Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Print this post

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοκρατία. Μια τόσο όμορφη λέξη οι πολιτικοί και οι προσκείμενοι τους την κατάντησαν να ακούγεται ως ότι πιο αηδιαστικό στα αυτιά μας. Στο όνομα της δημοκρατίας γίνονται οι μεγαλύτερες αδικίες. Στο όνομα της δημοκρατίας ζούμε μία χούντα.
Πώς είναι δυνατόν να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία όταν ο κάθε βουλευτής πρέπει να λέει ναι στην όποια γραμμή της παράταξης του ακόμα και όταν δε συμφωνεί μ' αυτή; Για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν η γνώμη του μπορεί να σημαίνει και τη διαγραφή του από το κόμμα; Αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά παρωδία. Πώς μπορεί να συνυπάρξει η δημοκρατία με τη λογοκρισία; Πώς λέμε ότι έχουμε δημοκρατία και αντί να χρησιμοποιηθούνε αυτοί που έχουν εκλεγεί από το λαό, σε υπουργεία μπαίνουν εξωκοινοβουλευτικοί με μια απλή απόφαση του πρωθυπουργού; Πώς γίνεται να διαφημίζεις δημοκρατικές διαδικασίες και τον Α.Σ.Ε.Π. και να διορίζεις με το έτσι θέλω σε διάφορες θέσεις κάποιους άλλους μόνο και μόνο γιατί είναι πιστά σου σκυλάκια; Με αυτή την κίνηση ο Γ.Α.Π. ακυρώνει την ψήφο του έλληνα πολίτη.
Δείτε το παρακάτω video αν θέλετε να φρίξετε με τον εμπαιγμό σε βάρος όλου του ελληνικού λαού.


Το παραπάνω video προέρχεται από το ελληνικό πρωθυπουργικό κανάλι στο YouTube. Εκεί η λογοκρισία καλά κρατεί. Οι αξιολογήσεις είναι απενεργοποιημένες (γιατί άραγε;) και τα σχόλια εμφανίζονται (όσα εμφανίζονται) μετά από έγκριση. Αυτή είναι η δημοκρατία του Γ.Α.Π. Το σχόλιο που άφησα χθες ακόμα δε φάνηκε και απ' ότι φαντάζομαι δεν πρόκειται να εμφανιστεί.
Στο video λένε τι έκαναν αλλά δε λένε τι δεν έκαναν. Επίσης δε λένε για το ξεπούλημα της χώρας (έμψυχο και άψυχο υλικό). Προφανώς δεν τους συμφέρει αλλά τελικά μ' αυτό το video κατάφεραν να εξοργίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού για άλλη μια φορά. Θαυμάστε την κυβέρνηση - τσίρκο που νομίζει ότι με φτηνά τρικ θα καταφέρει κάτι. Αυτό το video προσωπικά μπορώ να το χαρακτηρίσω μόνο ως απελπισμένη κίνηση. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που φορώντας τις κομματικές - πασοκικές παρωπίδες χειροκροτάνε ακόμα την πιο αποτυχημένη και πουλημένη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Φυσικά δε θέλει και πολλή σκέψη για να καταλάβουμε ποιοι είναι αυτοί.
Ο Γ.Α.Π. και το συνάφι του μιλάνε για δημοκρατία αλλά οι μέθοδοι του μόνο δημοκρατικές δεν είναι. Με απειλές προς το λαό και προς βουλευτές προσπαθεί να εφαρμόσει την άκρως αποτυχημένη πολιτική που του υπαγόρευσαν τα αφεντικά του. Καλό θα είναι να ανοίξουν κανένα βιβλίο για να δούνε πως ήταν η πραγματική δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα και ας δώσουν έμφαση στο σημείο όπου οι άρχοντες στο τέλος της θητείας τους απολογούνταν στο λαό. Θα διδαχτούνε πολλά πράγματα.
Είναι σίγουρο ότι έχει συνειδητοποιήσει πόσο αποτυχημένος πολιτικός είναι. Το μόνο που του έμεινε είναι να πάρει επιτέλους την απόφαση και να φύγει γιατί αλλιώς όλη η κατάσταση θα φύγει από κάθε έλεγχο. Θα είναι το μόνο καλό που μπορεί να κάνει γι' αυτόν τον τόπο. Ας πάρει τους ομοίους του και ας φύγει.
Η οικογένεια Παπανδρέου είναι μια μεγάλη πληγή για τη χώρα και ντροπή. Ο Γ.Α.Π. είναι η ντροπή της οικογένειας αυτής. Αλήθεια, πώς να είναι να είσαι η ντροπή της ντροπής;

buzz it!

17 σχόλια:

  1. ΜΗΤΣΑΡΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ eglimatikotita.gr ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ FLAG ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΤ.
    ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ..

    ΕΣΥ ΠΩΣ ΠΑΣ?ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ?ΧΑΘΗΚΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να προσθεσω...Τιποτα!!
    Αν θες, δες και μια ενδιαφερουσα αναλυση εδω: http://www.e-cannibals.gr/blog/?p=4399

    Καλη εβδομαδα συνονοματε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @spyros1000 Γεια σου Σπυράκο. Όντως χαθήκαμε... Τι να κάνω; Παλεύω με το τέρας της ανεργίας και με τις σπουδές στο Ε.Α.Π. Το κακό είναι ότι είτε τα λέω κακά είτε δεν τα λέω καθόλου πολύς κόσμος ακόμα κοιμάται. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που γλείφουν τα κομματόσκυλα μπας και καταφέρουν και κερδίσουν με πλάγιο και άτιμο τρόπο. Ακόμα και τώρα. Καλή εβδομάδα Σπθράκο.
    @gatodiakritikos Μπήκα και το είδα συνονόματε. Όντως πολύ καλή η ανάλυση του ατυχούς video. Καλή εβδομάδα να έχουμε αν και είναι κοινό μυστικό ότι θα είναι ενδιαφέρουσα με την κακή έννοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. xaxaxaxa τέλεια η απορία σου στο τέλος "Αλήθεια, πώς να είναι να είσαι η ντροπή της ντροπής;"

    Πιστεύω ότι αυτός θα φύγει.. το θέμα είναι τι θα'ναι ο επόμενος και τι θα κάνει...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχε υπ όψη σου οτι ενας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός μας κοστίζει πολύ λιγότερα αγαπητέ, καθώς δεν λαμβάνει τίποτα απο οσα προνόμια εχουν οι βουλευτές μας.
    Το βίντεο δεν θέλω να το δώ όλο.
    Σε μιά Δημοκρατία, ειναι κι οι πολίτες που πρέπει να ζούν δημοκρατικά και αμφιβάλλω πόσοι το κάνουν αυτο σωστά. Λένε πολλοί οτι έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει. Δεν ξέρω.
    Ξέρω οτι άλλα περιμέναμε.

    "Δημοκρατία" ηταν και η Κίνα, ναι, "Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας", ενα καθεστώς που χιλιάδες τους έφαγε το σκοτάδι κι αγνοούνται.
    Κατάχρηση της έννοιας "δημοκρατία" γίνεται κατα κόρον και όχι μόνο στην Ελλάδα και ναι, στο όνομα του "λαού" γίνονται πράγματα που θα 'πρεπε να τους κάνουν να ντρέπονται μα στην πολιτική και στο εμπόριο, δεν υπάρχει ντροπή.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @DaisyCrazy Πολλοί θα φύγουν και δυστυχώς πιστεύω ότι για λίγο καιρό θα επικρατήσει το χάος.
    @tzonakos Δε διαφωνώ ότι ένας εξωκοινοβουλευτικός παίρνει λιγότερα αλλά αγαπητέ ο μισθός του και τα προνόμια του είναι έξτρα έξοδα και αντί για 300 πληρώνουμε παραπάνω. Ποιος ο λόγος να ψηφίζουμε βουλευτές εφόσον διορίζοντας ο εκάστοτε πρωθυπουργός κοινοβουλευτικούς απαξιεί τη λαϊκή βούληση;
    Όσο για τη δημοκρατία στην αρχή της ανάρτησης λέω ότι στο όνομα αυτής γίνονται οι μεγαλύτερες αδικίες και σήμερα ζούμε μια χούντα στο όνομα αυτής. Εννοείται ότι συμπεριλαμβανόμαστε όλοι σε αυτή τη φαρσοκωμωδία και όχι μόνο οι πολιτικοί.
    Επίσης αν παρατηρήσεις στην ανάρτηση δε λέω πουθενά ότι η καταπάτηση της δημοκρατίας είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως πιο πολύ μας καίει η κατάσταση στην Ελλάδα παρά στην Κίνα.
    Τέλος αν υπήρχε λίγη ντροπή και ευθιξία στην πολιτική και στο εμπόριο πιστεύω ότι θα βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση σήμερα. Ίσως να είναι και αυτό ένα μέρος του προβλήματος.
    Όσο για το videoq Σου συνιστώ να το δεις. Θα γελάσεις πολύ. Καλημέρες και καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τότε αν δεις Υπ.Εξ. τον Πρωτόπαπα ή τη Μιλένα Αποστολάκη δε θα σε πειράξει. Κι ας εκφράζουν απόλυτα και οι δυό τους την παλαιοκομματική νοοτροπία, το βουλευτικό απυρόβλητο και την υπάρχουσα λειτουργία του κοινοβουλευτισμού.
    Αν εχω λάθος διόρθωσέ με, μα νομίζω δεν ειναι πολλοί όσοι ειναι ικανοποιημένοι με το πώς λειτουργεί η ελληνική "δημοκρατία" που εκφράζεται μεσω Κοινοβουλίου, ναι, αυτού του κοινοβουλίου, ετσι όπως λειτουργεί....
    Αν η λαϊκή βούληση μεσω ψήφου στέλνει στο κοινοβούλιο τύπους σαν τον Κατσίκη ή τον Κουλούρη ή τον Τσοχατζόπουλο, τον Βουλγαράκη, τη Φάνη-Πάλλη κλπ κλπ τότε λες οτι επιβάλλεται να γίνουν και υπουργοί άσχετα αν ειναι άσχετοι με τα πάντα εκτός απο το να τσεπώσουν οτι μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @tzonakos Γιατί προσπαθείς να βάλεις λόγια που δεν έγραψα στην ανάρτηση μου; Εσύ αυτό κατάλαβες; Διάβασες πουθενά να λέω ότι οι εκλεγμένοι είναι και άξιοι; Ξέρεις πολύ καλά τη γνώμη μου γιατί τα συζητήσαμε κατ' ιδίαν. Αν δίνει το χρίσμα ο Γ.Α.Π. και ο κάθε πρωθυπουργός σε άτομα που δεν τα εμπιστεύεται τότε πάει να πει ότι δεν έχει σωστή κρίση άρα είναι παντελώς ανίκανος. Αλλιώς ας αλλάξει τον εκλογικό νόμο έτσι ώστε να ψηφίζει ο κόσμος μόνο παράταξη χωρίς υποψηφίους και ο νικητής των εκλογών ας βάλει όποιον του καπνίσει στα υπουργεία και τα υπόλοιπα πόστα. Σου φαίνεται αυτό σωστό; Δε νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @tzonakos Και κάτι που ξέχασα ν' αναφέρω. Οι μεγαλύτεροι μιζαδόροι βουλευτές εκλέγονται ως βουλευτές επικρατείας. Δηλαδή όπως και να έχει θα βγούνε. Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι ξέχασα να αναφέρω το Ρουσσόπουλο πχ.

    Αν σκοπός της ανάρτησής σου ειναι να κράξεις τον ΓΑΠ τότε ας μην έγραφες περι εξωκοινοβουλευτικών.
    Ομως για να του προσάψεις και κατι ακόμα γράφεις οτι ακυρώνει την ψήφο του πολίτη με το να διορίζει εξωκοινοβουλευτικούς.
    Κουράστηκα να διαβάζω ξανά και ξανά κραξίματα για τον ΓΑΠ τον οποίο φυσικά ελάχιστοι συμπαθούν πλέον και ειναι πια αυτονόητο αυτό.
    Κι εν πάσει περιπτώσει δεν θέλω να το συζητήσω άλλο επειδη δεν εχω χρόνο να ασχοληθώ με οτι πιθανόν ακολουθήσει στη συζήτηση εδω.
    Μπορώ να σου εξηγήσω τι εννοώ, ιδιαιτέρως και οχι εδω.
    Οταν γράφουμε κατι στις αναρτήσεις μας καλό ειναι να μπορούμε να το στηρίξουμε η να δούμε πού κάνουμε λάθος ή τελος πάντων ποιό ειναι το θέμα μας. Εδω εχεια ανακατέψει 15 θέματα σε ενα με μοναδικό σκοπό να κράξεις τον ΓΑΠ. Ε με κούρσαε αυτό, σόρρι. Ξέρεις οτι δεν ειμαι υπέρ συνεχόμενων, επαναλαμβανόμενων και μονότονων μπινελικίων αλλα υπέρ εναλλακτικών προτάσεων. Ειναι εύκολο να πεις να φύγει πχ ο Τζόρτζ μα θα ηθελα πολυ να δω τι ακριβώς προτείνεις να τον διαδεχτεί και τι θα ΥΠΑΡΧΕΙ μετά το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    Ας ειναι υπουργός και πρωθυπουργός κι ενας Σουηδός και μιά Μαροκινή, χέστηκα, αρκεί να κάνουν σωστή δουλειά. Αυτοί που εχουμε τωρα, ειτε κοινοβουλευτικοί ή οχι δεν κάνουν αυτο που πρέπει.

    Δεν θα σχολιάσω άλλο εδω, ευχαριστώ και συμπάθα με :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @tzonakos Σκοπός της ανάρτησης είναι να δείξει ότι αυτό που ζούμε μόνο δημοκρατία δεν είναι. Τώρα αν έτυχε να είναι γενικός δερβέναγας ο Γ.Α.Π. φυσικό είναι να τον πάρει η μπόρα εφόσον οι κινήσεις του δεν είναι δημοκρατικές. Κακά τα ψέμματα δεν είναι και λίγα τα στραβά που έχει κάνει. Στο χέρι του είναι να βγει από το στόχαστρο. Δεν ξέρω εάν θίχτηκες για το κράξιμο στον Γ.Α.Π. αλλά ειλικρινά δε μ' ενδιαφέρει γιατί ξέρω με την πολιτική του εγώ έμεινα άνεργος και ένας Θεός ξέρει πως τα φέρνω βόλτα.
    Η ανάρτηση κατ' εμέ είναι άρτια και πολύ καλή. Δεν μπερδεύει ούτε 15, ούτε 25, ούτε 1015 θέματα. Το θέμα είναι ένα και είναι ξεκάθαρο. Όποιος δε θέλει να το δει ή δεν τον συμφέρει να το δει λυπάμαι αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό.
    Το να προτείνω κάποιον διάδοχο του Γ.Α.Π. είναι άστοχο. Αυτό το λένε όσοι τον υποστηρίζουν για να φέρουν τον πανικό στον κόσμο ότι μετά τον Γ.Α.Π. θα υπάρχει χάος. Ειλικρινά χέστηκα όποιος και να τον διαδεχθεί όπως λες και 'συ. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να φύγει. Ουδείς αναντικατάστατος. Πόσο μεγαλύτερη ζημιά μπορούμε να πάθουμε με κάποιον άλλο; Δε φοβάμαι τις αλλαγές αλλά τις εμμονές σε μια πάγια κταστροφική πολιτική. Το αν δε συμφωνείς με μια ανάρτηση δε σημαίνει ότι αυτή είναι και λάθος. Λάθος για 'σένα ίσως να είναι αλλά αυτή η άποψη σου είναι υποκειμενική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?ΑΥΤΗ Η ΙΔΕΑ-ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΧΤΙΖΑΜΕ ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.Σωφροσύνην φιλείν.
    Να αγαπάς την σωφροσύνη.
    Συνετών ανδρών, πριν γενέσθαι τα δυσχερή, προνοήσαι όπως μη γένηται. Ανδρείων δε, γενόμενα ευ θέσθαι.
    Οι συνετοί άνθρωποι, προτού συμβούν τα δύσκολα, προνοούν για να μη γίνουν. Οι γενναίοι όμως τα αντιμετωπίζουν όταν αυτά συμβούν.
    Μέτρον άριστον.
    Να βάζεις σε όλα ένα μέτρο, ν’ ακολουθείς μια μέση οδό.
    Γνώθι σαυτόν.
    Να γνωρίζεις τον εαυτό σου.
    Μηδέν άγαν.
    Μην καταφεύγεις σε υπερβολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ΤΑΛΩΣ Το θέμα είναι ότι έχουμε πολύ λίγα δέντρα... Δε φτάνουν για όλους και θα σκοτωνόμαστε ακόμα και γι'
    αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΛΑΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ BLOGS.ΚΛΑΙΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ.ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΛΕΞΗ? ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ΤΑΛΩΣ Περίμενε... αν κλαίς από τώρα σε λίγο καιρό τι θα κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΘΕΣ. ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ.ΑΥΤΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΗΤΑΝ ΑΓΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΔΕΙΛΑ-ΔΕΙΛΑ ΝΑ ΞΥΠΝΟΥΝ.ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΗ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΠΙΔΑ. ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ. Οι συνετοί άνθρωποι, προτού συμβούν τα δύσκολα, προνοούν για να μη γίνουν. Οι γενναίοι όμως τα αντιμετωπίζουν όταν αυτά συμβούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ΤΑΛΩΣ Περπατάμε όλοι σε τεντωμένο σχοινί. Η εποχή που ζούμε είναι μυστήρια. Δεν ξέρει κανείς ποιον να εμπιστευτεί και ποιον να πιστέψει. Το σημαντικότερο είναι η ψυχραιμία και η καθαρή σκέψη. Φιλτράρισμα στα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;