Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Print this post

ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ


Όταν ένας άνθρωπος είναι άσχετος με κάποια πράγματα και εκφράζει γνώμη γι' αυτά με σκοπό να πει και αυτός κάτι τότε το αποτέλεσμα είναι ένα: ΝΑ ΠΕΙ ΚΟΤΣΑΝΑ! Υπάρχει και άλλη πλευρά. Όταν κάποιος καταφέρει κάτι, το διατυμπανίζει και το παίζει ειδήμονας μέχρι γελοιότητας. Αυτός σίγουρα είναι ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. Γι' αυτό το λόγο λένε η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Διαβάστε τα παρακάτω περιστατικά που συνέβησαν στη δουλειά μου.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1
Καθόμαστε και πίνουμε καφέ κατά τη διάρκεια του διαλλείματος. Ένας καινούριος συνάδελφος, που ήρθε από άλλο πόστο (μετάταξη δηλαδή), μιλούσε για τις βόρειες χώρες και πιο συγκεκριμμένα για τη Σουηδία (απ' όπου κατάγομαι).
- Τι να μας πούνε και αυτοί πάνω στη Σουηδία...
- Γιατί ρε φίλε;
- Ζωή είναι και αυτή που κάνουνε; 6 μήνες νύχτα και 6 μήνες μέρα;
- Ποιος τα λέει αυτά ρε φίλε;
- Εγώ τα λέω. Δεν ξέρω νομίζεις; Μέσα στα μαύρα σκοτάδια είναι εκεί πάνω το χειμώνα.
- Τι λες ρε γιδοβοσκέ, σοβαρά;
- Αμφιβάλεις;
- Μπε ρε πρόβατο. Εγώ από που είμαι; Εκεί γεννήθηκα και έζησα τόσα χρόνια λες να μην ξέρω;
- Μα...
- Τι μα και ξεμά ρε; Πήγες ποτέ στη Σουηδία;
- Όχι.
- Ε τότε ρούφα τ' αυγό σου και μη μιλάς.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2
Είναι ένα καινούριος συνάδελφος (διαφορετικός απ' αυτόν του περιστατικού 1) στη δουλειά ο οποίος έχει άγνοια από υπολογιστές. Στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ του επαφή με υπολογιστές.
- Ρε 'συ, με 600 - 700 ευρώ μπορώ να πάρω υπολογιστή;
- Μπορείς. Όταν το πάρεις απόφαση πες μου αν θέλεις να πάμε μαζί. Να μην αγοράσεις ετοιματζίδικο αλλά θα το συναρμολογήσουμε το μηχάνημα μόνοι μας κομμάτι κομμάτι.
- Να τώρα που θα πέσει το δώρο του Πάσχα λέμε με τη γυναίκα μου να τσοντάρουμε λίγα λεφτά και να πάρουμε ένα οικονομικό. Ρε 'συ μήπως γίνεται και πιο φθηνός; Με 500 ευρουλάκια ας πούμε;
- Γίνεται, αλλά δε θα είναι τίποτα σπουδαίο.
- Δε το θέλω να κάνει και τίποτα σπουδαίο. Κανένα τραγουδάκι να γράφουμε και καμιά ταινία. Άντε και για internet. Αλήθεια πόσο πάει το μαλί για το internet;
- Εξαρτάται από την εταιρία και την ταχύτητα.
- Τα βασικά μωρέ, ίσα - ίσα να μπαίνουμε στο internet.
- Γιατί το θέλεις το internet;
- Για να βλέπω ΤΣΟΝΤΕΣ!


ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 3
Είναι ένας άλλος εργαζόμενος στην εταιρία που συχνά πυκνά κερδίζει πότε στο ΚΙΝΟ πότε στο ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Καλά λεφτά. Πότε 1600, πότε 800, πότε 1200. Η μαλακία που κάνει; Παίρνει μαζί του το τυχερό δελτίο και το δείχνει σε όλους. Μετά αναλύει στον καθένα χωριστά πως σκέφτηκε και έπαιξε και ότι δεν κέρδισε στην τύχη εφόσον το είχε μελετήσει το πράγμα. Φυσικά επειδή είναι πολυλογάς δεν το λέει μόνο μια φορά αλλά πιο πολλές έτσι ώστε όλοι οι υπόλοιποι να εμπεδώσουμε τη θεωρία του. Αυτό γίνεται σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας και για να το εμπεδώσουμε ακόμα καλύτερα το λέει σε όλους για τις επόμενες τρεις μέρες.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 4
Πρωταγωνιστής αυτού του περιστατικού είναι ο ίδιος του περιστατικού 3 (έχει την τιμητική του). Πριν από ένα με ενάμισι μήνα αγόρασε υπολογιστή. Για ένα με δύο μήνες μου τα έπρηζε τι να πάρει γιατί δεν έχει ιδέα (όπως και ο πρωταγωνιστής του περιστατικού 2) και τελικά πήγε και πήρε μια μπαχατέλα ετοιματζίδικη και του έπιασαν τον κώλο. Για ένα μήνα το έλεγε και ξανάλεγε ότι πήρε υπολογιστή για να το μάθουμε όλοι και να το χωνέψουμε. Μετά έρχισε το πρήξημο.
- Ρε μαλάκα μπορείς να μου γράψεις κανένα cd;
- Μπορώ. Τι cd;
- Να... καμιά τσόντα. Ξέρεις εσύ. Απ' αυτά τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο internet.
- Δεν έχω τέτοια.
- Έλα ρε μπες στο internet και κατέβασε μου.
- Τι λές ρε! Πας καλά;
- Ε, τότε (πήρε και το ύφος του παρεξηγημένου) καμιά ταινία κανονική άμα έχεις.
- Καλά, θα δω τι έχω και θα σου γράψω.
- Και γρήγορα ε;
Τι το ήθελε και το είπε το τελευταίο. Τον έγραψα κανονικά. Δεν είναι να του κάνεις μια εξυπηρέτηση σου ανεβαίνει και στο σβέρκο.
Προχθές μ' έπιασε να μου πει ότι έχει κάρτα τηλεόρασης αλλά τα κανάλια θέλουν προγραμματισμό. Το έφερνε από 'δω το έφερνε από 'κει μετά από κανένα τρίωρο δεν άντεξε και το ξεφούρνισε.
- Εσύ μπορείς να 'ρθεις σπίτι μου να το κάνεις;
- Μπορώ αλλά όχι τώρα. Αν θέλεις να στο ρυθμίσω θα περιμένεις αρκετές μέρες γιατί είμαι κυριολεκτικά πνιγμένος από δουλειές και υποχρεώσεις.
- Όποτε μπορείς. Έλα σπίτι μου να φτιάξουμε το κομπιούτερ και θα σε κεράσω και καφέ.
Χουβαρντάς ο τύπος, δε νομίζετε;

Με λίγα λόγια καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Μπορώ να γράφω για ώρες διάφορα τέτοια περιστατικά τα οποία συμβαίνουν κάθε μέρα και σίγουρα όχι μόνο σ' εμένα. Υπάρχουν αρκετοί που το παίζουν έξυπνοι και άλλοι τόσοι κουτοπόνηροι που αντί να ζητήσουν κάτι ευθέως, κοιτάζουν να σκαρφιστούν καμιά κομπίνα για να εκμεταλευτούν την καλοσύνη κάποιων άλλων στο τζαμπέ.




buzz it!

11 σχόλια:

  1. μεγάλε
    φαίνεται ότι στην Σουηδία που μεγάλωσες ,δεν έμαθες ότι υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα χειρότερα από την ημιμάθεια ,όπως ο κυνισμός η αλαζονεία ,ο σαρκασμός ,ο υπερφίαλος χαρακτήρας ,για κοίτα λίγο στον καθρέπτη κάτι από αυτά θα ανακαλύψεις .Αυτοί που κατηγορείς δεν κρίνονται απο αυτά ,άλλα από άλλα που δεν βρίσκονται στην επιφάνεια που έχεις μείνει .Έναν άνθρωπο απο αυτούς που θα σου σταθεί στα δύσκολα ,απο αυτά θα τον κρίνεις .Γεία χαρά ίσως η άποψη μου σε βοηθήσει να αλλάξεις πρίσμα για να μπορέσεις να κάνεις και "πραγματικούς φίλους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανώνυμος Πίστεψε με ότι με τα άτομα που έχω φιλία έχω για πάνω από 15 και 20 χρόνια. Και μιλάμε πάντα για πραγματικούς φίλους. Επειδή τα συγκεκριμμένα άτομα τα γνωρίζω (πρόσεξε είναι συνάδελφοι και όχι φίλοι) για τουλάχιστον 4 χρόνια επέτρεψε μου να έχω μια πιο σφαιρική άποψη από εσένα. Δεν κατηγορώ, ούτε είμαι κυνικός, ούτε αλαζόνας. Αυτός που πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη είσαι εσύ γιατί με στολίζεις με όλα αυτά τα καταπληκτικά κοσμητικά επίθετα αλλά κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου.
    Και το τονίζω. Δεν κατηγορώ στο συγκεκριμμένο post κανένα. Αν κατηγορούσα θα έλεγα και τα ονόματα τους. Προσπαθώ να θίξω καταστάσεις και όχι πρόσωπα. Άντε να κατηγορήσεις και κανένα άλλο blogger πίσω από την ανωνυμία σου γιατί εκφράζεται ελέυθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα τα λες αλλα επειδη συναναστρεφεσαι με 10 ηλιθιους δεν εγινε και τιποτα.εγω πχ απο τον εργασιακο μου χωρο δεν συναναστρεφομαι με κανεναν.ειναι ολοι ηλιθιοι,κατα την δικια μου γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @spyros1000 Δε λέω ότι είναι ηλίθιοι. Εγώ αυτό το post το βλέπω πιο πολύ ώς χιουμοριστικό. Αν βγαίνει προς τα έξω το ύφος της κατηγορίας δεν ξέρω τι να πω. Αφηγούμε πολυ γενικά για να μην σταμπαριστεί κανένας και φυσικά δε λέω ονόματα. Απλά δε μ' αρέσει όταν κάποιος λέει κάτι χωρίς να έχει βάση απλά και μόνο για ν αεκφράσει και αυτός μια άποψη. Πιστεύω ότι αν δεν έχει να πει κάτι ουσιώδες ας μη μιλήσει καθόλου. Και φυσικά μου τη δίνουν αυτοί που κοιτάζουν να εκμεταλευτούν τους άλλους με πλάγιο τρόπο αντί να πάνε και να μιλήσουν ευθέως και ντόμπρα. Φυσικά τη ντομπροσύνη την αποφεύγουν πολλοί που απαντάνε ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. GEIA SOY hackaday EXO GINH MANIAKOS FAN BLOG'SOY KAI TO KAKO EINAI OTI PANTOTE APOLYTA SYMFONO ME TO YFOS PNEYMA TIS PENNAS SOY,PERIMENO STH GONIA ,SYNEXEIA.KALHMERA,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το post είναι αναφορικό σε καταστάσεις με τα πρόσωπα να είναι αναγκαστικοί πρωταγωνιστές.
    Δεν μπορείς να σχολιάσεις καταστάσεις εάν δεν υπάρχουν "υποκείμενα" στην κάθε περίπτωση.
    Το κατά πόσο όμως ενοχλούν οι προσωποποιήσεις κάποιους ,είναι γιατί πιθανόν να ανήκουν στην κατηγορία (σε κάποια ή σε όλες) που αναφέρεσαι.
    Ας το σκεφτούν καλύτερα αυτοί που πάντα βγάζουν τον κόλο τους απ' έξω και να κοιτάζονται πιό συχνά στον καθρέφτη (εάν δεν τον έχουν σπάσει ήδη από το θέαμα)
    Καλημέρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Nispell Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν επιδιώκω να είμαι αρεστός σε όλους. Γράφω αυτά που πιστεύω. Φυσικό είναι να υπάρχουν και διαφωνούντες.Το θέμα είναι ότι πίσω από την ανωνυμία λες ότι θες.Και πάλι πιστεύω, όμως, ότι η ανωνυμία πρέπει να είναι δικαίωμα το καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @matsolas Έπιασες ακριβώς το νόημα του post. Αν κάποιοι ενοχλούνται ακόμα και με απλές αφηγήσεις καταστάσεων τότε πάει να πει ότι και αυτοί είναι μέρος του παζλ που απαρτίζουν αυτές τις καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. bravo re hackaday simfono se ola pou les se pao poli. an thes mpes kai sto diko mou blog proasfata evala kati pou me exorgise a kai kati allo ego eimai ellino-aystralo-kinezos (diastayrosi)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε hackaday, η μόνη λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, είναι η παρακάτω...:

    http://www.thinkgeek.com/tshirts/frustrations/388b/

    Είναι ότι πρέπει!(κάτι ξέρουν αυτοί που το βγάλανε...)
    Τουλάχιστον να βάλουμε και λίγο χιούμορ στη ζωή μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχαχαχαχαχαχα.... πολύ καλό praetorian... θα παραγγείλω καμιά ντουζίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;