Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Print this post

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΠAMAΡΕΤΕ ΡΕ;

Τους τελευταίους μήνες παρατήρησα ένα φαινόμενο που έχει αρχίσει να γίνεται τρομερά ενοχλητικό. Μιλάω για τα spam που βρίσκω στο mailbox τα οποία προέρχονται από bloggers. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη τακτική προσέλκυσης αναγνωστών είναι εντελώς μίζερη. Έχω φτάσει σε σημείο να δέχομαι καθημερινά γύρω στα εβδομήντα spam mails. Αποτέλεσμα; Να μου τη δίνει στα νεύρα και να μην επισκέπτομαι κανέναν από τους spammers και να τους βγάλω από τα bookmarks του firefox. Ως και από το blog του πολιτικού Μιχάλη Καρχιμάκη δέχομαι spam (αυτόν εννοείται ότι δεν πρόκειται να τον επισκεφτώ ποτέ λόγω μιας αλλεργίας που έχω στους πολιτικούς).
Σε όλους αυτούς που ακολουθούνε αυτήν την τακτική θέλω να ρωτήσω κάτι πολύ απλό: "Μήπως έτσι χάνετε πελατεία αντί να κερδίζετε;" Άλλο να στείλετε με email κάτι που πραγματικά αξίζει και άλλο η συστηματική αποστολή της κάθε ανάρτησης σας. Δεν έχετε ούτε την ευγένεια και τη στοιχειώδη λεπτότητα να ρωτήσετε αν επιθυμώ αυτό το είδος newsletter. Πιστέψτε με ότι βρίσκεστε σε πολλών τις μαύρες λίστες οι οποίοι πλέον αγνοούνε την ύπαρξη των blogs σας. Για αναθεωρήστε λιγάκι τον τρόπο προσέγγισης αναγνωστών.
ΟΣΟ ΜΕ ΣΠAMAΡΕΤΕ ΤΟΣΟ ΔΕ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ BLOGS ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝΕ!!!

buzz it!

27 σχόλια:

  1. Πες τα, πες τα. Η κατάσταση εχει γινει αφορητη. Επειδη κι εγω λαμβανω απο 2 συγκεκριμενους που αρχικα επισκεπτομουνα, τωρα πλεον απλα αδιαφορω κι δεν τους επισκεπτομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @gatodiakritikos Καλησπέρα συνωνόματε και καλή εβδομάδα. Το επόμενο βήμα θα είναι να τους ονομάσω και να τους κάνω ρόμπα. Δε μπορούνε να καταλάβουν ότι έτσι χάνουν και δεν κερδίζουν. Για εμένα αυτή η τακτική είναι καθαρή κουτοπονηριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το μύνημα δεν είναι spam. Εάν επιθυμείτε να μην λαμβάνετε τέτοια μηνύματα πρέπει να φορέσετε το σουτιέν σας ανάποδα για ένα μήνα και τρώτε μόνο τουρσί.
    Επισκεφτείτε μας...
    Επισκεφτείτε μας...
    Επισκεφτείτε μας...
    Επισκεφτείτε μας...
    Επισκεφτείτε μας...
    Επισκεφτείτε μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήρεμα jimάκο, ήρεμα παιδί μου, οι άνθρωποι πλασάρονται...;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Pan Χαχαχα καλο... κορυφαίο...
    @ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ Ναι ρ4ε Γιάννη, να πλασάρονται, να ψωνίζονται... δε λέω όχι... αλλά να μη μας κάνουν τα νεύρα κρόσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε..και σύ σβήνε τους να καταλαβαίνουν τι χαλάς τη ζαχαρένια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @zoyzoy Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε χαλιέμαι. Απλά θέλω να τους βγάλω από την ψευδαίσθηση ότι οι αναγνώστες κερδίζονται τόσο εύκολα. Πάνω απ' όλα είναι ο σεβασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τη στιγμή που διαθέτουμε ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι επόμενο νομίζω να δεχόμαστε ανεπιθύμητη αλληλογραφία..Κατανοώ πως
    απλά καταντά εκνευριστικό η συνεχής λήψη αντίστοιχου περιεχομένου... Έχουμε όμως τη δυνατότητα του αποκλεισμού της διεύθυνσης..Κι στο κάτω κάτω εντάξει...Είναι σπατάλη χρόνου,αλλά εφόσον έχουμε πάρει την απόφαση να ασχοληθούμε περαιτέρω με τους υπολογιστές είμαστε προετοιμασμένοι...Δεν είναι και το χειρότερο ρε παιδιά που μπορεί να μας συμβεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Γ.Κ. Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ ότι και αυτά υπάρχουν στο παιχνίδι αλλά όταν το κάνουν και διαδυκτιακοί γνωστοί που γνωρίζουν πόσο σου τη σπάει νομίζω ότι κάπου ξεφεύγει το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω 2 mail.
    Το ένα είναι για όλους στο gmail, όπου και δέχομαι spam,
    και το άλλο είναι αυτό του yahoo, που επικοινωνώ μόνο με τους πολύ δικούς μου ανθρώπους. Για χρόνια στο yahoo, δεν ερχόταν spam.
    Μόλις το έβαλα στο facebook, γέμισε!!!!Είναι που δεν χρησιμοποιούν τα προσωπικά σου δεδομένα!!! Γι' αυτό το'σβησα και εγώ και ησύχασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Agnes Το facebook είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές spam.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κατάλαβα πολύ αργά...και την πάτησα σαν τελείως άμαθη και ζώο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα hacka!!!

    Εμένα αυτή η μαλακία δεν έχει πολύ καιρό που μου συμβαίνει...Είναι τώρα κανά 2 βδομάδες...

    Είναι αφόρητα εκνευριστικό...Παιρνουν τις διευθύνσεις και μας στέλνουν
    email κάθε ανάρτησή τους. Αυτό είναι κατάντια φίλε hacka...Κάποιοι bloggers συμπεριφέρονται χειρότερα και από τους δημοσιογράφους-σπόνσορες που κατά τ' άλλα αντιμάχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.ΑΣ ΤΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @dimider Καλησπέρα. Έχεις δίκιο. Αυτά που αντιμάχονται κάνουν.
    @JK O SKPOYTZAKOS Στα κακώς κείμενα πρέπει πάντα να αντιδρούμε και να μην είμαστε του "δε βαριέσε". Όταν το κακό παραγίνει θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Agnes Όλοι την πατάμε... Το θέμα είναι να αποφεύγουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα προτεινα να κατονομαζουμε αυτα τα site για να τα αποφευγουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @roverand Αν συνεχιστεί το κακό θα γίνει και αυτό που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, και μάλιστα αρκετά δραστικό. Λαμβάνω κι εγώ δεκάδες τέτοια μηνύματα την εβδομάδα στο λογαριασμό μου στο Gmail. Όταν το κακό παραγίνει, τότε πατάω το μαγικό κουμπάκι "Report spam". Εάν το κάνουν αρκετοί χρήστες του Gmail αυτό, τότε οι συγκεκριμένες διευθύνσεις αποστολέων θα περαστούν στα φίλτρα antispam του Gmail και... bye bye. Προσοχή, όμως: Τονίζω το "όταν το κακό παραγίνει", γιατί εάν το παρακάνουμε, τότε θα μπλοκάρουμε και μηνύματα που δεν είναι spam (και θα κάνουμε κακό σε ανθρώπους που δε φταίνε σε τίποτε). Εάν, για παράδειγμα, ένας blogger μας στείλει ΕΝΑ μήνυμα, για ένα πραγματικά ξεχωριστό post, τότε αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί spam.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Ava Μα δε μιλάμε για ένα μύνημα... μιλάμε για εντελώς άχρηστα mails τα οποία μόνο από ένα χρήστη μπορεί να φτάσουν και τα δέκα την ημέρα... πολλαπλασίασε το με άλλα δέκα άτομα spammers και έχεις πιάσει την καλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. MITSARA AUTA EXOUN TA MEGALA BLOG KOITA EMENA MONO KANAS GNOSTOS PERNA POU KAI POU KAI PALI BARIETE NA PEI KAI KALHMERA-KAMERA MHTSO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ΜΟΛΕΜΟU Νικόλα όλα θέλουν το χρόνο τους... Θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα με τον καιρό αλλά πρέπει και 'συ να το κηνυγήσεις λιγάκι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @MOLEMOU Spam είναι όλα τα άχρηστα διαφημιστικά emails που δεχόμαστε Νικόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε φίλε γι'αυτο σε γουστάρω, γιατι είσαι αυθεντικός. Να σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Nick Fassolas Γεια σου Νικόλα. Δεν τίθεται θέμα αυθεντικόττητας, απλά λέω τα αυτονόητα και τα ίδια πρεσβεύουν πολλοί άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;