Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2008

Print this post

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ;

Τις τελευταίες μέρες η αλήθεια είναι ότι έκανε κρύο, κοινώς το δαγκώσαμε για τα καλά. Βλέποντας ειδήσεις χθες και σήμερα με κυρίευσε ένα συναίσθημα ζήλειας. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι καλυμμένο από χιόνι και εδώ ο κωλόκαιρος ούτε λίγο χιονόνερο έριξε.
Τι να κάνουμε, μ'αρέσει το χιόνι. Άσε που σκοτώνει και τα μικρόβια. Μόνο τα 300 μικρόβια της Βουλής αντέχουν και αυτό γιατί στα τέτοια τους και αν έγινε αύξηση στην τιμή του πετρελαίου. Λεφτά έχουν.
Κακά τα ψέματα αλλά το χιονάκι σου δημιουργεί άλλη αίσθηση. Εντάξει, δε λέμε να το παραχέσει αλλά για μερικές μέρες δεν είναι και άσχημα. Αλλάζει όλο το τοπίο και μας βγάζει λίγο από τη γκρίζα καθημερινότητα μας.
Αν δε χιονίσει πότε θα δούμε άσπρη μέρα;

buzz it!

8 σχόλια:

 1. Η άσπρη μέρα η "χιονάτη" που εννοείς, δεν εξαρτάται από εμάς, η άλλη όμως είναι κάπου και μας περιμένει.. Δεν θα έρθει αυτή σ΄εμάς, εμείς πρέπει να πάμε σ΄αυτήν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
  Μυθιστόρημα
  Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
  Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)  Δελτίο Τύπου

  Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Aσπρη Μέρα θα δούμε όταν όλοι αυτοί που σημερα προβληματίζονται αποφασίσουν να αντιδράσουν μαζικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. mia xara htan to xionaki...oi dhmosiokafroi na mhn yphrxan.. ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ναι ρε thano. Μας τα έχουν ζαλίσει. Ούτε πόλεμος να γινόταν. Τρομοκρατούν τον κοσμάκη για το τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;