Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Print this post

ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ

Μέσα σε όλες τις φανφάρες, τα σκάνδαλα, τα DVDs, τους ερωτευμένους και τα άλλα χαζά μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πιο σοβαρά πράγματα που μας καίνε.
Αυτές τις μέρες συζητείται το ασφαλιστικό. Με λίγα λόγια πως θα γίνει να βγαίνουμε συνταξιούχοι μετά θάνατον, να μην έχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (άσχετα αν πληρώνουμε τα κερατιάτικα μας), πως θα γίνουν τα αφεντικά πλουσιότερα, οι υπάλληλοι φτωχότεροι και πως θα μας πιούνε το αίμα με το καλαμάκι.
Με μια φράση: ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΣΑΛΙΟ!
Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα και δε βλέπω το λόγο να κολλάω ένσημα εφόσον έτσι όπως πάει θα ψοφήσω δουλεύοντας και σύνταξη δε θα χαρώ. Καλύτερα να κολλάνε ένσημα οι αισιόδοξοι, εγώ που είμαι απαισιόδοξος θα προτιμούσα να πάρω στο χέρι ότι δουλεύω... Αν και προβλέπω ότι θα μείνω με κάτι άλλο στο χέρι...

buzz it!

6 σχόλια:

  1. Ίσως δεν το ξέρεις, εγώ πρόλαβα και είμαι ήδη συνταξιούχος,αλλά για τα παιδιά μου που είναι στην ηλικία σου (απ' ότι συμπεραίνω από τα κείμενά σου) δεν το βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη είσαι από τους τυχερούς. Είμαι 33 και τρισήμισι μηνών. Δεν ελπίζω σε σύνταξη. Απλά όλο αυτό που γίνεται είναι μια μακροπρόθεσμη αρπαχτή. Δηλαδή πληρώνοντας το Ι.Κ.Α. τώρα για την ασφάλιση μου, εφόσον θα ανέβει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης οι πιθανότητες να βγω στη σύνταξη είναι μηδαμινές. Άρα θα τα τινάξω πριν εισπράξω την πρώτη μου πληρωμή (με τη ζωή που κάνουμε τι να περιμένω; Άγχος, ζούμε για να δουλεύουμε, ακόμα και τρεις δουλειές ταυτόχρονα για να τα βγάλουμε πέρα, ποιότητα ζωής μηδέν). Το χειρότερο απ' όλα; Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους ασφαλιστικούς φορείς (τους περισσότερους) είναι ανύπαρκτη. Άστα να πάνε! Από το κακό στο χειρότερο πάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμμερίζομαι τις σκέψεις σου.Προτείωνδυό βιβλία που με βοήθησαν να αντέξω τις σαχλαμάρες των γιάπηδων στην δουλειά.
    Μπάρμπαρα Ερενράιχ με τίτλο "για πενταροδεκάρες" εκδόσεις ελληνικά γράμματα καιCorinne Maier "Καλημέρα τεμπελιά" εκδόσεις λιβάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανώνυμος Σ'ευχαριστώ για τις προτάσεις βιβλίων. Μ'αρέσει το διάβασμα και σε ένα με ενάμισι μήνα που θα χαλαρώσω θα ψάξω να βρω τα βιβλία που αναφέρεις και να τα διαβάσω. Προς το παρόν πάσχω από έλλειψη χρόνου. Ελπίζω να τα βρω εύκολα στα βιβλιοπωλεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε θα τους βγει να μας βγάλουν οι αρχομανείς πρώτους απ΄τη μέση, γιατί, πολύ απλά, έρχονται σε 5 χρόνια οι παγωνιές που θα χρειάζεται να προσφέρουν για να τρώνε, πράγμα που είναι ασυνήθιστοι.
    http://icecap.us
    Τότε, λοιπόν, δηλαδή ΑΥΡΙΟ θα επιζήσουν όχι οι αυτο-καταστροφικοί κανίβαλοι,αλλά οι τυχερότεροι αλτρουϊστές!
    ΥΠΟΜΟΝΗ κι ΕΠΙΜΟΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος Καλά τα λες. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;