Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Print this post

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου τα πάντα γίνονται ακριβότερα και οι μισθοί μένουνε στάσιμοι. Ο κόσμος ψάχνει για λύση αλλά δε γίνεται τίποτα. Σίγουρα όλοι εμείς που υποφέρουμε από την ακρίβεια, η οποία είναι μάστιγα στη χώρα μας, είμαστε πολλοί περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν ανάγκη (τους φραγκάτους δηλαδή). Το σύστημα μας θέλει να ζούμε στα όρια της ανέχειας και πολλές φορές κάτω από αυτά. Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με συλλογική προσπάθεια και αυτό το δείχνει και η ιστορία. Κάθε ατομική προσπάθεια είναι καταδικασμένη.
Πριν μερικές μέρες με ενημέρωσε ο Δον Κιχώτης με ένα σχόλιο του ότι έγινε πρόταση από μερικούς bloggers να γίνει μποϋκοτάζ από της 9 μέχρι της 11 του Ιούνη στην αγορά γάλακτος ως αντίδραση στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα μας, κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Εγώ θα πρότεινα να γίνει μποϋκοτάζ σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτια, τυριά, παγωτά κλπ.).
Σίγουρα με αυτό το μποϋκοτάζ δε θα έρθουνε καλύτερες μέρες αλλά είναι μια αρχή. Πρέπει να λάβουνε το μύνημα οι άρχοντες της χώρας ότι ο απλός κοσμάκης είναι μια υπολογίσιμη δύναμη. Συμφωνείτε;

buzz it!

19 σχόλια:

  1. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο αγαπητέ hackaday

    Είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτεί ο καταναλωτής από την κερδοσκοπία εις βάρος του.
    Μόνο που … τις προτάσεις τέτοιου είδους έπρεπε να τις κάνει η Ένωση Καταναλωτών (ΕΚΠΟΙΖΩ) ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση που ασχολείται με το συμφέρον του καταναλωτή. Να κάνει τις προτάσεις με ηχηρό τρόπο .. TV, ραδιόφωνο, εφημερίδες, περιοδικά, internet. Να τις ανακοινώνει έγκαιρα ώστε να τις ακούσει και η τελευταία νοικοκυρά και ο τελευταίος Έλληνας.
    Οι προτάσεις να είναι τεκμηριωμένες και πλήρης.
    Για παράδειγμα στην πρόταση αποχής από τα γαλακτοκομικά να περιγράφεται και τι θα γίνει με τα παιδιά που έχουν ανάγκη το γάλα …
    Να επισημαίνεται ότι ΑΠΟΧΗ δεν σημαίνει πάω την προηγούμενη στο super market και αγοράζω παραπάνω γαλακτοκομικά για να έχω και τις μέρες της αποχής :-)

    Να βοήσουν και τα blogs αναδημοσιεύοντας αλλά δεν είναι δυνατόν ο καθένας από εμάς να στοιχειοθετήσει και να τεκμηριώσει τέτοιες προτάσεις.

    Και να μην ξεχνάμε ότι ο απλός καταναλωτής δεν είναι απλά "μια υπολογίσιμη δύναμη" αλλά ή μοναδική και απόλυτη δύναμη στην αγορά ...

    GrBase

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. grbase τσέκαρε την απάντηση μου στο προηγούμενο ποστ στα σχόλια:
    http://hackaday-thema.blogspot.com/2008/05/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλοι την ιδεα για το μπουκοταζ την ειχε ο
    πολεμιστης και την δημοσιοποισε μεσα στο blog του
    http://greek-warrior.blogspot.com/
    αξιζει να περασεται και απο εκει κ να αφησεται ενα σχολιο
    στα δεξια της σλιδας τους επισης βζει οσα μπλογκσ συμφωνουν και συμμετεχουν στην ιδεα αυτη γι να φανει η δυναμη μασ αν θελετε περαστε μια βολτα απο τη σελιδα του
    (δεν ειναι φιοσ μου , ουτε το ξερω τον ανθρωπο, απλα πιστευω πρεπει να μπουμε ολοι στον καταλογο με τα μπλογκ που συμμετεχουν -εγω ηδη μπηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mpoikotaz ginetai se markes oxi se proionta. Px gia to gala, den pairnoume gala DELTA gia 2 meres (de xreiazetai parapano), pairnoume auto pou einai fthinotero, k etsi anagkazontai k autoi na riksoun tis times gia na ginoun antagonistikoi.

    An ginei mia fora boikotaz k piasei, tin epomeni pou tha PAME na kanoume boikotza px sta galata tis FAGE, tha meiothoun oi times prin kan ginei.

    To mono pou xreiazetai einai SUNTONISMOS, emeis san katanalotes den tha sterithoume oute gala gia ta paidia mas oute tpt.

    Tora min perimenete apo ta kanalia k ta radiofona na stiriksoun kati tetoio, autoi theloyne na to diaoonizoune ayto..

    sl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @δον κιχώτης Το επισκέφτηκα το blog που αναφέρεις ήδη.
    @ανώνυμος μποϋκοτάζ γίνεται και σε προϊόντα. Αν θυμάσαι έγινε μποϋκοτάζ σε όλα τα γερμανικά και ιταλικά προϊόντα όταν Γερμανία και Ιταλία είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανμωνυμε
    ολα τα προιοντα γαλακτοςς απο ολες τις μαρκες ειναι ακριβα, οποτε εμεις γιατι να πουκοταρουμε μονο μια μαρκα;
    εξαλλου αν μπουκοταρουμε μια μαρκα μονο θα κατηφγορηθουμε απο αυτην πως ισως να ειμαστε κ βαλτοι για να τις κανουμε ζημια.
    αν θες να μπουκοταρεις μια μονο μαρκα τοτε μην εισαι ανωνυμος αλλα βγες και προτεινε το με επιχειρηματα επωνυμα και οταν φας την μυνηση θα σε στηριξουμε αν τα επιχειρηματα σου ευσταθουν.
    αν μπουκοταρουμε μονο μια μαρκα θα κατηγορουμαστε πως μας βαζει η ανταγωνιστρια της και μονο αυτο μας ελειπε τωρα-να κατηγορουμαστ επως στηριζουμε συγκεκριμενες μαρκες.
    πιστευω πως ειναι λαθος κινηση να εστιαζεις σε μια συγκεκριμενη μαρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά, δεν έχω κανένα κρυφό σκοπό .... η φράση στο κείμενο μου :

    Επειδή δεν θεωρώ οτι πρέπει να δουλεύω σαν σκλάβος όλη μου την ζωή για να προσφέρω στα παιδιά μου μόνο ένα ποτήρι γάλα.

    δείχνει όλη την φιλοσοφία μου. Το blog αυτο

    http://greek-warrior.blogspot.com/

    έγινε μόνο για αυτό το σκοπό .. όπως είδατε τοσες ημέρες δεν έχω γράψει για κάτι άλλο και δεν εχω σκοπό να γράψω και στο μέλλον.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε πολεμιστη δεν ειπα εγω τουλαχιστον ποτε οτι εχεις καποιο κρυφο σκοπο
    ισα ισα που προσπαθω και απο εδω και το greek tube να παραπεμπω κοσμο στην σελιδα σου για να μπαινει ως συμμετεχοντες στην κινηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @polemistis Δε νομίζω να είπε κανείς ότι έχεις κρυφούς σκοπούς. Ίσα - ίσα προσυπογράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Milame gia boikotaz akribeias, k oxi gia politikous skopous.

    Boikotaroume tin marka pou exei tin ipsiloteri timi, oxi opoia na nai..
    Bebaia me ta kartel pou uparxoun edo prepei na boikotaroume toulaxiston 3 megales markes...


    Etsi ginetai to boikotaz sto eksoteriko, den einai tpt spoudaio...

    sl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω δεν ειδα στο σουπερ μονο δυο τρεισ εταιρειες να πουλανε ακριβα
    αλλα ολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μέσα κι εγώ.. δεν το συζηώ, δεν είναι κατάσταση αυτή!! καλώς σε βρίσκω, ενδιαφέρον μπλόγκ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλώς ήρθες alien lover.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειρήνη ημήν

    Όταν μπορούμε να αγοράσουμε γάλα από μικρούς τοπικούς προμηθευτές ανά την Ελλάδα , και δεν το κάνουμε ,με αποτέλεσμα να τους εξωθούμε στο να το πουλήσουν στα μεγάλα καρτέλ....τότε μιλάμε ουσιαστικά για 6 εταιρείες οι οποίες λυμαίνονται τον χώρο του γάλακτος.
    Όποτε δεν μποϊκοτάρουμε μάρκα αλλά προϊόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά,καλές αυτές οι πρωτοβουλίες όμως κακά τα ψέματα πρέπει να γίνουν 2 βασικά πραγματάκια
    1ον Να ξεσηκωθούμε και να πάψει αυτό το κακό με τις αμέτρητες καταναλωτικές οργανώσεις. Να απαιτήσουμε 1 και καλή. Φανταστείτε μία οργάνωση καταναλωτών που θα προτείνει μποϋκοτάζ.
    2ον Να απαιτήσουμε ενημέρωση και εξοικείωση-εξάσκηση από το δημοτικό, όσον αφορά την καταναλωτική συμπεριφορά.
    3ον Μεχρι να γίνουν όλα αυτά, να προσπαθούμε ατομικά να παρεμβαίνουμε. Ένας να καθήσει να σκεφτεί και να λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλος του και μιλήσει σε έναν άλλο θα αρχίσουμε να αυξανόμαστε με γεωμετρική πρόοδο. Γιατί το θέμα δεν είναι να συμπεριφερόμαστε ως φυσιολογικοί καταναλωτές όταν υπάρχουν ζόρια, όπως τώρα. Το θέμα είναι να μπορεί να λειτουργήσει αυτή η ρημάδα η καταναλωτική συνείδηση και όταν είμαστε δυνατοί οικονομικά. Εκεί θα κερδιθεί το στοίχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ironfist72 Σίγουρα το να υπάρχουν πολλές καταναλωτικές οργανώσεις δεν είναι καλό. Μοιράζουν τους πολίτες - καταναλωτές και αν υπάρχουν (που θα υπάρχουν) διαφωνίες μεταξύ αυτών των οργανώσεων (γι' αυτό το λόγο υπάρχουν διάφορες, αλλιώς αν συμφωνούσαν όλες δε θα υπήρχε λόγος να δημιουργηθούνε πολλές) το παιχνίδι είναι χαμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αφου οι καταναλωτικες ειναι διασπασμενες
    υπαρχει μια εναλλακτικη λυσξ
    αυτη των μπλογκερς που διοργανωνουν μπουκοταζ 9-11 ιουνη στην αγορα του γαλακτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δον Κιχώτη συμφωνώ και επαυξάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;