Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Print this post

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΑΝΔΡΑΣ

Είχα την ατυχία στη ζωή μου να γνωρίσω πριν πολλά χρόνια τον Γιάννη. Ποιος είναι ο Γιάννης; Είναι ένας τύπος που πάνω απ' όλα κοιτάζει τον εαυτό του. Φοράει παντού παρωπίδες και είναι ισχυρογνώμων. Ακόμα και λάθος να κάνει δεν πρόκειται να το παραδεχτεί γιατί νιώθει μειονεκτικά. Στη δουλειά του δεν είναι τεμπέλης αλλά είναι τσαπατσούλης και δουλικός με τους πελάτες του. Οι τελευταίοι έχουν μια πολύ καλή εικόνα για το Γιάννη. Γι' αυτούς είναι ένα καλό παιδί, εργατικό, εξυπηρετικό και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.
Ο Γιάννης έχει και άλλο ένα πρόσωπο το οποίο το φανερώνει μόλις μπαίνει μέσα στο σπίτι του. Εκεί είναι αυταρχικός, όλα του φταίνε, ξεσπάει στα παιδιά του και χτυπάει τη γυναίκα του. Νομίζει ότι όλοι εκεί μέσα είναι κτήμα του. Έτσι επιβεβαιώνει τον ανδρισμό του. Μιλάει με τα χειρότερα λόγια και όταν πίνει δεν ξέρει τι λέει. Το χειρότερο; Κατηγορεί στους κολλητούς του και ξεφτυλίζει τη γυναίκα του χωρίς λόγο και με αυτόν τον τρόπο νομίζει πως επιβεβαιώνεται αλλά και οι φίλοι του από μέσα τους τον κοροϊδεύουν. Με λίγα λόγια ο Γιάννης καταφέρνει να ξεφτυλίζει τον εαυτό του ακόμα περισσότερο. Για τον Γιάννη το μόνο που αξίζει είναι να είναι αρεστός στους φίλους του και στους ξένους. Για την οικογένεια του το μόνο που ξέρει να δίνει είναι η γκρίνια, η μιζέρια, οι βρισιές και το ξύλο.
Δεν ξέρω τι φταίει και συμπεριφέρεται έτσι στην οικογένεια του. Μονίμως δημιουργεί προβλήματα και με άλλους στενούς συγγενείς. Νομίζω ότι νιώθει κατώτερος επειδή η γυναίκα του είναι μορφωμένη, έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο και έχει καλή θέση στη δουλειά της, ενώ αυτός τελείωσε το γυμνάσιο με το ζόρι και έχει καταφέρει να τα σκατώσει πολλές φορές στη δουλειά του.
Τέτοια άτομα που νομίζουν ότι εκπέμπουν ανδρίλα με το να χτυπάνε τη γυναίκα τους και τα παιδιά τους για 'μένα είναι τα ποιο μίζερα που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη.
Γιάννη ένα να θυμάσαι. Έχει ο καιρός γυρίσματα αλλά θα είναι αργά. Βάλε μυαλό όσο προλαβαίνεις γιατί θα πετάξει το πουλάκι και θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.
Πάντα εκτιμούμε κάτι όταν αυτό το έχουμε χάσει.

buzz it!

16 σχόλια:

  1. ΤΕΤΟΙΟΥ "ΕΙΔΟΥΣ" ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ....ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΥ ΧΑΡΑΜΙΖΕΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...ΚΙ ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΥΠΕΡΟΧΟ" ΑΥΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ....ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΗ ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΑ......ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ......ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει αγάπη... Μόνο αγανάκτηση από την πλευρά της. Το ότι θα γίνει κάτι είναι σίγουρο...το μόνο σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολλοι είναι οι "ανδρες" αυτού του τύπου. η βία πολλές φορές μπορεί να είναι ψυχολογικη και τα σημάδια της διαφανα!ναι, σωστά προβάλεις το θέμα του "γιάννη". είναι κ αυτή μια πληγη της κοινωνίας μας που αιμοραγεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωτεινάκι το συγκεκριμμένο άτομο είναι πληγή από μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για σκεφτείτε και το άλλο.
    Μπορεί μέσα τους βαθιά να είναι και σαδομαζοχιστές και να τους αρέσει.
    Διότι το ερώτημά μου είναι το εξής.
    Στην αρχή είναι η υπομονή.
    Κάπου στην μέση (όταν μπορεί να μπλέκονται και παιδιά) είναι ο φόβος.
    Όταν όμως περνάνε χρόνια και δεν πέρνει ούτε καν το θάρρος να το πει σε κάποιους δικούς της να παν να τον πλακώσουν, μήπως γίνετε ένα με την ψυχασθένεια όπου μπορεί να έχει αποκτήσει μέσω της αρρώστιας του αντρός της;
    Διότι αν αυτούς τους "άνδρες" πάει κάποιος άλλος Ανδρας και τον πλακώσει αυτός θα φοβιθεί.
    Το γνωρίζουμε όλοι και το ακούμε όλοι αλλά και το είδαμε αρκετοί μέσα από μια τηλεοπτική σειρά.

    Μήπως τελικά, άνθρωποι που το κρύβουν για χρόνια, κρύβουν μια μυστική, ψυχασθενική τάση σαδομαζοχισμού;
    Διότι δεν μου κάνει ανθρώπινο πολύ κάποιος να ανέχετε για ολόκληρα χρόνια να τον πλακώνουν απλά και μόνο ότι μπορεί να πιστεύει το ίδιο το θύμα ότι αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά.

    Βγάλτε το απο μέσα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @chris Δεν μπορώ να έχω γνώμη πάνω σ' αυτό που λες γιατί δεν είμαι ψυχολόγος ή ψυχίατρος. Μπορεί να έχεις και δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αντρας ποσο με πηγωνει αυτη η εικονα επανω αντρας φοβερος το 80%των κακοποιημενων γυναικων δεν καταγκελουν την κακοποιηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @hackaday: ούτε εγώ είμαι ψυχολόγος αλλά σκέφτομαι και λιγάκι. Δεν πάω να ΅κρίνω ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του΅ μόνο.
    Μακάρι όμως να μην είναι έτσι, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @anemos5 Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια
    @chris μπορεί απλά να είναι σαδιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΕΓΩ ΠΑΛΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΔΕΡΝΕ ΤΟ 8ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΓΝΩΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ..
    ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ....
    http://somatikitimoria.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άσε Σπυράκο του ετοιμάζω κάτι πραγματικά καλό... Θα έχει και διάρκεια ... θα φάει καλά ο τσόγλανος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα και χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των δραστών κακοποίησης έχει κακοποιηθεί επίσης στο παρελθόν από άλλους (πχ στην παιδική ηλικία) και θεωρεί ότι είναι κάτι το φυσιολογικό. Πάρα πολλοί απ΄ αυτούς τους ανθρώπους είναι χρήστες ουσιών ή αλκοολικοί. Άλλοι έχουν προβλήματα οικονομικά, ανεργίας, υγείας (χρόνιες νόσους - κατάθλιψη), μοναξιάς και αισθημάτων αναξιότητας, και γενικά ένα προσωπικό και κοινωνικό υπόβαθρο χαμηλό και προβληματικό. Δε χρειάζονται τιμωρία, χρειάζονται βοήθεια. Εύκολο θα πείτε να το λες όταν δεν είσαι το θύμα. Εντάξει, σημασία έχει να προστατεύομαστε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Αλλά ως κοινωνικό φαινόμενο τα πράγματα δεν είναι τόσο άσπρα - μαύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σουζάνα θα σου πω και εγώ άλλον ένα λόγο που ωφείλεται αυτή η συμπεριφορά. ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οκ :)
    Ελπίζω πάντως κάποιος να τον σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το κόμπλεξ που βγάζει στην οικογένειά του θα έρθει η ώρα που θα το πληρώσει.
    Όταν μεγαλώσουν τα παιδιά του, πώς νομίζεις ότι θα τον αντιμετωπίσουν;

    Συνήθως βρίσκουν και τα κάνουν αυτά. Η υποχωρητικότητα και η υπομονή της γυναίκας του (προφανώς δεν θέλει να χωρίσει "για τα παιδιά" ή επειδή δεν αισθάνεται έτοιμη), εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

    Να αλλάξει μυαλό από μόνος του αποκλείεται. Μόνο με ισχυρό σοκ αλλάζει τέτοιος άνθρωπος. Αν δλδ γυρίσει σπίτι μια μέρα και δε βρει ούτε γυναίκα, ούτε παιδιά να τον περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @esp0ir Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και απ' ότι βλέπω κάτι τέτοιο θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;