Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Print this post

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΑ ΕΛ.ΤΑ. ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

Εσείς πόσο ευχαριστημένοι είστε από τα ελληνικά ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.); Τον περασμένο μήνα η παραδοσιακή αλληλογραφία μου ήταν κάπως αυξημένη. Ορισμένες επιστολές ήρθαν σα συστημένες. Όμως ο ταχυδρόμος φαίνεται ότι θέλει να μου κάνει καψόνι και άρχισα να πιστεύω ότι το θέμα έγινε προσωπικό.
Αυτό το διάστημα δε δουλεύω και είμαι στο ταμείο ανεργίας (τα καλά του ιδιωτικού τομέα). Όταν ένας ταχυδρόμος έχει να παραδώσει συστημένα γράμματα πρέπει να χτυπήσει το θυροτηλέφωνο για να δει αν είναι ο παραλήπτης στο χώρο του για να το παραδώσει. Αν δεν είναι αφήνει στο γραμματοκιβώτιο ένα χαρτί - ειδοποίηση. Μα έλα που κάποιοι βαριούνται! Στη δική μου περίπτωση ενώ είμαι όλη τη μέρα στο σπίτι ουδέποτε χτύπησε το θυροτηλέφωνο ο ταχυδρόμος για να μου παραδώσει την αλληλογραφία. Προτιμάει να γράφει ειδοποιήσεις και να τις αφήνει στο καλοριφέρ της εισόδου της πολυκατοικίας (τα γραμματοκιβώτια τα έχει καταργήσει) χωρίς να σκεφτεί αν επείγει η παράδοση ή όχι. Πολλές φορές οι επιστολές που αφήνει στο καλοριφέρ πέφτουν πίσω απ' αυτό και μετά για να τα πάρουμε πρέπει να σκεφτόμαστε πατέντες, να γίνουμε Μαγκάιβερ δηλαδή. Πιο χρονοβόρο δεν είναι να γράφεις ειδοποιήσεις από το να πατάς το θυροτηλέφωνο; Εκτός αν τις έχει έτοιμες από το πρωί που ξεκινάει η δουλειά του. Το σπάσιμο νεύρων είναι ότι πάντα τύχαινε να είναι Παρασκευή όταν μου άφηνε τις ειδοποιήσεις στο καλοριφέρ της εισόδου της πολυκατοικίας (βαριέται να τα αφήσει στο γραμματοκιβώτιο) με αποτέλεσμα να περιμένω να περάσει το Σαββατοκύριακο για να παραλάβω αυτό που μου έστειλαν. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν πας στο ταχυδρομείο και περιμένεις δυο με τρεις ώρες για να εξυπηρετηθείς γιατί πάντα δουλεύουν το πολύ δυο άτομα στο γκισέ άσχετα αν υπάρχουν θέσεις για άλλους τέσσερις υπαλλήλους οι οποίες είναι πάντα κενές.
Τον τελευταίο μήνα όπως προανέφερα το ίδιο καψώνι μου συνέβει τρεις με τέσσερις φορές. Την τελευταία φορά πήγα στο διευθυντή μέσα στα νεύρα να του ζητήσω εξηγήσεις. Παραδέχτηκε ότι έχω δίκιο και ότι ο ταχυδρόμος ωφείλει να χτυπάει το θυροτηλέφωνο ΑΛΛΑ... (πάντα αυτό το αλλά τα χαλάει όλα) δεν είναι δυνατόν να επιβλέπει τον κάθε ταχυδρόμο. Ρε άνθρωπε γι' αυτό το λόγο σου κάνω παράπονα. Κάνε του συστάσεις. Τελικά όλοι σου δίνουν την εντύπωση ότι βαριούνται να δουλέψουν. Έφτασα σε σημείο να λέω ευτυχώς που είμαι άνεργος για να μπορώ να είμαι με τις ώρες στο ταχυδρομείο για να τελειώσω τη δουλειά μου αλλιώς θα έπρεπε να χάσω μεροκάματα.

buzz it!

14 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι βαριούνται και το κουδούνι να χτυπήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @apneagr Το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν τη δουλειά τους υποτυπωδός και να τελειώνουν όσον το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ jim, πήγα να κάνω παράπονα γι ατί ο δικός μας τα αφήνει στα σκαλοπάτια (γιατί άραγε η αλληλογραφία του καθ' ενός πρέπει να είναι σε κοινή θέα) και τι μού είπαν; ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΗ Η ΚΟΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ να τα βάλει μέσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Ορίστε; Και στο πατρικό μου γίνεται αυτό. Πόσο ψηλά δηλαδή είναι τα γραμματοκιβώτια; Ας αγοράσει ξυλοπόδαρα, ας πάει στο κρεβάτι του Προκρούστη, ας πατήσει πάνω σε μια εφημερίδα, ας κόψει το λαιμό της. Γιατί πρέπει πάντα εμείς να είμαστε οι τελικοί αποδέκτες - μαλάκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι γιατί όταν βρίσκεις μια δουλειά χωρίς να προσπαθήσεις καθόλου, χωρίς να χρειαστεί να ψάξεις και χωρίς να απαιτείται από ΄σένα κανένα προσόν, μόνο και μόνο επειδή είχες μέσο κάποιον, δεν την εκτιμάς. Το παν γι΄αυτόν ήταν "να χωθεί στο ταχυδρομείο" για να είναι ήσυχος. Δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι εκεί στο ταχυδρομείο θα έπρεπε να κάνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Σουζάνα Γεια σου doctor... Για άλλη μια φορά σε βρίσκω πάνσωστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τιιιι;;;;;;Κάνω πως...δεν...διάβασα....χαχα. Πάντως οφείλει να του γίνει σύσταση. Από κει κι πέρα μη περιμένεις κι καμια δραματική αλλαγή. Μη σου πω οτι ισως χειροτερέψουν τα πραγματα!!!ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @gatodiakritikos Φυσικά να του γίνει σύσταση η οποία θα είναι σπατάλη σάλιου γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνει άρση της μονιμότητας στο δημόσιο. Όποιος δουλεύει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όποιος αντιδρά έχει λερωμένη τη φωλιά του. Όποιος τεμπελιάζει να πάει στο σπίτι του. Χιλιάδες άξιοι παρακαλάνε για δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κενές θέσεις στο Ταχυδρομείο έχει και στην Χαλκίδα. Μάλιστα ο ίδιος ο διευθυντής είναι που κατεβαίνει απ'το γραφείο και εξυπηρετεί τον κόσμο. Χουνέρι τέτοιο δεν μου έχει τύχει γιατί μένω σε μονοκατοικία κι ο ταχυδρόμος μας δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλάααααααααα χρόνια. Διαφορετικό ταχυδρόμο βλέπουμε μόνο στην άδεια του. Πάντως αν πρόκειτε για συστημένο έτσι και βρει κλειδωμένη την αυλόπορτα, φωνάζει και βγαίνουμε. Στην περίπτωση που λείπουμε τότε ρίχνει ειδοποίηση.

    Αλλά.... (Το "αλλά" δεν σου κάνει τα νεύρα κρόσια;) έχω κι εγώ ράμματα για τα ΕΛΤΑ και μιας και μου έδωσες ιδέα θα κάνω σύντομα μια ανάρτηση με την περιπέτεια μου!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @sadrina Μονοκατοικία ε; Πίστεψε με είσια πολύ τυχερή. Όταν σηκώσεις την ανάρτηση ρίξε σύρμα μήπως και μου ξεφύγει... αν και δεν το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πού να κάθεται τώρα να διαβάζει όλα τα κουδούνια της πολυκατοικίας για να εντοπίσει το δικό σου να απαντήσεις και να τον καθυστερήσεις κιόλας!Πετά το χαρτάκι και αποδεσμεύεται από χρονοβόρες εργασίες και τρέχα γύρευε εσύ και ο καθένας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @zoyzoy Sygn;vmh... Den ;huela na ton talaipvr;hsv ton ;anurvpo... :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;