέβαια όλα αυτά γίνονται με την ανοχή του κράτους και της κάθε κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ως εκπαιδευτικος και Δ.Υ. θα απαντησω κι εγω:ΝΑΙ,το δημοσιο ειναι σαπιο!!!Στη συγκεκριμενη περιπτωση επρεπε να υπαρχει αντικαταστατης,για οποιονδηποτε λογο λειψει καποιος(ειτε για σοβαρο,ειτε για ...κωλοβαρεμα).Ετσι την πατησα κι εγω με υπαλληλο που ηταν σε αδεια και χρειαζομουν επειγοντως μια βεβαιωση απαραιτητη για την αποσπαση μου.Θελει πολλη-πολλη δουλεια για να στρωσουν τα πραγματα.Μην αναφερω τωρα κι αλλα παραδειγματα.Οσον αφορα την αποχη απο την καλπη,πιστευω οτι οσο και να απεχετε παλληκαρια,καποιοι θα βγαζουν νομους και θα συγκροτουν κυβερνηση εστω και με ελαχιστους ψηφοφορους(δειτε τον παροντα εκλογικο νόμο).Σιγουρα περναει το μηνυμα της απογοητευσης προς τους πολιτικους γενικα,αλλα δε βοηθα να αλλαξει κατι.Δυστυχως ειμαστε αναγκασμενοι να ψηφιζουμε τους λιγοτερο επιζημιους καθε φορα(κατα τη γνωμη μας)εκτος απο αυτους που ψηφιζουμε ιδεολογικα.Μακαρι να υπηρχε ενα κομα αριστερο στα κοινωνικα και ακροδεξιο στα εξωτερικα.Μονο οποιος ειναι αρνι μεσα και λυκος εξω πιστευω οτι θα ξανακερδισει την εμπιστοσυνη των απογοητευμενων Ελληνων.(Μην παει ο νους σας στο ΛΑΟΣ.Αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει μεγαλυτερος τυχοδιωκτης πολιτικος απο τον αρχηγο τους).Αλλα μεχρι τοτε,ας δειξετε τη διαμαρτυρια σας με την ψηφο σας και οχι με την αποχη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ανώνυμος Για το δημόσιο τι να πούμε... Όλοι ξέρουμε τι καρκίνος είναι και ότι υπολειτουργεί ή δυσλειτουργεί στην καλύτερη των περιπτώσεων. Όσο για την αποχή; Σίγουρα δεν είναι λύση αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα κανένας δεν μπορεί και δεν έχει δικαίωμα να κατηγορήσει τους απέχοντες. όσο οξύμωρο και να ακούγεται και η αποχή είναι πλέον πολιτική θέση. Αναποτελεσματική ή όχι ο χρόνος θα δείξει. Για το ΛΑ.Ο.Σ.; Συμφωνώ απόλυτα. Όπου τον συμφέρει κάθε φορά εκεί γέρνει και απ' ότι δείχνει δεν τον ενδιαφέρει αν είναι ορατό που φάσκει και αντιφάσκει. Δεν κάνει καν την προσπάθεια να τα μπαλώσει. Όπου υπέρχει συμφέρον. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άντε να γράψω κι εγώ κάτι...
    Καταρχήν είμαι κι εγώ από τους απέχοντες.
    Θεωρητικά είμαι λάθος. Θα μπορούσα να ψηφίσω ένα μικρο κόμμα ώστε να αποδυναμωθούν τα μεγάλα κόμματα. Πρακτικά όμως πιστεύω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Έστω ότι βγαίνει το ΚΚΕ (ξαναλέω ΈΣΤΩ), νομίζετε ότι δεν θα τους διπλαρώσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ? Φανταστείτε να βγει κανένα κόμμα που συνήθως παίρνει 0,5%. Εκεί να δείτε πέσιμο...
    Το γνωστό "στηρίζουμε τον τάδε γι'αύτο το λόγο".
    Κι αν ο "τάδε" δεν δεχτεί την στήριξη των "σωτήρων", θα γίνει τέτοια προβοκάτσια, ώστε να φύγει ο "τάδε" οικειοθελώς.
    Έτσι κι αλλιώς λοιπόν, μπροστά μας θα τους έχουμε πάλι.

    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @fotis Πες τα ρε Φώτη. Δε λένε να καταλάβουνε ότι οι ακλογές είναι φαύλος κύκλος με το υπα΄ρχον εκλογικό σύστημα. Και να βγεια κάποιος μικρός στην κυβέρνηση θα έχει το σθένος και την εμπειρία να αντιταχθεί σε Δ.Ν.Τ., Ε.Ε. και αλλού; Ή θα λακίσει με το πρώτο στρίμωγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;