Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Print this post

ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ

Πάει και η "γιορτή" του Βαλεντίνου! Ψιλοκινήθηκε η αγορά αλλά τι να το κάνεις! Με μια, δυο μέρες ή μια εβδομάδα το μήνα δε σώζεται η κατάσταση. Όπου να 'ναι έρχεται και η Τσικνοπέμπτη αλλά πόσες τρύπες μπορεί να βουλώσει και αυτή; Τη λύση έρχεται να τη δώσει η Τρόικα και ο κτηματομεσίτης της Γ.Α.Π.
Ξεπούλημα όσο - όσο! Τα πάντα όλα για τη φτιαχτή χρεωκοπία. Βλέπουν οι Ευρω-πέη ότι ο κοσμάκης στέρεψε εδώ και πολύ καιρό και φτάνουν στο ποθητό γι' αυτούς: κατάκτηση ελληνικών εδαφών και υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο θα μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα. Το ότι κυβερνούμαστε από ανθέλληνες πολλές δεκαετίες είναι γεγονός, αλλά να μην χαίρονται οι νοσταλγοί της χούντας και να μη θεωρούν ότι δικαιώνονται γιατί και η χούντα στήθηκε από τις Η.Π.Α. και έστελνε ζεστό ελληνικό παραδάκι για τις τότε εκεί εκλογές (σκάνδαλο Watergate). Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό το κακό της χούντας αλλά και πολλά άλλα.
Ανθέλληνες, προδότες και εφιάλτες υπήρχαν ανέκαθεν. Όποιος διαβάσει ελληνική ιστορία θα το διαπιστώσει πολύ εύκολα. Από τ' αρχαία χρόνια μέχρι και τη νεώτερη ελληνική ιστορία που δρούσαν συνωμοτικά. Τις τελευταίες δεκαετίες δρούνε ανεξέλεγκτα και με θράσος.
Ζούμε μια οικονομική κατοχή. Κατακτητές οι γερμανοί (μπροστάρηδες πάντα) και λοιποί ευρω-πέη. Όπως επί γερμανικής κατοχής, κατά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, υπήρχαν οι δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες έτσι υπάρχουν και σήμερα. Ειδικά οι δεύτεροι τώρα είναι στα καλύτερα τους μόνο που υπάρχουν με τη μορφή εταιριών.
Βρήκα σήμερα ένα τρίπτυχο φυλλάδιο στο γραμματοκιβώτιο μου. Το φυλλάδιο αυτό είναι από μια εταιρία που αγοράζει κοσμήματα, χρυσαφικά, χρυσά δόντια, λίρες κλπ. Τέτοιες εταιρίες περιφέρονται σε όλη την Ελλάδα σα γυρολόγοι με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλευτούνε την πλειοψηφία των απλών πολιτών που βρίσκεται σε ανέχεια και να τους στραγγίξουν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κείμενο στο φυλλάδιο που προσκαλεί τα υποψήφια θύματα να πουλήσουν ότι πολύτιμο έχουν για ψωροδεκάρες. Ο τρόπος που είναι γραμμένο, αν τον περάσει κανείς στο ντούκου, είναι μαρκετίστικος και προσπαθεί να πείσει τους πωλητές-πολίτες-θύματα ότι δεν χρειάζονται τα ότι πολύτιμα τους απέμειναν. Παρακάτω σας παραθέτω αυτούσιο το κείμενο από το φυλλάδιο:
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΣΑΣ ΤΩΡΑ! Έχετε σπίτι σας παλιά χρυσά κοσμήματα που δεν τα φοράτε και τα έχετε "πεταμένα" στη μπιζουτιέρα σας; Αρπάξτε τώρα την ευκαιρία και κάνετε τα παλιά σας άχρηστα κοσμήματα, χρήματα. Δεν έχετε ιδέα πόσα χρήματα αξίζουν; Εμείς μπορούμε να σας το πούμε! Ελάτε να εκτιμήσουμε τα κοσμήματα σας. Θα εκπλαγείτε με τις αξίες που υπάρχουν πεταμένες στο συρτάρι σας. Μετατρέψτε τα σε χρήματα και γίνετε την ίδια μέρα κατά κάτι πλουσιότεροι! Κοσμήματα με πολύτιμους λίθους Κοσμήματα με πολύτιμους λίθους και διαμάντια εκτιμούνται μόνο για την αξία τους σε χρυσό. ........................................................................................... Η αξία των αντικειμένων που μας στέλνετε, εκτιμάται σύμφωνα με την περιεκτικότητα τους σε καθαρό χρυσό και μόνο.
Για να αποκωδικοποιήσουμε λιγάκι το παραπάνω κείμενο. Με τις λέξεις που είναι σε κόκκινο χρώμα οι σύγχρονοι μαυραγορίτες προσπαθούνε να κάνουνε τον κόσμο να πιστέψει ότι κάποια πράγματα κάποιας αξίας που ίσως έχουνε και πιθανώς τεράστιας συναισθηματικής αξίας (αν είναι οικογενειακά κειμήλια) είναι άχρηστα και δεν τα χρειάζονται. Προσπαθούνε να περάσουν το μύνημα ότι χρειάζονται χρήματα (λόγω κρίσης). Με τις κίτρινες λέξεις προσπαθούνε να δώσουνε μορφή στο όνειρο. Ευκαιρία, χρήματα, πλούτος είναι λέξεις κλειδιά που χαλαρώνουν τους ανθρώπους και σαν δούριος ίππος προκαλούνε ευφορία. Δε λένε όμως πόσο γρήγορα τελειώνει το χρήμα και πόσο εύκολα μπορεί να υποτιμηθεί το χρήμα σε αντίθεση με τον χρυσό ο οποίος είναι σταθερή αξία αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια. Με πράσινο χρώμα είναι το πως κοστολογούνε. Εκεί λένε την αλήθεια εφόσον πιο μπροστά φροντίζουν να "καλοπιάσουν" τα θύματα. Δε θα μετρήσουνε την τεχνική, την παλαιότητα, τη συναισθηματική αξία. Μόνο το βάρος και την καθαρότητα του χρυσού. Τίποτε άλλο. Θα μετρήσουνε την πρώτη ύλη, οπότε όποιος την πατήσει θα πάρει πολύ λιγότερα απ' όσο πρέπει.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, η οικονομία χάλια και όλα αυτά είναι φτιαχτά. Η λύση που μας προτείνουν διάφοροι "καλοθελητές" είναι να ξεπουλήσουμε κωψοχρονιά ότι έχουμε και δεν έχουμε. Από νησιά μέχρι και τα χρυσά δόντια έτσι ώστε να φτάσουμε στην απόλυτη ανέχεια. Μακριά από αυτές τις μαυραγορίτικες εταιρίες που θέλουνε να βγάλουνε και από τη μύγα ξύγκι. Κρατήστε ότι πολύτιμο έχετε και μην το πουλάτε για ένα κομμάτι ψωμί. Μακριά από τα κοράκια και τα άλλα αρπακτικά.
Όπως δουλεύουν οι προαναφερθείσες εταιρίες έτσι δουλεύουν και οι ευρωπαίοι, το Δ.Ν.Τ., οι τρόικες και όλα τα μιάσματα των σύγχρονων καιρών. Έφεραν την Ελλάδα με τεχνάσματα στο χείλος του γκρεμού εκμεταλλευόμενοι την κουταμάρα μας και μας έπιασαν στον ύπνο. Τώρα θέλουν να βάλουν σε εφαρμογή το τελικό τους σχέδιο. Την καθολική κατάκτηση, υποταγή και εκμετάλευση της χώρας μας. Όλο αυτό που γίνεται δε γίνεται για τα χρήματα. Στην ουσία τα χρήματα που επικαλούνται είναι αριθμοί και μαθηματικές πράξεις. Τον ορυκτό πλούτο θέλουν να βάλουν στο χέρι. Ως γνωστόν η Ελλάδα έχει τεράστια αποθέματα σε πετρέλαιο, ουράνιο, φυσικό αέριο, νικέλιο, λιγνίτη και άλλα. Τόσα χρόνια δεν αναφέρονταν καθόλου και την τελευταία χρονιά ξαφνικά αναφέρονται τακτικά στα Μ.Μ.Ε.
Το παράδειγμα που πάει να δώσει ο Γ.Α.Π. με την κυβέρνηση του και όλη την αντιπολίτευση είναι προς αποφυγήν και όχι προς μίμηση.

buzz it!

9 σχόλια:

 1. Έχεις δίκιο. Όλοι αυτοί ειναι κοράκια που κοιτάνε να βγάλουν ό,τι μπορούν απ'το 'νεκρό' δηλ. τον έλληνα-καταναλωτή. Μακριά από αυτούς γιατί το ρευστό κάνει φτερα πολύ εύκολα και γρήγορα.
  Απ'την άλλη βέβαια αν η άλλη επιλογή είναι να μείνεις στο δρόμο, να φτάσεις άστεγος σίγουρα θα ποουλήσεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για να κρατήσεις ένα κεραμίδι πάνω απ'το κεφάλι σου. Όλα σχετικά είναι.
  Οσο για τη σκιώδη κυβέρνηση του ΓΑΠ ελπίζω σύντομα να φύγει, με το καλό ή όχι γιατί αρκετό κακό έκανε. Και ειναι σκιώδης κυβέρνηση αφού ουσιαστικά δυστυχώς κυβερνούν αυτοί που δίνουν το χρήμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @DaisyCrazy Όταν φτάσεις στο αμήν εννοείται ότι θα θυσιάσεις κάτι αλλά καλό είναι να το αποφεύγουμε όσο μπορούμε. Τώρα όσο για τον Γ.Α.Π. πιστεύω ότι το έργο που είχε το έκανε. Τη θεσούλα του την έχει εξασφαλισμένη στον Ο.Η.Ε. Όσο για το χρήμα που μας δίνουν... εγώ δεν είδα cent τσακιστό. Θεωρώ ότι μόνο παίρνουν και δε δίνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γειάσου ρε Δημήτρη...έχεις ε,ναί έχεις δίκιο..και πολύ,μάλιστα θα'λεγα..τι λες βρέ Δημήτρη??...μα...υπάρχουν,ακόμη και στην εποχή μας τέτοιοι?ε,δε το πιστέυω...αυτοί πάντως από όσο ξέρω,δε ξέρω αν κάνω,λάθος πάντως έκαναν θράυση σε εποχές,που ο κόσμος πείναγε τόσο που πάνω στην απελπισία του...έκανε διάφορα..(σε εποχές πολέμου,το '4Ο νομίζω)...κλπ,κλπ..και σε εποχές που υπήρχαν μεγάλες πείνες...πόοοσες και πόσες μεγαλοκυρίες,της υψηλής κοινωνίας είχαν πουλήσει ό,τι είχαν,και δεν είχαν (πανάκριβα κοσμήματα εκατομμυρίων),πανάκριβα ρούχα,έπιπλα..και δε συμμαζέυεται,σε τέτοιους για ένα κομμάτι ψωμί?..επειδή έπεσαν έξω και δ εν είχανε μία..έχεις δίκιο πάντως..ε,εμ έχω και γώ κάτι κοσμήματα (ανάμεσά τους και ένα μενταγιόν από φίλντισι,μαζί με ένα δακτυλίδι) σέτ ε,λές να τα δώσω?...(χοοοχοοοοχοοοοχοοο!) μπά πονάω και μόνο,που το σκέφτομαι...άστο...θα κλαίω τα λεφτάκια που χάλασα να τα πάρω,μετά...και δεν έχω και καμία μα καμία όμως,διάθεση να τα δώ στο λαιμό,και το δάκτυλο καμιάς ηλίθιας και αντιπαθητικής καρακάξας...πόσο μάλλον και γνωστής?...βρέ συ Δημήτρη είχε ανακατευτεί και η Χούντα η δικιά μας στο σκάνδαλο του Γουότεργκέιτ?...ε,δε το ξερα αυτό...αλλά,τη πλήρωσε τελικά μό-νο ο αμερικάνος πρόεδρος των Η.Π.Α τότε νομίζω..ίσως ένα,από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα έβερ ήταν,αυτό...κι ένα τεράστιο ρεζιλίκι για την Αμερική?...μάλλον...πάντως ναί έχεις δίκιο σε όλα,ωραίο ποστάκι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Αθανασία Φαντάζεσαι να δεις τα κοσμήματα σου αν τα πουλήσεις να τα φοράει καμιά αντιπαθέστατη καρακάξα στα ΜΜΕ? Όντως υπήρχε ελληνικός δάκτυλος στο Watergate μιας και εδώ και πολλά χρόνια στην ηγεσία CIA, FBI και άλλων αμερικάνικων υπηρεσιών βρίσκονται έλληνες. Πάντως και εμείς το πληρώσαμκε ακριβά. Βλέπε Κύπρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Που πάμε ωρέ??
  Κάθε μέρα κατρακυλάμε περισσότερο σαν χώρα εκεί που νομίζαμε ότι πιάσαμε πάτο τώρα ήρθε και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου να δέσει το γλυκό.

  Υπάρχουν και χειρότερα πέρνα μια βόλτα να διαβάσεις τα χάλια τους που οδηγούν.

  Την καλημέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @zoyzoy Όχι ζουζού μου. Ακόμα δεν πιάσαμε πάτο. Έχουμε ακόμα δρόμο για να πατώσουμε... Δυστυχώς έτσι είναι. Καλημέρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Απατεώνες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, είτε σε επίπεδο "να σου αρπάξουμε τα κοσμήματα", είτε σε επίπεδο "να ξεπουλήσουμε τη χώρα" (οι πιο επικίνδυνοι).
  Το θέμα είναι η ελληνική κοινωνία να καταλάβει πρώτα ότι θα πρέπει να βάλουμε ένα τέρμα στις λογικές του μέσου, του γνωστού ή αν θες καλύτερα στο βόλεμα με σκοπό τη δημιουργία ενός στρατού ψηφοφόρων. Αμέσως μετά θα πρέπει να σηκωθούμε από τους "βολικούς καναπέδες μας" και να παλέψουμε με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας μας για να φτιάξουμε ένα ένα τα στραβά που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα. Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε θα είμαστε ΆΞΙΟΙ της μοίρας μας και σε λίγα χρόνια τα πράγματα θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση.
  Δημήτρη καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΧΑΘΗΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΓΩ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ.
  ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.
  ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Tasos Είναι οι νέοι μαυραγορίτες. Τα μιάσματα που κοιτάζουν να εκμεταλλευτούνε τη δυστυχία του κόσμου.
  @JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS Και 'γω χάθηκα με το πανεπιστήμιο σκρουτζάκο. Καλό κουράγιο να έχουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;