Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Print this post

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ

Φανταζόμουν ότι η Ελλάδα μια μέρα θα γίνει wild far west αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω μέχρι το χθεσινό περιστατικό. Τελικά ο θεσμός του σερίφη - πιστολέρο υπάρχει έστω και άτυπα. Για άλλη μια φορά η Ν.Δ. είναι ανίκανη ως κυβέρνηση. Όχι ότι ανήκω σε κάποιο χώρο της αντιπολίτευσης απλά εφόσον το συγκεκριμένο κόμμα κυβερνάει (στα λόγια) αυτόν τον τόπο η καυτή πατάτα πάει στα χέρια του.
Ευθύνες δεν αποδίδονται ακόμα. Μετά το φόνο του δεκαπεντάχρονου παρακολουθούμε στα τηλεοπτικά κανάλια την αστυνομία να παρακολουθεί με το βλέμμα της αγελάδας την καταστροφή και λεηλασία μαγαζιών, σπιτιών και αυτοκινήτων. Αγαλματάκια ακίνητα, αμίλητα, αγέλαστα ένα πράγμα! Πρέπει να χέστηκαν γιατί το θύμα είναι από βόρεια προάστια και από ευκατάστατη, όπως λέγεται, οικογένεια. Στα βόρεια προάστια δε χωράνε τσαμπουκάδες από τους σερίφηδες.
Με αυτή την απάθεια των υπευθύνων καταστράφηκαν πολλοί άνθρωποι. Βάλε την οικονομική κρίση, βάλε την ανεργία, βάλε και τις καταστροφές των ιδιωτικών περιουσιών δεν είναι λίγοι αυτοί που θα γονατίσουν κανονικά. Είτε καταστηματάρχες είτε υπάλληλοι. Περίμεναν τις γιορτές να πάρουν μια οικονομική ανάσα και η κυβέρνηση τους καταδίκασε για τα καλά. Να μην ξεχνάμε και τους πλιατσικολόγους, στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε. Μόνο οι ξύλινοι λόγοι δε σταμάτησαν. Και να το θυμηθείτε, σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε τα μεγάλα (πολιτικά) ρεβεγιόν όπου εκεί ξεχνιούνται τα πάντα. Η αναλγησία σε όλο το μεγαλείο της.
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Σκάνδαλα οικονομικά, πολιτικά και θρησκευτικά όπου δεν αποδίδονται ευθύνες (αλήθεια εκείνα τα ομόλογα και η Siemens τι έγιναν;), ανεργία, αφραγκία, κοροϊδία, αλαζονεία από την πλευρά των πολιτικών και όλων των έχοντων και κατέχοντων όλα αυτά οδηγούνε σε ένα ξέσπασμα του απλού πολίτη. Μυρίζει μπαρούτι παντού. Αύριο οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους. Συλαλλητήρια οργανώνονται και ο Καραμανλής εκτός από έλλειψη ευθιξίας δεν κάνει κάτι για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Ή μάλλον κάνει: το απόλυτο τίποτα. Αν πραγματικά αγαπάει αυτόν τον τόπο πρέπει να παραιτηθεί αλλά η μαρμίτα είναι μεγάλη και γλυκειά.
Κοντά σε όλα αυτά έχουμε και διάφορους καουμπόηδες που κάνουν κατάχρηση εξουσίας γιατί έτσι γουστάρουν και λογαριασμό δε δίνουν σε κανένα. Τόσα χρόνια στα τόσα που έχουνε γίνει δεν τιμωρήθηκε ούτε ένας. Συγκάλυψη και κόντρα συγκάλυψη. Σκέτη κοροϊδία. Ο κόσμος έχει σιχαθεί. Είπαμε να παριστάνουμε ότι τρώμε κουτόχορτο αλλά όχι και έτσι! Όλα παρουσιάζονται σα μεμονωμένα γεγονότα. Από κάποιο αριθμό όμως και μετά τα μεμονωμένα παύουν να είναι μεμονωμένα. Νομίζω;
Και κάτι τελευταίο. Στα διεθνή Μ.Μ.Ε. μας έκανε ρεζίλι η κυβέρνηση και οι πολιτικοί για άλλη μια φορά και όχι οι ταραξίες. Οι τελευταίοι απλά είχαν το ελεύθερο και τις ευλογίες του Καραμανλή μπας και ξεχαστεί το Βατοπέδι.

buzz it!

12 σχόλια:

  1. KAI OMOS APOPSE POU EKANA VOLTA STA BLOG TA 8 STA 10 GRAFAN GIA TO PAIDI KAI KALA KANANE NA DOUME TI ALO TAGINI GIA NA KSEXASOUME OLA OSA PREPI NA TIMOMASTE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @molemou Γεια σου Νικόλα. Φυσικό είναι να αναφέρονται όλοι σ' αυτό το γεγονός και φυσικό είναι κάποιοι να το εκμεταλευτούνε για προσωπικό τους όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σημασία έχει ποιός είναι ή θα είναι κυβέρνηση hackaday; Το ίδιο βιολί θα συνεχίζεται και κανείς δεν θα σέβεται κανέναν. Και που ήταν και το ΠΑΣΟΚ μια 20ετία έγινε τίποτε; Σήμερα που βγαίνουν και ρίχνουν και ζητούν ευθύνες, προφανώς ξέχασαν κι αυτοί τα δικά τους, που με λύπη κι έκπληξη διαπίστωσα πως όπως τότε έτσι και προχθές ένας θάνατος επαναλήφθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με την ίδια ακριβώς εξέλιξη στην πολιτική σκηνή της χώρας. Περισσότερα εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/Μιχάλης_Καλτεζάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @sadrina Σίγουρα δεν έχει σημασία για το ποιος είναι κυβέρνηση αλλά οι ευθύνες βαραίνουν λίγο παραπάνω την τωρινή. Όχι ότι όλοι οι πολιτικοί δεν έχουν ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι σημασια εχει απο που ηταν το παιδι. και τι σημασια εχει αν ο μπατσος ηταν φτωχος ή πλουσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Nick Fassolas Νικόλα σου άφησα σχόλιο.
    @ανώνυμος Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή δεν έχει τίποτε άλλο παρόμοια αξία. Πέραν αυτού όμως πίστεψε με οι μπάτσοι χέστηκαν που το θύμα είναι από Βόρεια Προάστια. Κακά τα ψέμματα αλλά έχει κάποια διαφορά ως προς τη μεταχείρηση από τους μπάτσους των συγκεκριμένων περιοχών σε σχέση με άλλες πιο φτωχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί αφήσατε, μικροί οργισμένοι μαθητές, κάποιους να εκμεταλλευτούν το πενθος σας, και να στρέψουν τον κόσμο εναντίων σας; Τί δουλειά είχαν οι κουκουλοφόροι, αυτοί που έσπαγαν τις περιουσίες και τα μαγαζιά των συνανθρώπων μας και έκαναν πλιάτσικο, μαζί με την διαδήλωση του πόνου; Και αν είσασταν εσείς αυτοί, προς τι οι κουκούλες; Όποιος έχει δίκιο, δεν κρύβεται.
    Δέχομαι ότι ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε, αλλά αυτό το κακό που προξενήθηκε σε όλη την Ελλάδα, κάθε άλλο παρά τα κίνητρά σας δείχνουν.
    Εγώ ανήκω σε δυό γενιές πρίν απο σας. Πείτε με αναχρονιστική, αλλά πιστεύω ότι περισσότερο αποτελεσματικό θα ήταν, αν για μια βδομάδα, δεν μιλούσατε σε κανέναν. Ούτε στο σχολείο, ούτε στο σπίτι, ούτε στον δρόμο μεταξύ σας... Και το σύνθημα να ήταν ένα: "Δεν είναι ανάγκη να μας σκοτώνεται για να μην μιλάμε.."
    Και στην κηδεία του παιδιού, να κατέβαιναν 380 λεωφορεία από όλη την Ελλάδα, και να γινόταν ο χαμός στην Αθήνα. Χωρίς να βγάλετε κουβέντα. Και εμείς μαζί σας.
    Τώρα, τι καταφέρατε; Όλοι οι περιθωριακοί, βγήκαν με καινούρια κινητά, υπολογιστές, ρούχα, παπούτσια... Και την χρεωθήκατε εσείς την "ζημιά"..
    Τη θυσία του παιδιού, την κάναν πανυγήρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ανώνυμος 8:51μμ Όλοι είναι ενάντια στα έκτροπα. Καλό όμως είναι να διαχωρίσουμε τους μαθητές από τους καταστροφείς. Οι μαθητές δε χρεώθηκαν τίποτα ούτε όσοι έλαβαν μέρος στις πορείες διαμαρτυρίας. Οι "γνωστοί άγνωστοι" δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Σε όλες τις πορείες και συλλαλητήρια επεμβαίνουν και επικρατεί το χάος. Με τη δική σου λογική πρέπει να είμαστε σε όλες τις πορείες αμίλητοι και για εβδομάδες. Αυτό θέλουν και οι πολιτικοί. Να μη μιλάμε. Μα κάποτε φτάνει ο κόμπος στο χτένι και δε γίνεται να μη μιλήσεις ή να μην αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Pantws to pio wraio htan o giwrgakis me to keri sto peristeri,phge na syllypithei...
    H kyvernhsh exei anevasei kwmwdia me prwtagwnistes toys politikous apo ola ta komata kai tous polites gia koino...kala pame!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @mygreekblogspot Καλά και ο Γιωργάκης είναι τραγικός. Όλοι οι πολιτικοί παίζουν το θέατρο του παραλόγου για να τσιμπήσουν καμιά ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλα ρε παλικαρια σε αυτά τα κολοσχολεία που πάτε -ιδιωτικά η δημόσια- δεν σας εχουν μάθει ούτε ιστορία ούτε τις αρχές τις αστικής δημοκρατίας. Τουλάχιστον τι γιορτάζουμε την 25 μαρτίου ξέρετε?

    Κάθε άνθρωπος ρε παιδιά έχει δικαίωμα στην υπεράσπισή του από δικηγόρο και το δικαίωμα να δικαστεί όχι από τον όχλο αλλά απο συγκεκριμένο δικαστήριο και γνωστό νομικό σύστημα.
    Καλά δεν τα μάθατε αυτά ποτέ?
    Η οχλοκρατία και τα λαικά δικαστήρια στις πλατείες των χωριών -εργαλεία φασιστικών ιδεολογιών αριστερών ή δεξιών- στην ελλάδα δεν εφαρμόστηκαν. Μόνο στρατιωτικά δικαστήρια κατα την διάρκεια του εμφυλίου.
    Καλά δεν εχετε καταλάβει ρε παιδιά ότι για να τελειώσει η μεταεμφυλιακή αιμοραγία εφαρμόστηκε μετά την χούντα ο νεοκαραμανλισμός που επέβαλε απόλυτη ιστορική λήθη των εγκλημάτων από την μεριά της δεξιας και μερική από την κοινοβουλευτική αριστερά και ταυτόχρονη νομιμοποίηση και είσοδο του κκε στην βουλή και μοίρασμα των εξουσιών της χώρας (κυρίως των ΟΤΑ στην αριστερά - τα πρώτα χρόνια της δημοκρατίας)
    Για τον λόγο αυτόν ο καραμανλής - ο γέρος- κατέστει μισητός και θεωρήθηκε προδότης από την παλιά κυρίαρχη δεξια τάξη, βασιλικούς κλπ και αντίστοιχα το κκε θεωρήθηκε προδοτικό κόμμα από τους αναρχοαριστερούς, μαοικούς, αριστερούς τρομοκράτες κλπ. Η διαφορά ποια είναι. Το κομμάτι της δεξιάς που αρνήθηκε τον καραμανλισμό πολύ γρηγορα φθάρθηκε λόγω της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ. Παρέμειναν κάτι μειοψηφίες χρυσαυγίτες κλπ. Δυστυχώς το κομάτι της αριστεράς που αρνήθηκε τον αστικό κοινοβουλευτισμό και θεώρησε το κκε προδοτικό κομάτι ήταν και είναι πιο δραστήριο. Ανεξάρτητα τμηματά του συνεχίζουν το ένοπλο κύκλο της βίας οραματιζόμενο την κοινωνική αλλαγή που ο καθένας έχει στο κεφάλι του. Ισως τώρα γίνεται κατανοητό γιατι κοκορομαχούν κκε και συριζα = κκε εσωτερικού. Ο μόνος χώρος για να μαζέψεις στρατιώτες φανατικούς είναι οι μικρές ηλικίες και κυρίως τα παιδιά. Αυτό μάλλον το έχετε καταλάβει. Πηγαίνουμε στρατιώτες μικροί, βαπτιζόμαστε πριν ακόμη μιλήσουμε, τους κανουμ μουτζαχεντιν γεμάτους εκρηκτικά κλπ. Ο χώρος λοιπόν των παιδιών μας - το λουλούδι και το μέλλον όλων μας- δέχεται μια άνανδρη επίθεση από την αριστερά αυτή την φορά -και ας τους λένε παιδια και αντιεξουσιαστές- χωρίς τσίπα και η κοινωνία δέχεται μια μπουνιά κάτω από το τραπέζι -στο υπογάστριο. Είναι αλήτικη συμπεριφορά αυτή που πραγματικά εμένα με θλίβει. Τα παιδιά τα θέλουμε ελεύθερα να αποφασίσουν. Αυτές οι γκαιμπελικές τεχνικές ειναι καταδικαστέες από όλους μας. Εαν πέσουν και άλλα παιδάκια η αστυνόμοι νεκροί πάει η λογική τέρμα. Ψυχές θα καταστραφούν και η παραλογη λογική του πολέμου θα επικρατήσει.
    Για κάποιον αλέξη νομίζετε πως γίνονται όλα αυτά?
    Μόνο στην καρδιά σας.
    Ρε παιδιά πονηρέψτε λίγο, η συμπεριφορά της νεανικής ηλικιας ειναι απόλυτα προβλέψιμη από όσους σκέγτονται. Γιαυτό και σας εβγαλάν στους δρόμους. Εκεί που μαζεύεστε για να διαμαρτυρηθήτε, κοιτάξτε πίσω και πλάγια. Θα δείτε κάτι τύπους μεγάλους σε ηλικία -ντυμένους σαν εσάς- αυτοί λέγονται καθοδηγητές νομίζω και επιτηρητές. βρείτε τους και ρωτήστε τους....

    Και τέλος πάντων ρε παιδιά ποιός από εσάς διαμαρτυρήθηκε -'η 'εκανε πορεία ? ποια πορεία? - για την αισχρή δολοφονία του αυστραλού νεαρού στην μύκονο από τους αντίστοιχους μπάτσους της νύχτας? Κανένας σας, πουθενά και φυσικά οχι γιατί δεν σοκαριστήκατε ...αλλά ...γιατι?... για σκεφτείτε ρε λίγο? γιατί τότε τίποτα δεν σας ώθησε να βγείτε στους δρόμους?...
    Μην απαντήσετε γρήγορα.. σκεφτείτε... και όταν το βρείτε .... καλώς ήρθατε στον κόσμο των μεγάλων και της πολιτικής και της προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;