Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Print this post

ΑΝΟΥΣΙΟ ΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑ

Καλησπέρες σε όλους και σε όλες. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη χρονιά δε σηκώνω αναρτήσεις τόσο συχνά όσο και πέρυσι. Δεν είναι ότι βαρέθηκα το blogging. Κάθε άλλο. Απλώς λόγω δουλειάς το καλοκαίρι δεν υπήρχε χρόνος ούτε για ξύσιμο. Μετά κάποια ταξίδια με κράτησαν αναγκαστικά εκτός internet. Κανονικά τώρα που έχω άφθονο χρόνο, επειδή κάποιοι σκέφτηκαν να με μεταθέσουν στο ταμείο ανεργείας, θα έπρεπε να ανεβάζω posts διαρκώς. Έλα ντε όμως που τον τελευταίο καιρό μ' έπιασε μια βαριεστημάρα unlimited.
Πολλές φορές σερφάρω στο διαδύκτιο και χάνω χρόνο γιατί όλο και κάτι με τραβάει να το εξετάσω. Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται όταν ψάχνω να βρώ κάτι αξιόλογο για να αναρτήσω στο Locus Blogus. Πιστέψτε με έχω μπει σε διαδυκτιακούς τόπους οι οποίοι προσφέρουν το απόλυτο τίποτα. Απορώ ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξης τους και όμως πολλές φορές καταφέρνουν και σε καθηλώνουν με τις ώρες. Είπα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας μερικά από αυτά τα ιντερνετικά μαργαριτάρια που έχω ψαρέψει κατά καιρούς.
http://www.thelongestlistofthelongeststuffatthelongestdomainnameatlonglast.com Αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη διεύθυνση στο διαδύκτιο.Το περιεχόμενο της αφορά σε οτιδήποτε μεγαλύτερο υπάρχει.http://whichisworse.com Απαντάτε σε άσκοπες ερωτήσεις.
http://www.justtoiletpaper.com Αποκτήστε χαρτί τουαλέτας με ότι σχέδιο θέλετε. Όταν το on line επιχειρείν είναι στα πάνω του τα λόγια είναι περιττά. Να σας πω ότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου web site τα πάει πάρα πολύ καλά σε πωλήσεις.
http://lifegem.com Αν χάσατε κάποιο δικό σας άνθρωπο μπορείτε να τον αποτεφρώσετε και τις στάχτες του να τις μετατρέψετε σε διαμάντι. Αυτό είναι και το concept του παραπάνω web site. Φρικάρατε;
http://hatsofmeat.com/frame.html Θαυμάστε καπέλλα από κρέας. Τελικά έμπνευση θα υπάρχει πάντα.
http://crazythoughts.com Το λέει και το όνομα του. Διάφορες τρελές σκέψεις και χαζές ερωτήσεις.
http://deathclock.com Υπολογίστε πότε θα αφήσετε αυτόν το μάταιο κόσμο. Εδώ σας θέλω. Τολμάτε;
http://worlds-highest-website.com/#pos1 Είναι το μακρύτερο web site στον κόσμο.Το μήκος του είναι 18.939 km.
http://www.humanforsale.com Αν αποφασίσετε ποτέ να πουληθείτε δείτε πόσο αξίζετε για να μη σας πιάσουν και κορόιδα. Πάντως οι πολιτικοί μας θα μας μείνουν στοκ.
http://www.dancewithshadows.com/exactcenteroftheinternet Με μια επίσκεψη σε αυτόν το διαδυκτιακό χώρο θα βρεθείτε στη μέση του internet.
http://shibumi.org/eoti.htm Με μια επίσκεψη σε αυτόν το διαδυκτιακό χώρο θα βρεθείτε στo τέλος του internet.
http://mdesmond.com/end-of-the-internet Άλλο ένα site που πρεσβέυει ότι οδηγεί στο τέλος του διαδυκτίου.
http://www.am-i-dumb.com/q.asp Υπολογίστε πόσο χαζοί και χαζές είστε.
http://randomthingstodo.com/?num=10 Αν βαριέστε θα βρείτε πολλές ανούσιες προτάσεις για να βγείτε από το τέλμα αν και αμφιβάλλω.
http://www.flamingcursor.com Βάλτε εικονική φωτιά στην οθόνη σας με τον κέρσορα σας.
http://www.websitenotfound.com Επισκεφτείτε αυτό το web site για να δείτε ότι... δεν υπάρχει web site. Κουφό;
http://www.pointlesssites.com Πολλά web sites μαζεμένα τα οποία έχουν ένα κοινό: Είναι άχρηστα!
   Πιστέψτε με υπάρχουν πάρα πολλά τέτοιου είδους σελίδες στο διαδύκτιο. Βλέπω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί καμμένοι και παρηγοριέμαι.

buzz it!

17 σχόλια:

  1. Μια όμορφη ανάρτηση, που μας βάζει σε πειρασμούς σερφαρίσματος στο διαδύκτιο , ....για να δούμε κι ΄εμείς αυτές τις σελίδες !!! Φιλικ΄τατα , Σταμάτης από Καλαμάτα , http://snsarfara.blogspot.com ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @stamos-dynami Αν έχεις ελέυθερο χρόνο γιατί όχι; Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. hacka το Locus Blogus πολύ καλό και ενδιαφέρον! Θέλω κάποια στιγμή να το εξερευνήσω πιο επισταμένα και να δοκιμάσω διάφορα που προτείνεις. Επίσης σε έχω δει και κάπου αλλού, που δεν θυμάμαι τώρα, να συνεργάζεσαι με ενδιαφέροντα κείμενα. Εχεις ανοίξει τις "δουλειές σου" (πλάκα κάνω) οπότε είναι λογικό και να έχεις κάποια κόπωση.
    Το έχω παρατηρήσει κι εγώ στον εαυτό μου και το "χάσιμο" σε πλοήγηση και τα θέματα να μένουν για καιρό σε draft μορφή και το να με πιάνει κατά καιρούς μία διάθεση να μη γράψω. Νομίζω είναι φυσιολογικότατο και αναγκαίο για να μπορεί κάποιος να ανατροφοδοτηθεί και να βρει πάλι το ρυθμό του ή επίσης μπορεί σταδιακά να αλλάζουν και κάποια ενδιαφέροντα. Η διαδικασία αυτή του blogging, αλλά και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σταδιακά προκαλεί μικρές ή και μεγάλες αλλαγές στην εστίαση του ενδιαφέροντος μας. Αυτό δεν αποτελεί σίγουρα πρόβλημα, απλά όταν το συνειδητοποιείς χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις στόχους και να μοιράσεις χρόνο.
    Επειτα σίγουρα ξέρεις και το ξέρω κι εγώ γιατί το έχω περάσει και το περνάω, όταν έχεις μία δουλειά όσο και να σε κουράζει σε βάζει παράλληλα σε ρυθμό και έχεις και περισσότερη ανάγκη και εντυπώσεις να μοιραστείς. Οταν αποκόβεσαι από την αγορά εργασίας αρχίζεις να χάνεις κάπως το ρυθμό σου, έχεις και τα κάτω σου κάποιες φορές λόγω ανασφάλειας και όλο αυτό σίγουρα επηρεάζει και το blogging και τις προτεραιότητες και την ανάγκη για φυγή και ξεκούραση του μυαλού με "άχρηστα" πράγματα.
    Σου εύχομαι σύντομα να βρεις κάτι σε δουλειά και να ξαναβρείς ρυθμό έστω και με διαφορετική συχνότητα αναρτήσεων εδώ, αφού έχεις και αλλού "δουλειά". Νομίζω έχεις κι ένα αγγλικό blog ή κάνω λάθος;
    Ομως, εάν θέλεις να βρεις σχετικά σύντομα δουλειά, προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θα ήθελες (εντός και των πλαισίων της πραγματικότητας βέβαια, αλλά χωρίς να περιορίζεις και την ελπίδα) να κάνεις με αρκετή σαφήνεια.
    Μην αφήνεσαι να λες: "Ο,τι κάτσει, αφού δεν έχω περιθώρια". Βάλε ένα (οκ, εντός κάποιων πλαισίων) στόχο και "ονειρέψου", "οραματίσου" τη μελλοντική σου δουλειά. "Σχεδιάσε την" μέσα στο κεφάλι σου. Μόνο αν έχεις πολύ σαφή στόχο θα είναι ανοιχτά και τα μάτια και τα αυτιά σου να "λάβεις" τις κατάλληλες πληροφορίες για να τον προσεγγίσεις. Διότι χωρίς στόχο κάποιες φορές, ακριβώς επειδή δεν έχουμε σκεφτεί πριν τι θέλουμε, κάποιες πληροφορίες περνάνε τελείως απαρατήρητες, ενώ μπορεί και να ήταν "η ευκαιρία" ή "αυτό που θέλουμε".

    Και θα σου πρότεινα να βάλεις αυτή τη φορά λίγο ψηλότερο στόχο. Διότι και γνώσεις έχεις στους υπολογιστές και πείσμα να μαθαίνεις και ιδιαίτερα έξυπνος είσαι και εργατικός.

    Οταν βάζεις χαμηλούς στόχους, κατώτερους των δυνατότητών σου - λόγω των πραγματικών περιορισμών που υπάρχουν - και ο ενθουσιασμός σου πέφτει και η αυτοπεποίθηση και η πιθανότητα να ζοριστείς λίγο παραπάνω για να το πετύχεις.

    Σκέψου το ως εξής: Είσαι πατέρας και έχεις ένα παιδί (το παιδί εν προκειμένω είσαι εσύ) και του κόβεις τα φτερά ότι μπορεί να κάνει κάτι που ονειρεύεται. Το παιδί θα μαραζώσει και θα παραιτηθεί και δεν θα καταφέρει τίποτα. Αν όμως του πεις: Κοίτα παιδί μου, αυτό που θέλεις να καταφέρεις είναι δύσκολο, αλλά εγώ θα σταθώ κοντά σου και θα σε υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Θα είμαι κοντά σου σε όλες τις δυσκολίες, αλλά θέλω κι εσύ να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και να μη λιποψυχήσεις, ούτε να παρατήσεις το όνειρό σου στη μέση της προσπάθειας.

    Τι σκέφτεσαι; Σε αυτή την περίπτωση έχει περισσότερες πιθανότητες το παιδί να τα καταφέρει ή όχι;

    Τα φιλιά μου και τις αγκαλιές μου σε σένα και τη σύντροφό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζίμη την καλημέρα μου. Όντως κινούν το ενδιαφέρον οι σελίδες που δίνεις, θα τις ρίξω κι εγώ μια ματιά. Να περνάς καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @coolplatanos Γεια σου Ντίνα. Το αγγλόφωνο που λες είναι το cyglobe αλλά εκεί έχω να γράψω σχεδόν ένα χρόνο ενώ το ομαδικό που έλεγες είναι το i-know.gr όπου και εκεί έχω να γράψω πολύ καιρό. Σε αυτά τα δύο ο λόγος που δεν έγραψα δεν είναι η βαρεμάρα αλλά η έλλειψη χρόνου. Ότι θέλεις να πάρεις πάρτο ελεύθερα. Δε χρειάζεται να ρωτήσεις. Σε όλα τα άλλα που λες περί δουλειάς συμφωνώ. Σταμάτησα να κατεβάζω τα standards μου. Αν δεν το έκανα θα δούλευα ήδη σα τεχνικός υπολογιστών με €700 το μήνα χωρίς ένσημο και θα έκανα υπερωρίες. Είδωμεν κάτι θα γίνει και για 'μας. Κανείς δε χάνεται... Φιλιά.
    @ΑΑΤΟΝ Γεια σου Νικόλα. Όπως λέω και στο post δεν προσφέρουν κάτι ουσιώδες αλλά έχουν τον τρόπο τους να σε κρατάνε χωρίς να καταλαβαίνεις το γιστί. Στο τέλος συνειδητοποιείς ότι σερφάρεις με τις ώρες χωρίς να κάνεις τίποτα. Χαλάς το χρόνο σου χωρίς να κερδίζεις τίποτα. Τα λέμε, να 'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπα δεν θα πάρω δεν έχω χρόνο για χάσιμο.Εσύ παιδί της ανεργίας έχεις αρκετό χρόνο εγώ αυτή τη στιγμή έγινα ημιαπασχολούμενη με 2-2.Ρε κάτι ωραία που εφευρίσκουν για να μας έχουν στο χέρι.
    Η φάση είναι που με ρώτησε κι όλας θέλεις 1-1 έ οχι φάρμακο παίρνω του'πα 2θα δουλεύω 2θα κάθομαι να το χαίρομαι.
    Ξέφυγα, αν βρείς κάτι που αξίζει μας το δίνεις (σιγά μη το δώσεις) αλλά ψάχνε εσύ!!
    Φιλιά θαλασσινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα με ξεφορτωθείτε το 2054. Σίγουρα και τετελεσμένα.
    Ωραία τα sites που μας έδωσες. Ποιός δίνει τόσα λεφτά για κωλόχαρτο ήθελα να'ξερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @zoyzoy 2-2 σε πάει; Ρε τι βύσμα έβαλες και τα κατάφερες έτσι; Εσύ ημιαπασχόληση, εγώ άνεργος, ο Χριστοφοράκος αθώος... κατά διαόλου πάμε.
    "Το χρυσό ΠιΠι Γεια σου Νίνα. Δηλαδή εσύ ακόμα βρίσκεσαι στην εφηβεία... 45 χρόνια ακόμα... δε θα βαρεθείς; Όσον αφορά τον επιχειρηματία με τα κωλοpaper πάει μια χαρά. Τον είχα δει και σε ένα δορυφορικό κανάλι και έλεγε ότι πολλοί παραγγέλνουν για να κάνουν πλάκα σε άλλους και όχι μόνο μια φορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική του άνθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ .ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠ ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΩ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΣ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. EGO 8A PO KATI ALLO .XEROME POU SAS BLEPO KAI PALI MAZI,NA STE KALA KAI OI DIO SAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @JK O SKPOYTZAKOS Δεν πρόκειται να μπερδευτείς. Πίστεψε με. Όσο άσχετος και να είναι κάποιος ένα απλό σερφάρισμα θα κάνει σε αυτές τις σελίδες οι οποίες δεν προσφέρουν και κάτι παραπάνω.
    @MOLEMOU Γεια σου Νικόλα. Όλα καλά στο Μόναχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό χειμώνα Δημητρό μου κι από εδω! :-) Τι έγινε τελικά με το θέμα "δουλειά" Δημητρό;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @nellinezi Γεια σου Νελάκι και καλό χειμώνα. Όσον αφορά το θέμα της δουλειάς: Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σα καλιακούδα. Ακόμα ψάχνω, περιμένω προκυρήξεις, έχω γεμίσει τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη με βιογραφικά αλλά ακόμα τίποτα. Ελπίζω ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. :-(( ...... εννοείται ότι ελπίζεις ακόμη Δημητρό! Θα δεις ότι θα βρεις , και θα είναι και αυτή που θα σου ταιριάζει τελικά! Εδώ βρίσκουν δουλειά κάτι άσχετοι εντελώς, εσύ δε θα βρεις; ;-)

    Καλημερούδια με πολλά φιλιά αισιοδοξίας! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @nellinezi Είδωμεν. Καλά τα λες αλλά μην ξεχνάς ότι οι άσχετοι έχουν ένα μεγάλο ατού που δεν έχω εγώ. Βύσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαχαχαχα!!!!!τρελό κόλλημα ορισμένες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;