Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Print this post

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;

Βλέπουμε τους τελευταίους μήνες να υπάρχει μια έντονη κινητοποίηση σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες. Το ένα καθεστώς πέφτει μετά το άλλο. Μα έτσι ξαφνικά; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν υπάρχει δυτικός δάκτυλος εδώ πέρα.
Στη Λιβύη επικρατεί χάος. Μετά από σαράντα χρόνια εξουσίας που είχε ο Καντάφι τώρα θυμήθηκαν ότι είναι δικτάτορας; Τώρα κατάλαβαν ότι κακοπερνούσαν αν κακοπερνούσαν; Έψαξα στο διαδύκτιο για να καταλάβω το πως ήταν η ζωή στη Λιβύη πριν ξεκινήσει το μακελειό των τελευταίων εβδομάδων. Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη είναι αρκετά δύσκολο να υπάρξει πλήρης ισότητα των δύο φύλων και κάποιες ελευθερίες καταπατούνται. Η Λιβύη μαζί με το Αζερμπαϊτζάν είναι ίσως από τα πιο δημοκρατικά μουσουλμανικά κράτη. Δε θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες για να μη μακρυγορήσω. Όποιος έχει σύνδεση στο internet μπορεί να κάνει μια αναζήτηση στη Google.
Το θέμα είναι ότι η Λιβύη έχει πολύ πετρέλαιο και μάλλον θα έχουμε άλλον ένα πόλεμο τύπου Ιράκ. Όλοι οι ευρωπαίοι και μη "φίλοι" του Καντάφι έχουν γυρίσει την πλάτη στον τελευταίο. Τυχαίο; Δε νομίζω! Τελικά αν δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν;
Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε άλλον ένα αμερικανο-συμμαχικό "απελευθερωτικό" πόλεμο στη Λιβύη για τη δήθεν εγκατάσταση της "δημοκρατίας". Μιας δημοκρατίας που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων πετρελαϊκών επιχειρήσεων.
Δεν ξέρω πόσοι και αν γνωρίζετε τον John Pilger. Ο κύριος αυτός είναι ένας αυστραλός δημοσιογράφος με πολλές περγαμηνές και κάνει διάφορα ντοκιμαντέρ. Η ιστοσελίδα του είναι η www.johnpilger.com και μπορείτε να δείτε πολύ υλικό από τη δουλειά που κάνει. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Παρακάτω έβαλα ένα ντοκυμαντέρ του John Pilger με ελληνικούς υπότιτλους το οποίο το βρήκα στο You Tube. Θα δείτε πως πέφτουν κυβερνήσεις, πως δημιουργούνται δικτατορίες, πως εξυπηρετούνται τα μεγάλα συμφέροντα κυρίως των Η.Π.Α. καθώς επίσης και την αλαζονική στάση κάποιων πρωταγωνιστών της καταστροφής. Βρείτε 94 λεπτά (τόσο διαρκεί το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ) για να το δείτε και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι. Θα δείτε πως γονάτισαν την κεντρική και λατινική αμερική στην κυριολεξία. Ο τίτλος αυτού; "The war on democracy".

Επειδή θα σας κυριεύσει η κατήφεια έβαλα και άλλο ένα video. Είναι ένα τραγούδι του Israel Kamakawiwo'ole ή αλλιώς όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά "Bruddah ΙΖ" (προφέρεται: μπράντα ιζ). Ποιός είναι ο κύριος αυτός; Είναι ένας χαβανέζος τραγουδιστής που πέθανε το 1997 σε ηλικία μόλις 38 ετών λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας (ζύγιζε 343 κιλά) με καταπληκτική φωνή. Το τραγούδι που παραθέτω δεν είναι δικό του αλλά το έκανε παγκοσμίως γνωστό με τη χαρακτηριστική φωνή του και με τη συνοδεία του χαβανέζικου μουσικού οργάνου ukulele (ελληνιστί γιουκαλίλι - η μικρή κιθάρα με τέσσερις χορδές) και σίγουρα το ξέρετε οι περισσότεροι. Ο λόγος γίνεται για το "Over the rainbow" από το Μάγο του Οζ (The wizzard of Oz). Άλλη πετυχημένη διασκευή που έκανε ο IZ είναι και το What a wonderful world του Louis Armstrong. Κάτω από το video έβαλα και τους στίχους του τραγουδιού για το τραγουδήσετε και να δείτε ότι πρέπει πάντα να υπάρχει και μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων, πιο αισιόδοξη αν και το τραγούδι είναι λιγάκι μελαγχολικό βλέποντας το video το οποίο δείχνει να σκορπίζουν την τέφρα αυτού του πραγματικά ταλαντούχου τραγουδιστή. Το website του Israel Kamakawiwo'ole είναι το: www.izhawaii.com.





OVER THE RAINBOW - ISRAEL "IZ" KAMAKAWIWO'OLE (lyrics)
Ooooo oooooo ohoohohoo
Ooooo ohooohoo oooohoo
Ooooo ohoohooo oohoooo
Oohooo oohoooho ooooho
Ooooo oooooo oooooo
Ooooo oooooo oooooo

Somewhere over the rainbow
Way up high
And the dreams that you dreamed of
Once in a lullaby ii ii iii

Somewhere over the rainbow
Blue birds fly
And the dreams that you dreamed of
Dreams really do come true ooh ooooh

Someday I'll wish upon a star
Wake up where the clouds are far behind me ee ee eeh
Where trouble melts like lemon drops
High above the chimney tops thats where you'll find me oh
Somewhere over the rainbow blue birds fly
And the dream that you dare to,why, oh why can't I? i iiii

Someday I'll wish upon a star
Wake up where the clouds are far behind me ee ee eeh
Where trouble melts like lemon drops
High above the chimney tops thats where you'll find me oh
Somewhere over the rainbow blue birds fly
And the dream that you dare to,why, oh why can't I? i iiii

buzz it!

11 σχόλια:

  1. Αν και δεν αποκλείω να'χουν χωθεί διάφοροι για να κερδίσουν απ'το ξεσηκωμό των αράβων δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι λαοί αυτοί μόνο με ξένο δάκτυλο θα έκαναν κάτι για να ελευθερωθούν. Είναι πολύ υποτιμητικό και απαξιωτικό να πιστεύεις κάτι τέτοιο. Ο ξένος δάκτυλος να κινεί κυβερνήσεις ή επιχειρηματίες που'χουν ιδία συμφέροντα ναι. Αλλά ένας, δύο, τρεις λαοί ολάκεροι να κινούνται από ξένο δάκτυλο αυτό μου φαίνεται αδύνατο. Θα μπορούσε να συμβεί αν ήταν όλοι τους ηλίθιοι, ώστε εύκολα κάποιος να τους βάζει να κάνουν ό,τι θέλει. Δεν είναι όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @DaisyCrazy Δεν υποτιμώ, δεν απαξιώνω και δε θεωρώ κανέναν ηλίθιο. Δεν ξέρω αν είδες το ντοκυμαντέρ αλλά η σύγχρονη παγκόσμια ιστορία μας διδάσκει ότι πάντα ο πλουσιότερος και δυνατότερος παίζει παιχνίδια στην πλάτη του μικρότεου και φτωχότερου μς θύμα τον τελευταίο. Δε νομίζω να το αμφισβητείς αυτό. Να μην ξεχνάμαι τι έγινε στο Αφγανιστάν στο Ιράκ, παλιότερα στον πόλεμο μεταξύ Ιράν και Ιράκ, στη Λατινή και στην Κεντρική Αμερική στην Αφρικανική ήπειρο και και και... Τελειωμό δεν έχει η λίστα! Τα μουσουλμανικά κράτη έχουν μια ιδιότητα. Ποια είναι αυτή; Ευκολότερα αποδέχονται τη σκλαβιά γιατί η θρησκεία είναι μέρος της πολιτικής σε αυτά τα κράτη, είναι μέρος της κοινωνικότητα και της καθημερινότητας. Αλλά και ηλίθιους να τους θεωρούσα δε θα είχα άδικο. Όχι ότι εδώ στην Ελλάδα είμαστε καλύτεροι. Εμείς έχουμε πάρει το πρωτάθλημα της ηλιθιότητας εφόσον ψηφίζουμε τους ίδιους συνέχεια ενώ ξέρουμε τι σκατάδες είναι και μετά κλαιγόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη συγκλονιστικό το ντοκιμαντέρ σου άξιζε η 11/2 ώρα που αφιέρωσα.
    Ήθελα να'ξερα αυτό το άγαλμα της Ελευθερίας τι αντιπροσωπεύει γιαυτούς την κατάλυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ολόκληρης της γης.
    Πόση ψευτιά και υποκρισία κρύβεται πίσω απ'το αμερικανικό όνειρο ελάχιστοι γνωρίζουν.
    Τώρα βρήκαν άλλους τρόπους να επιβάλλονται στα κράτη και δυστυχώς είμαστε στο κατάλογό τους.
    Ρίξε μια ματιά και στο πόστ μου συνδέονται με αρκετά στοιχεία με το ντοκιμαντέρ σου!

    Τα θαλασσινά μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @zoyzoy Γεια σου ζουζουνάκι. Να διευκρινήσω ότι το ντοκυμαντέρ δεν είναι δικό μου. Εγώ απλά το αναδημοσίευσα από το You Tube. Χαίρομαι που σ' άρεσε. Μην ξεχνάς ότι το άγαλμα της ελευθερίας είναι δώρο της Γαλλίας προς τις Η.Π.Α. οπότε πολύ πιθανόν να μην αντιπροσωπεύει τίποτα. Να πούμε ότι άλλο η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική και άλλο οι απλοί αμερικανοί πολίτες που πολλοί εξ' αυτών υποφέρουν από ανεργία και φτώχεια. Η ψευτιά και η υποκρισία δεν είναι αμερικάνικο χαρακτηριστικό γνώρισμα αλλά παγκόσμιου σε όλες τις άρχουσες τάξεις. Ο οικονομικός πόλεμος σίγουρα είναι ένας πετυχημένος τρόπος για τη σκλάβωση διαφόρων κρατών. Δυστυχώς! Αλλά και πάλι πιστεύω ότι η αφύπνιση του κόσμου μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και τους υπαίτιους προ εκπλήξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hackaday τρέχω με νοσοκομεία πάλι και δεν έχω κουράγιο να γράψω εκτενές σχόλιο. Αλλά 1. Μην τσουβαλιάζεις όλες τις αραβικές χώρες. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. 2. Ανεξάρτητα από τις διαθέσεις των δυνατών να εκμεταλλευτούν καταστάσεις (και θα το κάνουν όπου μπορούν), ζούμε μία τελείως διαφορετική εποχή από όσες ήξερες και ετοίμασε τα ματάκια σου για πολλές εκπλήξεις και μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Κι αυτό στο λέω έχοντας παρακολουθήσει κυριολεκτικά για ολόκληρα 24ωρα το θέμα της Αιγύπτου και έχοντας προσωπική εμπειρία από νοοτροπία Αράβων από διαφορετικές χώρες και έχοντας διαβάσει αρκετές αναλύσεις και άρθρα τώρα με τα γεγονότα.
    Σε μία δεκαετία περίπου το παγκόσμιο σκηνικό που γνωρίζουμε σήμερα θα έχει αλλάξει τελείως και θα με θυμηθείς... Για καλύτερα ή χειρότερα μη βιάζεσαι επίσης να βγάλεις συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ένα: Ζούμε μία κρίσιμη ιστορική καμπή με πιθανές πολύ έντονες δομικές αλλαγές που δεν τις φαντάζεσαι καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και διάβασε και αυτό το άρθρο του φίλου σου Locus Publicus http://locus-editorium.blogspot.com/2011/02/he-voice-of-madison.html
    Δεν είναι άσχετο με όσα σου λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα έχω παρακολουθήσει συνδυαστικά όλα αυτά, συν άλλα που δεν μπορώ τώρα να γράψω γι' αυτό έχω την άποψη που διατύπωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @coolplatanos Μα και εγώ Ντίνα δε γράφω στον αέρα. Έφαγα αρκετά 24ωρα στα δορυφορικά τηλεοπτικά δύκτια, στο διαδύκτιο, στις εφημερίδες και παντού επίσης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα έξω (στην ουσία έζησα σε γκέτο όπου ζούσαν άνθρωποι από 192 χώρες και σε αυτή τη μικρή κοινωνία μιλούσαν 105 διαφορετικές γλώσσες), ταξίδεψα αρκετά και έχω συναναστραφεί με πολλούς άραβες από διάφορα κράτη (ζούσαμε στην ίδια γειτονιά, πηγαίναμε σχολείο και έβλεπα την καθημερινότητα τους και άκουγα τις απόψεις τους και των οικογενειών τους) οπότε πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου. Δεν μιλάω απ' έξω. Υποτίθεται ότι ζούμε σε δημοκρατία. Δεν τσουβαλιάζω κανένα και τίποτα και όσο για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται το κατάλαβα εδώ και καιρό (χρόνια ολόκληρα). Δεν είμαι αδαής. Μόνο ένας υπερηλίθιος δε μπορεί να δει όλα αυτά που έρχονται. Όλος ο κόσμος το έχει καταλάβει. Άσε που τα μεγάλα κεφάλια μας το λένε όλη την ώρα εμμέσως πλην σαφώς για να το εμπεδώσουμε καλά. Δεν είμαι από αυτούς που γράφουν για να λέω ότι έγραψα και εγώ κάτι για το συγκεκριμένο θέμα. Πίστεψε με ξενυχτάω πάρα μα πάρα πολύ (μπορεί να στο διαβεβαιώσει και το έταιρον μου ήμισι) στο διαδύκτιο και το μόνο που κάνω είναι να βλέπω σχετικά videos και να διαβάζω άρθρα απ' όλο τον κόσμο. Δεν είμαι πεφωτισμένος αλλά θεωρώ ότι είμαι αρκετά διαβασμένος οπότε επιμένω στις απόψεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @coolplatanos Επίσης θεωρώ ότι έχω σώας τα φρένας έτσι ώστε να διατυπώνω την άποψη μου σε οποιοδήποτε θέμα (όποιο και να είναι αυτό). Δεν είμαι κατώτερος κανενός, ούτε έχω IQ ραδικιού έτσι ώστε να θεωρώ άλλους ανώτερους μου πνευματικά (δεν πρόκειται ποτέ να ξεπέσω σε αυτό το βαθμό) και να τους θεωρώ μέντορες, δάσκαλους ή οτιδήποτε άλλο. Θεωρώ ότι έχω τις ίδιες ικανότητες και το ίδιο δικαίωμα με δημοσιογράφους, ιστορικούς, πολιτικούς και δεν ξέρω 'γω τι άλλο και μπορώ να διατυπώνω την άποψη μου. Αν έχω σωστή ή λανθασμένη γνώμη μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Από ψευτοπροφήτες και τηλεβιβλιοπώλες που θέλουν να πλουτίσουν πουλώντας "γνώση" χόρτασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εισέπραξες λανθασμένα το σχόλιο. Δεν αμφισβήτησα το δικαίωμα σου να έχεις διαφορετική άποψη, ούτε το έπαιξα μέντορας ή δάσκαλος. Απλά σου είπα μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και επέτρεψε μου και μένα να έχω διαφορετική άποψη, διότι οι μετανάστες (κρίνε και από Ελληνες κυρίως Αμερικής) για λόγους που αν θέλεις θα συζητήσουμε (διότι σε λίγο φεύγω πάλι για νοσοκομείο που έχω τη μάνα μου) κατά κανόνα είναι πιο συντηρητικοί από όσους μένουν πίσω στη χώρα. Οι δικές μου επαφές δεν ήταν με μετανάστες, αλλά φοιτητές, έχει διαφορά και θα καταλάβεις για ποιο λόγο όταν σου εκθέσω επιχειρήματα.
    Πάντως γεγονός είναι ότι σήμερα για πρώτη φορά συμμετέχουν στη ζωή τους μεγάλες γυναίκες στην Αίγυπτο στο δημοψήφισμα για την τροποποίηση του συντάγματος.
    Και μη με ανακατεύεις με τηλεβιβλιοπώλες. Επέτρεψε μου λόγω ενασχόλησης λίγο περισσότερο από σένα με την πολιτική να έχω μία άλλη αντίληψη, χωρίς να σημαίνει ότι εσύ έχεις απαραίτητα άδικο στις επιφυλάξεις σου. Κακώς θεώρησες ότι σε υποτιμώ, διότι διαφωνώ επίσης με υποτιθέμενα μεγάλα δημοσιογραφικά ονόματα που έχουν ανάλογη άποψη με σένα, διότι κι εγώ θεωρώ ότι μπορώ να έχω άποψη ξέχωρη από αυτή των ειδικών και καλά κάποιες φορές. Προσωπικά θεωρώ ότι ποτέ τα πράγματα δεν είναι μαύρο άσπρο. Και προς θεού με με ταυτίζεις με τηλεβιβλιοπώλες. Απλά συχνά με έχει δικαιώσει το ένστικτό μου - σε συνδυασμό με κάποια πράγματα που παρακολουθπώ- γι' αυτό επιμένω επίσης στην άποψη μου. Σε κάποια σημεία δεν διαφωνούμε, αλλά δεν έχω το χρόνο να αναφερθώ λεπτομερώς. Ως προς το τσουβάλιασμα εννοώ ότι π.χ. Αίγυπτος καμία σχέση σαν σύνθεση πληθυσμιακή και πολιτική με Λιβύη. Η δεύτερη ακόμα έχει φυλές, η πρώτη έχει μία πολύ πιο συμπαγή κοινωνική ενότητα. Τα λέμε εκτενέστερα όταν ξεμπερδέψω με νοσοκομεία. Σε φιλώ και μη μου θίγεσαι. Οποιος και να ήσουν θα σε αμφισβητούσα στη συγκεκριμένη περίπτωση διότι απλά έχω άλλη άποψη για το θέμα, όχι πλήρως, αλλά σε ουσιώδη σημεία.
    Εξάλλου μέντορα της δημοσιογραφίας επικαλέστηκες, σκέφθηκες μήπως διαφωνώ με εκείνον; Αλλά θα δω και το βίντεο όταν θα έχω χρόνο που ψιλιάζομαι ότι θα διαφωνώ όπως διαφωνώ εν μέρει και με τη Ναόμι Κλάιν σε κάποιο βαθμό που έχει κάποιες ανάλογες απόψεις, παρότι είχα βάλει γι' αυτήν ποστ στη σελίδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @coolplatanos Δεν θίγομαι απλά δεν ανέχομαι να μου λένε: "έχεις άδικο και εγώ έχω δίκιο". Έχω τη δική μου κρίση και νοημοσύνη, όποια και αν είναι αυτή. όταν αναφέρομαι σε τηλεβιβλιοπώλες σαφώς δεν αναφέρομαι σ' εσένα αλλά σε (θα το πω ονομαστικά) άτομα τύπου Αφών Γεωργιάδη, Κωσταντινίδη, Βελόπουλου που πουλάνε την ελληνική ιστορία εφόσον πρώτα αυτοανακυρήχτηκαν παντογνώστες. Το τι γίνεται θέλω να το μελετήσω, να το κρίνω και να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα και όχι να μου τα φυτέψει κάποιος στο κεφάλι αβασάνιστα.
    Το σφάλμα σου ξέρεις που είναι; Λες: "Επέτρεψε μου λόγω ενασχόλησης λίγο περισσότερο από σένα με την πολιτική...", μα που ξέρεις αν ασχολούμαι και πόσο ασχολούμαι με την πολιτική; Οπότε μάλλον εσύ έβγαλες βιαστικό συμπέρασμα. Γιατί; Γιατί έπαψα εδώ και αρκετά χρόνια να ασχολούμαι με την πολιτική, επειδή η βρωμιά είναι παντού. Ναι, προτιμώ να σχολιάζω τα διάφορα σημεία των καιρών με τη δική μου ματιά (άσχετα αν συμφωνεί ο αναγνώστης ή όχι). Αν ήθελα να γίνω αρεστός θα έγραφα άλλα και είναι πανεύκολο. Το ότι δεν είμαι πολιτικοποιημένος και κοματικοποιημένος δε μου αφαιρεί το δικαίωμα του λόγου και της γνώμης.
    Όσο για το ένστικτο σου; Ίσως μπορεί να βασίζεσαι εσύ σ' αυτό αλλά εγώ δεν μπορώ να βασιστώ στο ένστικτο σου ή στο ένστικτο κάποιου άλλου όπως δε μπορώ να βασιστώ σε λόγια και πρακτικές κανενός πολιτικού πλέον γιατί τις συνέπειες τις βιώνω εγώ. Έχω το δικό μου ένστικτο και αυτό μου φτάνει. Αν κάνω λάθος και υποστώ οποιαδήποτε συνέπεια τουλάχιστο θα ξέρω ότι είναι από δικό μου λάθος και όχι από λάθος κάποιου άλλου του οποίου θα επωμιστώ τις συνέπεις, κάτι που με καθιστά ως ένα είδος πειραματόζωου.
    Αναφέρεσαι στην Αίγυπτο ως πιο συμπαγή στον τομέα της πλυθησμιακής δομής. Να σου θυμίσω πριν λίγο καιρό τον χαμό που επικράτησες με τους Κόπτες; Στην Αίγυπτο υπάρχει ο διαχωρισμός βορρά και νότου, όπου στο βορρά μένους περισσότερο άραβες και στο νότο περισσότερο αφρικανοί. Είναι διαχωρισμένοι. Αυτό δε δείχνει και μεγάλη συνοχή. Το ότι οι γυναίκες για πρώτη φορά στην Αίγυπτο συμμετέχουν σε δημοψήφισμα δε σημαίνει ότι υπάρχει και ισότητα. Είναι ένα μικρό βήμα αλλά χρειάζεται πολύς δρόμος ακόμα. Πάντως πρέπει να παραδεχτείς ότι η θρησκεία παίζει τεράστι ρόλο σε όλο το γίγνεσθαι των μουσουλμανικών κρατών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλγχω των πολιτών. Κάτι παρόμοιο βέβαια γίνεται και σε κράτη της Δύσης (ο George W. Bush jr. πως κέρδισε τις δεύτερες εκλογές; προβάλλοντας τη θρησκεία).
    Επίσης λες ότι εσύ συναναστρέφηκες με φοιτητές. Ποια η διαφορά με τα άτομα που συναναστρέφηκα εγώ; Μήπως είναι πιο έξυπνοι; Δε νομίζω. Τέσπα.
    Καλός ο αντίλογος αλλά δε χρειάζεται να ακυρώνουμε κάποιον επειδή διαφωνούμε με τις απόψεις του. Σέβομαι την άποψη σου αλλά σεβάσου και εσύ τη δική μου. Ο χρόνος μόνο θα δείξει αν και ποιος είχε δίκιο.
    Δεν ξέρω αν ο τόνος που γράφω φαίνεται επιθετικός. Κάθε άλλο. Απλά γράφω αυτά που πιστεύω και έχω κάποια όρια όπου δεν επιτρέπω κανένα να με ακυρώσει σε οτιδήποτε. Η έκθεση ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου στο σχολείο. Πάντως σε διαβεβαιώ ότι δεν είμαι καθόλου θιγμένος. Παραμένω περισσότερο από ποτέ πιστός στις απόψεις μου και αυτό έχει για 'μένα σημασία. Περαστικά στη μητέρα σου και εύχομαι γρήγορα να ξεμπερδέψεις με αυτή την περιπέτεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;