Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Print this post

ΤΟ "ΚΑΛΟ" ΕΛΛΗΝΙΚΟ INTERNET

Καλησπέρες και καλή εβδομάδα παίδες. Να χαιρόμαστε το "καλό" ελληνικό internet!
Εκεί που σερφάριζα το Σάββατο νωρίς το απογευματάκι ξαφνικά οι σελίδες δεν άνοιγαν. Δοκιμάζω άλλους browser αλλά τίποτα. Κάνω επανεκκίνηση και πάλι τίποτα. Κοιτάζω το router και το λαμπάκι του internet σβηστό.
Επόμενη κίνηση να πάρω τηλέφωνο στο helpdesk του Ο.Τ.Ε. Εξηγώ τι παίχτηκε και μετά από από τρεις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις συνολικής διάρκειας δύο ωρών βγήκε το πόρισμα: "Ξέρετε κύριε υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση σας". Σώπα ρε μεγάλε σοβαρά; Και 'γω σου τηλεφώνησα για να μου δώσεις τη συνταγή για τα σουτζουκάκια τα σμυρναίικα.
Τεσπα! Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από τους υπαλλήλους στο helpdesk. Και ευγενικοί είναι και ορισμένοι είναι και γνώστες. Δυστυχώς έπεσα στο πρώτο τηλεφώνημα που έκανα σε έναν που ήθελε να κάνουμε κάποια πειράματα με τις συνδέσεις δυκτίου στον πίνακα ελέγχου και τα πράγματα έγιναν εντελώς τραγικά. Ίδρωσα για να συνεφέρω το pc αλλά τελικά τα κατάφερα.
Τελικά σήμερα το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η βλάβη. Η βλάβη; Απ 'οτι μου είπαν: "Ο Ο.Τ.Ε. δεν επέστρεφε IP". Σε μαι αναζήτηση στη google και σε κάποια forum που μπαίνω διάβασα ότι όλοι οι πάροχοι στην Ελλάδα (ανεξαιρέτως) κατεβάζουν τις πραγματικές ταχύτητες κάποιες ώρες κάθε μέρα για λόγους οικονομίας. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε όλοι τους είναι για πολλές κλωτσιές. Να μη μιλήσουμε για τις ταχύτητες που διαφημίζουν και δεν είναι πραγματικές αλλά έως...
Υ.Γ.: Αν ασχολείστε με τη μουσική και έχετε κάποιο συγκρότημα ή όχι και θέλετε να προβληθείτε μπείτε εδώ. Ίσως να σας ενδιαφέρει.

buzz it!

7 σχόλια:

  1. το κακο ειναι οτι για μια ακομα φορα και σε αυτον τον τομεα δεν παιρνουμε αυτα που πληρωνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @roverand Που είσαι εξαφανισμένος εσύ βρε άτομο; Χρόνια και ζαμάνια. Σχετικά με αυτό που λες συμφωνώ και επαυξάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθεύει οτι ο παροχος της συνδεσης μας, μας εχει ενα "προφιλ" ταχυτητας,(το οποιο οι περισσοτεροι δεν γνωριζουμε) και το οποιο ειναι κλειδωμένο, (συγκεκριμένο), οπως για παραδειγμα: προφιλ 2, σημαινει: σταθερη ταχυτητα 2 mbps, ακομα και αν εχουμε συνδεση 24 mbps ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Γιάννης Αυτό δεν το ξέρω αλλά όλα παίζουν σ' αυτή τη χώρα. Τόσα και τόσα έγιναν και γίνονατι, σ' αυτό θα κολλήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άλλα μας δείχνουν κι άλλα μας παρέχουν στην πραγματικότητα. το άκουσα από εργαζόμενο σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών. μόνο μεγάλοι οργανισμοί πιάνουν τις ταχύτητες που ανακοινώνουν. οι άλλοι πληρώνουν φούμαρα!
    καλημέρα hack!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειάσου αγαπητέ...ε,καλά δε ξέρεις πόοοσες φορές το έχω πάθει,εγώ αυτό..εγώ όμως ευτυχώς για τώρα,έχω τον αδελφό μου που ξέρει καλά πως να χειριστεί,ένα τυχόν πρόβλημα με το ιντερνέτ καθώς έχει,σπουδάσει αυτό το αντικείμενο οκ?..άμα παντρευτεί και φύγει από΄δω να δώ τί θα κάνω!!πιθανόν τότε,να βλέπετε πόστ από μένα κάθε χρόνο ή κάθε εξάμηνο ίσως???...α,καλά όσο για τις κάθε λογής 'υπηρεσίες'που είναι αρμόδιες για τα του ιντερνέτ...άστα να πάνε... έχεις δίκιο πάντως...και που να δείς,τι λούκι τραβήξαμε μείς όταν βάλαμε,αποκοδοικοποιητή ε, ξέρεις αυτή τη χοντρομαλακία,για τα ψηφιακά κανάλια και αηδίες κατσαρές...ένα μπάχαλο...οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας,πάντως είναι μη πώ...αυτοί είναι,να τους πιάσεις και να τους πλακώνεις στα μπουνίδια,μέρα-νύχτα μπας και έρθουν στα ίσα τους...ε,είχαμε πάρει 500χιλ τηλέφωνα γιανά μας βοηθήσουν,επειδή δε ξέραμε π ως διάβολο να συνδέσουμε αυτό το μαραφέτι έτσι ώστε να έχει,και τηλεόραση και τηλ και ιντερνέτ...(ο πατέρας μου έπαιρνε),συκεκριμένα γιατί αν και έχει,σπουδάσει ηλεκτρονικός και σε καλή σχολή...εδώ και τριάντα τόσα χρόνια λέμε τώρα οκ???και αν και μπορεί,να φτιάξει από μιά τηλεόραση μέχρι και ένα ελικόπτερο??? ίσως...ε,μ'αυτό δε ξέρω τι έπαθε,και τα κανε λίγο σαλάτα? ε,σαλάτα τέσπα...κι οι κύριοι μαλάκες της εν'λόγω εταιρίας κινητής όχι μόνο σήκωναν το τηλ αναγκαστικά, όχι μόνο του μιλάγανε με το ζόρι,αλλά είχαν και απαίσιο ύφος 45καρδιναλίων...μιλάμε οι άνθρωποι είναι για πολλά μπουνίδια...πραγματικά όμως...αλλά υποθέτω ότι τους έχουν,εκεί μόνο για διακοσμητικά στοιχεία,και τίποτε άλλο...εντελώς μαλάκες λέμε...αποτέλεσμα?ένα μπάχαλο στα ηλεκτρικά του σπιτιού,ένα τρελλό μπλέξιμο με τηλ,τηλ,ιντερνέτ συνεχείς διακοπές στη σύνδεση με το ιντερνέτ,...και ένα χάλι.. και ένα σπίτι καλωδιομένο μέχρι κεραίας που λένε...πως δε πάθαμε,ακόμη καρκίνο εδώ μέσα όλοι θάυμα είναι...ε,τώρα το φτιαξε κάπως αλλά κολλάει η τιβί..(τα κανάλια δε τα δείχνει καλά και παπαριές...)...συμβουλή-ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ ΑΠΟΚΟΔΟΙΚΟΠΟΙΤΗ! ΠΟ-ΤΕ...!!)και όσο πιο μακριά από τους μαλάκες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας....φιλάκια καλό μου...και κουράγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Αθανασία Gεια σου Αθανασία. Έτσι είναι. Τα helpdesk των περισσότερων εταιριών γενικότερα στην Ελλάδα είναι για κλάματα. Πολλές φορές κάνουν τα εύκολα δύσκολα και τα απλά πολύπλοκα.
    Για ποιον αποκωδικοποιητή μιλάς; Για Conn-x TV του ΟΤΕ? Για τον αποκωδικοποιητή της NOVA που δίνει η Forthnet?
    Πάντως αν έχετε ακόμα προβλήματα πρέπει να απαιτήσετε από την εταιρία να σας στείλει τεχνικό. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνετε για ένα χαλασμένο προϊόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;