Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Print this post

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πριν από μερικά χρόνια (έξι με εφτά) ένας φίλος μου έφυγε για το Αμέρικα. Έριξε μαύρο κοτρόνι πίσω του και ποιος τον είδε! Μας το έλεγε ότι θα φύγει αλλά δεν τον πιστεύαμε μέχρι που το έκανε. Μέσα σε αυτά τα έξι με εφτά χρόνια κατάφερε να αγοράσει σπίτι, αυτοκίνητο και να κάνει δύο μαγαζιά. Στην Ελλάδα νομίζω ότι αυτό είναι αδιανόητο.
Ένας άλλος γνωστός μου ήρθε από Σουηδία αλλά άντεξε μόνο ένα εξάμηνο και έγινε καπνός για να επιστρέψει πάλι στη βόρεια Ευρώπη γιατί και οι οικονομίες του τελείωσαν και δουλειά δεν κατάφερε να βρει.
Ένα γνωστό ζευγάρι έφυγε για Γερμανία και βολεύτηκε. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα, από άποψη προσαρμογής, αλλά τώρα όλα είναι μια χαρά.
Ένας άλλος γνωστός μου πήγε για μεταπτυχιακά στο Παρίσι αλλά αποφάσισε να μείνει εκεί για να μη γραφτεί στα κατάστιχα του Ο.Α.Ε.Δ. αν επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.
Πριν από δύο με τρεις εβδομάδες έφυγε άλλος ένας φίλος μου για Μάλτα. Με κάτι σπαστά αγγλικά που μιλάει κατάφερε να βρει δύο δουλειές και μάλιστα η μία είναι αυτό που θέλει να κάνει.
Μπορώ να γράφω για πολύ περισσότερα άτομα που είναι οικεία μου και έφυγαν σε άλλη χώρα για να βρούνε δουλειά. Σκοπός αυτού του post δεν είναι η απαρίθμηση των φίλων και γνωστών μου που έφυγαν για κάτι καλύτερο από το σχεδόν τίποτα που είχαν στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεταναστευτικό κύμα προς άλλα κράτη νέων ανθρώπων που δεν αντέχουν άλλο τη μιζέρια που με το ζόρι κάποιοι θέλουν να τους ταϊσουν. Και καλά κάνουν. Όπου γης πατρίς! Αυτά να τα βλέπουν οι ανάξιοι και άχρηστοι πολιτικάντηδες που έχουμε και θα καταντήσουν την Ελλάδα ένα απέραντο γηροκομείο. Και εγώ αν δε δω χαϊρι τον δρόμο τον ξέρω. Βαλίτσες, εισιτήρια και δρόμο... Όπου φύγει - φύγει... Αρκεί να γλιτώσω από τη μιζέρια.

buzz it!

66 σχόλια:

  1. φιλαρακι καλα τα λες,αλλα η γερμανια αυτη την στιγμη εχει 11% ανεργια,σκουρυναν τα πραγματα και στην ευρωπη,δεν ειναι οπως παλια,στην αμερικη δε για να πας θελεις 50000ευρο καταθετικο λογαριασμο για να σου εκδοσουν βιζα...
    μακαρι να ηταν τα πραγματα στο εξωτερικο οπως παλια,θα την ειχα σκαπουλαρει εδω και χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπύρο πίστεψε με γαι Αμερική το μόνο εύκολο είναι να βγάλεις βίζα. Γράφεσαι σε ένα σχολείο ή τεχνική σχολή και παίρνεις μαθητική βίζα. Με το που πας λεχει εκεί δικηγόρου που με 2000 δολλάρια σου βγάζουν νόμιμα χαρτιά. Κάτι ξέρω για να λέω. Εγώ είμαι από Σουηδία και ξέρω ότι είναι καλύτερα από εδώ από άποψη εργασίας. Στη Γερμανία (έχω κάνει και εκεί) έχει ανεργία γιατί πολλοί επαναπαύονται στο επίδομα ανεργίας ειδικά αν είναι μεγάλο το ποσό (εκεί τα χρήματα που παίρνεις είναι ανάλογα τι δουλειά έκανες κλπ.) και κάνουν μαύρη εργασία δηλαδή χωρίς ένσημα. Άρα η ανεργία στη Γερμανία είναι εσκεμμένη. Η αρραβωνιαστικιά μου είναι από Λιθουανία. Εκεί έχει δουλειές. Πιστεύω ότι στο εξωτερικό έχει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες από την Ελλάδα και οι εργοδότες (πλην των ελλήνων) δε σε κλέβουν τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
    και γι αυτό σ' ευχαριστώ
    γιατί μ' έμαθες και ξέρω
    ν' ανασαίνω όπου πατώ
    και να μη σε υποφέρω...
    (ή κάπως έτσι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παπάζογλου ε; Όσα δε μπορούμε να πούμε σε πεζό λόγο μπορούμε θαυμάσια να τα εκφράσουμε με ένα τραγούδι. Εξαιρετική επιλογή Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να προσυπογράψω κι εγώ … κλέβοντας στίχους από ένα άλλο τραγούδι..

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα 'πες με το πρώτο σου το γάλα
    μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
    εσύ φοράς τ' αρχαία σου στολίδια
    και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
    που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.

    GrBase

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι που το post μου σας ξύπνησε το μουσικό σας οίστρο... Τις καλεησπέρες μου σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. oi goneis mou psaxoun gia douleia sthn germania opoios mporei na voh8hsei as to paidia,gt sthn ellada ta pragmata pane apo to kako sto xeirotero k egw dn prokeitai na spoudasw tote eis ton aiwna ton apanto...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ksexasa na pw oti opoios mporeina voh8hsei as steilei email sto katzechen@yahoo.gra!k psaxnoun douleia ws mageires exoun ksanadoulepsei otan egw hmoun akomh mwro...gia thn akriveia exoun empeiria enos xronou douleia ws mageires...euxaristw ek twn proterwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά μπορώ να σου δώσω μια καλή συμβουλή. Αν την εφαρμόσεις θα βγεις λιγότερα χαμένος. Πες τους γονείς σου αν φύγουν για τη Γερμανία να μην πάνε να δουλέψουν σε έλληνα. Θα τους πιει το αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to kako einai oti dn kseroun germanika opote 8a pane se ellhna....exoun ksanadoulepsei k tous eixan fer8ei swsta...alla gia na to les kati 8a ksereis.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος Κακώς! Πρέπει να μάθουν τη γλ΄ώσσα για να μην τους εκμεταλεύονται οι επιτήδειοι. Αν την ξέρουν, έστω και όχι καλά, θα νιώσουν και θα είναι πιο ανεξάρτητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σωστος αν ειναι να πας γερμανια καλο θα ηταν να μην πας σε ελληνες . μακρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμος Μακριά όπως ο διάολος από το λιβάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!...ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ.....@#$%^....ANYWAY...ΚΑΝΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!...ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΕΡΩ ΟΤΙ ΠΑΩ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΣΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!...ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΓΙΑ ΚΑΝΑ 1-1,5 ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΕ Γ.... ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΗΔΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ....ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ...!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος Γεια σου Γιάννη. Η ξενιτιά δεν είναι εύκολο πράγμα. Εγώ γεννήθηκα έξω (Σουηδία) και δεν έχω βιώσει αυτό το πικρό συναίσθημα αλλά το έχω καταλάβει καλά από τους γονείς μου. Βέβαια όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα τότε καταλάβαμε τι εστί βερίκοκο. Εγώ μια συμβουλή έχω να σου δώσω. Υπομονή και κουράγιο εκεί που θα πας. Μακριά από έλληνες και τούρκους εργοδότες. ΜΑΚΡΙΑ!!! Κάτι ξέρω... Καλή δύναμη και καλή τύχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ....ΤΕΛΙΚΑ....Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ....ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ........(ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΙΣΗΣΑ!!!)...ΔΥΣΤΗΧΩΣ....ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ανώνυμος Δυστυχώς έτσι είναι. Πολλοί το λένε και ακόμα πιο πολλοί είναι παθόντες. Εγώ θα ξαναφύγω. Αυτό είναι σίγουρο. Όχι τώρα όμως. Έχω κάποιες υποθέσεις να διευθετήσω και μετά μη τον είδατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα φιλε hackaday
    Η αληθεια ειναι οτι και εγω με τον φιλο μου εδω κ αρκετο καιρο το σκεφτομαστε για εξω.Ιδιαιτερα για Γερμανια που εχουμε κ γνωστους κ μπορουν να μας βοηθησουν με το θεμα δουλειας.
    Ποσο δυσκολο ειναι ομως να μεταναστευεις?Εστω κ για λιγα χρονια
    Φοβαμαι πολυ γιατι δεν προσαρμοζομαι ευκολα και δεν ξερω αν θα αντεχα.Βαρεθηκα ομως εδω,κουραστηκα ονειρευομαι ενα καλυτερο αυριο και ανθρωπινες συνθηκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @vaso Ο ξεριζωμός και η ξενιτιά δεν είναι εύκολο πράγμα. Δυστυχώς πρέπει να κάνεις πέτρα την καρδιά σου και να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου παραβλέποντας τις δυσκολίες και αστιάζοντας στα εκείθ θετικά, όποια και αν είναι αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν πιστευεις οτι επειτα απο καποιο καιρο ολα γινονται καλυτερα κ συνηθιζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @vaso Σίγουρα, αλλά ο νόστος είναι αλληνική κατάρα. Εγώ αυτά τα συναισθήματα δεν τα βίωσα πολύ γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα έξω, οπότε δεν ήξερα τι πάει να πει Ελλάδα. Τώρα όμως που μένω εδώ αρκετά χρόνια αν ξαναφύγω για έξω πάλι στην αρχή θα μου κακοφανεί αλλά το καλό είναι ότι οι έλληνες συμβιβάζονται με τη διαφορετικότητα και την κουλτούρα της κάθε χώρας και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα συνηθίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ψαχνομαι να φυγω εξωτερικο.Ξερω αγγλικα και σερβικα.Ασχολουμε με νυχτερινα μαγαζια.Ψαχνω δουλεια για να φυγω καπου.καμια προταση , φιλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Ανώνυμος Φύγε για Σκανδιναβία ή Αυστραλία φίλε. Μην το σκέφτεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. για γερμανια με απολυτηριο λυκειου τι παιζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Ανώνυμος Άστο... δε λέει. Το πολύ - πολύ να δουλέψεις σε έλληνα ή σε τούρκο και να σου κάνουν τη ζωή κόλαση. Φύγε για αλλού 'οπου θα σε σέβονται ως άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Kalimera paidia exo pano apo ena xrono anergos vrika sto endiameso douleia xoris ensima kai asfalia edo stin ellada meso gnostou ...douleia me psixoula distixos kai tora me apomakrine giati ki autos den paei poli kala.Exo gnostous germania alla den ksero ti glosa kai anagkastika tha doulepso san voithitiko prosopiko se kouzina eliniki.Ti na kano ama vrethi kati apo gnostous....na dexto?Mou lene oti anidikeutos pernis 800-1000 euro....aksizi to kopo na kseniteuto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Ανώνυμος Καλημέρα φίλε μου. Να σου πω τη γνώμη μου. Μακριά από έλληνες αν φύγεις για εξωτερικό. Αυτοί είναι που θα κοιτάξουν να σε εκμεταλλευτούνε πρώτοι. Για τα λεφτά που θα πάρεις εξαρτάται τι δουλειά θα κάνεις και σε ποια εταιρία. Αν σε ενδιαφέρει η Western Union ψάχνει για έλληνες που μιλάνε αγγλικά και ελληνικά για το Vilnius της Λιθουανίας. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου πω λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα hackday...Θα με ενδιέφερε προσωπικά να εργαστώ στη Western Union στο Vilnius...Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Nai file mou endiaferome....argisa na to do to minima sou pare mail kodandoulak@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπομονή! ολα θα πανε καλα στην Ελλάδα! Αρκει να το θέλουμε όλοι οι Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @Ανώνυμος Μακάρι αλλά δεν το βλέπω να το θέλει η πλειοψηφία... Βαριέται αφάνταστα... που να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει τα αυτονόητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ego exi 5 bdomades pou eimai germania.piga se 2 ellinika estiatoria kai den mporite na fantastite pos mas ferthikan emena me ton arraboniastiko mou.prin figoume apo ellada oloi mas elegan na prosexoume tous ellines kai den tous akousame kai tin fagame.tora psaxnomaste.eftixos einai stin germania o aderfos tou dikou mou kai den koimomasre sta pagkakia..kai i germania exi anergia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Ανώνυμος Λυπάμαι που το ακούω... μάλλον διαβάζω... αυτό. Το έλεγα, το λέω και θα το λέω. Όποιος φεύγει μετανάστης σε άλλη χώρα καλά θα κάνει να κρατηθεί μακριά από τους έλληνες της διασποράς. Δεν βάζουμε τους πάντες σε ένα τσουβάλι αλλά μια πάρα πολύ μεγάλη μερίδα εκμεταλλεύονται όσο δεν πάει τη δύσκολη θέση των άλλων που ζητάνε βοήθεια ή δουλειά. Καλύτερα να απευθύνονται σε γηγενείς. Έτσι και θα αφομοιωθούνε ευκολότερα και θα γλιτώσουν από πολλά παρατράγουδα. Πάντως είναι γεγονός ότι και στη Γερμανία τα πράγματα άρχισαν να μαυρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. καλησπέρα, δυστυχως κι εμεις την ψαχνουμε για γερμανια, καθως εχουμε συγγενεις..Υπαρχει ακομη ενδιαφερον από την western union για ελληνες?γιατι με ενδιαφερει αμεσα,σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @Ανώνυμος Απ' ότι ξέρω ισχύει ακόμα για τη western union.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. καλησπερα σε ολους.οπως εσεις ετσι κιεγω εχω αγανακτησει με την κατασταση στην ελλαδα.σκεφτομαι και εγω να την κανω για γερμανια.γνωριζω οτι κι εκει ειναι πολυ δυσκολα αλλα ελπιζω σε μια καλυτερη ποιοτητα στην καθημερινοτητα..εχω εναν γνωστο στο βερολινο αλλα κι αυτος μου λεει οτι ειναι δυσκολα..δεν θελω να μπλεξω με ελληνα με τιποτα..εχω ξεκινησει κατι μαθηματα γερμανικων αλλα πιστευω οτι εκει θα ειναι το καλυτερο σχολειο(γιατι εδω κοστιζουν και πολυ)..πιστευω οτι το παν ειναι η αποφαση και να μην το βαζεις κατω με την πρωτη δυσκολια...αν ειναι να δουλευω ως εργατης μια ζωη(και μαλιστα κακοπληρωμενος)στην ελλαδα..γιατι να μην το κανω καπου αλλου που θα εχω την ευκαιρια να κανω και να δω και 5 καινουρια πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @tzigiots Καλό το σκεπτικό σου. Στην Ελλάδα ξέρεις τι παίζει. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν δοκιμάσεις την τύχη σου κάπου αλλού. Το μόνο που με ψιλοχαλάει είναι η Γερμανία. Και αυτοί χάλια είναι. Γιατί δεν πας σε καμιά σκανδιναβική χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. λεω γερμανια γιατι εχω το φιλαρακι που θα βοηθησει.γι αυτο και γιατι πιστευω οτι το μονο κακο που εχουν αυτες οι χωρες γενικοτερα ειναι η ελλειψη ηλιου.οποτε τι γερμανια τι σκανδιναβια λιγο πολυ για μενα τουλαχιστον ειναι το ιδιο.δυστυχως κατι γραφειοκρατικες καταστασεις με καθυστερουν και ενω σκοπευα να φυγω κατα τα μεσα του μηνα...θα πρεπει να την κανω με την καινουρια χρονια...επειδη δεν γνωριζω την γλωσσα (ακομα)μηπως γνωριζεις τιποτα για δουλεια στο Berlin στην Αγγλικη?Ή ακομα αν γνωριζεις τι παιζει με τις part time jobs...γενικοτερα οτιδηποτε νεο θα βοηθουσε..ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @tzigiots Δεν είμαι και ειδήμονας να σου απαντήσω αλλάτο Βερολίνο είναι πρωτεύουσα και όλο και κάτι θα βρεις. Καλό βέβαια είναι να μάθεις τη γλώσσα γιατί οι Γερμανοί είναι αρκετά σοβινιστές. Παλίότερα δίδασκαν συ συνεργασία με τον γερμανικό ΟΑΕΔ τη γλώσσα νομίζω δωρεάν. Τώρα δεν ξέρω τι παίζει. όσον αφορά τη διαφορά σκανδιναβικών χωρών με γερμανία θα την καταλάβεις μόνο αν βρεθείς και στη γερμανία και στη σκανδιναβική χερσόνησο. Και σίγουρα ο ήλιος υπάρχει και εκεί, ίσως όχι με τόση διάρκεια όπως στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει αλλά αν ποτέ βρεθείς βόρεια θα δεις και πολλά καλά που έχουν εκεί και εμείς εδώ στην ελλάδα έχουμε ακόμα άγνοια των πραγμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. καλησπερα ενδιαφερομαι να φυγω σουηδια μαζι με το αγορι μου αλλα δεν ξερουμε την γλωσσα αλλα ουτε καλα αγγλικα βρηκαμε μια δουλεια μεσω αγγελιας σε ενα εργοστασιο.μηπως ξες τιποτα για καμια δουλεια? θα ειναι δυσκολο να συνηθησουμε εκει? θα εχει χρημα η υποθεση η αλλα σε λενε αλλα γινονται η αγγελια ελεγε 2600 το μηνα με διαμονη διατροφη ασφαλιση συμβολαιο 5νθημερο οχταωρο συν υπερωριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Ανώνυμος Επειδή είμαι από τη Σουηδία μπορώ να σου πω με βεβαιόττηα ότι θα σε σεβαστούνε ως άνθρωπο με το παραπάνω. Για τη γλώσσα μη στενοχωριέσαι. Είναι εύκολη και τη διδάσκουν μέσα στις δουλειές (εργοστάσια κλπ.). Ασφάλεια εκεί έχεις από την πρώτη μέρα που πιάνεις δουλειά. Αν σου δίνουν 2600 (ευρώ υποθέτω) με διαμονή, διατροφή θα είστε μια χαρά. Η Σουηδία είναι όμορφη χώρα. Πήγαινε και μακριά από έλληνες. Με τον καιρό θα συνηθίσεις και κοίτα να δικτυωθείς. Εκεί συνέχεια έχει ευκαιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. σε ευχαριστω πολυ απλα φοβαμε γιατι ελληνας εβαλε την αγγελια ενα γραφειο κατα ποσο ειναι αληθεια τα πραγματα το σπιτι που σου δινουν ειναι καλο η θα ζεις μες στην βρωμα.θελουμε πολυ να φυγουμε πολλα προβληματα εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ηθελα να σε ρωτησω και κατι ακομα τα 2600 ευρω σου φαινεται λογικος μισθος? επειδη εσυ ησουν εκει κατι θα ξες απλα μου φαινεται λιγο μεγαλο το ποσο για εργατες περιμενω με πολυ αγωνια την απαντηση σου θελω να ειμαι σιγουρη πριν παω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Ανώνυμος Στη Σουηδία βρώμα; Μάλλον θα αστειεύεσαι. Απλά σου τονίζω. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ! Αν το σπίτι στο πλασάρει έλληνας ή ακόμα και σουηδός είναι μέσα στη βρώμα το καταγγέλεις στο δήμο και σε μια μέρα το πολύ σου βρίσκουν άλλο. Όσο για τα λεφτά καλά είναι γιατί εκεί είναι λιγάκι πιο ακριβά από εδώ σε ορισμένα πράγματα (π.χ. αλκοόλ) και σου είπα ότι εκεί σε σέβονται σαν άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ναι αλλα μου το παρεχει ο εργοδοτης μου.ο βασικος μισθος εκει ειναι τοσο?και αν ειναι ελληνας ο εργοδοτης?να μην παω?ρωταω γιατι εμεις το σκεφτομαστε για αμεσα σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες α...και κατι ακομα τα 2600 ειναι καθαρα η μου κανει και κρατησεις το κρατος?αν ναι ποσα περιπου ειναι ξες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @Ανώνυμος Το αν είναι έλληνας ο εργοδότης ή όχι δεν το ξέρω. Πρέπει να πάρεις τηλέφωνο για περισσότερες και εγκυρότερες πληροφορίες. Εγώ μπορώ να σου πω πως είναι τα πράγματα πάνω, τι νοοτροπία υπάρχει, πως δουλεύει το σύστημα εκεί. Σε όλα τα κράτη υπάρχουν κρατήσεις. Τώρα αν τα 2600 είναι καθαρά ή όχι πρέπει να τους ρωτήσεις. Πιστεύω πάντως ότι είναι καθαρά. Είναι συνηθισμένο ποσό για τη σουηδία. Είναι ένας νορμάλ μισθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου οτι νεοτερο χρειαστω θα μιλησω μαζι σου καλη σου μερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Παιδια ξερει κανεις τι παιζει σε Φινλανδια, Σκωτια, Σουηδια ή Γερμανια σε δουλειες πιο "καλλιτεχνικες"? Σκεφτομαστε να την κανουμε σε μια απο αυτες τις χωρες και ασχολουμαστε με ηχοληψια, φωτογραφια και μουσικη. Τα εχουμε σπουδασει δηλαδη. Ξερει κανεις τι ευκαιριες υπαρχουν????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @Ανώνυμος Στις Σκανδιναβικές χώρες η μουσική και οι καλές τέχνες είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Η Σουηδία είναι η πρώτη μη αγγλόφωνη χώρα που παράγει αγγλόφωνη μουσική σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά τις Η.Π.Α. η Σουηδία είναι η δεύτερη χώρα που εξάγει αγγλόφωνη μουσική σε ολόκληρο τον κόσμο (όχι η Αγγλία). Αν τα σπουδάσατε κιόλας και αν έχετε ταλέντο δε θα χαθείτε εκεί πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
    Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΠΡΙΝ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, 9 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2008 ΑΛΛΑ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΕΔΩ ΠΡΟΚΟΠΗ.. ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΕΔΩ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΕΧΡΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2010 ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΨΕΥΤΕΣ, ΘΑΦΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.. ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΔΙΩΞΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ 50ΧΡΟΝΗΣ... ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΩ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΥΓΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-ΟΚΤΩΒΡΗ, ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΙΜΑΙ 21 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΓΩ, Ε HACKADAY?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @Ανώνυμος Δυστυχώς έτσι είναι... Η συντριπτική πλειοψηφία στην Ελλάδα έτσι νιώθει. Κακό πράγμα να μην ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει. Τον περασμένο Σεπέμβρη είχα βρει μια πάρα πολύ καλή δουλειά στα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης της Western Union στο Vilnius (πρωτεύουσα Λιθουανίας). Δεν πήγα γιατί είχα δουλειά. Που να φανταστώ ότι μετά από ένα μήνα θα ξαναμείνω για πολλοστή φορά άνεργος χωρίς ειδοποίηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΜΑ, ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ HACKADAY.. ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΚΑΚΩΣ ΗΡΘΕΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΝΟΥΣΑΝ.. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ "ΑΡΠΑΧΤΡΕΣ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @Ανώνυμος Το ότι θα επιστρέψω στη γεννέτειρα μου είναι το μόνο σίγουρο... απλά κάνω υπομονή για να τελειώσω το ΕΑΠ... Θέλω να πάρω το πτυχίο μου έτσι ώστε να έχω παραπάνω εφόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΔΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΘΑ ΡΙΞΩ ΜΑΥΡΗ ΚΟΤΡΟΝΑ ΠΙΣΩ ΜΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ :-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @Ανώνυμος Δεν χρειάζεται να έχεις μια τέτοια γεννέτειρα. Και εκεί πέρα ο κόσμος δουλεύει και δε χαρίζεται τίποτα. Απλά υπάρχει οργάνωση, σε σέβονται ως άνθρωπο και η εκμετάλευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
    Όσο για τη Γερμανία; Παλιότερα ναι. Τώρα και εκεί πέρα τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά. Η Αυστραλία ακούγεται πολύ καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. γεια σας παιδια μιλησα με ενα θειο μου που μενει στη γερμανια γιατι σκεφτομαι κι εγω να φυγω. απ οσο μου ειπε η κριση στη γερμανια ξεπεραστηκε και οι μισθοι αρχισαν παλι να ανεβαινουν. εγω σκεφτομαι σοβαρα να παω κι ο,τι γινει. στο κατω κατω απο υλικα αγαθα ΤΙΠΟΤΑ δεν εχω να χασω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @Ανώνυμος Γεια χαρά. Σίγουρα δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Απλά τον πρώτο καιρό μέχρι να εγκλιματιστείς χρειάζεται προσοχή. Παντού υπάρχουν οι απατεώνες που κοιτάζουν να εκμεταλευτούνε συνανθρώπους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. μαρια με λενε αγαπητε hackaday δηλαδη τι θα πρεπει να προσεχω? εγω θα παω με το αγορι μου..ξερεις γενικα κατι που μπορει να μας βοηθησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. @Ανώνυμος Μαράκι δεν ξέρω αν γνωρίζεις τη γλώσσα αλλά πρόσεχε σε επίδοξους μεταφραστές. Άλλα θα σου λένε και άλλα θα σου μεταφράζουν. Από την ελληνική παροικία μην περιμένεις και πολλά σε θέμα δουλειάς. Πολλοί έλληνες βλέπουν τους νέους μετανάστες που τυγχάνουν συμπατριώτες τους να τους βάλουν στη δούλεψη τους για ένα κομμάτι ψωμί με εξαντλητικά ωράρια, ελλάχιστα λεφτά και συνθήκες διαμονής άστα να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. δηλαδη εγω τι πρεπει να κανω για να ειμαι ασφαλης? ξερω μερικα γερμανικα βασικα πηρα το πρωτο πτυχιο αλλα εχει μερικα χρονια γι αυτο και δε θυμαμαι παρα μονο τις καθημερινες λεξεις αλλα ειμαι σε θεση να μιλαω καλα σε 1-2 μηνες γιατι απο συνταξη κλπ ξερω καλα. Ηδη καταλαβαινω αρκετα οταν ακουω να μιλανε...τις εταιριες που λενε πως σου βρισκουν δουλεια να τις εμπιστευτω αρχικα? Η να κοιταξω απο γνωστους πρωτα αν μπορουν να βρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @Ανώνυμος Να πας σε επίσημες αρχές. Ελληνικό προξενείο, ελληνική πρεσβεία, δημαρχεία, νομαρχία, στον εκεί ΟΑΕΔ για να μάθεις και τα δικαιώματα σου και να μην μαθαίνεις μέσω ράδιο αρβύλα αυτά που χρειάζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γεια σας παιδια βρισκομαι στο λονδινο μαζι με την κοπελα μου εδω και 6 μηνες και δουλευω λαντζα σε ενα μαγαζι.περνω κοντα στο 800αρι το μηνα και μαζι με τα χρηματα της δικιας μου παλευετε.τωρα ομως λογο αλλων προβληματων ισως να πρεπει να φυγει.εγω αυτοματως θα πρεπει να βρω σπιτι φτηνοτερο γιατι αλλιως θα πρεπει να πληρωνω 560 για μια τρυπα και οτι μου μενει να περασω το μηνα οποτε ζω για να δουλευω και οχι το αντιθετο.και ρωταω τωρα τι να κανω?να γυρισω ελλαδα?θα καταφερω να βρω εστω την ιδια δουλεια εκει?τουλαχιστον ελλαδα δεν θα πληρωνω νοικι και το φαγητο μου θα ναι σχεδον τσαμπα.Εκτος απο αυτο δεν την πολυπαλευω απο αποψη κλιματος και ανθρωπων οι οπιοι ειναι μες στην κρυοκωλαδα.εχω φρικαρει με αυτα που λενε για τις δουλειες τοσο ακατορθωτο εχει κανταντησει?θελω ειλικρινης απαντησεις οχι τι ακουτε και τι βλεπετε απο γνωστους σας μονο αν εχετε κατσει να ψαξετε οι ιδιοι απαντηστε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γεια σου Hackaday..! Είμαι η κοπέλα που σου είχα γράψει γύρω στις 9 Μαϊου αν κοιτάξεις πιο πάνω! Βρήκα δουλειά στη Γερμανία, στη Στουτγκάρδη συγκεκριμένα και φεύγω σε 6 ακριβώς... Είμαι πολύ χαρούμενη, κι επειδή δεν ια δουλεύω σε κουζίνα, αλλά στην ειδικότητά μου ως μπουφετζής, δόξα τω Θεό.. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δουλειές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Και επίσης..να επισημάνω κάτι: ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Δεν θα αναφέρω όνομα, όμως κάνει απατεωνιές τύπου όπως:
    -Σου λέει π.χ ότι το χ ελληνικό εστιατόριο που επρόκειται να δουλέψεις είναι στο α μέρος, την επόμενη σου λέει άλλο και στο τέλος σου λέει που πραγματικά βρίσκεται..! Για να στο φέρει λάου λάου!
    -Σε στέλνει σε απομακρυνσμένα χωριά, και δεν έχει ιδέα που βρίσκονται και σε παραμυθιάζει!
    -Σαν γραφείο , παίρνει κάποια συμφωνημένα χρήματα ως αμοιβή με το που θα "πέσει" ο πρώτος μισθός. Θα σου στείλει χαρτιά με φάξ για να υπογράψεις για 390 ευρώ. όταν όμως θα πάρεις τον πρώτο μισθό, θα σου έχει κρατήσει 460 ευρώ(πρόκειται για πικρή αλήθεια δυστηχώς!!)
    -Αν δεν ξέρεις καθόλου γερμανικά, ξινίζει λίγο..
    ΣΥΝΗΣΤΩ, ΌΣΟΥΣ ΨΆΧΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΝΑ ΚΟΙΤΆΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ 1600 ΕΥΡΩ, ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ "ΠΟΝΗΡΕΣ" ΑΓΓΕΛΙΕΣ! ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΌ 0049..... ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. @contact info Ζύγισε τα συν και τα πλην Ελλάδας και Αγγλίας και σύγκρινε τα. Τα πράγματα πάντως εδώ στην Ελλάδα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση σκέψου δυο και τρεις φορές.
    @Ανώνυμος (23 Ιουνίου 2011 12:17 μ.μ.)Μπράβο! Χαίρομαι που κατάφερες να βρεις μια άκρη. Τα μάτια σου δεκατέσσερα εκεί που θα πας. Η λαμογιά είναι παγκόσμια πατέντα και όχι ελληνική.
    @Ανώνυμος (23 Ιουνίου 2011 12:28 μ.μ.) Ευχαριστώ για τις διαυκρινήσεις. Καλά έκανες και ανέφερες αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες για να μην πέσει ο κόσμος σε διάφορες παγίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;