Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Print this post

ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ;

Σερφάροντας στο internet σε διάφορα blogs και με αφορμή τις τελευταίες μέρες του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου διάβασα πολλά σχόλια (τα περισσότερα ανώνυμα) σε διάφορα posts τα οποία ήταν υβριστικά στον υπερθετικό βαθμό για τη θρησκεία (πιο συγκεκριμμένα έβριζαν το χριστιανισμό και την ορθοδοξία).
Δημοκρατία και ανεξιθρησκεία έχουμε, οπότε ο καθένας λέει ότι θέλει και πιστεύει όπου θέλει. Κάτι όμως δε μου στέκει καλά εδώ πέρα! Όλοι αυτοί που βρίζουν τη θρησκεία δικαιολογούν τη στάση τους και τεκμηριώνουν τις απόψεις τους αναφέροντας τα πλούτη της εκκλησίας, σκάνδαλα που γίνονται στους κόλπους της εκκλησίας, ιερείς που κάνουν πράγματα αντίθετα από αυτά που πρέπει και άλλα πολλά, που όντως, είναι αλήθεια. Ένα πράγμα ξεχνάμε όμως. ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ! Τι εννοώ; Ότι για όλα αυτά υπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι, δηλαδή εμείς. Οι άνθρωποι καπηλεύονται και εκμεταλεύονται καταστάσεις με μάσκα τη θρησκεία. Στο όνομα της θρησκείας γίνονται διάφορα τρελλά. Ο ανθρώπινος παράγοντας φέρνει την κάθε θρησκεία στα μέτρα του για να έχει είτε υλικό κέρδος, είτε επιρροή σε άλλους, είτε οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Το μεσαίωνα η παπική εκκλησία έναντι αδράς αμοιβής έδινε συχωροχάρτια και έκανε την Ιερά Εξέταση όπου πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Όλα αυτά όμως ήταν κατασκευάσματα του ανθρώπου και όχι της θρησκείας.
Το ίδιο γίνεται και στο ισλάμ. Στο κοράνι διδάσκεται η αγάπη και πουθενά δε λέει να γίνουν οι πιστοί καμικάζι και να σκοτώνουν άλλους. Ο ανθρώπινος παράγοντα έδρασε και εκεί.
Οι εβραίοι είναι και αυτοί χωρισμένοι σε διάφορες κατηγορίες (οθόδοξοι, της διασποράς κλπ.) και σίγουρα δεν είναι άγιοι. Αλλά οι σκοπιμότητες (πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές κ.α.) περνάνε μέσα από τη θρησκεία με μαρκετίστικους τρόπους έτσι ώστε να γίνουν αποδεκτές από τη μάζα.
Αν ψαχτούμε λίγο παραπάνω θα δούμε ότι διάφορες αιρέσεις και παραθρηκευτικές οργανώσεις είναι στην ουσία καλοστημένες εταιρίες που στοχεύουν στον έλεγχο του ανθρώπου και στις οικονομικές απολαβές (π.χ. Σαϊεντολογία) και αυτές οι εταιρίες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα.
Το να βρίζουμε τη θρησκεία ενώ ο φταίχτης είναι ο άνθρωπος μου θυμίζει τη λαϊκή παροιμία: "ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ".

buzz it!

11 σχόλια:

  1. "Αν αυτός που απογυμνώνει τον ντυμένο ονομάζεται λωποδύτης,
    αυτός που δεν ντύνει τον γυμνό, αν και μπορεί να το κάνει, δεν είναι το ίδιο;
    Το ψωμί που φυλάς στην αποθήκη σου είναι του φτωχού.
    Τα ρούχα που κρατάς κρυμμένα στην αποθήκη σου είναι του γυμνού.
    Τα υποδήματα που σαπίζουν αχρησιμοποιήτα είναι του ξυπόλητου.
    Τα χρήματα που κρύβεις βαθιά στη γη είναι του φτωχού.
    Λοιπόν, τόσους αδικείς, όσους ενώ θα μπορούσες να βοηθήσεις, το αρνήθηκες!"
    Ομιλία Μ. Βασιλείου "Εις το καθελώ μου τας αποθήκας" Β.Ε.Π.Ε.Σ.
    ΤΟΜ 54, ΑΘΗΝΑ 1976, ΣΕΛ 64-65

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κανεις μεγαλο λαθος φιλε ουτε θεοι υπαρχουν ουτε δαιμονες ,το αρωστο ανθρωπινο μυαλο τα εχει φτιαξει αυτα ειτε λογο αφελειας, ειτε λογω κονομας σταματα να δικαιολογεις λοιπον τους απαταιωνες καποτε πρεπει να σταματησει η μα........... αυτη με της θρησκειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελεος ποια στην κλοπη του λαου με τα παγκαρια ,για ποιο λογο να στεναχωρηθουμε που πεθανε ο ακατανομαστος, αρκετα εφαγε και αυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα έχω να πω συμφωνώντας σε γενικές γραμμές μαζί σου. Αντί να ζητείται ο χωρισμός εκκλησίας κράτους, να γίνει ο χωρισμός εκκλησίας - θρησκείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @mariosrx7 Δε με κατάλαβες καλά φίλε μου. Δε δικαιολογώ κανένα. Απλά λέω ότι οι κονόμες και τα άλλα παρατράγουδα γίνονται από ανθρώπους στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας.
    @Άθλιοι συμφωνώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δυστυχως εμείς οι άνθρωποι είμαστε αυτοί που τα κάνουμε όλα και μετά κάνουμε τους ανήξερους.γι αυτό και δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ'εμέ η επιχειρηματολογία σου δεν έχει λογική. Για τον εξής απλούστατο λόγο: προφανώς όσοι εργάζονται για την "εκκλησία", τη "θρησκεία" και τον "Χριστό" είναι άνθρωποι. Τι θα ήταν; Δεν βρίζει κανείς την Αγία Γραφή ή τις ιστορίες που διαβάσαμε στο μάθημα των Θρησκευτικών. Όταν όμως εσύ, θεωρείς εαυτόν άξιο για να γίνεις από παπάς μέχρι πάπας, για να μου κάνεις εμένα κήρυγμα και να με φέρεις σε έναν Χ δρόμο, σημαίνει ότι κάτι παραπάνω από εμένα έχεις. Ότι είσαι πιο σοφός, πιο αγνός, πιο άγιος, πιο πιστός, πιο μακριά από αμαρτίες... Simple as that.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @demon Κατ' αρχήν αναφέρομαι σε όλες τις θρησκείες και όχι μ΄'ονο στο χριστιανισμό. Όταν κάποιος γίνεται από παπάς μέχρι πάπας για να κάνει κύρηγμα όπως λες, δε σημαίνει ότι έχει κάτι παραπάνω από τον καθένα. Η αγιοσύνη, η καλοσύνη και όλα τα υπόλοιπα αποδίδονται από ανθρώπους σε ανθρώπους. Είναι υποκειμενικό. Εμείς λέμε αν κάποιος είναι καλός ή κακός. Και ένας χαρακτηρισμός δεν αντανακλά πάντα την αλήθεια. Ο ανθρώπινος παράγοντας τα κάνει όλα. Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Έτσι απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συγνωμη εαν δεν σε καταλαβα φιλε μου, απλως μην τα ριχνουμε ολα στους αλλους εαν εμεις ειμασται ζωα και θελουμε νταβαντζηδες πανω απο το κεφαλι μας καλα μας κανουν, δεν βλεπεται οτι ειμασται μια χωρα γεματη απο ζωα κοιταξτε ποσοι πιστοι τρεχουν να δουνε τον αρχινταβαντζη νεκρο ποιος φταιει λοιπον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε ντεμον κανεις μεγαλο λαθος και βεβαια βριζουμε το καθε παραμυθακι οπως οι γραφες και τους ψευτοαγιους ,το γνωστο αυτο παραμυθακι το εφτιαξαν εβραιοι με αναστασεις και αλλα θαυματα του κολου τα ιδια κανουν και ολες οι αλλες θρησκειες και οι αιρεσεις, ολα για την κονομα γινονται απο αρχαιωτατων χρονων πριν τον χριστιανισμο, η θρησκεια ειναι μεγαλη εξουσια γιατι υπαρχουν ζωα να την πιστεψουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οσο για τα θρησκευτικα που λες αυτο που μας εκαναν δηλαδη να πιστεψουμε στην θρησκεια που μας επεβαλαν ειναι ποινικο αδικημα, απλως φιλε μου ντεμον εισαι απο τα ατομα που εαν ειχες γενηθει στο θιβετ εκει θα πιστευες απλα αφελεια καθαρη........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;