Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Print this post

ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.

Πριν από δυο μέρες ήθελα να γράψω για τον Ο.Α.Ε.Δ., αλλά κάτι προέκυψε, όπως καταλάβατε όλοι, με αποτέλεσμα να αναβληθεί και να αναρτηθεί το post σχετικά με τον στενόμυαλο της "πιάτσας ντελ ξέκωλο". Χθες πήρα ρεπό από τη σημαία και δεν ανάρτησα τίποτα, οπότε σήμερα θα σας πω για το επαγγελματισμό ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων. Ξεκινάω λοιπόν.
Δουλεύω σε μια ιδιωτική εταιρία και κάθε χρόνο παίρνω απόλυση πριν κλείσω χρόνο σε αυτήν και μπαίνω στο ταμείο ανεργίας για κάποιο χρονικό διάστημα με σκοπό (για την εταιρία) να μη μετατραπεί η σύμβαση μου σε αορίστου χρόνου. Έχω αναφερθεί πολλές φορές στα διάφορα στραβά του ιδιωτικού τομέα απότε να μην τα επαναλάβω (καθυστερήσεις πληρωμών, υπερωρίες, μη υπολογισμός τριετιών, μη χορήγηση άδειας κλπ.).
Η έκτη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους ήταν η τελευταία μου μέρα στη δουλειά και μετά πήρα τον πούλο... εχμ συγνώμη... την απόλυση ήθελα να πω. Υπ' όψην άλλη μια μέρα αν με κρατούσαν θα έκλεινα χρόνο καθώς έπιασα δουλειά πέρυσι εφτά του Γενάρη.
Πήγα στην εταιρία να πάρω το απολυτήριο μου και από 'κει πρώτα στο Ι.Κ.Α. να πάρω μια βεβαίωση ενσήμων, γιατί ο συγκεκριμένος ασφαλιστικός φορέας αργεί χαρακτηριστικά να στείλει τους φακέλους με τα χαρτιά που να δηλώνουν των αριθμό ημερών εργασίας. Ευτυχώς τέλειωσα γρήγορα. Σειρά είχε ο πρώτος Ο.Α.Ε.Δ. (στις Σέρρες ο Ο.Α.Ε.Δ. βρίσκεται σε δύο διαφορετικά μέρη για να ταλαιπωρούνται οι πολίτες) για να βγάλω κάρτα ανεργίας. Εκεί μέσα να γίνεται το αδιαχώρητο όπου κατάλαβα ότι μια τεράστια μερίδα υπαλλήλων σε ιδιωτικές εταιρίες βρίσκονται στην ίδια μοίρα μ' εμένα. Υπήρχαν και μερικοί που πήγαν να βγάλουν κάρτα ανεργίας χωρίς να έχουν το χαρτί της απόλυσης, δεν έλεγαν να καταλάβουν και επέμεναν να βγουν χωρίς να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα τη σύγχυση και των εκνευρισμό των υπολοίπων. Μετά από δυο ώρες κατάφερα να να βγάλω κάρτα ανεργίας και τότε μου λέει ο τυπάς ότι πρέπει να πάω σε έναν σύμβουλο εργασίας. "Είναι υποχρεωτικό;", ρωτάω. "Ναι", μου απαντάει. Η ώρα έχει προχωρήσει και δεν ξέρω αν θα προλάβω. Πάω στο σύμβουλο και του λέω ότι δε θέλω να δώσω συνέντευξη γιατί θα ξαναπάω στην ίδια εταιρία και βιάζομαι για να προλάβω τον άλλο Ο.Α.Ε.Δ. όπου θα μπω στο ταμείο ανεργίας.
Αλήθεια δεν έχω καταλάβει τι ωφελεί η συνέντευξη στους συμβούλους εργασίας εφόσον δεν προσφέρει τίποτα η όλη διαδικασία. Δουλειές δεν υπάρχουν και το μόνο που προτείνουν είναι αν ενδιαφερόμαστε για κάποιο πρόγραμμα stage αν θα βγει. Φέξε μου και γλύστρισα.
Φτάνω στον άλλο Ο.Α.Ε.Δ. και βλέπω την ώρα στο κινητό μου. 12:05 μ.μ. Ο Ο.Α.Ε.Δ. κλείνει στης 14:30. Προλαβαίνω. Μέσα έχει κόσμο αλλά δε γινόταν το αδιαχώρητο. Μερικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπούνε στο ταμείο ανεργίας και επιμένουν πηγαίνοντας από τη μια υπάλληλο στην άλλη. Αυτό καθυστερεί τους πάντες. Περιμένω στη σειρά μου υπομονετικά και μετά από, σχεδόν, δυο ώρες έφτανε η σειρά μου. Εξυπηρετούνταν ένα παιδί που προηγούταν και μετά ήταν η σειρά μου. Επιτέλους! Την ώρα που τσεκάριζε τα χαρτιά του ανθρώπου η υπάλληλος πίσω από το γκισέ άρχισε (η τελευταία) να παραμιλάει: "Δεν αντέχω, από το πρωί οχτώ η ώρα δε σταμάτησα να γράφω, δεν έχω κάτσει ούτε λεπτό, αυτός είναι ο τελευταίος που εξυπηρετώ, οι υπόλοιποι αύριο". Κοιτάζω την ώρα και βλέπω ότι είναι 14:00μ.μ. Είχαμε μείνει λίγα άτομα, το πολύ εφτά με οχτώ και μισή ώρα για να κλείσει το μαγαζί. Άρχισε να μιλάει με τις διπλανές της (υπάλληλοι και αυτές) οι οποίες άρχισαν να τη δικαιολογούν και να συμφωνούνε μαζί της. Εννοείται ότι υπήρξαν και αντιδράσεις από εμάς που περιμέναμε τόση ώρα αδιαμαρτύρητα για να τελειώσουμε. Τέλειωσε με το παιδί που ήταν μπροστά μου και προχωράω. Με βλέπει και μου λέει: "Τέλος, έλα αύριο". "Πλάκα μου κάνεις;", τη ρωτάω και αντί να απαντήσει σηκώνεται από την καρέκλα της. Τότε έγινε ο χαμός. Έρχεται και τι μας λέει η τύπισσα βουρκωμένη και με τρεμάμενο σαγόνι: "δεν είμαι καλά, έχω πίεση, αφήστε με, δεν αντέχω άλλο" και πήγε στην τουαλέτα να κρυφτεί. Και ποιος είναι καλά; Δεν ήταν επιλογή μας να μπούμε στο ταμείο ανεργίας. Πήγαμε στη διπλανή κοπέλλα η οποία αδιαμαρτύρητα μας εξυπηρέτησε όλους και ήταν ευγενέστατη. Όταν κάποιες συνάδελφοι της την είδαν της είπαν: "σε λίγο σχολάμε τι κάνεις;" η κοπέλλα απάντησε: "τόσες ώρες περιμένουν θα τους εξυπηρετήσω".
Οι άλλες οι φώκιες αντί να την προτρέπουν να σταματήσει αν τη βοηθούσαν θα τελείωναν όλοι μέσα σε πέντε λεπτά το πολύ. Τελικά η κοπέλλα τέλειωσε με όλους τους εναπομείναντες πριν της δυόμισι. Όταν τελείωσε ξαναεμφανίστηκε η άλλη η μαλάκω που σχόλασε από μόνη της μισή ώρα πριν το κανονικό.
Οι ενστάσεις μου όσον αφορά τη βλαμμένη είναι ότι έχει το θράσος να λέει ότι κουράστηκε που κάθεται σ' ένα γραφείο και δούλεψε έξι ώρες όπως και ότι δε σταμάτησε για να ξεκουραστεί. Εφόσον έβλεπαν ότι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν γιατί δεν έβαλαν μια ανακοίνωση, όπως κάνουν οι τράπεζες, ότι δε δέχονται από κάποια ώρα και μετά άλλο κοινό; Μας άφησαν να ξεροσταλιάζουμε και όταν είδαν ότι δεν άντεχαν άλλο (ή μάλλον δεν ήθελαν να δουλέψουν άλλο) σήκωσαν μπαϊράκι και μας έδιωχναν, εφόσον χάσαμε την ώρα μας.
Όλες οι δουλειές έχουν και τις δυσκολίες τους. Αν τύχει να υπάρχει μερικές φορές πίεση είναι φυσιολογικό. Σε καμία περίπτωση όμως τα πράγματα στο δημόσιο τομέα δεν είναι τόσο χάλια όσο στον ιδιωτικό τομέα. Όποιος δε θέλει να δουλέψει καλύτερα να τσακιστεί και να φύγει. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν μια θέση στο δημόσιο και να δουλέψουν. Ουδείς αναντικατάστατος. Ίσως θα έπρεπε τους δημοσίους υπαλλήλους να τους στέλνουν για λίγο καιρό ανά τακτά χρονικά διαστήματα να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα με ότι συνεπάγεται αυτό.Με αυτόν τον τρόπο ίσως να εκτιμούσαν περισσότερο τις καρέκλες στις οποίες στρογγυλοκάθονται.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι λίγος σεβασμός από κάποιους "έξυπνους" δημόσιους υπαλλήλους στους ανθρώπους που τους ταϊζουν και τους πληρώνουν δε βλάπτει. Δημόσιος υπάλληλος σημαίνει υπάλληλος όλων.

buzz it!

23 σχόλια:

  1. ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΥ
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG MOY ΣΥΝΤΟΜΑ .ΟΣΟ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

    PROKA- PRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @proka Ξέρεις πόσα τέτοια περιστατικά γίνονται στις Σέρρες; Δεκάδες. Στην Ελλάδα; Χιλιάδες.Μπουρδέλλο είμαστε σου λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO POIO KALO APO OLA OSA LES EINAI H DIMOSIOI NA PANE GIA ENA DIASTIMA STON IDIOTIKO TOMEA GIATI MALON KSEXASANE APO POU KSEKINISANE KAI MAS ANEBAZOUNE EMAS TIN PIESI;EUTIXOS OTAN KATEBENO ELADA DEN TRXO SE DIMOSIES YPIRISIES ME FILAKSE O TEOS SE AUTO;TIN KALIMERA MOU MITSARA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @molemou Πίστεψε με είσαι προνομιούχος με το να μην έχεις πάρε - δώσε με τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες. καλημέρα και καλή εβδομάδα στο Μόναχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνησω με τη τελευταια σου παραγραφο. Η κατασταση ειναι εκτος ελεγχου. Αν γινει κατι τετοιο θα φανε το...αγγουρακι κι θα δεις μετα!!Αν δεν παθεις δεν θα μαθεις!!Η κατασταση ειναι ανυποφορη. Η μονιμοτητα τελικα δεν κανει καλο!! Καλησπερες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @gatodiakritikos Καλημέρα και καλά εβδομάδα. Εγώ θα έλεγα άρση της μονιμότητας παντού στο δημόσιο τομέα. Μόνο έτσι θα δουλεύουν. Π΄ρεπει να τρίζει η καρέκλα τους και με την πρώτη πατάτα διώξιμο κλωτσηδόν και να μπούνε άλλοι. Ουδείς αναντικατάστατος. Αυτός που θέλει να δουλέψει θα φανεί. Να δεις τι καλά που θα στρώσουν τα πράγματα μέχρι ένα σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι κάτι φορές που σκέφτομαι "α ρε κουκουλοφόροι που σας χρειάζονται". Όλα λύνονται, ας δούμε πως το κάνουν οι Ευρωπαίοι με τις πολιτισμένες και εξυπηρετικές δημόσιες υπηρεσίες του και να τους μιμηθούμε. Αν και θα προτιμούσα το δικό σου τρόπο για τον τον ιδιωτικό τομέα... καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Mikros Alitis Στην ουσία το μόνο που χρειάζεται είναι συνείδηση και υπευθυνότητα. Αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε hackaday δεν θα διαφωνήσω ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν σέβονται τον πολίτη αλλά …. βάζοντας όλους τους δημόσιους υπαλλήλους στο ίδιο τσουβάλι νιώθω …. πώς να στο πω;
    … σαν Σερραίος που διαβάζει το post του Uli Chris στο piazza del popolo ….

    Υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που σέβονται τον εαυτό τους και τιμούν το μεροκάματο που παίρνουν …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το όλο θέμα έγκειται στο ωράριό τους. Άλλο να δουλεύεις 6ωρο σταθερό και να είσαι το μεσημεράκι σπιτάκι σου και να έχεις όλη την υπόλοιπη μέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσεις όπως θέλεις κι άλλο να δουλεύεις 8ωρο με τις υπερωρίες σου τις απλήρωτες, τα αφεντικα που σου λένε να κάνεις ό,τι γουστάρουν αυτοί, τον χαμένο χρόνο να πας στην δουλειά σου και να γυρίσεις από αυτήν και να σαι και κομμάτια στο τέλος της ημέρας αφού δεν θα έχεις φάει κανονικό φαγητό, δεν θα έχεις την 1 ώρα ξεκούραση που χρειάζεσε ως άνθρωπος για να ανταπεξέλθεις στο υπόλοιπο 4ωρο (5ωρο;) που σου απομένει ή τα τυχόν άλλα προβλήματα.
    Χωρια τους λογαριασμούς που θα έχεις να πληρώσεις και πρέπει να κάνεις και αλχημείες με την δουλειά σου για να κλέψεις κυριολεκτικά χρόνο από αυτήν και άλλα πολλά που δεν τα σκέφτονται πολλοί άλλοι συνέλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @grbase Μα φιλε μου δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι. Μίλησα και για την υπάλληλο που μας εξυπηρέτησε και έτσι δείχνω ότι υπάρχουν και καλοί. Επίσης στο post δε λέω όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν ανατρέξειες στο τέλος λέω κάποιοι και πιστεύω ότι ο τρόπος που γράφω δείχνει ότι αναφέρομαι σε μια μερίδα. Επίσης δείχνω κατανόηση στην όποια πίεση που μπορεί να υπάρξει και είπα να έβαζαν μ,ια ανακοίνωση ότι δε δέχονται άλλους. Εγώ τσατίστηκα γιατί με είδαν που περίμενα δυο ώρες και αντί να μου το πούνε από την αρχή με άφησαν να περιμένω και όταν έφτασε η σειρά μου μου κατέβασαν ρολλά. Έννιωσα σαν να πήγα στην πηγή και δεν ήπια νερό. Παρατήρησε καλά το post και θα δεις ότι δεν τους τσουβαλιάζω όλους.
    @Chris Το ωράριο στον ιδιωτικό τομέα είναι μια πολύ πνεμένη ιστορία. Να φανταστείς πριν ενάμισι χρόνο δε μ' άφησαν να πάω στην κηδεία του πεθερού μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχαχαχα! Σύμπτωση κι εγώ στον ΟΑΕΔ ήμουν σήμερα!
    Λοιπόν. Οι περισσότεροι υπάλληλοι στους ΟΑΕΔ της χώρας είναι συμβασιούχοι. Οι διορισμένοι είναι σχεδόν άφαντοι και σπάνια τους βλέπεις στα γραφεία τους. Δεν θέλω να δικαιολογήσω την ηλίθια που κοίταζε το ρολόι, αλλά εδώ θα πρέπει κι όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί της αν είχαν λίγη μπέσα να την δώσουν ένα διάλειμμα για κάνα τέταρτο να πιει έναν καφέ να ξεζαλιστεί που στο κάτω-κάτω το δικαιούται. Προφανώς κανείς δεν ήθελε να την εξυπηρετήσει. Βλέπω πως δουλεύουν και στον ΟΑΕΔ της Χαλκίδας. Οι συμβασιούχες (γυναίκες είναι οι περισσότερες υπάλληλοι) είναι στο τρέξιμο και στο άγχος και οι δε μόνιμες είναι χαλαρές και με το πάσο τους. Δυστυχώς δεν σηκώθηκε απ'την καρέκλα του κάνας διοικητής τους και να ελέγξει πως δουλεύουν κι αν δουλεύουν!
    Ο σύμβουλος εργασίας είναι μια εφέυρεση ώστε να θεωρείτε απ'τον καθένα μας ότι ο ΟΑΕΔ παράγει έργο και νοιάζεται για τον εργαζόμενο! Δηλαδή πίνει τον καφέ του κάνει το τσιγάρο του ξύνει τα αρχίδια του... (τις περισσότερες φορές)! Χέστηκε η Φατμέ... δηλαδή! Απλά απασχολούν έναν τεμπέλη που τα ξύνει όλη την ημέρα και σου κάνει ένα άχρηστο ερωτηματολόγιο και σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι φεύγοντας θα πας αμέσως για δουλειά! Μαλακίες δηλαδή!

    Άστα hackaday. Επιχείρηση "σκούπα" χρειάζεται κι ο ΟΑΕΔ αλλά ποιός διοικητής ενδιαφέρεται, αρκεί να πέφτουν τα χιλιάρικα στην τσέπη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @sadrina Η συγκεκριμένη είναι μόνιμη. Την ξέρω! Πάντως είναι αλήθεια ότι στον Ο.Α.Ε.Δ. δουλεύουν περισσότερο γυναίκες. Και στα δύο καταστήματα που έχουμε στις Σέρρες οι άνδρες είναι 4 ή 5 και οι γυναίκες καμιά εικοσαριά.Όπως λες και 'συ όμως το μόνο που νοιάζει στους διευθυντές είναι να μπαίνουν τα χιλιάρικα στην τσέπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. hack TI EGINE TRITI KAI 13 KAI DEN MAO EBALES AKOMA FOTO?KSERIS POION?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ απόλυτα...Δεν είναι τυχαίο που όλοι τους κράζουν..Φυσικά υπάρχουν και άτομα που βοηθούν και δουλεύουν μέσα σε ένα δημόσιο φορέα αλλά αυτοί είναι οι λίγοι..Η πλειοψηφία δημιουργεί μόνη της το κλίμα και δεν αφήνει τα λιγοστά αυτά ατομά που θέλουν να εργαστούν να το κάνουν για να μην χαλάσει η "πιάτσα" τους...Δυστυχώς ετσί καταντήσαμε..Εδώ πληρωνονταί πολλοί από αυτούς υπερωρίες χώρις καν να δουλεύουν τις κανονικές(730) ώρες που είναι το ωραριό τους!! Α ρε Δημόσιο for ever...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @molemou Τον έχω κλειδωμένο στο ντουλάπι για πολύ ειδικές περιπτώσεις.
    @ΚourtGeo Συμφωνώ μαζί σου. Αυτοί που θέλουν να δουλέψουν φοβάται την πλειοψηφία που δε θέλει μήπως τους κυρηχθεί πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα καλά βρε hackaday αντί να καταγγέλλεις και να κατηγορείς, δεν έπρεπε να πας αμέσως στο Υπουργείο Απασχόλησης και να ζητήσεις να κλείσει ο ΟΑΕΔ Σερρών για μία εβδομάδα...μα τι λέω...ένα μήνα με άδεια μετ' αποδοχών για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοι????
    Είσαι αναίσθητος και απαράδεκτος που δεν μπορείς να αντιληφθείς την κούρασή τους!!!
    Ας κάνουμε λοιπόν μια έκκληση, μια διαμαρτυρία, έστω μια συναυλία συμπαράστασης στους αδιάκοπα (επι 6ωρο!!! αν είναι δυνατόν!!!) κουρασμένους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ Σερρών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Agnes Συγνώμη... δε μου πέρασε καν από το μυαλό. Έχεις δίκιο. Μια συναυλία διαμαρτυρίας για το βάρβαρο ωράριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΑΡΑ!!!!!!!!!

    ΑΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙ ΤΡΟΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΑΧΝΑΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ...

    ΑΣΕ.......

    ΥΓ.

    Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΕΠΟΠ.

    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ?
    ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΑΙΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΣΠΥΡΟΣ Θα ψάχναμε και δε θα βρίσκαμε. Σου έστειλα e-mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εαν Δημόσιος υπάλληλος σημαίνει:
    τεμπέλης
    κακότροπος, αναιδής κλπ.
    ανίδεος
    ιδιοτελής
    κομπλεξικός κ.α.
    στον οργανισμό που περιγράφεις πολλαπλασιασέτα επί πέντε

    'Ενας ταλαίπωρος Δ.Υ.'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ανώνυμος Να μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Σίγουρα το πρόβλημα είναι τεράστιο. Συνάντησα και καλούς Δ.Υ. οι οποίοι ε΄λιναι εξυπηρετικότατοι αλλά δυστυχώς είναι πολύ λίγοι. Πολλοί όταν μπαίνουν στο δημόσιο ξεχνάνε πολύ εύκολα πως είναι να είσαι ιδιώτης. Για τον Ο.Α.Ε.Δ. δυστυχώς δεν έχω να πω και τα καλύτερα. Οι εμπειρίες μου είναι σχεδόν πάντα όπως αυτή που περιγράφω στην ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;