Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Print this post

"ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ 300"


Καθόμουνα χθες στον καναπέ μου και έβλεπα ειδήσεις. Ένα από τα θέματα ήταν η αύξηση των βουλευτών. Μάλιστα! Λίγα παίρνουν οι 300 καρεκλοκένταυροι και είπαν να κάνουν μία αυξησούλα της τάξης των 520 ευρώ περίπου το μήνα. Έχουν έξοδα τα παιδιά. 'Οσο για τον απλό τον λαουτζίκο τι τους νοιάζει. Οι συνταξιούχοι; Οι άνεργοι; Οι απλοί εργαζόμενοι-ιδιωτικοί υπάλληλοι; ΣΤΟΝ ΚΕΑΔΑ! Ξέρετε πόσα πληρώνουμε ως 'ελληνες για την καθαριότητα της βουλής; Κάτι εκατομύρια κάθε μήνα, τα οποία αυγατίζουν και θα πληρώνουμε τώρα πιο πολλά. Δεν είναι μόνο αυτά. Οι σύγχρονοι 300 έχουν και άλλες αβάντες. Κινητά τηλέφωνα με μεγάλο όριο συνδιαλέξεων, αεροπορικά εισιτήρια διπλής κατεύθυνσης της Ολυμπιακής, laptops, αυτοκίνητα και χίλια δυο άλλα!
Αλλά ποιος φταίει; Εμείς οι ίδιοι φταίμε που κάθε τέσσερα χρόνια τους διορίζουμε ως δημόσιους υπάλληλους ΜΑΣ και αυτοί αντί να μας υπηρετούν και να μας εξυπηρετούν κοιτάζουν την πάρτη τους και μόνο.
-Γιατί όλοι εσείς κύριοι τα οικονομάτε;
-Γιατί όλοι εσείς κύριοι το παίζετε εθνοπατέρες ενώ στην ουσία θέλετε τη βουλευτική σύνταξη και τις βίλες σας?
-Γιατί ρε εγώ παίρνω 620 ευρώ όπως οι περισσότεροι έλληνες και για να τα βγάλω πέρα κάνω δύο και τρεις δουλειές μαζεμένες και αντί για 33 να δείχνω 43;
'Εχω μια πρόταση να κάνω: αν κάποιος πολιτικός έχει τα κότσια ας έρθει να κάνει τη δουλειά που κάνω. Δουλεύω σε κατάψυξη (-35 C). Να παίρνει το μισθό μου και ας ζήσει για ένα μήνα με όλους τους λογαριασμούς.
Μπορούμε να κάνουμε και το άλλο. Να ανταλλάξουμε μισθούς. Ας παραμείνει βουλευτής και για ένα μήνα να ζήσει με τα 620 που παίρνω.
Αλλά όπως προείπα φταίμε και εμείς. Οι απλοί πολίτες. Βρισκόμαστε σε μια μακροχρόνια λήθη. Αποδεχόμαστε ότι οι κυβερνώντες πρέπει να είναι από τζάκια. Μα αν είναι από τζάκια πως θα καταλάβουν τα προβλήματα του μέσου έλληνα;
Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, από όσο ξέρω, που οι κυβερνήσεις είναι κληρονομικές. Πάνε από γενιά σε γενιά. ΕΛΕΟΣ! Και εμείς το δεχόμαστε! Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;
Όλα αυτά τα χρήματα για τις προεκλογικές εκστρατείες από που βγαίνουν; Από την τσέπη μας. Κάηκε η μισή Ελλάδα και αντί να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτοί κοίταζαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες και όσοι παρεβρέθηκαν στα καμμένα μέρη για ψηφοθηρία το έκαναν.
Η διαφθορά περνάει μέσα από την πολιτική. Είτε είναι ναρκωτικά, είτε είναι τζόγος (φρουτάκια κλπ.) είτε οτιδήποτε άλλο.
ΕΛΕΟΣ!!!

Υ.Γ.: Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν είμαι αναρχικός. Ένας απελπισμένος έλληνας είμαι!

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;