Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Print this post

ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ

Σήμερα δε θα γκρινιάξω, ούτε θα βρίσω. Έχω να σας προτείνω δύο ταινίες.
Η πρώτη είναι το "INTO THE WILD" την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Sean Penn. Βασίζεται σε αληθινή ιστορία και στο βιβλίο του John Krakauer. Τη μουσική της ταινίας την ανέλαβε ο κορυφαίος Eddie Vedder (τραγουδιστής των Pearl Jam) και εννοείται ότι υπάρχει και soundtrack που κυκλοφορεί από τη Sony BMG. Όλη η ταινία είναι μια απόδραση. Μια προσπάθεια επιστροφής στην αγνότητα. Γυρισμένη η ταινία μακριά από τα studios και έξω στην καταπληκτική άγρια φύση με καταπληκτική φωτογραφία προσφέρει πολλές φορές ένα αίσθημα ευεξίας. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι πολύ καλές και όλη η ταινία δε θυμίζει πολύ Hollywood. Σίγουρα οδηγεί τον θεατή σε σκέψη. Η ταινία τελειώνει με μια φωτογραφία του αληθινού ήρωα και από μόνη της λέει πολλά. Τελικά ο Sean Penn είναι εγγύηση.
Η δεύτερη ταινία που προτείνω είναι το "ΤΗΕ ΚΙΤΕ RUNNER" ("Χαρταετοί πάνω από την πόλη" είναι ο ελληνικός τίτλος). Εδώ έχουμε μια, αρκετά, αισθητή παρουσία της DREAMWORKS. Η ταινία είναι φοβερή. Στη σκηνοθεσία είναι ο ελβετός Marc Forster. Μην ψάξετε να βρείτε αστέρες του Hollywood. Άδικος ο κόπος. Το cast είναι από πολλά κράτη. Αίγυπτος, Ιράν, Η.Π.Α., Αφγανιστάν, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία. Το 70% της ταινίας είναι γυρισμένο σε μια επαρχία της δυτικής Κίνας. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Καμπούλ στα τέλη της δεκαετίας του '70. Ξεκινάει από τη φιλία δύο παιδιών και με το πέρασμα του χρόνου θίγονται πολλά ζητήματα όπως οι Ταλιμπάν, η προσφυγιά, η μετανάστευση, η αντιμετώπιση της πραγματικότητας, η ενιλικίωση, η φιλία και τα κόστη της, τα ανθρώπινα λάθη, οι τύψεις και η προσπάθεια επανόρθωσης των λαθών. Στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας η γλώσσα που ακούγεται είναι τα αφγανικά και σε πολύ λιγότερο ποσοστό τα αγγλικά. Καταπληκτική φωτογραφία και η μουσική που ντύνει την ταινία την έγραψε ένας ισπανός. Δεν είναι αράβικη μουσική αλλά σίγουρα έχει ανατολίτικα στοιχεία. Οι ερμηνείες των ηθοποιών έιναι πολύ καλές αλλά αυτές των πιτσιρικάδων θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Τα εφέ στγην ταινία είναι ισορροπημένα και πολύ καλά. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του αφγανο-αμερικανού Khalled Hosseini. Σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Αν δείτε ή αν είδατε τις ταινίες θα ήθελα να μάθω την άποψη σας. Καλή τηλεθέαση.

buzz it!

9 σχόλια:

  1. ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΕ DVD ΓΙΑΤΙ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ ΓΙΟΚ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @spyros1000 Για DVD μιλάμε Σπυράκο. Για σινεμά ούτε σ' εμένα περισσεύουν. Δες τες. Είναι πολύ καλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά, να πω κάτι άσχετο;Τα ντιβιντάδικα έχουν ξεφύγει!Έχει ακούσει κανείς να νοικιάζεται 2,5Ευρώ ταινία που είναι για μια μέρα ή 2Ευρώ ταινία για 3 μέρες;Έλεος!
    Και οι κινηματογράφοι δεν πάνε πίσω!Για να δούνε 2 άτομα μια ταινία σε πολυκινηματογράφο θέλουν 30Ευρώ μαζί με ποπκορν και αναψυκτικά!Χίλιες φορές να προτιμούμε τους μικρούς κινηματογράφους που δεν ανήκουν σε αλυσίδες!Και πιο πολύ πιο φθηνοί είναι και λιγότερο κόσμο έχουν και αν μείνουν ανοιχτοί δεν θα μείνουν άνεργοι αυτοί που δουλεύουν εκεί!
    Να μπω και στο θέμα τώρα!Δεν τις έχω δει τις ταινίες, αλλά κυριολεκτικά όπου βάζει την υπογραφή του ο Σων Πεν(όπως και ο Κέβιν Σπέισι κατά την γνώμη μου) το αποτέλεσμα είναι μία πάρα πολύ καλή ταινία!Επιτέλους θα πρέπει να ξεφύγουμε από τις ακριβές χολυγουντιανές παραγωγές, που με εφέ και πιστολίδι προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη σεναρίου και ιδεών!!!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και εγώ είμαι υπέρ των ανεξάρτητων παραγωγών. ίσως αυτοί είναι οι ιδεαλιστές που το σινεμά ακόμα γιαυτους είναι τέχνη και όχι φράγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα ντιβιντάδικα και οι πολυκινηματογράφοι ας χρεώνουν ότι θέλουν....υπαρχουν και τα τορενταδικα που δεν χρεώνουν τίποτα...
    Που και που φυσικά χρειάζεται και μια έξοδος σε σινεμά.
    Το "INTO THE WILD" το είχα κατεβάσει πέρσι το καλοκαίρι και είναι μια από τις ταινίες που μου έχει μείνει.Είναι και αληθινή ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Tasos Σίγουρα η κατάσταση έχει ξεφύγει και όπως λέει πιο κάτω και ο ακάλυπτος θπάρχουν και τα torents. Γγώ έκανα μια μηνιαία συνδρομή στο Seven με €18,90 και μπορώ να παίρνω τρεις ταινίες κάθε μέρα. Καλό ε;
    @Το χρυσό ΠιΠι Προσωπικά πιστεύω ότι το Hollywood έχει πέσει σε τέλμα. Υπάρχει και ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος και ο Ασιατικός. Φοβερές ταινίες υπάρχουν αλλά θέλει ψάξιμο και να ξεφύγουμε από τα χολυγουντιανά πρότυπα.
    @acaliptos Δες και το Kite Runner. Θα σου μείνει και αυτή. Σε λίγηες μέρες θα βγει σε DVD η καινούρια γερμανική παραγωγή "TO KYMA". Είναι μια ταινία που αναφέρεται στο νεοναζισμό και απ' ότι έχω διαβάσει (δεν την είδα ακόμα) έχει πολύ καλή παραγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. i loved this movie.. but i hated what you wrote here:

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7674255718814447391&postID=4017039457578747491&page=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. i loved this movie.. but i hated what you wrote here:

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7674255718814447391&postID=4017039457578747491&page=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Lirun Oh really? Stop Killin' them. You country exist only 60 years, you came from somewhere else to palestinian land, you conquered it and now you 're takin' their lives 'cause you wanna disapear them. Well, do you think this is right?You are bombing schools and hospitals and you are killing mothers and small childs. Do you hate them so much? Do you afraid of them so much or what? This is genicide. Got it? Yes i believe tha Israeli people do worse things to palestinians than these things who Nazis did to you in the second world war. You like it or not that 's a fack. Got it? I still believe Israeli people are worse than Nazis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;