Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Print this post

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το ΘΕΜΑ υπάρχει κάτι λιγότερο από χρόνο στη blogόσφαιρα και στα δεξιά της σελίδας εκεί που υπάρχουν τα εικονίδια των agregators προς το τέλος θα βρείτε και το εικονίδιο του EXTREME TRACKING. Τι είναι αυτό; Είναι ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο το οποίο το χρησιμοποιούνε πολλοί bloggers για να βλέπουν διάφορα στατιστικά των σελίδων τους. Άλλα παρόμοια είναι το Site Meter, το Google Analytics κ.α.
Οι πληροφορίες που παρέχουν τέτοια εργαλεία, με μια δεύτερη ματιά, δεν είναι απαραίτητα μόνο για τα blogs αλλά δείχνουν και μια σφυγμομέτρηση για το τι λογισμικό χρησιμοποιούνε οι χρήστες του internet, ποια μηχανή αναζήτησης προτιμούνε, ποιον browser χρησιμοποιούνε κ.α. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο χρήσης του Extreme Tracking μπορώ να πω ότι έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας. Ανά πάσα στιγμή βέβαια όποιος κάνει κλικ στο εικονίδιο θα δει τις παρακάτω εικόνες και ένα πλήθος άλλων πληροφοριών. Στα συμπεράσματα οδηγήθηκα παρακολουθώντας το Εxtreme Tracking και άλλων blogs καθώς και τις πληροφορίες από το λογαριασμό που έχω στο Google Analytics. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Extreme Tracking.
Στην παρακάτω εικόνα θα δούμε κάποια πολύ γενικά πράγματα. Δηλαδή ότι ο κόσμος επιμένει στα Windows XP παρά την έλευση των Vista (αποτυχημένη κατ' εμέ), ο browser που χρησιμοποιείται είναι ο Firefox 2, για τις αναζητήσεις στο διαδύκτιο χρησιμοποιείται η Google και το Screen Color των υπολογιστών είναι στα 32 Bit.
Στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε συνοπτικά ότι την πρωτιά στις προτιμήσεις την έχει ο Mozilla και ακολουθεί ο Internet Explorer της Microsoft. Στην τρίτη εικόνα βλέπουμε αρκετά αναλυτικά και η προτίμηση σε άλλους browsers σε τι ποσοστά κυμαίνεται.
Στην επόμενη εικόνα βλέπουμε ότι η προτίμηση των χρηστών στο λογισμικό επικεντρώνεται στα Windows. Στην πέμπτη εικόνα βλέπουμε αναλυτικά ότι τα Windows XP παραμένουν στις προτιμήσεις των χρηστών έναντι των Vista. Πολλά ακούγονται ότι η Microsoft θα λανσάρει τα Windows 7 του χρόνου τα οποία λέγεται ότι θα είναι μια από τα ίδια με τα Vista. Είδωμεν!

Όσοι έχουνε υπολογιστές οι οθόνες που χρησιμοποιούν έχουν αναλύσεις 1024x768 πρωτίστως και ακολουθούνε οι οθόνες με ανάλυση 1280x1024. Να αναφέρουμε ότι οθόνες 20", 20,1" και 22" με ανάλυση 1680x1050 (είτε wide 16:10, είτε 4:3) και με ανάλυση 1400x1050 (4:3) βρίσκονται πλέον σε πολύ προσιτές τιμές.
Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε ότι το screen color των οθονών που είναι στα 32 Bit χρησιμοποιείται περισσότερο ενώ τη δεύτερη θέση κατέχουν οθόνες που είναι στα 16 Bit και στην τρίτη θέση οθόνες που είναι στα 24 Bit. Για να πω την αλήθεια ξαφνιάστηκα λίγο με τη δεύτερη και τρίτη θέση γιατί αν αναλογιστούμε την έξαρση αγορώς υπολογιστών θα περιμέναμε στην δεύτερη θέση οθόνες που είναι στα 24 Bit.
Στην τελευταία εικόνα μπορούμε να δούμε ότι για αναζητήσεις στο internet χρησιμοποείται επί το πλείστον η μηχανή της Google και με διαφορά από τις υπόλοιπες. Εν ολίγοις η Google είναι συνώνυμη της αναζήτησης.
Τι συμπεράσματα βγάζουμε απ' όλα τα παραπάνω; Οι χρήστες των υπολογιστών επιμένουν στα Windows (και μάλιστα στα XP), για τις αναζητήσεις στο internet χρησιμοποιούνε τη Google και σερφάρουν στο διαδύκτιο με Mozilla (κυρίως με Firefox 2).

buzz it!

3 σχόλια:

  1. Σε προσκαλώ να πεις 7 αλήθεις για σένα. ( νεο blog-game) καλη σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα vista (και γενικώς η έκδοση 6 των windows - βλέπε και Server 2008) είναι πολύ καλά για αυτούς που χρειάζονται τις λειτουργίες τους:
    1) Νέο υποσύστημα ήχου, ΠΟΛΥ σημαντικό για όσους γραφουν μουσική
    2) IIS7 επίσης πολύ σημαντικό για προγραμματιστές σε Microsoft, αλλά και λοιπές πλέον τεχνολογίες.

    My 2 cents! Keep it up!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ανώνυμος Να 'σαι καλά για τις πληροφορίες που μας έδωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;