Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Print this post

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Καλημέρα, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Έχουμε να τα πούμε πάνω από μια εβδομάδα. Είπα να κάνω μια αποτοξίνωση από το διαδύκτιο. Χρειάζεται πότε - πότε. Επιτέλους παντρεύτηκαν ο μπούλης με τη wannabe princess... Μας ζάλισαν τόσες εβδομάδες αλλά και ο απόηχος αυτού του καρακιτσάτου θεάματος είναι εξίσου ενοχλητικός.
Δε μπορώ να καταλάβω πως οι Βρετανοί δέχονται τη μοναρχία όπως και τους πολίτες κάθε χώρας που έχει βασιλιάδες, πρίγκηπες και λοιπούς τεμπελχανάδες. Χαίρονται που έχουν κάποιους κηφήνες που ζούνε σε βάρος όλης της εκεί κοινωνίας, που τρώνε με χρυσά κουτάλια και κάνουν το απόλυτο τίποτα. Όλοι έτρεχαν να δούνε το πριγκιπικό ζεύγος. Άλλη δουλειά δεν είχαν; Την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις στη Μεγάλη Βρετανία ο κόσμος έχει εθιστεί με το γάμο και ταξιδεύει νοερά σε παραμύθια μπας και βρει μια θέση στον ήλιο...
Λένε ότι ο γάμος κόστισε πάνω από 20 εκατομύρια ευρώ. Αμφιβάλλω αν η βασιλική οικογένεια έβαλε το χεράκι στην τσέπη της. Σίγουρα τη νύφη την πλήρωσαν οι απλοί πολίτες. Είπαμε... οι γαλαζοαίματοι μόνο παίρνουν για να χορτάσουν τα ατέλειωτα θέλω τους και να ικανοποιήσουν τα ακριβά τους γούστα. Λένε ότι τα έσοδα είναι πάνω από 700 εκατομύρια ευρώ. Το ερώτημα είναι ποιος θα τα καρπωθεί; Με αυτά τα λεφτά κανονικά θα έπρεπε να μη γίνουν οι προγραμματισμένες απολύσεις. Νομίζω; Άρα όσοι μιλήσουν για τα τεράστια έσοδα και για πετυχημένη κίνηση marketing της Μ. Βρετανίας ας το ξανασκεφτούνε. Οι απλοί πολίτες εκεί πέρα δε θα δούνε καμία αλλαγή. Θα συνεχίσουν να θαυμάζουν τους καταστροφείς τους. Βλέπετε δεν πάσχουμε μόνο εμείς από το σύνδρομο της Στοκχόλμης!
Άντε οι Βρετανοί έχουν μια δικαιολογία και χαίρονται. Τουρισμός, κίνηση των μαγαζιών, προβολή της χώρας εν όψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2012 κλπ. Εδώ στην Ελλάδα γιατί τόση εμμονή; Όλα τα Μ.Μ.Ε. μας ζάλισαν και συνεχίζουν να μας ζαλίζουν με τον πριγκιπικό γάμο που στην ουσία ήταν μια καρακιτσάτη παράσταση. Ένα περιοδικό έβγαλε και έκτακτο τεύχος για τα του γάμου δρώμενα. ΕΛΕΟΣ!!! Αυτά τα μεγαλοπιάσματα δε μας έγιναν μάθημα ακόμα; Υπνωτίζουν τον κόσμο με άπιαστα όνειρα και πλούτη τη στιγμή που δεν μπορούμε να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας. Πόση ηλιθιότητα πια, όχι μόνο σ' αυτή τη χώρα αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπάρχει;
Σίγουρα αυτός ο γάμος ήταν αφορμή για να μην ασχολούνται οι έλληνες με τα πραγματικά προβλήματα που έχουν τα οποία είναι ουκ ολίγα. Τα Μ.Μ.Ε. για άλλη μια φορά έπαιξαν καλά το ρόλο του υπνωτικού. Έκαναν αναφορά στα πάντα. Δεν άφησαν τίποτα ασχολίαστο. Ειδικά αφιερώματα ακόμα και στα γελοία καπέλα που φορούσαν οι μαντάμες. Καπέλα σα δορυφορικά πιάτα, σα σφηκοφωλιές, σαν καθήκια... Διαγωνισμός για το ποια θα φορούσε το ποιο γελοίο καπέλο. Ακόμα και στο διαδύκτιο πάμπολλα blogs και όχι μόνο ασχολήθηκαν μόνο με αυτό το θέμα. Ξεχάστηκαν τα πάντα. Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Κερατέας, τα μνημόνια, το Δ.Ν.Τ., τα πάντα. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί φιλοβασιλικοί με αυτές τις σκηνές που έβλεπαν αγαλίασε η ψυχή τους και ζήλευαν που δεν ήταν παρόντες σ' αυτό το τσίρκο.
Τα μυαλά μας και μια λίρα! Αυτό έχω να πω. Καλύτερα να κοιτάξουμε πως θα γλιτώσουμε από την περιπέτεια που μας έμπλεξαν οι γαλαζοαίματοι της μπανανίας μας σε συνεργασία με τα κοράκια του εξωτερικού και να αφήσουμε κατά μέρος τα μεγαλοπιάσματα και τα παλάτια.
Σήμερα είναι πρωτομαγιά. Να σας ευχηθώ καλό μήνα. Ας σκεφτούμε τι έγινε πριν αρκετά χρόνια και αν δεν ξέρετε διαβάστε εδώ. Ας αναλογιστούμε τι είχαμε και τι χάσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, τρόπο σκέψεις και αν δεν τολμήσουμε να διώξουμε την οικογενειοκρατία που μας κρατάει σε μια πορεία ενός φαύλου κύκλου θα έρθουν και χειρότερα. Αν δεν πετάξουμε τις κομματικές σημαίες και αν δεν ενωθούμε έστω και την ύστατη στιγμή θα είμαστε οι απόβλητοι της κοινωνίας που θαυμάζουν βασιλικούς γάμους και περιμένουν να πέσουν μερικά ψίχουλα από τα πλούσια τραπέζια για να τραφούνε.
Σήμερα δεν κατέβηκα σε καμία πορεία και σε καμία συγκέντρωση. Συνειδητά. Γιατί; Γιατί δε γουστάρω να οικειοποιούνται τη συμμετοχή μου κόμματα της αριστεράς και να θέλουν να με προβάλλουν χωρίς τη θέληση μου ως δικό τους για να δείξουν ότι έχουν ρεύμα ενώ στην ουσία δεν είναι πάνω από τριάντα άτομα τα οποία είναι καλοβολεμένα και θέλουν να πουλήσουν θεωρία. Δε γουστάρω να ακούω μεγάλα λόγια από συνδικαλιστές που είναι βολεμένοι οικογενειακώς. Φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, είπα να το παίξω "επαναστάτης του καναπέ" και να γράψω αυτή την ανάρτηση. Το προτιμώ από το να γίνω ένα με τα λαμόγια που με τις πλάτες μου θα φάνε ακόμα περισσότερα. Αν δεν πετάξουμε τις κομματικές σημαίες και τις παρωπίδες και να βγούμε στους δρόμους όλοι ενωμένοι χαΐρι σ' αυτή τη χώρα δε θα δούμε.

buzz it!

12 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε jim! Αυτή η τελευταία δήλωση είναι όλα τα λεφτά, είναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! Μαζί σου φίλε μου (εδώ και χρόνια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Γεια σου Γιάννη και καλό μήνα. Δε λέω κάτι τρελό ή καμιά βαριά φιλοσοφία. Λέω το αυτονόητο και δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και άλλοι. Το πρόβλημα είναι ότι πάσχουμε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Από την αντιπολίτευση και μετά τα θύματα προσκολώνται στους θύτες και τους βλέπουν ως σωτήρες ενώ γνωρίζουν ότι δεν υφίστατι κάτι τέτοιο. Με λίγα λόγια είμαστε μαζόχες. Φοβόμαστε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Το Βέλγιο εδώ και ένα χρόνο σχδόν δε μπορεί να βγάλει κυβέρνηση. Δεν έπαθαν και τίποτα. Το αντίθετο πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει να γίνει αυτοκάθαρση αναγκαστικά και να σκεφτούμε πραγματικά τι χρειαζόμαστε και τι θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμδωνω κ εγω με τη τελευταια σου προταση. Πρεπει να γινει! Το θεμα ειναι ποτε... θα δειξουμε ως λαος οτι 'ξυπναμε' καποια στιγμη! Καλο μηνα! Δυστυχως τα χειροτερα ερχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @gatodiakritikos Ελπίζω ότι θα γίνει. Βέβαια είμαστε λαός που αντιδρά σε μια άσχημη κατάσταση όταν αυτή φτάσει στο αμήν. Καλό μήνα να έχουμε ...αν και δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς υπάρχουν και χειρότερα σ'αυτόν τον πλανήτη για να μη απογοητευόμαστε τελείως.
    Την ομαδική αφύπνιση αυτής της χώρα αναμένουμε όλοι μήπως και δούμε άσπρη μέρα!

    Καλό μήνα
    με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @zoyzoy Σίγουρα υπάρχουν χειρότερα αλλά αν κοιτάμε μόνο αυτά τότε δε θα αργήσουμε να βρεθούμε στη χείριστη θέση παγκοσμίως. Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε με τα χειρότερα. Καλό μήνα ζουζού μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχαχαχ, "καπέλα σαν καθίκια", γέλασα με αυτό :)
    Λοιπόν καλά το φαντάστηκες, δεν παρακολούθησα γάμους και τα ρέστα ευτυχώς αλλα μου τα ζάλισαν ακόμα και στο διαδίκτυο με αυτη τη χλιδαμούρα και τη Rolls Royce της queen elizabeth Highlander :)
    Μπήκα αποφασισμένος να διαβάσω απέραντο μπινελίκι μα διάβασα τι γράφεις και εισαι στο ίδιο μήκος κύματος με τον περισσότερο κόσμο.
    Μη νομίζεις οτι επειδή τα δείχνανε αυτά στα κανάλια κάθησε κιόλας όλος ο κόσμος να τα δεί.
    Αλλη δουλειά δεν είχαμε ;
    Πρωτομαγιά σήμερα και ούτε και εγω, για ακόμα μια φορά δεν πήγα σε κάποια συνδικαλο-κομματική συγκέντρωση. Αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται απο ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών χωρίς καμμία κομματική ταμπέλα.
    Καλό σου βράδι και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @tzonakos Καλό μήνα τζονάκο. Η αλήθεια είναι ότι βρσκόμουν σε δίλημμα. Να γράψω ένα άκρως κάφρικο κείμενο με μπόλικα καντήλια ή να το παίξω πιο σοφιστικοσκεπτόμενοευγενικός. Τελικά επικράτησε το δεύτερο. ήθελα να δείξω και τη σχετικά ευγενική μου πελυρά. Τα μπινελίκια θα ξανάρθουν λίαν συντόμως... Πηγαίνουν και με το ουζάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θα διαφωνήσω ότι ο γάμος έγινε για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα. Αυτό είναι μια τσίχλα που λέγεται κάθε μα κάθε φορά που κάτι θετικό προβαλλεται. Οκ καρακιτσαριό δε διαφωνώ αλλά γιατί να μην τα βλέπουμε κι αυτά που στο κάτω-κάτω είτε μας αρέσουν είτε όχι γίνονται. Γιατι πρέπει να βλέπουμε και να ασχολούμαστε πάντα με το θάνατο, τις αδικίες, τον πόλεμο κι όλα τα απαισιόδοξα. Όχι ο γάμος δεν έγινε για να αποπροσανατολίσει κανένα. Ο αποπροσανατολισμένος είτε έχει γάμο είτε όχι εκέι που ήταν εκεί θα μείνει. Ο σκεπτόμενος απ'την άλλη αν δει ένα γάμο δε θα ξεχάσει τον πονο, τις αδικίες και τα στραβά.
    Γνώμη μου φυσικά και δε είσαι υποχρεωμένος να συμφωνήσεις.
    Τώρα τελευταία δεν ξέρω γιατί αλλά όλο κόντρα σου πάω φίλε μου. Διάλογος να γίνεται ε; :)
    Καλό μήνα και όμορφη μέρα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @DaisyCrazy Καλημέρα και καλό μήνα. Φυσικά διάλογος να γίνεται. Γι' αυτό είναι το blogging και σαφέστατα δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε πάντα σε όλα. Τότε θα ζούσαμε σε μια απίστευτη μονοτονία.
    Γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με όλα τα απαισιόδοξα; Ειδικά τώρα τα ζούμε στο πετσί μας και πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση. Βασικά τα απαισιόδοξα ασχολούνται με εμάς, δεν τα επιδιώκουμε. Ο κόσμος βρίσκεται σε μία κατάσταση μεγάλων εξλίξεων που θα κρατήσουν κάποια χρόνια και σε αυτές τις εξελίξεις είτε θέλουμε είτε όχι λαμβάνουμε μέρος και εμείς. Δυστυχώς όλες οι εξελίξεις είναι κακές και απαισιόδοξες. Δε νομίζω να τις επιδιώξαμε γιατί είμαστε μαζόχες.
    Αποπροσανατολισμός γίνεται από τα Μ.Μ.Ε. και πολύ μάλιστα. Δες μερικά δελτία ειδήσεων και θα το καταλάβεις. Πόσες αλήθειες λένε και πόσες αναμασημένες ειδήσεις προβάλλουν. Μετά μπες στο διαδύκτιο και δες άλλα πόσα σημαντικά δεν τα λένε. Επί χούντας η τηλεόραση έδειχνε συνέχεια ποδόσφαιρο για να μένει κοιμισμένος ο κόμσος. Και τώρα πάλι χούντα έχουμε. Οικονομική. Το υπνωτικό είναι τα φώτα, το κουτσομπολιό και η τηλεοπτική χλιδή που όλος ο κόσμος ελπίζει και εύχεται να αποκτήσει λίγο. Όταν ένας άνθρωπος δέχεται συνέχεια τέτοια μυνήματα και δεν ακούει κάτι διαφορετικό που είναι αληθινό φυσικό είναι να βρίσκεται σε ύπνωση. Ειδικά οι μεγαλύτερης ηλικίας που δε γνωρίζουν από υπολογιστές και internet.
    Σίγουρα γίνονατι και οι χλιδάτοι γάμοι και διάφορες εκδηλώσεις. Αλλά το θεωρείς νορμάλ να ασχολούνται όλα τα Μ.Μ.Ε. κάθε μέρα για πάμπολλες ώρες και να αναμεταδίδουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια; Μόνο κάθε πότε κατουράνε δεν είπαν. Να μην ξεχνάμαι ότι οι ραδιοτηλεοτπικές συχνότητες είναι κρατική περιουσία και όχι ιδιωτική. Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό το τσίρκο. Δε λέω να αποσιωπούνε τέτοια γεγονότα αλλά όλα να γίνονται με μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δε διαφωνώ σε όλα όσα γράφεις. Ίσα-ίσα συμφωνώ.
    Η τηλεόραση και ειδικά οι ειδήσεις είναι θλιβερές και κατευθυνόμενες κι άκρως αποπροσανατολιστικές. Νομίζω ότι οι εφημερίδες, για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο ιντερνετ πληροφορούν πιο σφαιρικά φτάνει να ψάχνεις και να μην επαναπαύεσαι στις εφημερίδες των κομμάτων.
    Ότι το παράκαναν με το γάμο είναι βέβαιο. Δε χρειάζονταν όλες οι λεπτομέριες που μας βομβάρδισαν και συνεχίζουν. Πιστεύω όμως τη μέρα που συνέβαινε καλά έκαναν και τον πρόβαλαν. Εδώ μεγάλοι και υποτίθεται σοβαροί τηλεοπτικοί σταθμοί έκοψαν το κανονικό τους πρόγραμμα για να τον προβάλουν. Από κει και πέρα όμως φυσικά αρχίζει η κλειδαρότρυπα και τα κουτσομπολιά για να γεμίζει το πρόγραμμα αλλά πάντα υπάρχει το καλύτερο κουμπί του τηλεκοντρόλ το κόκκινο που όσο πιο πολύ το χρησιμοποιούμε τόσο το καλύτερο για όλους μας!

    υγ. ώρες-ώρες αναρωτιέμαι αν το αλτερ βρήκε το νόημα με την 'αλλαγή προγράμματος' που έχει τον τελευταίο καιρό συνέχεια :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @DaisyCrazy Παν μέτρον άριστον! Το alter δε βρήκε το νήμα αλλά έχασε το μπούσουλα για τα καλά. Μόνο με τη σκέψη ότι τόσοι άνθρωποι είναι απλήρωτοι και τους κοροϊδεύουν κάθε μέρα είναι αν σε πιάνει τρέλα. Φαντάσου να βαδίζεις στα τυφλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;