Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Print this post

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

Την περασμένη εβδομάδα είπα να βγω στο κυνήγι εργασίας με σύμμαχο μια τοπική εφημερίδα που έχει και αγγελίες (αν και δεν περίμενα να γίνει κάτι). Πάω στο κοντινό πρακτορείο τύπου πρωί - πρωί και αγοράζω τη συγκεκριμένη εφημερίδα φρέσκια - φρέσκια. Από εκεί πήγα στη καφετέρια ενός γνωστού να πιω ένα καφεδάκι και να τη μελετήσω.
   Μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη των αγγελιών κύκλωσα με στυλό καμιά τριανταριά αγγελίες από τις διακόσιες και βάλε που είχε. Η συντριπτική πλειοψηφία ήθελαν κοπέλες εμφανίσιμες για καφετέριες και αγγελίες για να αυξήσει όποιος θέλει το εισόδημα του με τέσσερις ώρες εργασίας κατά 2000 ευρά και αν ήθελε να δουλέψει full time μπορεί να έβγαζε 5000 και 10000 ευρά. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Βεβαίως ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσεις με τους εργοδότες των συγκεκριμένων αγγελιών είναι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. Τίποτε άλλο. Αν βλέπετε αγγελίες που δίνουν μόνο κινητό τηλέφωνο και όχι άλλες πληροφορίες (σταθερό τηλέφωνο, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση) είναι μούφα. Οι αγγελίες αυτές ή θα ανήκουν στη ροζ κατηγορία ή θα είναι οι περίφημες αγγελίες για την Herbalife. Για την ακρίβεια οι αριθμοί των κινητών που βρίσκονται στις αγγελίες ανήκουν σε συνεργάτες της εν λόγω εταιρίας. Για περισσότερες πληροφορίες just Google it. Περιληπτικά αναφέρω ότι δεν υπάρχει διορισμός, ένσημα, σταθερός μισθός και προσπαθείς να βρεις άτομα να πουλήσεις ένα πακέτο με διάφορα προϊόντα εφόσον το έχεις αγοράσει εσύ πρώτα.
   Τέλειωσα τον καφέ μου και πήγα σπίτι για να συνεχίσω το σαφάρι εργασίας μέσω τηλεφώνου για τις αγγελίες που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Μετά από ώρα κατάλαβα ότι αυτές που άξιζαν (οι μισές από αυτές που κύκλωσα) έπαψαν να ισχύουν πριν από αρκετούς μήνες. Απλώς δεν αποσύρθηκαν οι αγγελίες από την εφημερίδα. Οι άλλες μισές ήταν παγίδα. Τι εννοώ; Είδα μια αγγελία για ασφαλιστική εταιρία ενός μεγάλου τραπεζικού ομίλου. Πήρα τηλέφωνο και το σήκωσε ένας τύπος. Μου είπε ότι ήταν απασχολημένος και μου έδωσε ένα τηλεφωνικό νούμερο και το ονοματεπώνυμο μιας τύπισσας. Τον ρώτησα περί τίνος ακριβώς πρόκειται σχετικά με την αγγελία και μου είπε ότι δε γνωρίζει τίποτα. Έπρεπε να τηλεφωνήσω στην τύπισσα που με παρέπεμψε. Τηλεφωνώ και από την άλλη μεριά της γραμμής ακούω μια γυναικεία φωνή. Της λέω για την αγγελία και αυτή ξεκίνησε ένα μονόλογο για μια εταιρία με τα πρωτοποριακά προϊόντα της που είναι εντελώς φυτικά. Απορώ τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον τομέα των ασφαλίσεων. Συνέχιζε η τύπισσα από την άλλη μεριά της γραμμής να μιλάει ακατάπαυστα μέχρι που μου είπε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα προσφέρουν ανακούφιση και ευεξία. Η τελευταία λέξη (ευεξία) μ' έβαλε σε υποψίες. Που την είχα ξανακούσει αυτή τη λέξη; Και μετά ήρθε η αναλαμπή. Βέβαια! Η λέξη ευεξία είναι κάτι σαν σήμα κατατεθέν για τη Herbalife. Τη διακόπτω και τη ρωτάω αν μιλάει για λογαριασμό της παραπάνω εταιρίας και η απάντηση ήταν καταφατική. "Ευχαριστώ πολύ αλλά δε θα πάρω", της λέω και το έκλεισα.
   Βρήκα και αγγελίες που λένε άλλα και εννοούνε άλλα όπως αυτή με την ασφαλιστική εταιρία του μεγάλου τραπεζικού ομίλου και όλες μιλούσαν για τη Herbalife. Εν ολίγοις δε μπορείς πλέον να εμπιστευτείς τις αγγελίες των εφημερίδων και του τύπου γενικότερα. Το κυνήγι εργασίας ήταν αποτυχία με τη μέθοδο των αγγελιών. Το μόνο που μου μένει είναι να δοκιμάσω με την τεχνική του βύσματος. Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι. Δεν έχω βύσμα. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς; Εννοείται με το αζημίωτο!

buzz it!

14 σχόλια:

  1. Καλησπερα.
    Και εγω την εχω πατησει με τη herbalife. Και μου ειχε γινει και τσιμπουρι μια να με χωσει στα κολπα αυτα και τις απατεωνιες.
    Και γενικοτερα το θεμα των αγγελιων ειναι μια μεγαλη μουφα. Κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει αγγελια η οποια να μην ειναι ειτε ψευτικη ειτε μιση.

    Αλλά το θεμα ειναι πολυ γενικοτερο και ακρως σοβαρο. Εγω προσωπικα δεν βλεπω κανενα φως στο τουνελ της ανεργιας και δεν εχω, οπως και συ, κανενα βυσμα.
    Τι σκατα θα κανουμε, κλεφτες θα γινουμε;

    Γιατι καποια στιγμη φαγωνονται και τα ετοιμα...

    Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @αντωνης Δυστυχώς τα έτοιμα φαγώνοινται και τελειώνουν πολύ γρήγορα. Πάντως αν γίνουμε κλέφτες ένα είναι σίγουρο. Δε θα φταίμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, είναι ακριβώς όπως τα λέτε! Αλλά αυτά δεν πρόκειται να ειπωθούν ΠΟΤΕ από τα δελτία ειδήσεων και τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ούτε καν από τις εφημερίδες -εκεί αναρτώνται και οι αγγελίες... Αν είσαι αξιοπρεπής και περήφανος σε αυτή τη χώρα, απλά ξέχνα το! Οι κοινοί κλέφτες-ψιλικατζήδες είναι απείρως εντιμότεροι από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους-χονδρεμπόρους! Μη χάνετε το κουράγιο σας. Δεν θα σας πώ να προσεύχεστε, αυτό θα το πούνε άλλοι... Αλλά, όταν έρθει η ώρα (και θα έρθει) να γίνετε άφοβα και εσείς μέρος του ΧΕΙΜΑΡΟΥ που θα τους ξεπλύνει, και μη διστάσετε. ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @εκτόξευση Είναι φυσικό ότι ο Τύπος και γενικότερα τα Μ.Μ.Ε. τέτοιες αγγελίες τις κάνουν γαργάρα όταν τα αρπάζουν. Στη συγκεκριμένη τοπική εφημερίδα όπως και σε μερικές πανελλαδικής εμβέλειας οι αγγελίες είναι δωρεάν. Δηλαδή απλώς γεμίζουν μερικές σελίδες και φυσικά είναι ένας έμμεσος τρόπος, κάτι σαν κράχτης, για να προσελκύσεις αναγνωστικό κοινό και κατ' επέκταση αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημητρό μου έχε στην άκρη του μυαλού σου και τις προκηρύξεις του Δημοσίου ...μην το απορρίπτεις με τη λογική που έχουν όλοι ..."τόσες αιτήσεις; εμένα θα πάρουν;" ...ή..."εγώ δεν έχω μέσο!" Δύο γνωστοί μου-χωρίς μέσο, το ξέρω καλά αυτό, μπήκαν έτσι στο δημόσιο. Τι άλλο να πω; Συνέχισε. Δυναμικά όπως μας έχεις δώσει να καταλάβουμε ότι είσαι! Άντε...κι όταν με το καλό βρεις δουλίτσα, θα το κάψουμε! Ναι? Φιλιά και χαιρετισματα στην αρραβωνιαστικιά σου ! :-))) Α! Και καλή χρονιά!! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @nellinezi Γεια σου Νελλάκι και καλή χρονιά να έχεις. Πίστεψε με τις προκηρυξεις του δημοσίου δεν τις έχω στην άκρη αλλά στο κέντρο του μυαλού μου. Πάντα τις κυνηγάω αλλά είπαμε... Έλειψη μέσου. ΔΕν αμφιβάλλω ότι οι δυο γνωστοί σου πέρασαν επιτυχώς δίχως μέσον, αλλά πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις; Το κακό είναι ότι ο ΓΑΠ θα κάνει περικοπές ακόμα και στις προκηρύξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα διάβασα και'γω 200 αγγελίες και λέω έλα μεγάλη η αγορά εργασίας στας Σέρρας!
    Αλλά δυστυχώς χειρότερα δε γίνεται!!
    Μη χάνεις το κουράγιο σου!
    Κάπου έριξα και'γω το κεφάλι και "έγλυψα" καρεκλοκένταυρο και άκουσον άκουσον:
    "Το ΠΑΣΟΚ λέει δεν θέλει να κάνει τις αυθαιρεσίες της προηγούμενης κυβέρνησης"και δεν περνάνε τα ρουσφέτια!
    -Τώρα γαμώ την ατυχία μου βρήκαν να δείξουν το "καλό τους πρόσωπο" τώρα που θέλω εγώ??
    Ας είναι!
    Θα το καταπιώ φτάνει να έχουν όλοι την ίδια αντιμετώπιση.
    Εύχομαι να βρείς την καλύτερη εργασία να σε αντιπροσωπεύει πλήρως!!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @zoyzoy Μαύρο χάλι είναι εδώ πέρα. Όσο για τις λεγόμενες αυθαιρεσιες που δε θέλει να κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι όλα μαλακίες. Η κοπέλλα που σχεδίασε το website του ΠΑΣΟΚ είναι φοιτήτρια σε ΤΕΙ εδώ και οχτώ χρόνια. Λίγο πριν τις εκλογές διορίστηκε στη βουλή και μετά τις εκλογές μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ. Ο Παναγιώτης Βρυώνης από blogger έγινε σύμβουλος κοινωνικών δικτύων του κόμματος και μπράβο του. Μετά τις εκλογές όμως μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ. Ποια αξιοκρατία και μαλακίες σου λένε; Ξεκίνα και βρίζε. Βρίζε ασταμάτητα όποιον πούστη σου λέει αυτές τις πίπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο αγγελίες εφημερίδας μην περιμένετε χαίρι. Κοιτάτε κανένα Cariera η Skywalker αλλά και εκεί είναι περιορισμένα τα πράγματα. Έχουν εκλείψει οι αξιοπρεπείς δουλειές γιατί όλοι πάνε μέσω γνωστού ω γνωστε, και πάει λέγοντας. Τώρα με το ζόρι βρίσκεις και μια βασική δουλειά γραφείου, και οι περισσότεροι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Ατελείωτες ώρες δουλειάς και τρελές απαιτήσεις, να κάνεις χίλιες δύο διαφορετικές δουλειές για να τους βγάζεις το λούκι, γιατί ξέρουν πως η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και έχουν καβαλήσει το καλάμι τα ζώα. Και εγώ έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό απο αυτά που βρίσκω. Απο γνωστό μόνο και αν.

    Πολυ άσχημα τα πράγματα παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @bananiagr Καλησπέρα. Και από φίλους και γνωστούς έχουμε καεί κανονικά. Σε λίγο θα αναρτήσω το επόμενο post που θα είναι σχετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον ξέρω τι εννοείς, και αν έχω πέσει μέσα δεν έχεις αδικο. Περιμένω την ανάρτηση σου αγαπητέ μου συμπασχοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @bananiagr Έρχεται ζεστή-ζεστή σε πέντε λεπτά. Έκανα προσθήκη το μπλογκ σου στο δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε μου γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι πιο απλό:
    Σηκώνεσαι ένα πρωί και επισκέπτεσαι αυτοπροσώπως τις επιχειρήσεις που το αντικείμενό τους σε ενδιαφέρει, κτυπάς την πόρτα, ζητάς τον υπεύθηνο, συστήνεσαι και του λες αυτό που θέλεις: δλδ θέλω να δουλέψω!


    Καλό είναι να έχεις και ένα μικρό και ουσιαστικό βιογραφικό για να του αφήσεις ......

    Δοκίμασέτο σε 10 - 20 - 30 επιχειρήσεις και πιστεύω θα έχεις αποτελέσματα....

    Περιμένω τα αποτελέσματα.

    Υ.γ. Πιθανόν στην αρχή να ντρέπεσαι να το κάνεις, αλλά αν μου πεις έναν καλό λόγο που θα πρέπει να ντρέπεσαι ....θα σε καταλάβω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @glam Όταν υπάρχει ανεργία δε χωράνε ντροπές. Πίστεψε με το έκανα. Αν ψάξεις λιγάκι στο ιστολόγιο μου θα δεις ότι έκανα μια ανάρτηση όπου λέω ότι μοίρασα βιογραφικά σε 6 νομούς. Δεν έγινε τίποτα. Φυσικά δε σταμάτησα. Όπου βρίσκω κάτι πάω και αφήνω ένα βιογραφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;