Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Print this post

CLOPY - PASTE

Κράζουμε τους Κινέζους για τις μαϊμούδες προϊόντα, και την ευρύτερη νοτιοανατολική Ασία αλλά και η αφεντιά μας δεν πάει πίσω.
Σ' αυτήν τη χώρα η πρωτοτυπία είναι είδος υπό εξαφάνιση. Εκτός από την αγορά που είναι τίγκα στα ιμιτασιόν από τη μια κράζουμε και από την άλλη τ' αγοράζουμε.
Αλλά και η έμπνευση μας είναι για κλάμματα. Ανοίγεις την τηλεόραση και βλέπεις τα πάντα να είναι αντιγραφές και μάλιστα αποτυχημένες. Σήριαλς, τηλεπαιχνίδια, shows ακόμα και τα προεκλογικά debates είναι τρισάθλια και ελεεινά κακέκτυπα των αντίστοιχων αμερικανικών.
Ανοίγεις το ραδιόφωνο και ένας μεγάλος αριθμός τραγουδιών είναι διασκευασμένα στα ελληνικά και άλλα τόσα είναι αυτά που οι μελωδίες τους θυμίζουν έντονα κάτι. Από ραπ μέχρι αμανέδες όλα τα μπασταρδεύουμε και βγαίνει το hit (μην ξεράσω).
Η ξενομανία μας δεν έχει όριο. Θεωρούμε καινοτόμο το καθετί που θα έρθει από έξω σε ελληνική έκδοση ή στη χειρότερη περίπτωση θα βγει κάτι αντίστοιχο "ελληνικό" (πάντα βασισμένο σε μια ξενόφερτη ιδέα).
Στα μόνα που καταφέραμε να έχουμε κατοχυρωμένη πατέντα (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) είναι η ρετσίνα, το ούζο, το σουβλάκι και η φέτα (η τελευταία παραλίγο να μας ξεφύγει πριν λίγα χρόνια). Με λίγα λόγια έχουμε μείνει χρόνια πίσω.
Κακά τα ψέμματα αλλά πρέπει να σηκώσουμε τον κώλο μας και να εξελιχθούμε. Πιστεύω ότι στον τομέα της πληροφορικής (και όχι μόνο) μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκετά καλά. Μυαλά υπάρχουν και ιδέες επίσης. Ποιος βάζει φρένο; Μα φυσικά η πολιτεία.
Το μυστικό είναι να υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και κονδύλια για να επιτευχθεί αυτό. Μιλάμε για σοβαρές επιδοτήσεις και όχι τα σημερινά μυγοχεσίματα. Άρα τα χέρια κάποιων που τ' αρπάζουν χοντρά πρέπει να κοντύνουν.
Που θέλω να καταλήξω; Να αφήσουμε τα ετοιματζίδικα και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη σοβαρή. Να μην επαναπαυόμαστε με τα φασόν που λένε made in Greece.

buzz it!

12 σχόλια:

  1. Μόνο η ενέργεια που θα μπορούσαμε να παράγουμε με τον ήλιο τη θάλασσα τον αέρα και τα πετρέλαια, (το Αιγαίο είναι γεμάτο) και μιλάω για φωτοβολταϊκά αιολικά πάρκα λαι υδροηλεκτρικά, θα μας (τους;) έκανε πλούσιους, αλλά εκεί παίζουν άλλα συμφέροντα. Ένα παράδειγμα έδωσα.

    p.s. Γεια τη Λαζοπουλειάδα σε αυτό που με ρώτησες άφησα απάντηση.

    Καληνύχτα Hackaday, νά'σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα όμως που για το έρμο το πρωτότυπο πρέπει να στύψεις ολίγον το περιεχόμενο της γκλάβας, για να 'ρθει η ρημάδα η έμπνευση...

    Και εμείς οι ΕΛ γεννηθήκαμε κουρασμένοι...

    ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΑΑΑΑΑ!!!!! ΦΡΑΠΕ!!!

    (Όσο σκέφτομαι αυτό, το επιτυχημένο τρομάρα του, "Καφέ της χαράς" κακέκτυπο του "Σοκολά", με πιάνει κλαυσίγελος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ektoras Όντως έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε με εναλλακτικούς τρόπους ενέργεια αλλά όπως λες και 'συ... για αλλού είναι υποθηκευμένα...
    @polsenmannen welcome to EL FRAPELANDEN...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΚΑΛΆ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕς ΑΛΛΑ ΕΓΏ ΑΛΛΟΥ ΚΌΛΛΗΣΑ: Η ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΧΕΙς ΕΊΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑΑ!!!!! ΜΑΚΙΑ ΜΕΝΤΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @φωτεινή Καλώς το Φωτεινάκι. Που είσαι βρε ψυχή; Παίζει να τα πούμε από κοντά σύντομα. Είδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέχασες ένα L στο copy στη φώτο. Χαχαχαχα...
    Welcome to (Frappe)Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @δημητρησ Επίτηδες το παρέλειψα για όποιον δεν μπορεί να καταλάβει το τίτλο του post να δει την εικόνα και να καταλάβει τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλό Post!! Συμφωνώ απόλυτα και με τον φίλο έκτορα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @παλαλός Ευχαριστώ.
    @kourtgeo Να 'σαι καλά. Και 'γω συμφωνώ με τον Έκτορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. περσυ καναμε συμφωνια με την microsoft εναντι πολλων εκατομμυριων ευρω, τηνστιγμη που ολη η Ευρωπη εχει στραφει σε λυσεις ελευθερου λογισμικου.
    Αλλα θα μου πεις το ελευθερο λογισμικο δεν εχει μιζες...
    Αυτα τα λεφτα δεν θα μπορουσαν να ειχαν βοηθησει καπου αλλου?...λεω εγω τωρα ενα απλο παραδειγμα απο τα τοσα που εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @roverand Πέστα βρε χρυσόστομε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;